Počelo je?!

Post Reply
udrch

#576 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

madner wrote:
udrch wrote:nadam se da će sad prijeći na ove iz SDA..
toliko je kandidata, pa se nadam da ćemo konačno riješiti tu dilemu..
a možda ne budu imali hrabrosti..
Bice bice, napadaju drugi saf.
ovo bi bilo odlično..jer ako ne napadnu SDA onda su papci obični i sitnošićardžije koje su ovo uradili zbog par fotelja na svega godinu dana..
meni je bitno jedino da faHraon završi u zatvoru, a ako ne udari na SDA nisam siguran u to..
zato očekujem da nekog klepe..
koga su napali iz drugog safa?
ako misliš na Čauševića, on je predložen (postavljen) od SDA, ali nije obnašao funkcije unutar stranke..
ako misliš na Zukića, onaj snimak je samo pokušaj diskrdeitacije, bez mogućnosti da se iskoristi..inače takvu priliku onaj što je i naredio izlazak snimka u javnost ne bi sigurno propustio..
SeherSarajka

#577 Re: Počelo je?!

Post by SeherSarajka »

ko ce sad pomilovati jerlagica kada nema budimira? mozda kacavenda? :lol:
Mister Yes

#578 Re: Počelo je?!

Post by Mister Yes »

KatarinaKosaca wrote:
Slo Burner wrote:Mozda je vrijeme da se razneses :D

Svjestan sam da razlozi hapsenja nije to sto je jedan od Jebenih kriminalaca koji nam unistavaju zivote, ali bitno je da je krenulo. Ja jedva cekam da druga strana uzvrati sa hapsenjima kriminalnih protivnika, pa da ovi njima uzvrate ponovo .

:cuga:
Boldirano je jako, jako upitno da ne kažem netačno, i u tome je kvaka. Jer da je krenulo, krenulo bi od reketa...nekom logikom. Ali i da nje od reketa, neka krene od mene što sam dala cvaju rijamu, ali ovdje nema naznake da je krenulo. 48.000KM nekome ko živi od 400 ili 500KM na mjesec izgleda velika lova, ali to je jedno srednje auto... dakle, čista politička čistka i skupljanje kojeg boda pred izbore. Analiza forumašice @Banksy najbolje opisuje..
Uzimao je cca 40.000 KM po pomilovanju ako sam dobro svatio. A to je onda puno puno para.
udrch

#579 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

hevi metalac wrote:
akcid wrote:
toliko je kandidata, pa se nadam da ćemo konačno riješiti tu dilemu....

Neko @udrch-u provalio password :shock: :? :D
yok, stakori napustaju brod :mrgreen:
majmune, zaobiđi me ako ne znaš komunicirati bez vrijeđanja..koji ti je ovo put?

i hoćeš li više reći koji si klon već banovanog forumaša, da bar znam što ti smetam..
Prpa.ba

#580 Re: Počelo je?!

Post by Prpa.ba »

Primijetimo da Budimir ne moze samoinicijativno niti samostalno dijeliti pomilovanja. Barem koliko sam ja upoznat, cijelo Predsjednistvo FBiH mora to potpisati, a na prijedlog suda i ministarstva pravde. Naravno, moguce je da grijesim pa su me kolege slobodni ispraviti, no postavlja se pitanje, sta sa ostalim potpredsjednicima FBiH? :D
udrch

#581 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

akcid wrote:

jel možeš naći neki primjer kad sam ja branio kriminalce, bez obzira na boju..
It_is_a_Leclerc

#582 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Prpa.ba wrote:Primijetimo da Budimir ne moze samoinicijativno niti samostalno dijeliti pomilovanja. Barem koliko sam ja upoznat, cijelo Predsjednistvo FBiH mora to potpisati, a na prijedlog suda i ministarstva pravde. Naravno, moguce je da grijesim pa su me kolege slobodni ispraviti, no postavlja se pitanje, sta sa ostalim potpredsjednicima FBiH? :D
Prijedlog o pomilovanju šalje komisija za pomilovanje Vlade Federacije na čijem čelu je danas uhapšeni pomoćnik ministra pravde F BiH i SDP-ovac, Hidajet Halilović. Odluku potpisuje samo predsjednik Federacije, s obzirom da Federacije nema trojnog šefa, već jednog predsjednika i dva potpredsjednika.
hevi metalac

#583 Re: Počelo je?!

Post by hevi metalac »

udrch wrote:
hevi metalac wrote:
akcid wrote:

yok, stakori napustaju brod :mrgreen:
majmune, zaobiđi me ako ne znaš komunicirati bez vrijeđanja..koji ti je ovo put?

i hoćeš li više reći koji si klon već banovanog forumaša, da bar znam što ti smetam..
mislim da nisi dobro sa zivcima, ali fakat
jesi ti cuo za izraz da stakori napustaju brod? sta je tebe pogodili osim ako sam sebe nisi prepoznao u necemu?
odtalo sa ti odgovorio ali ne vjerujes

sto se tice uvreda slobodno nastavi, simpa mi je
akcid

#584 Re: Počelo je?!

Post by akcid »

udrch wrote:
akcid wrote:

jel možeš naći neki primjer kad sam ja branio kriminalce, bez obzira na boju..

Mrsko mi "kopat" dalje, a i nisi neka faca da se pomučim zbog tebe, ovo ispod je dovoljno :D
ako misliš na Čauševića, on je predložen (postavljen) od SDA, ali nije obnašao funkcije unutar stranke..
ako misliš na Zukića, onaj snimak je samo pokušaj diskrdeitacije, bez mogućnosti da se iskoristi.
madner

#585 Re: Počelo je?!

Post by madner »

udrch wrote:
madner wrote:
toliko je kandidata, pa se nadam da ćemo konačno riješiti tu dilemu..
a možda ne budu imali hrabrosti..
Bice bice, napadaju drugi saf.
ovo bi bilo odlično..jer ako ne napadnu SDA onda su papci obični i sitnošićardžije koje su ovo uradili zbog par fotelja na svega godinu dana..
meni je bitno jedino da faHraon završi u zatvoru, a ako ne udari na SDA nisam siguran u to..
zato očekujem da nekog klepe..
koga su napali iz drugog safa?
ako misliš na Zukića, onaj snimak je samo pokušaj diskrdeitacije, bez mogućnosti da se iskoristi..inače takvu priliku onaj što je i naredio izlazak snimka u javnost ne bi sigurno propustio..

Snimak je po meni sasvim dovoljan, no to nije tema. Uhapsno je 16 ljudi, bumo vidjeli imena pa popricamo.
Takodje se nadam da ce uzvratiti istom mjerom, dok ne izmisljaju krivicna djela samo gradjani profitiraju.
Prpa.ba

#586 Re: Počelo je?!

Post by Prpa.ba »

It_is_a_Leclerc wrote:Prijedlog o pomilovanju šalje komisija za pomilovanje Vlade Federacije na čijem čelu je danas uhapšeni pomoćnik ministra pravde F BiH i SDP-ovac, Hidajet Halilović. Odluku potpisuje samo predsjednik Federacije, s obzirom da Federacije nema trojnog šefa, već jednog predsjednika i dva potpredsjednika.
Nekad su sva trojica morali potpisivati, barem je tako bilo 2000-ih. Hvala na pojasnjenju. :D
udrch

#587 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

ne znam šta ti ovaj primjer znači, ja samo pojašnjavam situaciju, ne vidim da ih branim..
kad je Čaušević u pitanju, ja za njega znam lično da ima aferima, uostalom svaki koji dođe na njegovu funkciju će naći način da klepi lovu..samo što će vjerovatno recimo Džakula kad siđe sa funkcije biti pametniji, pa preseliti u Srbiju, da ne bi doživio ovakav scenarij..drago mi je da će odgovarati..i nadam se da neće stati na ovome..

za Zukića i ovaj snimak, ja lično ne vidim pravni osnov na osnovu onih snimaka, posebno imajući u vidu kad su nastali..
ali bih volio radi stranke da bude odstranjen..
racionalista

#588 Re: Počelo je?!

Post by racionalista »

sudeći po kaplanovoj izjavi da se zaključiti da je pored toga što je nesposoban i jedna obična pizda(karakterna osobina, nema ništa sa časnim organom)
udrch

#589 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

Postao/la hevi metalac
mislim da nisi dobro sa zivcima, ali fakat
jesi ti cuo za izraz da stakori napustaju brod? sta je tebe pogodili osim ako sam sebe nisi prepoznao u necemu?
odtalo sa ti odgovorio ali ne vjerujes

sto se tice uvreda slobodno nastavi, simpa mi je
nemoj da ti ja moram govoriti šta si pod tim mislio..ti to najbolje znaš..a nismo djeca, bar ja nisam..znaš i sam da si to meni lično uputio..
ja znam da se na mene ne odnosi, ali ostali ne znaju, pa sam te zato upozorio..
osim toga, moja podrška onome što je započeo rahmetli Alija nikad neće prestati..njegov projekat izgradnje države koja više nikad neće dozvoliti genocid nad mojim narodom će biti završen..
ne vjerujem da taj projekat zanima SDP, a ostale stranke su samo prolazna faza u našem političkom životu..
bach

#590 Re: Počelo je?!

Post by bach »

Šta ako Budimir samog sebe pomiluje?
It_is_a_Leclerc

#591 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

racionalista wrote:sudeći po kaplanovoj izjavi da se zaključiti da je pored toga što je nesposoban i jedna obična pizda(karakterna osobina, nema ništa sa časnim organom)
:lol: :thumbup:

"Malo smo ogladnili" - istaknuti funkcioner SDA nakon što mu je drugara privelo.

Ovo ulazi u antologiju političke gluposti. :komi:
akcid

#592 Re: Počelo je?!

Post by akcid »

bach wrote:Šta ako Budimir samog sebe pomiluje?

Mislim da su zastupnici Parlamenta FBiH već na putu ka Skenderiji da ga smijene sa funkcije.

Ko je kandidat za novog potpisnika pomilovanja?
jasko1921

#593 Re: Počelo je?!

Post by jasko1921 »

kako bi ja volio ovog kaplana da malo uhvate ima facu isto stakor.balo balavi i on nesto palamudi.a i jeste vala facom bas za SDA tamo su ionako vecinom ovakvi kao on.
udrch

#594 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

Postao/la madner
Snimak je po meni sasvim dovoljan, no to nije tema. Uhapsno je 16 ljudi, bumo vidjeli imena pa popricamo.
Takodje se nadam da ce uzvratiti istom mjerom, dok ne izmisljaju krivicna djela samo gradjani profitiraju.
neću se baviti snimkom, vidjećemo da li će tužilaštvo nešto uraditi, a ima i svoju temu..

meni je recimo ovdje drag razlog kretanja u ovu akciju, jer toliko ubica je pomilovano da to nije normalno..
samo jedan primjer:
Mersed Hodžić - Mirso Švicarac meni je dovoljan, jer znam šta je u Tuzli radio..uostalom on je pomilovan za manje djelo, a veće mu nikad nije dokazano iako čitava Tuzla zna da je on izrašetao onu dvojicu prije par godina na Brčanskoj..

međutim, večeras vidjoh da je dotičnog predložio lično ministar pravde Mikulić :-)
VjecitiStudent

#595 Re: Počelo je?!

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote: ...
...
Svaka čestita (kriminalna) hobotnica ima svoju glavu i svoje pipke. Uloga pipaka je da hvataju hranu i doturaju je glavi.
jasko1921

#596 Re: Počelo je?!

Post by jasko1921 »

It_is_a_Leclerc wrote:
racionalista wrote:sudeći po kaplanovoj izjavi da se zaključiti da je pored toga što je nesposoban i jedna obična pizda(karakterna osobina, nema ništa sa časnim organom)
:lol: :thumbup:

"Malo smo ogladnili" - istaknuti funkcioner SDA nakon što mu je drugara privelo.

Ovo ulazi u antologiju političke gluposti. :komi:

kaplancic je pravi stakor,i po faci i po svemu ostalom.balo balavi nesto se prsi volio bi ga vidjeti 1 na 1 koliko bi se isprsio:)
racionalista

#597 Re: Počelo je?!

Post by racionalista »

ma ovo bi mogao biti početak nekog većeg bala. neki dan sam čuo da prof. trnka i jos par strucnjaka ne izlaze iz americke ambasade zadnjih sedmica. izgleda da bi moglo biti nekakvog prekrajanja, pa sad malo pocinje da se trenira strogoca.
hevi metalac

#598 Re: Počelo je?!

Post by hevi metalac »

udrch wrote: nemoj da ti ja moram govoriti šta si pod tim mislio..ti to najbolje znaš..a nismo djeca, bar ja nisam..znaš i sam da si to meni lično uputio..
ja znam da se na mene ne odnosi, ali ostali ne znaju, pa sam te zato upozorio..
osim toga, moja podrška onome što je započeo rahmetli Alija nikad neće prestati..njegov projekat izgradnje države koja više nikad neće dozvoliti genocid nad mojim narodom će biti završen..
ne vjerujem da taj projekat zanima SDP, a ostale stranke su samo prolazna faza u našem političkom životu..
evo kompromis: misli sta hoces.
Kakva podrska takav projektant, kakav projektant takav i projekat. Da je podrska bila bolja i sa boljim projektantom mozda bi nesto i bilo, ovako duplo golo.
VjecitiStudent

#599 Re: Počelo je?!

Post by VjecitiStudent »

Bojim se da našim korumpiranim sudijama i tužilaštvima čak i Amerikanci mogu samo soli staviti na rep.
akcid

#600 Re: Počelo je?!

Post by akcid »

udrch wrote:... večeras vidjoh da je dotičnog predložio lično ministar pravde Mikulić :-)

Da, i sada je mnogo bitnije da se ova istraga sprovede do kraja apsolutno profesionalno i nezavisno, mnogo više nego traženje sljedećeg za medijski ražanj.
Post Reply