Počelo je?!

Post Reply
Banksy

#351 Re: Počelo je?!

Post by Banksy »

megaman4 wrote:
MINISTAR SIGURNOSTI BIH ČESTITAO AGENCIJAMA I TUŽITELJIMA NA PREDANOM RADU

Radončić: Počinje rasvjetljavanje kriminalnog i koruptivnog djelovanja
Majko božja ... :lol: :(
Murisno1

#352 Re: Počelo je?!

Post by Murisno1 »

yugi

#353 Re: Počelo je?!

Post by yugi »

Mujo portir mazno tri šarafa i 2 metra kabla pa ga zgombali :D Hejjjjjj Šćepan čestita :run:
DiplomataSaSela

#354 Re: Počelo je?!

Post by DiplomataSaSela »

Panini wrote:
DiplomataSaSela wrote: Jesil ovako piso i kad su dokazi za reket bili pokazani...pa zataskani kad je kim il sung doso na vlast...i svaka budala zna o cemu se ovde radi...klasicno komunisticko obracunavanje sa protivnicima...nazalost...volio bih i ja da je zakon proradio al nazalost nije...
svako ko je imalo kriv neka odgovara bilo da se radi o clanovima i vodjama iz sda, sdp, sbb, hdz, snsd i bilo koje druge stranke, odmah u haps i predistrazni zatvor a onda i procesuiranje pred sudom

pa tako ako su krivi i duznosnici sdp-a odmah ih treba u sklopu ove akcije uhapsiti i procesuirati
nazalost protiv njih nema ko da podigne tuzbu trenutno...odnosno nema tuzitelja...i reket se zatasko kad su dosli na vlast...al sreca dokazi su jos zivi pa ce doc red i na njih...a ovo nema veze sa rijesavanjem korupcije nego nemaju nacina da ga se rijese drugacije...kad procitam fahrove izjave krivo mi bude i za jedan dan proveden u ratu
DiplomataSaSela

#355 Re: Počelo je?!

It_is_a_Leclerc wrote:Ako je Budimir uhvaćen u momentu primanja mita, a u kancelariji je bio Asim Sarajlić, nije li to još jedan u nizu dokaza da se radi o aktivnoj sprezi kriminala koji stiže iz vrha SDA.

A meni nije jasno kako neko može braniti čovjeka koji je pomislovao više od 60 kriminalaca, među kojima i silovatelje, ubice, kradljivce... Prejezivo u kakvom društvu živimo.
A meni nije jasno kako neko takvog covjeka moze postaviti za predsjenika...samo veci lopov od njega
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#356 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Uglavnom, akcija ograničenog dometa, još jedna demonstracija sile i moći kriminalnog dvojca Lagudmžija/Radončić gdje je sasvim jasno, kome nije bilo do sada, da u svojim rukama drže policijsko-pravosudno-medijsko-obavještajnu mafiju pod svojom šapom.
Pisala sam nekidan kako je vidljivo da kreću u akciju: medijsku - da su uzeli još i Oslobođenje, dio FTV uredništva, u portalsko-forumsku k'o u najbolja vremena trolova k'o nikad, da dižu i montiraju akcije i afere uz pomoć starih policijskih metoda nezakonitih prisluškivanja, spinovanja i mahalanja. Nije to ništa novo, sve su to već stari, isprobani metodi.
A narod je plitka stoka, ograničena i nepismena. Kako su ih jučer pljuvali, danas će im aplaudirati jer ''hapse lopove'' ...
To je to :thumbup:

SDA neće šutiti što je toliko nemoćan, nego više iz čuvanja pozicija i straha od eventualnog odmotavanja.. previše su i oni upetljani. I naravo, ne zaboraviti uvijek napomenuti da je jedan od pomenutog dvojca opasno asociran sa narko kriminalom na Balkanu.
Murisno1

#357 Re: Počelo je?!

Post by Murisno1 »

16:46 Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili Živka Budimira, predsjednika Federacije BiH, Petra Barišića, savjetnika predsjednika FBiH za pitanja branitelja i penzionisanog generala HVO-a, Hidajeta Halilovića, predsjednika Komisije za pomilovanje Federalnog ministarstva pravde, Sauda Kulosmana, predsjednika Jedinstvene organizacija boraca (JOB), dok je Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO-a FBiH još u bjekstvu.
KatarinaKosaca

#358 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

Asamoah Gyan wrote:"Kako nezvanično saznajemo u toku je hapšenje balkanskog narko bosa Nasera Kalmendija u blizini Peći."
Ako propjeva šta ćemo bez mini stara Fahra? :roll:
Pingwin

#359 Re: Počelo je?!

Post by Pingwin »

Ovo je predstava za javnost kao da nešto rade a i budimir ima dosta neprijatelja u parlamentu bez SDA

Uvezani su oni bolan teško, nema hajra dok se svi ne maknu iz parlamenta i umjesto njih dodju potpuno novi ljudi
miki.ba

#360 Re: Počelo je?!

Post by miki.ba »

Banksy wrote:
Mislim da neće biti totalnog i frontalnog rušenja. Skloniće ovih par likova koji im blokiraju put za totalno i nesmetano definitivno pustošenje i harač, slaba i nemoćna SDA će se pritajiti, neće reagirati, a ovi neće ići pretjerano u dubinu jer bi mogli zakačiti i koga svog na tom putu.
Uglavnom, akcija ograničenog dometa, još jedna demonstracija sile i moći kriminalnog dvojca Lagudmžija/Radončić gdje je sasvim jasno, kome nije bilo do sada, da u svojim rukama drže policijsko-pravosudno-medijsko-obavještajnu mafiju pod svojom šapom.
Pisala sam nekidan kako je vidljivo da kreću u akciju: medijsku - da su uzeli još i Oslobođenje, dio FTV uredništva, u portalsko-forumsku k'o u najbolja vremena trolova k'o nikad, da dižu i montiraju akcije i afere uz pomoć starih policijskih metoda nezakonitih prisluškivanja, spinovanja i mahalanja. Nije to ništa novo, sve su to već stari, isprobani metodi.
A narod je plitka stoka, ograničena i nepismena. Kako su ih jučer pljuvali, danas će im aplaudirati jer ''hapse lopove'' ...
Dobro jasno je svima da nije slucajno Budimir u ovoj sitaciji, al mi nije jasno zašto si toliko ogorcena, zar nije cilj pohapsiti kriminalce, a ako je kriminalac zar je bitno ko ga je uhapsio?
It_is_a_Leclerc

#361 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Eto, uhapšen je i član SDP-a, pomoćnik ministra pravde Federacije. Da li je to izbijen argument živkoljupcima ?
Asamoah Gyan

#362 Re: Počelo je?!

Post by Asamoah Gyan »

Ne govorimo o živkoljupcima nego o principima.
Znaš kad bih ja dopustio da me Fahro hapsi? NIkad! Prije bih se bombom raznio.
snaga_znanja

#363 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

Hidajet Halilović - pomoćnik federalnog ministra pravde je uhapšen

Image
megaman4

#364 Re: Počelo je?!

Post by megaman4 »

u današnjoj akciji uhapšeno 19 osoba, bogte ako ovako krenu, svi zatvori će biti premali da prime sve goste... :lol: :lol: :lol:
miki.ba

#365 Re: Počelo je?!

Post by miki.ba »

Asamoah Gyan wrote:Ne govorimo o živkoljupcima nego o principima.
Pazi šta pišeš da ti sipa ne bi pokucala na vrata. :D
KatarinaKosaca

#366 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

To je to. Izgleda mi ismijavanje javnosti dići frku za 48.000KM dok se milioni tale od autoputa, od svakog tendera, krađe i , naravno , droge.
It_is_a_Leclerc

#367 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa šta ćemo sad ? Pustit ćemo kriminalce da hodaju okolo zato što je kriminalac na čelu ministarstva sigurnosti..
DiplomataSaSela

#368 Re: Počelo je?!

miki.ba wrote:
Banksy wrote:
Mislim da neće biti totalnog i frontalnog rušenja. Skloniće ovih par likova koji im blokiraju put za totalno i nesmetano definitivno pustošenje i harač, slaba i nemoćna SDA će se pritajiti, neće reagirati, a ovi neće ići pretjerano u dubinu jer bi mogli zakačiti i koga svog na tom putu.
Uglavnom, akcija ograničenog dometa, još jedna demonstracija sile i moći kriminalnog dvojca Lagudmžija/Radončić gdje je sasvim jasno, kome nije bilo do sada, da u svojim rukama drže policijsko-pravosudno-medijsko-obavještajnu mafiju pod svojom šapom.
Dobro jasno je svima da nije slucajno Budimir u ovoj sitaciji, al mi nije jasno zašto si toliko ogorcena, zar nije cilj pohapsiti kriminalce, a ako je kriminalac zar je bitno ko ga je uhapsio?
Kako nije bitno...ako kriminalac uhapsi kriminalca tebi to ko normalno...a uhapsio ga je da moze i dalje biti kriminalac jer ga se nije mogo drugacije rijesiti...i usput uhapsio ga je zato sto potpuno vlada tuzilastvom...
megaman4

#369 Re: Počelo je?!

Post by megaman4 »

živko budimir ipak u ćuzu...
KatarinaKosaca

#370 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

Ko je sad predsjednik Federacije kad je predsjednik u tvorza? :D Ozbiljno pitam, kako to fercera
DiplomataSaSela

#371 Re: Počelo je?!

It_is_a_Leclerc wrote:
Pa šta ćemo sad ? Pustit ćemo kriminalce da hodaju okolo zato što je kriminalac na čelu ministarstva sigurnosti..
Treba znaci uhapsit i ministra jer kazes kriminalac...jesil to mislio
muzicar_iz_parka

#372 Re: Počelo je?!

Post by muzicar_iz_parka »

KatarinaKosaca wrote:Ko je sad predsjednik Federacije kad je predsjednik u tvorza? :D Ozbiljno pitam, kako to fercera
Ima valjda podpresjednik koji vrši funkciju do izbora novog ili predsjednik skupštine federacije.
Banksy

#373 Re: Počelo je?!

Post by Banksy »

miki.ba wrote:
Dobro jasno je svima da nije slucajno Budimir u ovoj sitaciji,
al mi nije jasno zašto si toliko ogorcena, zar nije cilj pohapsiti kriminalce, a ako je kriminalac zar je bitno ko ga je uhapsio?
Sam si odgovorio u prvom dijelu rečenice.

Radončić (i Lagudmžija) hapsi političke protivnike zato jer nema načina da ih procedurama politički nadmudri.
Onaj kome se to sviđa i ko to pozdravlja ima ozbiljan problem s obrazom, poštenjem ili zdravim razumom. Ili je budžetlija ovog kriminalnog dvojca.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#374 Re: Počelo je?!

Post by Slo Burner »

Mozda je vrijeme da se razneses :D

Svjestan sam da razlozi hapsenja nije to sto je jedan od Jebenih kriminalaca koji nam unistavaju zivote, ali bitno je da je krenulo. Ja jedva cekam da druga strana uzvrati sa hapsenjima kriminalnih protivnika, pa da ovi njima uzvrate ponovo .

:cuga:
Panini

#375 Re: Počelo je?!

Post by Panini »

jel zna neko jel ovaj A.S asim sarajlic ili je neka slucajnost u pitanju?

Budimir, Halilović i Barišić su zajedno sa još 16 osoba inicijala S.K., A.K., M.S., M.P., R.V., E.Ć., A.S., D.M.,Đ.V., B.M., B.E., V.S., I.L., M.D. i D.Ž. lišeni slobode, a nalaze se pod istragom da su počinili kaznena djela: zloupotreba položaja ili ovlasti, protuzakonito posredovanje, primanje i davanje mita, organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.
Post Reply