Budimir nije uhapšen nego sudjeluje u hapšenju?
Ponedjeljak, 29 Travanj 2013 23:01 Kolumna
Goran Z: Milorade, ono kako smo se dogovorili, danas u podne upadam u ured predsjednika FBiH Živka Budimira. Uhapsit ću ga predvečer, javi novinarima da se okupe, bit će to spektakl. Javi Zlatku neka on kaže Nerminu.
Milorad D: Zna Zlatko, a i Nermin , kaže mi Zlatko, čitavu noć nije zaspo' veće se pripremio za sjednicu Vlade.satira
Piše: Emil Karamatić
Goran Z: Ma treba opravdati onaj Večernjakov žig, lijepa je to nagrada a i Dragan se namučio dok je nagovorio svoga kuma Jozu P da mi je dodjeli.
Milorad D: Šta se namučio, ne brini Gorane brate, ja sam mu rekao šta treba uraditi, pametan je to momak a kvaran taman koliko nama treba za realizaciju naših ciljeva.
Milorad D: Pazi Gorane, Nermin danas u Mostaru održava specijalnu sjednicu Vlade Federacije BiH, to treba biti navlakuša' za novinare u Mostaru.
Goran Z: Maloprije mi javiše da od trideset tačaka za sjednicu Vlade nema niti jedna zanimljiva javnosti.
Milorad D: Novinari su glupi, ne mogu oni to kužiti, bitno je da se zove specijalnom i da se okupe, da sve izgleda, razumiješ šta ti govorim, kao da će se donijeti revolucionarne odluke.
Goran Z: Pa tako sam dogovorio sa Zlatkom a on je valjda sve prenio Nerminu.
Milorad D: Znaš Nermin je dobra momak ali i ne shvaća neke stvari, izgleda mi kao ograničen, ne mislim da je glup, ali malo teže shvaća, izleti će prije vremena pa će nama propasti akcija.
Goran Z: Mislim da neće, dobro se pripremio za ovu akciju, čak je i novo odijelo kupio. A novinarima će se obratiti tek poslije akcije. Rekao sam mu znaš ono kako ja odgovaram samo s jednom rečenicom kao pravi kriminalac; „Vjerujem u državne institucije i naše pravosuđe“ samo to.
Milorad D: Dobro Gorane sve smo dogovorili, valja mi zvati Dragana, da vidim kako kod njega ekipa funkcionira. Čujemo se poslije. I ovo da odgovaraš kao pravi kriminalac više ne koristi. Znaju ljudi što si, ne dolijevaj.
Dragan Č: Ej Milorade, evo nikako te dobiti, zvao sam te nekoliko puta
Milorad D: Ma evo cijelo vrijeme bio na vezi sa Goranom.
Dragan Č: Milorade, oka ti nisam sklopio, sve gledam jesmo li sve dobro izmajmunisali' i ima li išta igdje gdje bi nas mogli provaliti novinari.
Milorad D: Ne vjerujem, jedino onaj Nermin, djeluje mi obezglavljeno, eto jedino on da se ne prospe.
Dragan Č: Što misliš jeli providna nagrada Večernjakova žiga koju dadosmo Goranu.
Milorad D: Dragane šta ti je, ovdje se ljudi ne sjećaju šta je bilo prije pola sata, znaš da ih možeš opljačkati ujutro a u podne im ispričaš neku otadžbinsku i da sve zaborave.
Dragan Č: Ma da, stoka sitnog zuba, lijepo je govorio moj predsjednik Franjo Tuđman, i ta mu je bila dobra i ta me vodi u političkom životu.
Milorad Dodik: Dobro zboriš Dragane.
Dragan Č: Ovaj tvoj Goran je pametan momak?
Milorad D: Kakav pametan, samo poslušan, dobro pleše, a da je Boga najprije bi trebalo uhapsiti mene pa toga Gorana.
Dragan Č: Što zboriš, zar je takav. Onako izgledao mi je fino na dodjeli Večernjakova žiga.
Milorad D: Deset dana smo ga vježbali da na novinarska pitanja odgovara sa tri riječi. Upozorili smo ga na neke novinare koji kuže stvar, ma znaš i sam da su većinom priglupi. Ma možeš računati da niko neće shvatiti ni danas što je Goran dobio nagradu. A nadat se da oni koji kuže stvari neće raditi. Ma pusti novinare ko ih jebe, stoka glupa.
Zlatko L: E Dragana, evo zovem Milorada pa ga ne mogu dobiti
Dragan Č: E prijatelju Zlatko, evo taman sam s njim na liniji na drugom telefonu. Sve smo precizirali. Akcija počinje odmah nakon početka sjednice Vlade FBiH.
Zlatko L: Da, da, to ostaje po dogovoru, treba ga danas uhapsiti, nema dokaza ali jebat ih, treba ga uhapsiti.
Dragan Č: Naravno. U našoj državi se nikad nije hapsilo kad postoje dokazi za nekoga nego kad ih nema.
Zlatko L: Tako je Dragane tu se razumijemo, da je po pravilima, trebalo je uhapsiti nas trojicu i Fahru.
Dragan Č: Pusti to Zlatko, ne spominji, znaš da svako svakoga prisluškuje. Nego bojim se da neko ovo ne okarakterizira ko' nekom vrstom državnog udara.
Zlatko L: Kakav udar, treba uhapsiti Živka Budimira i odmah krenuti u rekonstrukciju Vlade.
Dragan Č: A što će reći Međunarodna zajednica. Ured Visokog predstavnika , Američko veleposlanstvo.
Zlatko L: Što će reći, ako budu puno pričali uhapsit ćemo i njih.
Dragan Č: Je, je, sve to dobro zvuči ali onda smo i mi na redu.
Zlatko L: Ako krene po zlu mi ćemo se predati, znaš kako to ide u velikim zavjerama.
Dragan Č: Zlatko to izbaci, nema predaje, i moramo odraditi posao bez greške. Milorade evo me na drugom telefoni sa Zlatkom, sačekaj malo.
Milorad D: De de, ti završi sa Zlatkom pa mu reci da me zove.
Dragan Č: Zlatko ajde nazovi Milorada i molim te nemoj pred njim o ovim detaljima, da, da, kako postoji mogućnost da i nas neko uhapsi, znadeš li kako reagira, odmah nekom jebe što stigne, to nam u ovome trenutku ne ide u prilog.
Zlatko L: E Milorade jeli sve pod kontrolom, jeli spreman onaj tvoj plesač ?
Milorad D: Jest mali je spreman , samo ozbiljno shvatio nagradu Večernakova žiga, ma malo je neotesan ali rekao sam mu da ne smije puno pričati pred novinarima. Neka se ponaša kao kad je dobio nagradu, maksimalno tri riječi smije upotrebljavati. Ma znaš Zlatko, kako je sa tim ograničenim a poslušnima, valjaju, ali ih treba naučit s koliko riječi trebaju baratati. Nego Zlatko de i ti onome Nikšiću reci da ne mahnita. Mora samo govoriti, ako bude u situaciji da govori pred kamerama. kako vjeruje u institucije naše države.
Zlatko L: Milorade ne mogu da vjerujem da ti to govoriš.
Milorad D: Daj šuti, jesi li vidio šta mi uradi Tomislav Nikolić, kaže da mi nismo Srbi nego Bosanci, ma znaš šta, zapamtit će ta četnička stoka šta je rekla. On meni da mi nismo Srbi.
Zlatko L: Pusti sada to Milorade, jašta si nego Srbin, pa ti si jedini koji nije priznao da se dogodio zločin, ti si pravi Srbin, on je izdajnik vidiš i sam.
Milorad D: Ja se brzo naložim, a dobro govoriš Zlatko
Zlatko L: Vidiš koliko ti valjam, nego nisam pitao ni Drgana jeli se čuo sa Fahrom.
Milorad D: Čuo sam se ja s njim on je negdje na planini i naravno i on će samo govoriti kako vjeruje u institucije naše države BiH, znaš kad ja pripremam te detalje da se ne smije ništa slučaju prepustiti.
Zlatko L: Pa znaš Milorade odličan si igrač, samo bojim se da će i nas uhapsiti.
Milorad D: Od kud ti sad to?
Zlatko L: Milorade teško mi je to ispričat, evo sat vremena se mislim kako da počnem. Znaš, imao sam ružan san. Ne smijem to reći ni Draganu ni Fahri, tebi mogu, ti si jedini spreman na velike izazove.
Milorad D: Nego šta si sanjo jadan ne bio Zlatko?
Zlatko L: Znaš uhapsili mi Živka Budimira i sretni feštamo negdje na Jahorini. Kad čujem javlja se Visoki predstavnik Valentin i kaže Goranu Z, svaka čast Gorane dobro si ovo izveo, pokazao si da znaš posao, sad ćeš samo nastaviti.
Milorad D: I šta bi dalje Zlatko dragi?
Zlatko L: Rekao mu da pronađe tebe Milorade, mene, Fahru i Dragana i da nas uhapse.
Milorad D: Zlatko čujemo se poslije, moram nazvati Gorana Z…….
Goran Z: Reci šefe, evo posao ide sve po planu, mi smo uhapsili Živka Budimira.
Milorad D: Obustavljaj, ne hapsi ga, oslobađaj ga.
Goran Z: Gotovo je šefe, uhapšen je, jebat ga, nema povrataka.
Dragan Č: Milorade sad mi Zlatko ispriča što je sanjao, a njegovi snovi su se nekoliko puta pokazali točnim
Milorad D: Ništa ne govori Fahri, neka se barem malo raduje.
Dragan Č: Što misliš da mi uhapsimo Valentina Inzka i Ptricka Moona.
Milorad D: Pa šta ćemo onda?
Dragan Č: Predat ćemo se i mi da nam se ne smije Budimir. Ali evo Budimir nego zamisli da mi se smije Asić, to ne bio podnio…..
Milorad Dodik: Nego, Dragane ajde ti nazovi, ipak nazovi Fahru.
Dragan Č: Ej Fahro
Fahrudin R: Ispričao mi je Zlatko šta je sanjao. I znaš ako je tako neka nas hapse, jebo ti političara, kojeg nisu u lisičinama vodili, barem ti to znaš Dragane
Dragan Č: Znam, ajd' živo, ali ne bi opet!
Fahrudin R: Nego Dragane, ko zna ko će kome do kraja mjesec biti prijatelj a ko neprijatelj. Ne reče ti, meni se čini da Budimir nije naš Sanader.
Dragan Č: A ko jest moj Fahro?
Fahrudin R: Čini mi se jedan od nas četvorice a možda svi.
Dragan Č: Hoćeš reći da Budimir nije uhapšen nego sudjeluje u hapšenju?
Fahrudin R: Pa da, mene samo raduje što nisam ja Bošnjak kojeg treba uhapsiti.
Dragan Č: A tko je?
Fahrudin R: Babin sin.
Dragan Č: Onda poslije babina sina idu po Milorada a poslije Milorada po mene.
Fahrudin R: Dragane volim te što si pametan., isti si ko Prlić, ali baš isti.
neznase.ba