http://www.news.com.au/story/0,10117,17541271-2,00.htmlSixteen people were charged yesterday after a 5000-strong alcohol-fuelled mob, some waving flags and chanting racist slogans, chased and beat people of Middle Eastern appearance at Cronulla beach. Thirty-one people were injured.
Počelo je i u Sydney-u
- Sensei
#1 Počelo je i u Sydney-u
- Sensei
In pictures: Australia violence

Some of Australia's worst racial violence in history erupted on Sunday as thousands gathered on Cronulla Beach, Sydney.

The crowd targeted people of Arabic and Mediterranean appearance, blamed for attacks on two lifeguards a week ago.

Police and ambulance workers were pelted with beer cans and bottles. Trouble spread overnight to other suburbs.

Police rushed to protect people at risk of assault, as the alcohol-fuelled violence left at least 30 people injured.

More than a dozen people were arrested as police sought to contain the rioters, many of whom chanted racist slogans.

Authorities and Muslim leaders have condemned the riots, said by police to have been fanned by white supremacist groups.

Prime Minister John Howard said the "totally unacceptable" violence did not reflect an underlying racism in Australia.

Some of Australia's worst racial violence in history erupted on Sunday as thousands gathered on Cronulla Beach, Sydney.

The crowd targeted people of Arabic and Mediterranean appearance, blamed for attacks on two lifeguards a week ago.

Police and ambulance workers were pelted with beer cans and bottles. Trouble spread overnight to other suburbs.

Police rushed to protect people at risk of assault, as the alcohol-fuelled violence left at least 30 people injured.

More than a dozen people were arrested as police sought to contain the rioters, many of whom chanted racist slogans.

Authorities and Muslim leaders have condemned the riots, said by police to have been fanned by white supremacist groups.

Prime Minister John Howard said the "totally unacceptable" violence did not reflect an underlying racism in Australia.
- Fair Life
Prolazio sam neposredno prije toga. Na dva mjesta sam primijetio cudne grupice mladih ljudi, nesto kao iz filma "Prica sa Zapadne strane".Fair Life wrote:Bilo je sranja i Maroubra Beachu...
Nije mi se dopalo to sto sam vidio i pretpostavio sam da bi moglo biti neko sranje znajuci sta se prethodno desilo na Cronulla-i.
Okrenem auto i... nazad.
- Fair Life
Ovdje je policija u stanju da izadje na kraj sa takvima.foton wrote:Svugdje ima kretena, ali ja jos uvijek mislim da su Australijanci generalno jako tolerantni, opusteni i sretni ljudi. Meni je Sidnej ostao u previse dobrom sjecanju da bi ga neke pijane budale pokvarile.
Mislim da ce se divljanje, bude li potrebno, zaustaviti silovito. Napuni ce se zatvori vrlo brzo.
-
Nigmus
Jesi u toku hrabrog povlacenja ponavljao tube ja rabbi - tube ja rabbi - tube ja rabbiFair Life wrote:Prolazio sam neposredno prije toga. Na dva mjesta sam primijetio cudne grupice mladih ljudi, nesto kao iz filma "Prica sa Zapadne strane".Fair Life wrote:Bilo je sranja i Maroubra Beachu...
Nije mi se dopalo to sto sam vidio i pretpostavio sam da bi moglo biti neko sranje znajuci sta se prethodno desilo na Cronulla-i.
Okrenem auto i... nazad.
-
Vozdra_123
@FL
ma ja MAX MAX izadje i to sve sredi

ma ja MAX MAX izadje i to sve sredi
-
\/\/\/
Gotovo nam se čini nevjerovatnim da su evropski pomorci još samo prije tristo godina nestrpljivo trazili "Terru australis", a prije dvjesto godina na nju dopremili prve bijele doseljenike -- kažnjenike.foton wrote:Svugdje ima kretena, ali ja jos uvijek mislim da su Australijanci generalno jako tolerantni, opusteni i sretni ljudi. Meni je Sidnej ostao u previse dobrom sjecanju da bi ga neke pijane budale pokvarile.
Isto je tako teško povjerovati da su potomci tih doseljenika tek prije 30 god.
priznali osnovna građanska prava starosjediocima koji tamo žive već najmanje 40.000 godina.
Zaista zaista
-
Fair_Life
Pa... jesu li slicne toliko da bi se palikuca mogao zajebati?Sensei wrote:Evo gledam vijesti i vele da je zapaljena jedna crkva u zapadnom dijelu Sydney-a, kod mene u komsiluku, a nezvanicno je meta bila islamska skola, koja se nalazi tik uz crkvu.
Cuo sam da je nocas 4000 policijskih automobila bilo u patroli ulicama. Nekako previse... Za nekoliko stotina mogu povjerovati.