jutros citam nesto o marketingu i nadzo jednu zanimljivu tezu.
Mnoge zemlje imaju svoje takozven `pocasne abasadore` koji su sa svojim dijelovima u svijetu prezentirali svoju zemlje u pozitivnom svijetlu. Radi se od osobama koje nisu politicki aktivne, nego koje kroz svoje personalno ili humano dijelo prave reklamu za svoju domovinu. Mnoge te osobe su iz `show bizz ili nauke`.
sta vi mislite imalimo mi iz Bosne i Hercegovine takve licnosti?
ako imate prijdelog navedite ih i obrazlozite zasto.
PS: Kao pomenuto nesmiju biti umijesane u politicka desavanja.
Evo da ja pocnem:
Sergej Barbarez (Barbarez nije samo svojom perefktnom igrom pokazo daje posebna licnost. Sergej Barbarez nikad nije se krijo svog porijekla i uvijek je sa velikim ponosom zastupo se za svoju domovinu. Osim velike ljubavi prema svojoj zemlji Barbarez ucestvuje u mnogobrojnim humanitarnim akcijam gdije zeli sa svojom licnosti da lobira za ugrozenu dijecu sirom svijte bez obzira na nacionalnost.
Pocasni ambasador
- Bosanac sa dna kace
....imamo pocasnog konzula u Izmiru u Turskoj...
-
Crni_Leptir
a on je? i zasto pocasan?Bosanac sa dna kace wrote:....imamo pocasnog konzula u Izmiru u Turskoj...
-
forza milan
On je Kemal Baysak a pocasni je zato sto je i konzulat u Izmiru pocasni. A pocasni znaci da nema ingerencije koje inace imaju konzulati. U ovom slucaju covjek sam financira postojanje ovog konzulata i an njegovu inicijativu je i otvoren. Skoro sve bitnije zemlje, pored ambasade u Ankari i generalnog konzulata u Istanbulu, imaju i pocasni konzulat prije svega u Izmiru pa onda i drugim gradovima Turske. Inace, kemal Baysak je porijeklom Bosnjak, iz Trebinja. Covjek se bavi biznisom i jako je bogat. A uz sve to i veliki prijatelj Bosne.Crni_Leptir wrote:a on je? i zasto pocasan?Bosanac sa dna kace wrote:....imamo pocasnog konzula u Izmiru u Turskoj...
- gospodar kuglastih munja
ja , jepote, koliko bi se novih drzava moglo napraviti od one ekipe u Haagu... 
- shana_majka
Jes' da si@ banditbandit wrote:Dr. Sasa Toperic, predsjednik Americko-Bosanske Kuklturne Fondacije i ujedno predsjednicki izaslanik za kulturu BiH u SAD-u i u UN-u .....
- Kurt_Kombajn
#8 Re: Pocasni ambasador
Crni_Leptir wrote: ...takozven `pocasne abasadore` koji su sa svojim dijelovima u svijetu prezentirali svoju zemlje u pozitivnom svijetlu.

ne znam kako kod vas, al meni su ovi dzamajkanski ambasadorski dijelovi bogme ponajbolji