Pobjednik Dore -- Severina

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

hananah

Post by hananah »

:lol: :lol: :lol: :lol: leteci stakor sa pricjom gripom :lol: :lol: :lol: :lol:
Meni je Hari simpa i nije tako los, ali nije mi on za Evrovizije nikako :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Ovako, da se razumijemo...

- Pjesma je zapravo fantastična i u umjetničkom smislu znači prekretnicu u severininom radu. U dosadašnjem opusu koji bi se mogao nazvati "raste trava zelena", sad se vidi da trava zapravo nije nikla (di je stala štikla).

Šta je s onom travom od ranije? Je li popušena? Je li nas netko ranije lagao?

Pjesma opisuje osjećaje hrvata i odnos prema Europskoj uniji. Zato pjesma kaže "dođi, dođi, hop, hop". Dakle ona poziva EU, i to bez obzira na doba dana ili noći (oko pola tri), iako mi dobro znamo da su iz EU skloni seksualnim perverzijama (štipnut ćeš me da se ne vidi), i da su moralno nepoćudni (đavoli su tvoji kumovi) te poziva ujedno na širenje EU (kuc, kuc kucaj nekoj drugoj).

U prvotnom opusu kojega karakteriziraju stihovi "noga mi je bosa", sada se vidi rast standarda hrvatskih građana (djevojčice daj obuci čarapice), što je više nego jasna poruka o prihvaćanju eurostandarda. No prava vrijednost pjesme očituje se tek u nastavku, kada opisuje kako hrvati postaju svjesni te svoje zablude i njihovih nakana (ssssex, hop, hop, mrk, mrk), te odlučno i jasno kažu ne (šic, bježi nekoj drugoj). Nadalje govori o povratku tradicionalnim vrijednostima (sijeno, slama, sir, salama). Sir je naravno paški, a salama kulen. Govori se tu nadalje o ekološkoj proizvodnji cikle (cikla nikla) i teškoćama u toj prozvodnji (cikla rikla, cikla je riknula), te izvozu paprika u Afriku i povratku na trag nesvrstanosti, što će u dalekoj budućnosti rezultirat daljnjim porastom standarda (zlatni prsten) i opće profinjenosti i brige o vlastitom tijelu i održavanju svih vrsta frizura (tanki brčići).
flora.sa

Post by flora.sa »

svidja mi se definicija Fair Life...bas si se potrudio da dobro udjes u srz pjesme :D ...
Vingo

Post by Vingo »

Lici li vama ova pjesma na "Hajdemo u planine"? Ojdadaodaaaaaa
Prenj

Post by Prenj »

Image
Prenj

Post by Prenj »

FERAL wrote: FERALOVA VLATKA CALLAS

Ne mogu i ne želim vjerovati da je hrvatska javnost pala na tu nakaradnu pjesmu "Moja štikla". Ja to stvarno ne razumijem. Nadam se samo da se barem netko od mojih kolega glazbenika s tim slaže jer mi u suprotnom neće preostati ništa drugo nego da se iselim iz Hrvatske.

Vlatka Pokos, estradna umjetnica, u Večernjem listu

FERALOVA NARODNA POSLOVNJAČA

Ne bih se osvrtala na negativne komentare što se tiče teksta "Moje štikle", jer smatram da sam napravila narodnu poslovicu.

Severina Vučković, estradna umjetnica, u Novom listu
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

ajoooj pa zbog pjesme da se iseli....to be jarabi to be estagfirukah :D
Vingo

Post by Vingo »

Prenj wrote:

Ne mogu i ne želim vjerovati da je hrvatska javnost pala na tu nakaradnu pjesmu "Moja štikla". Ja to stvarno ne razumijem. Nadam se samo da se barem netko od mojih kolega glazbenika s tim slaže jer mi u suprotnom neće preostati ništa drugo nego da se iselim iz Hrvatske.

FERALOVA NARODNA POSLOVNJAČA

Ne bih se osvrtala na negativne komentare što se tiče teksta "Moje štikle", jer smatram da sam napravila narodnu poslovicu.

Severina Vučković, estradna umjetnica, u Novom listu

Jel Vlatka Pokos svojevremeno pjevala petak-metak?
Ili je sve to bio san..... :-)
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

znate šta, ja mislim da vi svi svršavate na severinu i da ste oduševljeni svakim govnom koje severina servira

:D

ako neko nešto napiše nakon mene znači da je istina :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

e vala ja svrsavat na severinu ne mogu i da hocu...
Prenj

Post by Prenj »

Vingo wrote:
Prenj wrote:

Jel Vlatka Pokos svojevremeno pjevala petak-metak?
Ili je sve to bio san..... :-)
Jeste, bice da je jos onda pokusavala da se iseli :lol:
Prenj

Post by Prenj »

Ima jos, sad iz paraknjizevnog ugla ...
FERALOVO GANGLIJANJE

Oni koji znaju što je ganga, koji su s njom rasli, znaju da ona u svojoj izvornosti, kako god bila vrednovana kao glazba i melos, izražava sliku, povijest i senzibilnost jednog podneblja. Uporabljena u "Štikli", ona se posve odvaja od svoje izvornosti i postaje javnom na način na koji to nikad nije bila, kao kad bi javnom postala žena koja se odrekla svoje čednosti.

Milan Ivkošić u Večernjem listu
:-)
Vingo

Post by Vingo »

PTSP se sad zove PP u Hrvatskoj....od neceg se umrijeti mora....
lilu

Post by lilu »

Ima sanse da seve dobije i euroviziju stas ...
al kad citam tekst sve me podsjeca na stanovitog Lucica drugog protagoniste sevinog kratkometraznog filma :P
tanki brcici, prsten , ganga itd itd
pravi hercegovci ce skuzit
Post Reply