FK Guber odigrao prvenstveni meč poslije više od 13 godina
Pobjeda obnove suživota i fudbala u Srebrenici
Fudbalski klub Guber iz Srebrenice u nedjelju je odigrao prvu službenu prvenstvenu utakmicu nakon 14. aprila 1992. godine, kada su u tadašnjoj Republičkoj ligi BiH na svom stadionu savladali Klokotnicu rezultatom 3:1.
Nešto više od 13 godina kasnije Srebreničani su slavili u Trećoj ligi RS protiv komšija, tima Dervente iz mjesta pokraj Milića, sa ubjedljivih 8:1.
Golove za tim iz mjesta najvećeg stradanja u proteklom ratu u BiH, a pred 500 gledalaca, postigli su Ajet Muhamedbegović i Zoran Milinković po tri, dok je dva puta mrežu Dervenćana zatresao Luka Petrović.
"Utakmica sa Derventom je za naš grad i FK Guber više od prvenstvene pobjede. U nedjelju je trijumfovala obnova suživota i fudbala u Srebrenici. U našoj multietničkoj ekipi igraju i svakodnevno se druže Bošnjaci i Srbi, što je u Srebrenici prije nekoliko godina bilo nezamislivo, zbog svih užasnih stradanja i tragične prošlosti ovih prostora.
Nakon odlične igre protiv Dervente, svi zajedno smo slavili pobjedu, to je trebalo vidjeti i doživjeti. Bilo je mnogo dirljivih trenutaka i sportska istorija u Srebrenici ispisana je na najljepši mogući način", kaže Jusuf Malagić, šef stručnog štaba Gubera, dodavši:
"U FK Guber, na terenu i van njega svi se ponašamo pod sloganom 'svi za jednog, jedan za sve', te ćemo u tom tonu i nastaviti bilježiti dobre rezultate."
B. TIRO
Istorijski sastav
U sastavu koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriji FK Guber u nedjelju su se našli: Stojan Milinković, Semir Mustafić, Rajko Slijepčević, Aleksandar Jovanović, Marko Milinković, Luka Petrović, Zoran Milinković, Vladimir Slijepčević, Ajet Muhamedbegović, Drago Milinković, Merdžić Safet. Na klupi su sjedili: Miroslav Kočević, Radojica Milinković, Vlado Milinković, Radojica Rankić. Trener: Jusuf Malagić.
Pobjeda obnove suživota
-
gavrilo
#1 Pobjeda obnove suživota
- manijak1
- manijak1
........Vodeni
nema trećeg čimbenika

-
St.Germain
ovo je sjajna vijest!
zasto ova tema ima samo 5-6 postova
- manijak1
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
to si sto posto u pravu...kad treba da se pljuje i pokazuje prstom, tu cemo za kratko vrijeme napraviti dramu od par stranica postova...gavrilo wrote:cuj geram ... suzivot nije toliko interesantanSt.Germain wrote:ovo je sjajna vijest!
a cim ima neka naznaka normalnog zivota, onda odjednom nigdje zive dushe....
sto se tice inicijative pomoci, ja sam za...
-
mIRCerka
znas kako je mnogo bolje, iako je to smradovski od nas, kupiti im opremu i to im donirati...gavrilo wrote:pa mirci mogla bi ti, jer tebi nekako vjerujem, da otvoris ziro racun![]()
pa ako skupimo hiljadu maraka... hiljadu maraka... dovoljno za novu opremu, primjera radi. ali bitna je simbolika
jer ne mozes ti otici i predati predsjedniku kluba 1000KM i reci IZVOL'TE..
pogotovo ne za to podrucje...ja vise direktorima i nacelnicima tamo ne vjerujem...
daj mi dan-dva da skontam sta bi mogli pa ti se javim sa planom...ovako naprdjivat se - ne ide....
a sto se humanitarnosti tice, imamo provjeren tim ovdje u Sarajevu
-
mIRCerka
joj gavro, nisam mislila TIM kao ZELJO, vec TIM HUMANITARACAgavrilo wrote:sanjaj... od mene neces dobit ni feninga za zelju![]()
de vidi je li se moze nesto organizovati. ja sam spreman da uplatim
bigus, frozen, crocop, edu, pooll, fluid i ostali koji su ucestvovali u SA-X humanitarnoj akciji pomoci narodnoj kuhinji
QQ, bas si opsjednut najboljim klubom na balkanu
-
mIRCerka
gavrilo wrote:vidi ti mangupa ...e pa kada ja dodjem nece on nista vise da muva
![]()
prebice me edu ako ovo procita...
nejs, da tema ne bi otisla u smetje, de da se konkretno dogovorimo....
ja cu ti javiti za dan dva kako bi mogli i sta pa cemo pokrenuti akciju...
ok?
- manijak1
Ja ću ovo prijaviti Kopanjigavrilo wrote:zoom66 wrote:tema je dobila fleku......ne propusti...
![]()