nebojeplavo wrote:E ovako, posto na ovom forumu svi imaju buran seksualni život

, interesuje me šta bi uradili da poslije seksa za jednu noć ili u vezi koje je tek počela, zatrudnite (ili vam partnerica zatrudni)?
Da li bi pobacili ili rodili dijete, odnosno, da li bi više voljeli da vam partnerica rodi ili pobaci?
Dakle, interesuje me samo mišljenje šta bi uradili u konkretnoj situaciji, a ne da li ste za ili protiv pobačaja
P.S. Sorry ako je bila tema, al mislim da vrijedi ponoviti.
pa takva iznenadjenja se bas i ne desavaju previse cesto kad se odgovorno odnosi prema sexu...ali evo recimo da se i "omakne"....posto ne vjerujem u seks za jednu noc, tu opciju bih odmah da prekrizim....
e sad da mi se desi na pocetku veze, ne znam, vjerovatno bih razgovarala sa doticnim i uvazila i njegove zelje....mada sa obzirom da nisam vise klinka, ne bi mi to bio bas takav blam ni crnjak....mogla bih se nositi sa idejom da to dijete odgajam sama, ukoliko doticni ne zeli da ucestvuje u tome, ili ukoliko se veza raspadne iz bilo kojeg razloga...

nemam apsolutno nista protiv abortusa, ali mislim da se ta opcija treba primjenjivati samo ukoliko postoje objektivni razlozi za istu....kao sto rekoh s obzirom da bih i emotivno i nivoom zrelosti i godinama bila u stanju da se brinem o tom dijetetu mislim da abortus ne bi bio opcija....
iako ne vjerujem u seks za jednu noc, recimo u nekom paralelnom svijetu, kad bi mi se cak i to desilo, a u svrhu davanja odgovora na ovu temu, pa vjerovatno bih se pobrinula da lik u pitanju bude informisan, jer mi je crnjak kada zene takvo nesto sakriju od tipa kojem onda jadnom ni krivom ni duznom godinama kasnije njegovo dijete zakuca na vrata

bez obzira na sve to mislim da bi odluka bila ista kao i u gore navedenom slucaju....