Pobaciti ili roditi?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nebojeplavo

#1 Pobaciti ili roditi?

Post by nebojeplavo »

E ovako, posto na ovom forumu svi imaju buran seksualni život :D , interesuje me šta bi uradili da poslije seksa za jednu noć ili u vezi koje je tek počela, zatrudnite (ili vam partnerica zatrudni)?
Da li bi pobacili ili rodili dijete, odnosno, da li bi više voljeli da vam partnerica rodi ili pobaci?
Dakle, interesuje me samo mišljenje šta bi uradili u konkretnoj situaciji, a ne da li ste za ili protiv pobačaja :)

P.S. Sorry ako je bila tema, al mislim da vrijedi ponoviti.
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

kao prvo, te stvari se ne desavaju tek tako iz vedra neba :D

AKO bi se vec desilo, sto cisto sumnjam ... neznam kako bi se odlucila, zavisi o okolnistima, mislim da je veoma tesko naci odgovor za to pitanje
chuchumbamayumbe

#3 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by chuchumbamayumbe »

nebojeplavo wrote:E ovako, posto na ovom forumu svi imaju buran seksualni život :D , interesuje me šta bi uradili da poslije seksa za jednu noć ili u vezi koje je tek počela, zatrudnite (ili vam partnerica zatrudni)?
Da li bi pobacili ili rodili dijete, odnosno, da li bi više voljeli da vam partnerica rodi ili pobaci?
Dakle, interesuje me samo mišljenje šta bi uradili u konkretnoj situaciji, a ne da li ste za ili protiv pobačaja :)

Ja ne bih imao nosta protiv da rodi, naprotiv. naravno, ako je dijete moje.
To govorim iz iskustva jednog roditelja...Ako ste imali situaciju da vam je zena trudna, i kada prvi put cujete kako nakon 2-3 nedjelje pocne da kuca srce u tom malom embrionu, koji je manji od 1cm (a ima srce koje kuca), pa ne bih razmisljao ni sekunde! Sve ostalo je ubistvo.
Da se razumijem, nisam protiv abortusa, neka to rade oni koji zele, ali ja bih radije da se radjaju djeca. :)
dinash

Post by dinash »

neka slobodno radja ko hoce i moze ... i nek pusti ostale na miru.
water

#5 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by water »

chuchumbamayumbe wrote:
nebojeplavo wrote:E ovako, posto na ovom forumu svi imaju buran seksualni život :D , interesuje me šta bi uradili da poslije seksa za jednu noć ili u vezi koje je tek počela, zatrudnite (ili vam partnerica zatrudni)?

To govorim iz iskustva jednog roditelja...Ako ste imali situaciju da vam je zena trudna, i kada prvi put cujete kako nakon 2-3 nedjelje pocne da kuca srce u tom malom embrionu, koji je manji od 1cm (a ima srce koje kuca), pa ne bih razmisljao ni sekunde! Sve ostalo je ubistvo.
Da se razumijem, nisam protiv abortusa, neka to rade oni koji zele, ali ja bih radije da se radjaju djeca. :)
kako to da nisi protiv abortusa, ako si rekao da je ubistvo?
chuchumbamayumbe

#6 Re: Pobaciti ili roditi?

water wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

kako to da nisi protiv abortusa, ako si rekao da je ubistvo?
U cemu je problem, ne znam...? Ja kazem da nisam protiv abortusa, neka ga radi ko god zeli, kod nas je to legalno, zar ne? Sta ja tu mogu?
Ali to smatram za ubistvo...
Mozda sam se malo pogresno izjasnio.
Eto.
mostarac

Post by mostarac »

a sto ce ovde da :D

Image
car-x

Post by car-x »

jako je rizicno napraviti, roditi i odgojiti dijete, nakon seksa za jednu noc ili na pocetku veze, gdje se partneri jos i ne znaju, i ne znaju uopste hoce li ostati zajedno..

dijete treba oba roditelja, a sve osim toga je pravljenje socijalnih slucajeva..
anais_nin

#9 Re: Pobaciti ili roditi?

Post by anais_nin »

pa takva iznenadjenja se bas i ne desavaju previse cesto kad se odgovorno odnosi prema sexu...ali evo recimo da se i "omakne"....posto ne vjerujem u seks za jednu noc, tu opciju bih odmah da prekrizim....
e sad da mi se desi na pocetku veze, ne znam, vjerovatno bih razgovarala sa doticnim i uvazila i njegove zelje....mada sa obzirom da nisam vise klinka, ne bi mi to bio bas takav blam ni crnjak....mogla bih se nositi sa idejom da to dijete odgajam sama, ukoliko doticni ne zeli da ucestvuje u tome, ili ukoliko se veza raspadne iz bilo kojeg razloga... :D nemam apsolutno nista protiv abortusa, ali mislim da se ta opcija treba primjenjivati samo ukoliko postoje objektivni razlozi za istu....kao sto rekoh s obzirom da bih i emotivno i nivoom zrelosti i godinama bila u stanju da se brinem o tom dijetetu mislim da abortus ne bi bio opcija....

iako ne vjerujem u seks za jednu noc, recimo u nekom paralelnom svijetu, kad bi mi se cak i to desilo, a u svrhu davanja odgovora na ovu temu, pa vjerovatno bih se pobrinula da lik u pitanju bude informisan, jer mi je crnjak kada zene takvo nesto sakriju od tipa kojem onda jadnom ni krivom ni duznom godinama kasnije njegovo dijete zakuca na vrata :oops: bez obzira na sve to mislim da bi odluka bila ista kao i u gore navedenom slucaju....
danas

Post by danas »

a odakle vama ideja da se uopste seksate prije braka? :? :shock: :roll: :-?
anais_nin

Post by anais_nin »

car-x wrote: dijete treba oba roditelja, a sve osim toga je pravljenje socijalnih slucajeva..
po meni je sasvim ok da dijete ima samo jednog roditelja ukoliko taj roditelj svjesno i odgovorno donese odluku da ima to dijete....znaci ukoliko roditelj nije i sam dijete, zeli to dijete i u stanju je finansijski, emotivno itd da se brine o tom dijetetu....s druge strane cak i ako je vrlo rano u vezi ne vidim razloga da posebno ukoliko roditelji to zajedno odluce obadvoje ne ucestvuju u odgoju istog bez obzira na ishod veze...:D
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:a odakle vama ideja da se uopste seksate prije braka? :? :shock: :roll: :-?
:lol: iz filmova :lol: i sa foruma :D
danas

Post by danas »

mostarac wrote:
danas wrote:a odakle vama ideja da se uopste seksate prije braka? :? :shock: :roll: :-?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa za tebe sam bila udata :lol: :lol: :P
Last edited by danas on 23/11/2006 01:08, edited 1 time in total.
Sir Charles

Post by Sir Charles »

KONTRACEPCIJA!!!

To se ne dogadja slucajno. Moras se zastititi. CCC :-)
sffovac

Post by sffovac »

car-x wrote:jako je rizicno napraviti, roditi i odgojiti dijete, nakon seksa za jednu noc ili na pocetku veze, gdje se partneri jos i ne znaju, i ne znaju uopste hoce li ostati zajedno..

dijete treba oba roditelja, a sve osim toga je pravljenje socijalnih slucajeva..
dijete koje odgaja jedan roditelj je socijalni slucaj :?
fakat se nekad zapitam, gdje mi to zivimo :x
otherside

Post by otherside »

Nevjerovatno!
Najgori socijalni slucaj je dijete koje ima oba roditelja ali su oni zauzeti vlastitim frustracijama, karijerama ili svadjama u kojima je to dijete uvijek izmedju i uvijek svijedok.
Mozete pricati sta god hocete ali ovakva iskustva se uvijek vrate. Kao trauma ili kao obrazac ponasanja...bas ovom djetetu.
Dosta

Post by Dosta »

otherside wrote:Nevjerovatno!
Najgori socijalni slucaj je dijete koje ima oba roditelja ali su oni zauzeti vlastitim frustracijama, karijerama ili svadjama u kojima je to dijete uvijek izmedju i uvijek svijedok.
Mozete pricati sta god hocete ali ovakva iskustva se uvijek vrate. Kao trauma ili kao obrazac ponasanja...bas ovom djetetu.
Slazem se, totalna glupost. Pola djece sa dva roditelja zivi kao da nema nijednoga
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

nista prije braka :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

abortus je uMoRsTvo :D
NISTA prije braka :D
sram vas bilo i stid..... :x
:D :D
caki-cakica

Post by caki-cakica »

freak_with_a_laptop wrote:kao prvo, te stvari se ne desavaju tek tako iz vedra neba :D

AKO bi se vec desilo, sto cisto sumnjam ... neznam kako bi se odlucila, zavisi o okolnistima, mislim da je veoma tesko naci odgovor za to pitanje
:-) :roll: slazem se da se te stvari ne desavaju tek tako....ali vec ako se desi!!!
tu sam isto misljenje stobom... :roll: 8-)
King Kikapu

Post by King Kikapu »

mamica 31 wrote:nista prije braka :D
osim desanke
Chingy

Post by Chingy »

Pa posto ja hvala Bogu imam svoju voljenu osobu nebi imao sex sa nekom drugom. Ali ako bi rekli hipoteticki da neka druga zatrudni sa mojim djetetom nikada nebi htio da abortira mada je to njen izbor.

Preporucujem da saslusate ovo pjesmu pa onda odgovorite iako mozda slusate neki drugi stil muzike:
http://www.youtube.com/watch?v=a5A5sh8IMeQ
chuchumbamayumbe

King Kikapu wrote:
mamica 31 wrote:nista prije braka :D
osim desanke
Lijeva ko tudja??? :D
SaraLe

Post by SaraLe »

Chingy wrote:Pa posto ja hvala Bogu imam svoju voljenu osobu nebi imao sex sa nekom drugom. Ali ako bi rekli hipoteticki da neka druga zatrudni sa mojim djetetom nikada nebi htio da abortira mada je to njen izbor.

Preporucujem da saslusate ovo pjesmu pa onda odgovorite iako mozda slusate neki drugi stil muzike:
http://www.youtube.com/watch?v=a5A5sh8IMeQ
Tesko zabu u vodu natjerati :D
photo

Post by photo »

zelio bih da mi partnerica podbaci. imati djete je velika stvar.
Post Reply