PO ZASLUZI...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

fishtrija

#1 PO ZASLUZI...

Post by fishtrija »

Dugo nisam bio kontroverzan ovdje, pa je red da malo uzburkam duhove. Naime, razmišljam u zadnje vrijeme, pod utjecajem ovih silnih kvalitetnih ženskih tjelesa koja paradiraju gradom gore-dole, žto zbog SFF-a, što zbog ko zna čega, da je većina tih djevojaka nekakvog plitkog morala, intelekta i inače jeftinog pogleda na život. I tako dođem do zaključka da većina njih ne zaslužuje imati dobro tijelo i kvalitetne fizičke atribute, ukoliko to ne prati, kvalitativno, ono što ima u glavi. Znam da to po tradiciji ne ide baš tugeder, ali ima izuzetaka i svaka im čast. Kad bi radikalizirali stvari potpuno, onda bi uveli neku vrstu komisije koja bi ih slala na plastične operacije, na teret Kantona, da im smanje sise ili omlohave guzice ako na testu inteligencije prođu sa ispod 80 bodova. Svakih deset bodova, broj manji sisobran i broj veće tolenpa. Ili obrnuto, da nagradimo one pametne, što upotrebljavaju glavu dok idu kroz život - desetka na faksu, tretman protiv strija. Ili, humanitarni angažman - anticelulitni program u Reumalu.

I da ne bude da govorim protiv žena - ovaj tekst je sve samo ne to, ja bih želio da ste sve atraktivne ali i pametne u isto vrijeme - ističem da je ova teorija primjenjiva i na muški rod isto kao i na žene. Klotz ima tijelo savršeno a sve što zna reći je BETON ili OCAMIBETON. Ja apsolutno nisam kompetentan da kažem koliko je to atraktivno (i nikad ne bih želio biti, gluho bilo), ali mišljenja sam da nije baš... Ili upoznate finu dobru dušu, romantika punog para sa manirima Clarke Gablea, ali sa pivskim stomakom i tapiserijom na plućima, leđima i ramenima. Nešto nisam siguran da žene to vole... Dakle, i njih po istom zakoniku i zaslugama nagraditi. Cure se okreću za tvojim pločicama na plaži a ti samo o vazdušnom filteru znaš pričati duže od minute... Promptno kod Reufa da ti udahne salo u torzo. Znaš sve poeme Lorda Byrona i konstelaciju zvijezda, i uz to imaš poso u BH Telecomu, ali nosiš dno od tegle na nosu... Prvim avionom u Cesenu da to laserom završimo...

Mislim, država bi se zaista trebala brinuti o perspektivnim sinovima i kćerima svojim, ali i sankcionisati one koji ni sami ne znaju đe gone...

Molim samo neozbiljne i neukusne komentare... :mrgreen:
fixer

#2 Re: PO ZASLUZI...

Post by fixer »

iskreno, ima nesto u tome sto predlazes. :idea:
x0z0y0

#3 Re: PO ZASLUZI...

Post by x0z0y0 »

zagazaga wrote:Misliš da bi pametni pristali :?: .......ili ovi obdareni :lol: ..........vidio bi demonstracija i revolucije :lol: :lol: :lol:
zato sto je obdarenih puno vise :D
Bumbar

#4 Re: PO ZASLUZI...

Post by Bumbar »

e moji decki...jos malo trebamo narasti...zar ne :D :D :D :D :kiss:
Vainglorious

#5 Re: PO ZASLUZI...

Post by Vainglorious »

Eh, zato ja uvijek imam najmanje dvije u kombinaciji. S jednom konstruktivno pricam, a s jednom se konstruktivno gledam :-) . Ovaj tvoj prijedlog bi mi valj'o prije svega na ekonomskom planu :D :D :D
lolita_xx

#6 Re: PO ZASLUZI...

Post by lolita_xx »

joj lud si :lol:
Meshtar

#7 Re: PO ZASLUZI...

Post by Meshtar »

Hm ili si pun predrasuda, ili si prišao svakoj od tih lijepih djevojčica pa znaš da tako pričaju.

Ako je ovo prvo, to je ok, uklapaš se u ovo društvo puno predrasuda.

Ako je ovo drugo, biće da ti nije prošla priča, pa zato šaraš po forumu. :D

Teško se odlučiti.
fishtrija

#8 Re: PO ZASLUZI...

Post by fishtrija »

Ni prvo ni drugo no treće - samo živim u ovome gradu...
Kjajević Majko

#9 Re: PO ZASLUZI...

Post by Kjajević Majko »

Ja bi se pribilježio za jedan stan i auto na račun države. Hvala i molim da se sankcionišu ovi što ne znaju đe gone! :D
dinosaur

#10 Re: PO ZASLUZI...

Post by dinosaur »

Sad ispade da smo svi il' ružni il' pametni, nikako i jedno i drugo !?
sffovac

#11 Re: PO ZASLUZI...

Post by sffovac »

ima nesto u tome sto pises i onda opet skontam da to tako ne ide

ali ... :)
Prosečna žena uvek je rađe lepa nego pametna, jer prosečna žena zna da prosečni muškarac bolje vidi nego što misli.
pa ti se dobro prokontaj i skontaj :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#12 Re: PO ZASLUZI...

Post by anjusha »

Pa mozda.... Imam jednu prijateljicu koja ima jako lijepe crte lica, ima potencijala da bude jako zgodna djevojka, ima dugu, lijepo, prirodno med-plavu kosu. Ali se uvijek krije iza nekih naocala, sirokih majica, broj vecih pantalona. Ne brine, tj vise ne zeli da brine o svojim kilogramima, i opcem izgledu. S druge strane, jako je nacitana, zavrsila je fakultet u roku, radila je kao asistent na fakultetu, upisala i vec zavrsava doktorat, a ima tek 30 godina. Pricala sam sa njom par puta o tome, pokusavala sam da joj dam neke savjete o oblacenju, sminki i sl, ali nije mi bas islo od ruke. Na kraju mi je rekla da ima to neko cudno vjerovanje, stav da zena moze da bude ili pametna ili lijepa. A posto ona zeli da bude prihvacena kao pametna i da ljudi kad je vide ne vide samo good pair of boobs, da se onda zapravo trudi da ne izgleda atraktivno. Cudno ili ne? Ili je to je samo posljedica drustva u kojem je odrasla (Sarajevo) i drustva u kojem sad zivi (SAD)?

Licno, ne slazem se s tim. I sama imam 26 godina, zavrsila sam magisterij, mogu pricati duze od minute o necemu drugom osim sminci, parfemima, najnovijim hit glumcima i ostalim stereotipima. Ok, mozda imam koji kilogram viska, ali isto tako ih dobro nosim, tako da to nije nikakv problem. Sminkam se, cesto nosim visoke pete, suknje i haljine, i isto tako cesto osjecam muske poglede na sebi kad sam negdje van. Svjesna sam da mi muskarci prilaze zbog toga kako izgledam, ali isto tako znam da ostaju zbog onog sto im kazem (at least in a long run). I u cemu je problem?

Svaka krpa nadje zakrpu, je stara poslovica, a svaki lonac poklopac. Mozda je u tome bit te prirodne ravnoteze da neki koji su tjelesno obdareni nisu bas obdareni u drugom smislu... Da li se treba nesto radikalno uraditi u vezi toga? Ne bih rekla. Ovako je svijet prosto zanimljiviji. I uvjerena sam da onaj ko trazi ce naci .... :)
tataratira

#13 Re: PO ZASLUZI...

Post by tataratira »

nisam nešto čuo da se žene žale, zgodan a glup
obrazovane pogotovo
otherside

#14 Re: PO ZASLUZI...

Post by otherside »

fishtro, svaka cast na inicijativi :D
moj briljantni um zasluzuje vece grudi :D
fishtrija

#15 Re: PO ZASLUZI...

Post by fishtrija »

anjusha wrote:Pa mozda.... Imam jednu prijateljicu koja ima jako lijepe crte lica, ima potencijala da bude jako zgodna djevojka, ima dugu, lijepo, prirodno med-plavu kosu. Ali se uvijek krije iza nekih naocala, sirokih majica, broj vecih pantalona. Ne brine, tj vise ne zeli da brine o svojim kilogramima, i opcem izgledu. S druge strane, jako je nacitana, zavrsila je fakultet u roku, radila je kao asistent na fakultetu, upisala i vec zavrsava doktorat, a ima tek 30 godina. Pricala sam sa njom par puta o tome, pokusavala sam da joj dam neke savjete o oblacenju, sminki i sl, ali nije mi bas islo od ruke. Na kraju mi je rekla da ima to neko cudno vjerovanje, stav da zena moze da bude ili pametna ili lijepa. A posto ona zeli da bude prihvacena kao pametna i da ljudi kad je vide ne vide samo good pair of boobs, da se onda zapravo trudi da ne izgleda atraktivno. Cudno ili ne? Ili je to je samo posljedica drustva u kojem je odrasla (Sarajevo) i drustva u kojem sad zivi (SAD)?

Licno, ne slazem se s tim. I sama imam 26 godina, zavrsila sam magisterij, mogu pricati duze od minute o necemu drugom osim sminci, parfemima, najnovijim hit glumcima i ostalim stereotipima. Ok, mozda imam koji kilogram viska, ali isto tako ih dobro nosim, tako da to nije nikakv problem. Sminkam se, cesto nosim visoke pete, suknje i haljine, i isto tako cesto osjecam muske poglede na sebi kad sam negdje van. Svjesna sam da mi muskarci prilaze zbog toga kako izgledam, ali isto tako znam da ostaju zbog onog sto im kazem (at least in a long run). I u cemu je problem?

Svaka krpa nadje zakrpu, je stara poslovica, a svaki lonac poklopac. Mozda je u tome bit te prirodne ravnoteze da neki koji su tjelesno obdareni nisu bas obdareni u drugom smislu... Da li se treba nesto radikalno uraditi u vezi toga? Ne bih rekla. Ovako je svijet prosto zanimljiviji. I uvjerena sam da onaj ko trazi ce naci .... :)
Da, to je život i tako to teče... slažem se. Ja bih želio da svi budu sretni i zadovoljni, sa sobom i sa ljudima koji su im bliski, ili bi željeli da im budu bliski... Gore sam napisao da ima izuzetaka ali su rijetki. Pokušao sam da budem ciničan malo i zakarikiram stvari. Naravno da mi ne možemo mijenjati svijet, ali eto barem možemo razmišljati o stvarima oko nas.

Što se tiče tvoje prijateljice, ako je atraktivna fizički, onda je atraktivna, i to ne može prikriti nikakvom majicom. S druge strane, ti si dokaz da nema potrebe da se ponaša tako jer će kroz razgovor poslije svakako otjerati od sebe one koji su joj prišli samo zbog good pair of boobs. Ali, također je i istina da je prosto nemoguće da privuče nekoga na kartu svog intelekta, a da joj taj i ne priđe. Hoću reći da muškarci djevojkama prilaze (ukoliko nije neki spoj preko nekoga ili nečega, znači potpuni neznanci) 99% zbog fizičkog izgleda. Mada, kako se to u našeg naroda rekne, 'po ćehri' se može vidjeti nečija praznina u glavi ili jakost ličnosti. Na to sam se fokusirao inicijalno u temi, znači prvi dojam kada vidiš nekoga fizički atraktivnog i onda mu pogledaš u oči i razočaraš se, ili obrnuto. Ne treba tražiti neki perfekcionizam, to nikad nije funkcionisalo i opet govorim da je teorija vid zajebancije, ali eto htio sam da vidim kako raja reaguje na vanjske podražaje... obzirom da forum koriste da bi jedni drugima govorili dobro jutro iz dana u dan... To me sve više zapanjuje i zaokupljam se mišlju da snimim dokumentarac o besmislenosti foruma u nas. Paralelni život Adema B. - kasijer Drvoprometa i žigolo: Moj prvi milion bitova, ili kako sam napokon pronašao svoju sreću.
fishtrija

#16 Re: PO ZASLUZI...

Post by fishtrija »

otherside wrote:fishtro, svaka cast na inicijativi :D
Znači da te bilježim u Reufa?
otherside

#17 Re: PO ZASLUZI...

Post by otherside »

fishtrija wrote:
otherside wrote:fishtro, svaka cast na inicijativi :D
Znači da te bilježim u Reufa?
je li u sklopu humanitarnog angazmana? :D
ako jest, biljezi me sto prije :D
Kjajević Majko

#18 Re: PO ZASLUZI...

Post by Kjajević Majko »

Slaba ti je priča...ne možeš na osnovu prvog dojma zaključivati da li je neko "jaka ličnost", da li je "plitkog morala, intelekta i inače jeftinog pogleda na život". Možeš samo zaključiti da li ti se sviđa ili ne. Bezveze gledaš u oči, gledaj u sise ionako je 100% a ne 99. :D

Ti stari su se inače gadno zajebali za mnoge stvari. :D
sheilak

#19 Re: PO ZASLUZI...

Post by sheilak »

Kjajević Majko wrote:. Bezveze gledaš u oči, gledaj u sise ionako je 100% a ne 99. :D
:lol: Ma mojne!

Ne znam, ne mora znaciti da je djevojka lijepa, a uobrazena, glupa, sama sebi svrha. Ima i takvih, da se razumijemo, ali to se odmah i pozna. S druge strane, znam cura i momaka koji su zaista prosjecnog izgleda, a imaju vise negativnih osobina, bas ovih koje su pobrojane.

Kod nas su ljudi lijepi, sarmantni, barem ja tako mislim, kad ih usporedim sa drugim zemljama - vecina djevojaka i momaka izgledaju jako lijepo - bio bi apsurd tvrditi da ih je vecina uobrazena. Ako se neki tako i cine , mozda je to samo maska.

Ali desi se da ljubav prema sebi nadvlada sve dobre osobine i da arogancija postane kljucni dio karaktera. Desi se, ali nije pravilo.
fishtrija

#20 Re: PO ZASLUZI...

Post by fishtrija »

Ja ne govorim ni o ljubavi ni sviđanju nego jednostavno kako neko ne zaslužuje da ima dobre sise. I kako neko zaslužuje da ima. Po zasluzi.

A ja u očima mogu vidjeti sve. Barem sve što meni treba... Naučićeš kad narasteš i ako prestaneš buljiti u sise svake cure koju vidiš.
suncica24

#21 Re: PO ZASLUZI...

Post by suncica24 »

Hm... nije tema za subote, nikako...
Ti dokumentarac, meni projekat postavljanja ogledala po gradu i provjere stiva :D

Ja se jezim kada na sajmu (sajam mi je prostor kvantitativnog, a bogme i kvalitativnog uzorka :D ) knjiga sretnem intelektualnu elitu kako nosa "literaturu" tipa "Ko je pojeo moj sir..." i Koelja.
Znaci, i intelektualizam je ovdje relativna stvar.
A onda... guzovi kao jedini atribut su nesto vec odavno prezvakano. Kao i auta i mobiteli. I sto je najbolje, ti ljudi su tako ponosni na svoj fizicki izgled, da oni nemaju nikakve potrebe za ikakvim sadrzajem u glavi.
S druge strane, oni "pametni" (pamet je, rekli smo relativna), definitivno osjecaju pritisak da budu zgodni i lijepi, jer...od guzova do pameti veliki je put.

Ja... trudim se da ulazem i u jedno i drugo. Ali... ne dovede te to do "savrensta", vec do potrebe da se seciras na jos sitnije komade, jer.. savrseno lijep i perfekto pametan... tesko, tesko.
Ako i da, to su ljudi s kojima se rijetko ko druzi, jer jednima je tesko gledati "savrsenstvo" pored sebe, a i savrseni opet nisu savrseni... neke druge mane su najcesce jace od savresnsta.
Zato, hocu da sam glupa. Pa makar da rahat nosam sise koje nemam :D
Kjajević Majko

#22 Re: PO ZASLUZI...

Post by Kjajević Majko »

fishtrija wrote:Ja ne govorim ni o ljubavi ni sviđanju nego jednostavno kako neko ne zaslužuje da ima dobre sise. I kako neko zaslužuje da ima. Po zasluzi.

A ja u očima mogu vidjeti sve. Barem sve što meni treba... Naučićeš kad narasteš i ako prestaneš buljiti u sise svake cure koju vidiš.
Ne pričaš o ljubavi, ali pričaš o sviđanju i prvom dojmu.
Ali eto hajde recimo neka cura je glupa, priča joj je nikakva, nije nikad pročitala ništa više od ženskih magazina i to samo tekst oko slika, ostavila je loš dojam iako ima odlično tijelo. Zašto nije zaslužila da ima dobro tijelo, i za dobro tijelo se treba potruditi.
Eno ti priče cura je obrazovana i pametna ali odbija da se sređuje jel ona zaslužila da izgleda dobro? Po meni nije jer se ne trudi i pitanje je koliko je pametna iako ima doktorat ako misli da fizički izgled nije bitan.

Odlično ovo za oči, jedva čekam dan kad ću pogledati neku curu i znati da je ona jako dobra osoba, visokog morala, pametna i da ima sličan pogled na život kao i ja. :D

Sheilak zar ćemo se lagati? :D
metal_rules_cura

#23 Re: PO ZASLUZI...

Post by metal_rules_cura »

Nemojte onda ganjati ljubav na prvi pogled nego na drugi, treci :D
fishtrija

#24 Re: PO ZASLUZI...

Post by fishtrija »

Ama može se vidjeti ba ono što ti treba za prvi utisak kroz oči, vjeruj meni. Trebaš znati šta tražiš. Može baaa :D

Ali ne slažem se da se mora obavezno potruditi neko da ima atribute. Neko se rodi s njima.

Sunčice... hajmo unić' u pretprodukciju :mrgreen:
Kjajević Majko

#25 Re: PO ZASLUZI...

Post by Kjajević Majko »

Vjerujem ba, za prvi utisak možeš vidjeti jel se i ti njoj sviđaš, ništa više! :D
Naravno da se neko rodi s određenim atributima, ali ne mora značiti da ih zna pokazati kako treba, isto tako neko bez atributa može skrenuti pozornost na sebe. Hoću reći i glupe se trude da izgledaju dobro iako imaju atribute. :D
Elem, mislim da sam zaslužio onaj stan i auto od MZ. :lol:

Eh kad bi žene shvatile neke stvari, prekrižile bi ljubav skroz a ne samo onu na prvi pogled. :lol:
Subota je odoh vidjet šta će oči večeras reći. :-) :run:
Post Reply