Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#51 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
Norveska ima divnu prirodu, ali oslo kao grad mi je jako bezveze. Nije mi ni Kopenhagen cemu. Grad je pun koje kakvih pekara, prodavaca bicikala, i birtija. A za turiste je skup kao i Oslo. Danska je dobra, bar jos uvijek, po nekim pitanjima mada i to novim reformama su srezali da jednostavno onog osiguranja vise i nema. Ali ako cemo gledati kvalitet zivota - da nema aerodorma i jako povoljnih letova - bilo bi ovdje vise samoubistava nego sto je. Neku vece bila emisija o samoubistvima - kao prosle godine preko 300 ljudi pokuslao izvrsiti samoubistvo, od te brojke cca. 1/3 bili stranci. Kao to su slucaji koji su poslje ne uspjelog pokusaja potrazili pomoc. Ne znam kako ko gleda na cca brojku 300 ali meni je to visoka brojka, jer treba dodati onih cca. 60-70 sto su izvrsili.
- mO k3
#52 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
dječak sa šibicama wrote:Sad se hvalimo gdje smo sve bili.
A 90% foruma dalje od Makarske nije otislo, ali hajde.
Bratislava.
suti,citaj, kontaj
-
Cavendish
#53 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
Konstanca- grad na crnom moru u Rumuniji
Bursa- u Turskoj
i to je to ....
i naravno moje selo
Bursa- u Turskoj
i to je to ....
i naravno moje selo
- Seoskivaralica
#54 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
Šta da ti rečem .....kontrast u smislu predrasuda o zatvorenoj sredini i opštoj slobodi , gledaj samo kako imaju transvestita more ,......zakon ,država plaća prelaz na drugi spol......Zokipfc wrote:Mozes li mi ispricati nesto o Teheranu? Planiram putovati kroz Iran sljedeceg ljeta.Seoskivaralica wrote:Islamabad
Recimo Kazablanka
I neponovljivi Teheran.
To je prijestolnica duže nego mi znamo za točak....park u gradu lejla cini mi se pun cura a sve nose decentne marame....ko da sam negdje u bih, kao sarajevo kad se uvijek možeš orjentisati po planinama okolo.....
Pošto sam ja poguzija reko bamija je njihova riječ, ćufte isto, svaki ručak im je koreš , valjda ko kalja kod nas
Za gledati imaš svašta pa samo da obidješ šta su im šahovi napravili treba ti hefta, a ne dio historije persije.....grade se stalno , pa tek putevi , rondo kružni tok pa toranj ko u Minhenu , toranj od šaha , .....
Imaju i muzej perzijanera tu me vodila kolegica da ne pričam o ostalim....
Ma idi pa vidi janisam imao ni vremena , iako sam samo osam sati radio , cijelo vrijeme sam proveo u šetnjama....treba prvo da ponoviš engleski i ljuljaj...narod je pristojan i kulturan i urban svi imaju osmijeh za strance i mjeru u svemu....da te puste kad vide da ih ignore....
Osjećao sam se tako mirno i slobodno....
- muha_sa
#55 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
Sarajevo
Sarajevo
Kalmar
Sarajevo
Bazel---sad bih da ikako mogu oŠo tamo živjet
Sarajevo
Kalmar
Sarajevo
Bazel---sad bih da ikako mogu oŠo tamo živjet
- Kona__
#56 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
Beč
Ljubljana
Barselona
Sevilla
Istanbul
Ljubljana
Barselona
Sevilla
Istanbul
- piupiu
#57 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo pojestili ili se odlucili odseliti?
Emirpitanje wrote:Helsinki mmmm nesto volim taj grad
Prisan i pitom.
-
edgar allan poe
#58 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
Prag -cista dominacija.
vise sam se osjecao "kod kuce" u Pragu nego kad odem kuci kuci
vise sam se osjecao "kod kuce" u Pragu nego kad odem kuci kuci
- KB9
- spreca
#60 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
sta te to privlaciKB9 wrote:moskva
- KB9
#61 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
kul jespreca wrote:sta te to privlaciKB9 wrote:moskva
- spreca
#62 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
sta?...jesi bio gdje si bio?KB9 wrote:kul jespreca wrote:sta te to privlaciKB9 wrote:moskva
- KB9
- spreca
#64 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
aaaa.....ma pitam jer sam tu vise od 20 godina i nema nista posebno sto bih izdvojio....e sad ces reci ti si 20 godina pa ti nije kul...jebiga tako me palo...posoKB9 wrote:drug, kul, hladno, kontas?
- KB9
#65 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
ma meni moskva onako naumpala prva za posjetit, iskreno da bi se volio selit iz bosne i ne bi nesto, nije ovde toliko lose kad imas od cega da ti bude dobro (kakav zakljucak haha), al moskva mi je jedan eto od gradova sto bi volio posjetit jer mi djeluje nekako mocno, filmski, moguce da se varamspreca wrote:aaaa.....ma pitam jer sam tu vise od 20 godina i nema nista posebno sto bih izdvojio....e sad ces reci ti si 20 godina pa ti nije kul...jebiga tako me palo...posoKB9 wrote:drug, kul, hladno, kontas?
- spreca
#66 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
U Moskvi i nemas bas sta za vidjeti i zavisi u koja doba godine dolazis.....osim mnogo muzeja i nocnog zivota ako si ljubitelj toga ali je i izuzatno skup..........St.Petreburg je vec druga stvarKB9 wrote:ma meni moskva onako naumpala prva za posjetit, iskreno da bi se volio selit iz bosne i ne bi nesto, nije ovde toliko lose kad imas od cega da ti bude dobro (kakav zakljucak haha), al moskva mi je jedan eto od gradova sto bi volio posjetit jer mi djeluje nekako mocno, filmski, moguce da se varamspreca wrote:aaaa.....ma pitam jer sam tu vise od 20 godina i nema nista posebno sto bih izdvojio....e sad ces reci ti si 20 godina pa ti nije kul...jebiga tako me palo...posoKB9 wrote:drug, kul, hladno, kontas?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
ниодаклевци доњи
село весело
мудно
нова каринашка
бјажбаново
село весело
мудно
нова каринашка
бјажбаново
- pirmin
#68 Re: Po vasem izboru pet gradova koji su vas odusevili, koje bi svako malo posjetili ili se odlucili odseliti?
Posjetiti: Brcko definitivno
Koliko sam samo puta slusao Brcake u dijaspori kako pjevaju "Brcko moje Brcaci te vole i za tebe svi se hrabro bore".
Heroj a ne grad!
Koliko sam samo puta slusao Brcake u dijaspori kako pjevaju "Brcko moje Brcaci te vole i za tebe svi se hrabro bore".
Heroj a ne grad!