Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Hakiz

#51 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote: To je sasvim tačno.

Samo, nije isto, na primjer, kada o umjetnosti raspravljaju ljudi koji nisu umjetnički obrazovani pa im je rasprava na nivou "sviđa mi se ili ne", i ljudi koji su istoričari ili poznavaoci umjetnosti, pa raspravljaju o tome da li neko djelo ima kvalitet ili ne, govoreći o elementima tog djela poznavajući tehniku kojom je rađeno, simbolizam elemenata ugrađenih u to djelo itd.

Pa se i političar može diskutovati na nivou sviđa mi se ili na nivou informisane i obrazovanjem kvalifikovane analize pojedinih elemenata tog političara i sinteze tih elemenata u njegovu cjelokupnu ličnost.
Nije isto, i ne treba biti, ali je na jednom forumu jednako korisno.

Uostalom, izlazak na izbore je građanska dužnost - uživanje u umjetnosti, a pogotovo rasprava o istoj, nije.

Zato jedan nepismeni (i neškolovani) pojedinac, koji pita i informiše se, tako što inicira raspravu o nekom političkom kandidatu, ispoljava viši stepen građanske odgovornosti i veće su šanse da će donijeti pametniju odluku na izborima, od nekog pismenog i školovanog pojedinca koji mu na inicijativu odgovara sa: slušaj, nepismeni, ti se našao da raspravljaš o politici, idi prvo uči škole...i tome slično.

Na kraju... bez obzira na to ko je inicijator rasprave, svako se može uključiti u istu i iznijeti svoje mišljenje, analizu....i pismeni, obrazovani i onaj koji to nije. Naravno, pod uslovom da taj pismeni i obrazovani nije ujedno i nadmeni snob, koji misli da samo on i njemu slični imaju monopol na pametni odabir i koristan komentar - što je, naravno, nonsens.
Što znači u konkretnom slučaju da nam nedostaje osnovna informacija: Zašto je pokrenuta tema?

To jeste, da li je tema pokrenuta da bi se forumaš koji ju je pokrenuo informisao, ili je neki pristalica ili štab Efendića pokrenuo temu.

Ako je prva situacija, sve pet.

Ako je druga, onda ne treba glasati za Efendića jer je napravio kardinalnu grašku, okupio je loš, nepismen, tim. A ako ne važnije, onda je jednako važno za političara ili biznismena da zna odabrati dobar tim, koji će mu pomoći i popravljati ga, to jeste voditi do rezultata, nego da je on sam dobar.
It_is_a_Leclerc

#52 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by It_is_a_Leclerc »

On je ćukomrzac. Dakle -ne. :oops: :D
Naslovnica

#53 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Naslovnica »

PM72 wrote:Ned'o Bog da su svake godine izbori.Ako ne bi običnu taksu naplaćivao 20 KM jer bi mu opština ostala bez dinara...mladi papčić zasjeo na kormilo i na budžet.Slomi se asfaltirajući,preveći,gradeći.Ćesir mu komanduje šta će i kako će,ubacuju svoje stranačke ublehaše u firme od državnog značaja a kupio se stan,novo auto,nije više stanovnik vrha Briješća i kuće bez fasade.U svakom slučaju,ako bi glasao za njega i fašiste iz SDA - nek' mi se ruka osuši.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Rumenige je tu samo da stavlja potpise, dok se SDA profiteri rastaljuju.
Svaka čast za Zajku i za sve što je urađeno, ali sam 100% siguran da ništa ne bi bilo urađeno da se tu nije vidjela prilika da se izvuče golema suma iz budžeta, a sve na račun kriminalne SDA hobtnice.
Od mene SDA neće dobiti glasa ni u snu, ne postoji teoretska šansa.
Org

#54 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Org »

PM72 wrote:Ma Hadžić ti je šibicar za ovog...

Prije par mjeseci mene u Dobrinji zaustavi neki hojrat pored novoobnovljenog mostića.Kaže "može li jedno pitanje" .Velim može."Kako vam se sviđa ovaj novoobnovljeni most?" a u pitanju je posao od nekih par hiljada KM(samo povareni limovi) .Kažem da je to dobro." E to vam je zasluga našeg načelnika,glasajte za njega u oktobru" i pođe mi levat objašnjavati kako je on čisto radi sebe tu stao da hvali načelnika i njegove poteze...
ali,naletio je na pogrešnog.Dotični bilmez je njegov komšija iz Briješća i on je izvodio radove a čak je i familijarno vezan...da nije utek'o...
Trebao si ga povuci za vestu. Hahaha
Znaci kad naprave pos'o moraju jos da stoje na ulici i hvale nacelnika koji im je nastelio taj pos'o. Mozda im je to i ugovor stavio.
Auu jbt, taj nacelnik zajeban pravo nije lako ni njegovim.
Sreca pa si ih ti provalio :thumbup:
GeeTnT

#55 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by GeeTnT »

...ako je forumsko tipovanje u pitanju, to onda znaci samo jedno.... prolaz Efendica je neupitan...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#56 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

It_is_a_Leclerc wrote:On je ćukomrzac. Dakle -ne. :oops: :D
on je zenomrzac,.muski sovinista, papak. Pomocnici su bez konkursa primljeni prvotimci SDA svjeze nacionalizirani. Zenu koja ce zaokruziti ovo cudo nakon izjava pohasenog seljacica ne mogu nikako, bas nikako razumjeti. Takv(a)(e) i ne zasluzuju bolhi tretnan od ponudjenog. To je njihov mazohisticki izbor, ali sto u tu sizofrenu situaciju krajnje poniznosti vuku i ostale osobe zenskog spola.
mario001

#57 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

KatarinaKosaca wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:On je ćukomrzac. Dakle -ne. :oops: :D
on je zenomrzac,.muski sovinista, papak. Pomocnici su bez konkursa primljeni prvotimci SDA svjeze nacionalizirani. Zenu koja ce zaokruziti ovo cudo nakon izjava pohasenog seljacica ne mogu nikako, bas nikako razumjeti. Takv(a)(e) i ne zasluzuju bolhi tretnan od ponudjenog. To je njihov mazohisticki izbor, ali sto u tu sizofrenu situaciju krajnje poniznosti vuku i ostale osobe zenskog spola.

Frustrirane zene nece sigurno
PM72

#58 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by PM72 »

De bolan,popusti malo.Proći će nosonja iz Briješća dok je Buljakovog,Briješća,Sokolja,Dobroševića,Ahatovića i ostalih IB lokacija.Ne sekiraj se.To što mu ja i ostali "frustrirani" neće dati glas njega neće nimalo oštetiti.Dovoljna mu je halka oko njegovog pomoćnika što je bio čitav rat u Novom Sadu i koji su veće patriote nego svi što su ratovali.Dok je hodža sa područja Novog Grada neka se ne sekira.
mario001

#59 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

PM72 wrote:De bolan,popusti malo.Proći će nosonja iz Briješća dok je Buljakovog,Briješća,Sokolja,Dobroševića,Ahatovića i ostalih IB lokacija.Ne sekiraj se.To što mu ja i ostali "frustrirani" neće dati glas njega neće nimalo oštetiti.Dovoljna mu je halka oko njegovog pomoćnika što je bio čitav rat u Novom Sadu i koji su veće patriote nego svi što su ratovali.Dok je hodža sa područja Novog Grada neka se ne sekira.
Image
PM72

#60 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by PM72 »

Pa upravo je lik sa slike predsjednik države u kojoj je boravio nosonjin pomoćnik čitav rat.Ali kad ti je hodža brat - možeš u ovoj Alijinoj džamahiriji biti šta hoćeš.
jao_situacije

#61 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by jao_situacije »

po vašem mišljenju, po nama nije sigurno..
opet ovi avazovi nepismeni genijalci :roll:

da barem u centar dođe ovakav jedan nepismeni seljačić, nebitno iz koje je stranke, pa da se nešto počne raditi
nikad bošnji ugoditi kad radi-papak je, kad ne radi-bune se

jebote ova država i ovakvi glasači.
¤ jelena ¤

#62 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote: To je sasvim tačno.

Samo, nije isto, na primjer, kada o umjetnosti raspravljaju ljudi koji nisu umjetnički obrazovani pa im je rasprava na nivou "sviđa mi se ili ne", i ljudi koji su istoričari ili poznavaoci umjetnosti, pa raspravljaju o tome da li neko djelo ima kvalitet ili ne, govoreći o elementima tog djela poznavajući tehniku kojom je rađeno, simbolizam elemenata ugrađenih u to djelo itd.

Pa se i političar može diskutovati na nivou sviđa mi se ili na nivou informisane i obrazovanjem kvalifikovane analize pojedinih elemenata tog političara i sinteze tih elemenata u njegovu cjelokupnu ličnost.
Nije isto, i ne treba biti, ali je na jednom forumu jednako korisno.

Uostalom, izlazak na izbore je građanska dužnost - uživanje u umjetnosti, a pogotovo rasprava o istoj, nije.

Zato jedan nepismeni (i neškolovani) pojedinac, koji pita i informiše se, tako što inicira raspravu o nekom političkom kandidatu, ispoljava viši stepen građanske odgovornosti i veće su šanse da će donijeti pametniju odluku na izborima, od nekog pismenog i školovanog pojedinca koji mu na inicijativu odgovara sa: slušaj, nepismeni, ti se našao da raspravljaš o politici, idi prvo uči škole...i tome slično.

Na kraju... bez obzira na to ko je inicijator rasprave, svako se može uključiti u istu i iznijeti svoje mišljenje, analizu....i pismeni, obrazovani i onaj koji to nije. Naravno, pod uslovom da taj pismeni i obrazovani nije ujedno i nadmeni snob, koji misli da samo on i njemu slični imaju monopol na pametni odabir i koristan komentar - što je, naravno, nonsens.
Što znači u konkretnom slučaju da nam nedostaje osnovna informacija: Zašto je pokrenuta tema?

To jeste, da li je tema pokrenuta da bi se forumaš koji ju je pokrenuo informisao, ili je neki pristalica ili štab Efendića pokrenuo temu.

Ako je prva situacija, sve pet.

Ako je druga, onda ne treba glasati za Efendića jer je napravio kardinalnu grašku, okupio je loš, nepismen, tim. A ako ne važnije, onda je jednako važno za političara ili biznismena da zna odabrati dobar tim, koji će mu pomoći i popravljati ga, to jeste voditi do rezultata, nego da je on sam dobar.
OK, poštujem tvoj stav i potpisujem da je bitno znati odabrati dobar tim.

Lično, ne bih bila baš tako isključiva u korist pismenih. Znam ih more kojima ne bih ni nacrtan fikus dala na čuvanje, a ne podržala njihovu kandidaturu za neku odgovornu funkciju u mjestu naseljenom živim ljudima. S druge strane, mislim da nema ništa loše imati u svom timu ne toliko pismenog, koliko pronicljivog čovjeka zdravog razuma, jasne misli i visokog koeficijenta ''sirove'' inteligencije, urođene i razvijene bogatim životnim iskustvom.

Ne kažem da autor teme ili političar o kojem je ovdje riječ odgovara navedenom opisu, samo podsjećam i na te osobine, marginalizovane od strane onih kojima ni brdo pročitanih knjiga, pa ni zavidan stepen pismenosti, ne može pomoći da ih u sebi razviju i kod drugih prepoznaju kao kvalitet.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 09/08/2016 22:39, edited 1 time in total.
basicm

#63 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by basicm »

Treba, i ima moj glas, bolje on nego hamdijina seka.
A za skupstinu sumnjam da cu glasati za sda, ici cu imenom za koga znam da bi nesto mogao promijeniti.
Dakle biracu ljude ne stranke, valjda je tako ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hakiz

#64 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote: OK, poštujem tvoj stav i potpisujem da je bitno znati odabrati dobar tim.

Lično, ne bih bila baš tako isključiva u korist pismenih. Znam ih more kojima ne bih ni nacrtan fikus dala na čuvanje, a ne podržala njihovu kandidaturu za neku odgovornu funkciju u mjestu naseljenom živim ljudima. S druge strane, mislim da nema ništa loše imati u svom timu ne toliko pismenog, koliko pronicljivog čovjeka zdravog razuma, jasne misli i visokog koeficijenta ''sirove'' inteligencije, urođene i razvijene bogatim životnim iskustvom.

Ne kažem da autor teme ili političar o kojem je ovdje riječ odgovara navedenom opisu, samo podsjećam i na te osobine, marginalizovane od strane onih kojima ni brdo pročitanih knjiga, pa ni zavidan stepen pismenosti, ne može pomoći da ih u sebi razviju i kod drugih prepoznaju kao kvalitet.
Mislim da nas dvoje mislimo sličnije nego što izgleda "na papiru".
denis.istok

#65 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by denis.istok »

Smiješna tema iz više razloga.

1. Nema opcije glasanja (trebala bi biti kada se otvara tema)
2. Koliko uopće forumaša ima pravo glasati u Novom Gradu i po čemu je to relevantna
3. Naslov je polupismen, iza zareza ide razmak, "treba li" se piše odvojeno, Novi Grad se piše velikim slovima

Međutim, lako je moguće da je ovu temu otvorio neko iz protivničkog tabora sa ciljanim pravopisnim greškama.

Jer kako vidim po facebooku danima kruži status koji je objavila Edita Sulejmanović, također kandidatkinja u Novom Gradu ali ispred SDP koji je na nivou pismenosti djeteta iz 2-3. razreda Osnovne škole. Tako da je moguće i pokušaj podvale koji ne bi bio ništa novo, već je policija neke privodila zbog djeljenja onih letaka.
crno_sa_zlatnim

#66 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by crno_sa_zlatnim »

GeeTnT wrote:...ako je forumsko tipovanje u pitanju, to onda znaci samo jedno.... prolaz Efendica je neupitan...

I laiku je jasno da je prolaz malog seljačića neupitan, zakopitio se za jedan mandat da može hladno kupiti glasova koliko mu treba, sve po cvaju da plaća. Međutim, njemu to i ne treba jer je on mjera kritične mase glasačkog tijela u Novom Gradu, isto kao što penzioneri donose mandat Koldži u Novom Sarajevu, i da ne nabrajam dalje.
Forum nije mjerilo niti je načelnika briga za ovaj manji procenat pismenih, dapače, on i njegov glavni šef se trude na sve načine da broj pismenih bude izražen u promilima na svim područjima gdje su oni vlast.
Nema ovdje popravnog, efendic je slika i prilika države, njemu je zagarantiran prolaz do državnog parlamenta kako vrijeme bude prolazilo.
Kad moRe Ahmetović Sadik sjedit` u državnom paralemntu, što ne bi i mali od novog grada, kad se naklefa dovoljno da more preći na "višlji" nivo.
mario001

#67 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by mario001 »

crno_sa_zlatnim wrote:
GeeTnT wrote:...ako je forumsko tipovanje u pitanju, to onda znaci samo jedno.... prolaz Efendica je neupitan...

I laiku je jasno da je prolaz malog seljačića neupitan, zakopitio se za jedan mandat da može hladno kupiti glasova koliko mu treba, sve po cvaju da plaća. Međutim, njemu to i ne treba jer je on mjera kritične mase glasačkog tijela u Novom Gradu, isto kao što penzioneri donose mandat Koldži u Novom Sarajevu, i da ne nabrajam dalje.
Forum nije mjerilo niti je načelnika briga za ovaj manji procenat pismenih, dapače, on i njegov glavni šef se trude na sve načine da broj pismenih bude izražen u promilima na svim područjima gdje su oni vlast.
Nema ovdje popravnog, efendic je slika i prilika države, njemu je zagarantiran prolaz do državnog parlamenta kako vrijeme bude prolazilo.
Kad moRe Ahmetović Sadik sjedit` u državnom paralemntu, što ne bi i mali od novog grada, kad se naklefa dovoljno da more preći na "višlji" nivo.
Vjerovatno to nisi mislio o tim glasacima do unazad cetiri godine??
Koje licemjerstvo i bahatost, dok glasaju za SDP to je simbol gradjanstva, isti procenat glasa drugacije odmah su seljaci :-) :-) :-)
PM72

#68 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

U Čevljanovićima je bilo bar 99,8 % glasača SDA...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#69 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by hrasno38 »

PM72 wrote:Ako ti je jaran,prijatelj,poslovni partner,taldžija ili komšija - ne sramoti se više.Uporedi opštinske budžete od prije 15,10 ili 5 godina pa ćeš MOŽDA skontati neke stvari.Također,uporedi broj zaposlenih ili nezaposlenih.Ja znam da ćeš vrlo unovčiti svoju podršku i trud prema nosonji iz Briješća ali nemoj meni prosipati ublehe.Znam mnogo toga.A sve što sam napisao da se lako provjeriti.Ili imaš PP pa mi se javite ili ti ili on.

P.S.kad ukucaš na zvaničnoj opštinskoj stranici upit o budžetu za 2015 ili nedaj Bože za 2010 ili prije - stranica ne postoji,veli,greška...što li Bože?
Ne moze taj nista skontati jer je klasicni SDA jurisnik ili mozda i HM2011 samo sad pod drugim nickom. Taj ti brani sve Tursko is sve od SDA valjalo ili nevaljalo ali po nickom @mario!! Medjutim najvece lopove u evropskoj istoriji mozes braniti nepismenim i papcima ali obrazovanim tesko da ce ikada uspjeti.
E sad Efendic za razliku od SDP Hadzica se moze pohvaliti nekim stvarima bez daljnjeg iako da napomenem mrzim SDA iz dna duse kao is sve nacionalniste i nacionalne partije (u toj ekipi je u mjeduvremenu upao i SDA). Potrudio se oko nekih stvari definitivino i uljepsao opstinu Novi Grad ali je sjediste opstine jos malo pretvorio u svoju privatnu prciju i prciju SDA. Medjutim za razliku od onog medjeda Koldze nije makar gradio zgrade na zelenim povrsinama (mada ne znam kojo opstini pripada ona zgrada ispred doma zdravlja Kumrovec) iako su gradjani se protivili tome. Naravno kao i svi nacelnici do sada bolio ga je kurac za bespravnu gradnju pa cak i otimanje opstinske zemlje od novogradskih kabadahija jer bitno je samo da su oni na strani SDA.
hrasno38

#70 Re: Po Vama,trebali Semir Efendić,načelnik općine Novi grad Sarajevo,da obnovi mandat

Post by hrasno38 »

crno_sa_zlatnim wrote:

Isto kao i Koldzo...citav mandat je dijelio pomoc penzionerima od 50 KM skoro pa isklucivo Bosnjacima koji imaju bilo kakve veze sa SDA da bi se nedavno smilovo i podjelio i nebosnjacima na svojoj opcini....sto li???? SDA i njeni ljudi su cisto zlo za ovu zemlju ali su zato pegamberi za ovakve kao sto je @mario jer samo dok vlada SDA takvi mogu biti negdje i biti nesto ...bez SDA ih covjek ne bi mogao naci ni pomocu filmskih trikova.
PM72

#71 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

Pa i Efendić je djelio penzionerima po 50 KM.Dobar fazon samo da je djelio vlastite pare a ne iz opštinske kase.A onda glupi Bošnjo koji nije svjestan da je jadan i bijedan upravo radi SDA-ovske politike i lopovluka kaže - dobar nam je ovaj načelnik.Fukaru možeš kupiti za šaku mevludskih šarenih boba.
hrasno38

#72 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by hrasno38 »

PM72 wrote:Pa i Efendić je djelio penzionerima po 50 KM.Dobar fazon samo da je djelio vlastite pare a ne iz opštinske kase.A onda glupi Bošnjo koji nije svjestan da je jadan i bijedan upravo radi SDA-ovske politike i lopovluka kaže - dobar nam je ovaj načelnik.Fukaru možeš kupiti za šaku mevludskih šarenih boba.
pa normalno da je djelio kad je ista direktiva otisal svin SDA nacelnicima...."kupi penzionere za sitne pare". I onda tvojim i mojim parama hladno kupuju svoje glasove hahahahahah jebo mater ako je to ikako normalno.
GeeTnT

#73 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by GeeTnT »

Dijelio je i prvi reket po 50 KM....ali hamalima koji su mu unosili stvari u zgradu, a koja je cini mi se predvidjena za invalide..
PM72

#75 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

GeeTnT wrote:Dijelio je i prvi reket po 50 KM....ali hamalima koji su mu unosili stvari u zgradu, a koja je cini mi se predvidjena za invalide..
Nisam ni advokat ni simpatizer niti sam ikad zaokružio za Hadžića ali je on za nosonju iz Briješća (tako ga zovu u opštini) gospodin par ekselans -što bi rek'o Izet.Hadžić ne stanuje u zgradi za invalide jer tako nešto u Sarajevu i ne postoji a ako je dao po 50 KM onima koji su mu unosili stvari - šta je tu sporno? Valjda je red ljude koji ti pomažu počastiti nečim ili je to opet ona seljačka -nedaj paru iz vlastitog džepa a ako je državna kesa - uzmi Ago koliko ti drago.
Problem je kad vladajuća oligarhija zavuče ne ruku nego bager u budžet pa troši pare na vlastitu promociju.Ja sam davno rekao i stojim iza toga da je SDA i njena politika najveća fula i zlo u Bošnjaka od njihovog postanka.Još nismo svjesni koliko su nas koštali a što je najgore nema kraja...
Locked