Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
-
VjecitiStudent
#351 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Kako voditeljke TV Sa, pogotovo ona bucmasta od sinoc, pripaze kandidate SDA u ovim debatama, to je tek tema za sebe.
-
The BEN10
#352 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Direktor Elvir Resić je SDA-ovac, naravno da će pripaziti svoje. Nije ti valjda to promaklo?VjecitiStudent wrote:Kako voditeljke TV Sa, pogotovo ona bucmasta od sinoc, pripaze kandidate SDA u ovim debatama, to je tek tema za sebe.
http://bnn.ba/vijesti/novi-direktor-tvs ... ovog-kadra
-
Innovation
#353 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
cyprus wrote:Vedran Zubić (SDF)
-
saale
#354 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Kako se ovi izSPDi DF provaljuju boze sacuvaj.
Pa svaki normalan gradjanin vidi koliko je se u zadnje 4 god uradilo, koliko je povecan budjet,itd...
Pa čuvjek ce pomest na izborima,,cak sam siguran da ce imati vise glasova neko svi kandidati zajedno!
Zivi bili pa vidjeli
Pa svaki normalan gradjanin vidi koliko je se u zadnje 4 god uradilo, koliko je povecan budjet,itd...
Pa čuvjek ce pomest na izborima,,cak sam siguran da ce imati vise glasova neko svi kandidati zajedno!
Zivi bili pa vidjeli
-
VjecitiStudent
#355 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Nisam ni sumnjao.The BEN10 wrote:Direktor Elvir Resić je SDA-ovac, naravno da će pripaziti svoje. Nije ti valjda to promaklo?VjecitiStudent wrote:Kako voditeljke TV Sa, pogotovo ona bucmasta od sinoc, pripaze kandidate SDA u ovim debatama, to je tek tema za sebe.![]()
http://bnn.ba/vijesti/novi-direktor-tvs ... ovog-kadra
Kako god, gadno je gledati i program cijele tv je uopce gori no ikada.
-
neki
#356 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Problem je sto su izvori iz kojih je povecao budzet neodrzivi, tj. jednokratni..saale wrote:Kako se ovi izSPDi DF provaljuju boze sacuvaj.
Zivi bili pa vidjeli
U protekle 4 godine rasprodao je stotine hektara drzavne zemlje u Rajlovcu i Reljevu, naplatio milione rente od stanogradnje na parkovima i zemljistima firmi koje su unistene na pocetku njegovog mandata..i sto je najgore, ta sredstva trosi nenamjenski, za sta bi trebao krivicno odgovarati
Naravno da ce pobjediti na izborima, zato sto glup narod ne cita dalje od "povecao budzet..."
-
saale
#357 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Pa eto sta cekas podnesi krivicnu prijavuneki wrote:Problem je sto su izvori iz kojih je povecao budzet neodrzivi, tj. jednokratni..saale wrote:Kako se ovi izSPDi DF provaljuju boze sacuvaj.
Zivi bili pa vidjeli
U protekle 4 godine rasprodao je stotine hektara drzavne zemlje u Rajlovcu i Reljevu, naplatio milione rente od stanogradnje na parkovima i zemljistima firmi koje su unistene na pocetku njegovog mandata..i sto je najgore, ta sredstva trosi nenamjenski, za sta bi trebao krivicno odgovarati
Naravno da ce pobjediti na izborima, zato sto glup narod ne cita dalje od "povecao budzet..."
-
neki
#358 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Naravno, čim nestane argumenata krenu infantilni komentari..
-
mario001
#359 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Stotine hektara zemlje u Rajlovcu i reljevu???neki wrote:Naravno, čim nestane argumenata krenu infantilni komentari..
Gdje je to molim te???
Oznaci nam to.
Oznaci nam parkove u kojima napravljena zgrada...prica o argumentima
-
Ferroviere
#360 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Profa
Kovacevic
Efendic uzima sa 70 % glasova, a vi kmecite i dalje
Kovacevic
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#361 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Kad sam vidjela debatu i one dvije kokoske kao protukandidate neka i uzme lopatom. Mada i dalje mislim da je klasicni papak i idealan nacelnik, kako netko napisa, za one zeljne asvalta.Ferroviere wrote:Profa![]()
![]()
Kovacevic![]()
![]()
- basicm
#362 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Gledam jutros magla nad novim gradom dok ovamo prema centru vedro. Treba ga mijenjati pod hitno, nista nije uradio po tom pitanju. Neka se ugleda na ove druge nacelnike sto su rastjerali maglu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Cherry-Cherry
#363 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Sve je ovo tačno, nego otkud ti na Dobrinji? Govorio si da si u Novom Sarajevu...mario001 wrote:Efendic moze na centru Safet Zajko dobiti izbore, vidim da on to uopste ne forsira kao neku bitnu temu, sinoc ga nije ni spomenuo, nije spomenuo pocetak gradnja otvorenih bazena na Dobrinji, pocetak gradnja 9 transverzale, zavrsetak 11 tranverzale, otkup zemlje za nastavak granje autoputa, kruzni tokovi u Buca Potoki, na kvadrantu itd itd...
To je vise nego svi nacelnici u KS zajedno
-
mario001
#364 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Ne zivim na Dobrinji??Cherry-Cherry wrote:Sve je ovo tačno, nego otkud ti na Dobrinji? Govorio si da si u Novom Sarajevu...mario001 wrote:Efendic moze na centru Safet Zajko dobiti izbore, vidim da on to uopste ne forsira kao neku bitnu temu, sinoc ga nije ni spomenuo, nije spomenuo pocetak gradnja otvorenih bazena na Dobrinji, pocetak gradnja 9 transverzale, zavrsetak 11 tranverzale, otkup zemlje za nastavak granje autoputa, kruzni tokovi u Buca Potoki, na kvadrantu itd itd...
To je vise nego svi nacelnici u KS zajedno
Novo Sarajevo
- Bancho
- cyprus
- basicm
#367 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Jeko Zubic Vila?
-
The BEN10
#368 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Pa dobro, ali je zato odradio masu drugih stvari, poput spomenutog centra S Zajko.
Dalje, barem u ovoj vijesti sa linka nije rečeno da će izgraditi školu, već da će raditi na njenoj izgradnji. Gdje je tačno zapelo ne znam, ali znam da i KS sufinansira izgradnju.
http://vijesti.ba/clanak/105300/sda-nov ... ad-zajedno
Onda, neda mi se roviti po svim stavkama sa tvog linka, ali neke izgledaju jako čudno:
- ko može tako nešto obećati!?Video nadzor parkirališta – NIJE ISPUNJENO;
E da, jedna je od glavnih inicijatora rješavanja problema sa paščadi. Jedan od prvih koji se suprostavio lobiju, Lokom je prvi počeo lovit đukele. Kakva srahoata je bila proći nekim naseljima...
-
VjecitiStudent
#369 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
To je ono kad prvo napraviš problem, pa onda bereš lovorike rješavajući ga.The BEN10 wrote:
E da, jedna je od glavnih inicijatora rješavanja problema sa paščadi. Jedan od prvih koji se suprostavio lobiju, Lokom je prvi počeo lovit đukele. Kakva srahoata je bila proći nekim naseljima...
-
DON_eARL
#370 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Sigurno omiljeni profesor većini učenika koji su išli u Gimnaziju Dobrinja. Šteta što nema malo više medijskog prostora, ima finih ideja.basicm wrote:Jeko Zubic Vila?
https://www.facebook.com/VedranZubicZaNacelnika/
Mnogi poznanici me pitaju sta ce meni ova kandidatura. Znaju me kao osobu koja nema bas pozitivno misljenje o nasoj politici. Mozda je ta politika i takva jer vecina ne zeli da se zamara s njom. Nece cak ni da glasa. Ali evo odgovora ZASTO kandidatura: Zato sto radim sa omladinom koja ne vidi svrhu skole i jedva ceka da dobije pasos dok na njihovom skolovanju zaradjuju pisci udzbenika i ideolozi raznih nastavnih programa; Zato jer poslanik ima 10 puta vecu platu nego moj otac penziju; Zato sto se kod doktora pregled ceka pola godine, a ako nemas para slobodno umri; Zato sto omladina danas misli da je politika najbolji biznis; Zato sto u mom naselju parkira kako ko hoce; Zato jer su ljudima kontejneri poslali menza; Zato sto je vise smijesno kako politicari nesto rade samo pred izbore i to od para iz budzeta; Zato sto mi nema djece na igralistima i sto najmnogoljudnija opstina nema prvoligasa osim Olimpika ni u jednom sportu; Zato sto talenti odlaze a imamo u opstini prvaka i Svijeta i Europe; Zato sto nemamo pozoriste; Zato sto sadimo asfalt umjesto drveca; Zato sto... I nisu svi isti jer me dovoljno znate. Glas za mene je glas za sve...
- cyprus
#371 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Da se malo više pročulo za njega, tj. da mu budžet za izbornu kampanju nije bio 0 KM, a pogotovo da je imao stranačku infrastrukturu iza sebe, mislim da bi Vedran zaista bio jedan od ozbiljnijih kandidata za načelnika...DON_eARL wrote:Sigurno omiljeni profesor većini učenika koji su išli u Gimnaziju Dobrinja. Šteta što nema malo više medijskog prostora, ima finih ideja.basicm wrote:Jeko Zubic Vila?
https://www.facebook.com/VedranZubicZaNacelnika/
Mnogi poznanici me pitaju sta ce meni ova kandidatura. Znaju me kao osobu koja nema bas pozitivno misljenje o nasoj politici. Mozda je ta politika i takva jer vecina ne zeli da se zamara s njom. Nece cak ni da glasa. Ali evo odgovora ZASTO kandidatura: Zato sto radim sa omladinom koja ne vidi svrhu skole i jedva ceka da dobije pasos dok na njihovom skolovanju zaradjuju pisci udzbenika i ideolozi raznih nastavnih programa; Zato jer poslanik ima 10 puta vecu platu nego moj otac penziju; Zato sto se kod doktora pregled ceka pola godine, a ako nemas para slobodno umri; Zato sto omladina danas misli da je politika najbolji biznis; Zato sto u mom naselju parkira kako ko hoce; Zato jer su ljudima kontejneri poslali menza; Zato sto je vise smijesno kako politicari nesto rade samo pred izbore i to od para iz budzeta; Zato sto mi nema djece na igralistima i sto najmnogoljudnija opstina nema prvoligasa osim Olimpika ni u jednom sportu; Zato sto talenti odlaze a imamo u opstini prvaka i Svijeta i Europe; Zato sto nemamo pozoriste; Zato sto sadimo asfalt umjesto drveca; Zato sto... I nisu svi isti jer me dovoljno znate. Glas za mene je glas za sve...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#372 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Jedini profesor kojeg sam cijenio u 12 godina školovanja.
Kada bi glasali svi kojima je predavao moglo bi nešto i biti, al' naravno, to je nadrealno
Kada bi glasali svi kojima je predavao moglo bi nešto i biti, al' naravno, to je nadrealno
- cyprus
#373 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Još da okačim ovo prije šutnje
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... bic/238621
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lok ... bic/238621
Vedran Zubić: U drugi plan stavljam etnička prepucavanja, a u prvi pravo na rad
Vedran Zubić je kandidat stranke Socijaldemokratski front BiH za načelnika sarajevske Općine Novi Grad na predstojećim lokalnim izborima.
U intervjuu za portal Radiosarajevo.ba, Zubić je otkrio koji bi to bili prioriteti njegove administracije, šta bi predstavljala njegova pobjeda za stanovnike općine Novi Grad, te šta misli o radu trenutnog načelnika.
Po čemu se Vaš program razlikuje od programa ostalih kandidata?
Program stranke koja me predložila za kandidata, kao i moj osobni, podrazumijeva konkretne aktivnosti bez demagogije. To je osnovna razlika te ću navesti nekoliko primjera. U infrastrukturnom pogledu osnovni problem je izgradnja i dogradnja penetracijskih ulica koji povezuju rubne segmente općine. Za takve poslove planirani su javni radovi te zapošljavanje omladine. Energetski segment će težiti projektima izgradnje solarnih panela na zgradama jer samo utopljavanje bez dodatne energije je utopija. Mora se odraditi i subvencija agrarnih proizvoda i izgradnja zelenih pijaca. Općina mora imati i sektor demografskog razvoja koji će voditi računa o porodiljama. Također, subvencija otvaranju vrtića je ideja koju imamo u planu. Obrazovanje se mora i na lokalnom nivou jačati i u skladu s tržištem rada i potrebama. Bazna industrija Novog Grada treba biti softverski inžinjering gdje u planu imamo saradnju s firmom koja već zapošljava 150 inžinjera;
Šta bi Vaša pobjeda značila za ugrožene kategorije stanovništva i generalno ljudska prava u Vašoj općini?
Kada govorimo o osnovnim pravima ljudi, ideja kojoj pripadam u drugi plan stavlja etnička prepucavanja te u prvi plan stavlja pravo na rad. Tačno je da općina ne zapošljava, ali kroz ispravnu politiku može isto omogućiti. Treba iskoristiti ulazak Hrvatske u EU pa dovesti Vindi proizvodnju ovdje. Te firme žele prodavati u CEFTA državama a na ovaj način se vraćaju na to tržište. Posebna pažnja će biti usmjerena na osobe s invaliditetom kojima nije omogućen ni prilazak stanicama javnog saobraćaja. Na teritoriji općine je i Škola za slijepe I slabovidne koju treba posebno finansirati i u skladu s programima usavršavati. Apsolutni sam zagovornik svih konvencija i poštovalac legislative vezane za ljudska prava, a kao prosvjetni radnik aktivno i djelujem u primjeni istih u odgoju omladine.
Koji su Vaši konkretni planovi za poboljšanje života u Vašoj lokalnoj zajednici?
Poboljšanje uvjeta života se kreće u dijapazonu od rješavanja zdravstveno-klimatskih problema do vizuelno-estetskih. Naša općina je u nižem dijelu kotline te pod djelovanjem smoga zimi. Prozračnost se mora osigurati te aktivno uključiti meteorologe prilikom urbane gradnje. Svjedoci smo da zgrade niču a da se prozračnost smanjuje. Problem čvrstih goriva se mora rješavati bez obzira na to koliko dugotrajan proces to bio. Ne smijemo čekati eroziju i klizišta, nego aktivno raditi na pošumljavanju brdskih segmenata Novog Grada. Korita rijeka se moraju regulirati da ne bi voda postala problem a ne naše blago. Zone klizišta sjevernog Mojmila kao i rasjedne zone treba kontrolirati. Svjedoci smo šljunka na cesti nakon svake kiše što pokazuje evidentnu eroziju. Drvorede treba vratiti svugdje jer se gradske spavaone guše u asfaltu. Kada gledate druge gradove u njima se radi na deindustrijalizaciji i vraćanju zelenila. Fluktuacija saobraćaja je akutni problem koji se djelimično može riješiti drugačijom upisnom politikom škola. Aktivno ću se zalagati i za obnovu lokalnih Domova zdravlja čiji današnji izgled na sve asocira osim na zdravlje. Budućnost naše djece zavisi od toga.
Šta biste izdvojili kao najveći problem stanovnika Vaše općine?
Najveći problemi stanovnika su fluktuacija saobraćaja, problem aerozagađenja, nezaposlenost ali i stvari kao što su nemogućnost ovjere knjižica, manjak policijskih stanica i patrola, slaba rasvjeta, neusklađenost semafora, nedostatak sadržaja za djecu i omladinu itd. Trenutno niko ne vodi računa o tome što najmnogoljudnija općina slabo subvencionira sportske i kulturne sadržaje koji bi utjecali na razvoj svijesti kod omladine. Jasno je da roditelji nisu u mogućnosti finansirati da više djece trenira neki sport. Zbog navedenog imamo sve više oboljenja gojaznosti i nepravilnog držanja kod djece. Ova općina nema ni pozorište, a jedino kino je ono u zgradi Općine. Treba subvencionirati i ljetne škole stranih jezika, informatike, muzičke naobrazbe i sl.
Kako komentirate rad aktuelnog načelnika?
Iako nemam namjeru komentirati rad protukandidata te smatram to nepotrebnim, mogao bih naći nedostatke u radu aktualnog načelnika. Moja vizija je ostvarivanje nove vrijednosti a ne potrošnja. Budžetska sredstva su mogla biti utrošena i na drugačiji način. Svakako prioriteti nisu ispoštovani. Nije baš neophodno bilo adaptirati zgradu općine dok ljudi imaju infrastrukturne probleme. Uz svu adaptaciju i uložena sredstva ažurnost rada administrativnih službi se nije povećala. Ljude više to zanima, a ne novi portali. Trebalo je uložiti u softvere i naobrazbu službenika. Nisam siguran da nam treba bazen a da nismo riješili problem parkinga. Ili recimo da sve autoškole koriste ceste Novog Grada i stvaraju dodatnu gužvu u saobraćaju. Pitanje je i da li postoje ideje i projekti vezani za turističku valorizaciju prirodnih i društvenih resursa. Smatram da bi i započeti projekti morali biti odrađeni u bržem tempu jer se kružni tok na Dobrinji pravi već tri mjeseca, a Dom zdravlja na Otoci je priča za sebe i izaziva evidentno nezadovoljstvo stanovnika.
-
mario001
#374 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
30.000 glasova, jeben rezultat
-
ins
#375 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat
Preozbiljan rezultat, bez obzira na otužnu demagogiju ljevice, na ovom primjeru se pokazalo da glasači cijene kada neko radi