Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
The BEN10

#276 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by The BEN10 »

Ma Efendić je činjenica je pokrenuo dosta toga u NG. To su činjenice.
Onaj vodovod za raju koji nisu vodu imali godinama, pa škola koja je radila u 3 smjene, škola na Aneksu - ovoliko kapitalnih stvari ne urade načelnici u 2 mandata.
E sad, da je zapošljavano preko štele, jeste. Šta imamo još od krupnijih minusa?
Ali valjda bi mogli očekivati tek od narednih generacija političara da to ne rade. Za sada je OK i da se stvari pokreću sa mrtve tačke.
mario001

#277 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

The BEN10 wrote:Ma Efendić je činjenica je pokrenuo dosta toga u NG. To su činjenice.
Onaj vodovod za raju koji nisu vodu imali godinama, pa škola koja je radila u 3 smjene, škola na Aneksu - ovoliko kapitalnih stvari ne urade načelnici u 2 mandata.
E sad, da je zapošljavano preko štele, jeste. Šta imamo još od krupnijih minusa?
Ali valjda bi mogli očekivati tek od narednih generacija političara da to ne rade. Za sada je OK i da se stvari pokreću sa mrtve tačke.
Centar Safet Zajko mu je obiljezilo mandat, ovih dana se otvaraju teniski tereni, grade se jezera i to ce na kraju biti najljepse mjesto u Sarajevu
The BEN10

#278 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by The BEN10 »

A transverzala je također važan projekat, pa i ono da je sa početka mandata prvi oštro stao u borbu protiv cukoljubaca i pokazao kako treba sa njima. Ima tu još stvari, kao A. Buće, Bosanska tržnica (koliko toliko dobar pokušaj da se proba pomoći povratnicima - ne znam jel se stalo sa tim, bilo je najavljeno da će otvoriti na Alipašinom nešto slično).
Uglavnom, sve u svemu, čak je i Ava3 rijetko pisao u negativnom kontekstu, ako izuzmemo onu priču o zapošljavanju stranačkom vezom, što je svakako za osuditi.
Cherry-Cherry

#279 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

Fox_Fox wrote:
samoTEgledam wrote:Treba da obnovi i treba mu dati više prostora za djelovanje. Još da općinu nekako rastereti od starijih i polusenilnih likova svih spolova te na njihova mjesta, pa i preko štele, ubaci mlade i poletne, mislim da bi Novi Grad postao urnek kako treba kad se hoće.
E to ako dočekamo da neće gluhonjema baba na šalteru kucati sadržaj sa 2 prsta, onda će Novi Grad postati najbolji opština za život!

I još jedna stvar koju mu ja lično zamjeram ono najviše (a vjerovatno i ostali koji su ikad imali posla na 1 2 i 3 spratu opštinske zgrade).

Radno vrijeme svih soba na 1, 2 i 3 spratu je od 9 do 12. Šta rade ostatak vremena???? NIŠTA! NIŠTA! i opet NIŠTA!

Tužno je vidjeti kada dođete u kancelarije onih što su zaduženi za urbanizam oko 11:50h; sve stvari već spakovane, sto bukvalno čist samo stoji jedna fascikla ispred njih i kafa. Ljudi već spremni da idu kući, i još te napadne što si došao 5 do 12, ZABOGA! Izvinite gospođo, ja sam đubre od čovjeka neću više nikad.

Ali mimo toga čovjek je uradio više nego bilo koji prije njega i radio je tokom cijelog mandata, za razliku recimo od onog načelnika sa Ilidže, gdje se svi radovi obavljaju od 25 augusta do 3 oktobra; ostatak godine samo Arapi rade!
Daleko od toga da branim Efendića, ali što se prijema stranaka tiče, to je dobro uradio. Ne sastoji se cijeli dan od prijema stranaka, postoje i druge stvari. Šta misliš kada bi uradili građevinsku, urbanističku, bilo šta da samo primaju stranke. Radila sam nekad sa strankama pa znam šta znači kada ti 200 ljudi dnevno uđe u kancelariju. A koliko mi je poznato u Novom Gradu imaju sada prostorije urbanizma u prizemlju i tamo se stranke primaju cijeli dan, a ne ide se u kancelarije i to tako treba biti u svim opštinama.
Što se kafe tiče, to znam 100% da nije tačno. Išla sam u sve opštine milion puta, samo u Novom Gradu kafu nisam vidjela. A nekoliko kolega sa faxa mi tamo rade, tako da znam.
Što se stolova tiče, glupo je o tome raspravljati. Evo ja nekad radim više stvari u isto vrijeme, nekad samo jednu. To koliko je papira na stolovima samo govori o urednosti. A postoje i ormari.

E da mi je neko rekao da ću braniti načelnika iz SDA :-) :lol: :skoljka: :run:
Fox_Fox

#280 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Fox_Fox »

Cherry-Cherry wrote:
Fox_Fox wrote:
samoTEgledam wrote:Treba da obnovi i treba mu dati više prostora za djelovanje. Još da općinu nekako rastereti od starijih i polusenilnih likova svih spolova te na njihova mjesta, pa i preko štele, ubaci mlade i poletne, mislim da bi Novi Grad postao urnek kako treba kad se hoće.
E to ako dočekamo da neće gluhonjema baba na šalteru kucati sadržaj sa 2 prsta, onda će Novi Grad postati najbolji opština za život!

I još jedna stvar koju mu ja lično zamjeram ono najviše (a vjerovatno i ostali koji su ikad imali posla na 1 2 i 3 spratu opštinske zgrade).

Radno vrijeme svih soba na 1, 2 i 3 spratu je od 9 do 12. Šta rade ostatak vremena???? NIŠTA! NIŠTA! i opet NIŠTA!

Tužno je vidjeti kada dođete u kancelarije onih što su zaduženi za urbanizam oko 11:50h; sve stvari već spakovane, sto bukvalno čist samo stoji jedna fascikla ispred njih i kafa. Ljudi već spremni da idu kući, i još te napadne što si došao 5 do 12, ZABOGA! Izvinite gospođo, ja sam đubre od čovjeka neću više nikad.

Ali mimo toga čovjek je uradio više nego bilo koji prije njega i radio je tokom cijelog mandata, za razliku recimo od onog načelnika sa Ilidže, gdje se svi radovi obavljaju od 25 augusta do 3 oktobra; ostatak godine samo Arapi rade!
Daleko od toga da branim Efendića, ali što se prijema stranaka tiče, to je dobro uradio. Ne sastoji se cijeli dan od prijema stranaka, postoje i druge stvari. Šta misliš kada bi uradili građevinsku, urbanističku, bilo šta da samo primaju stranke. Radila sam nekad sa strankama pa znam šta znači kada ti 200 ljudi dnevno uđe u kancelariju. A koliko mi je poznato u Novom Gradu imaju sada prostorije urbanizma u prizemlju i tamo se stranke primaju cijeli dan, a ne ide se u kancelarije i to tako treba biti u svim opštinama.
Što se kafe tiče, to znam 100% da nije tačno. Išla sam u sve opštine milion puta, samo u Novom Gradu kafu nisam vidjela. A nekoliko kolega sa faxa mi tamo rade, tako da znam.
Što se stolova tiče, glupo je o tome raspravljati. Evo ja nekad radim više stvari u isto vrijeme, nekad samo jednu. To koliko je papira na stolovima samo govori o urednosti. A postoje i ormari.

E da mi je neko rekao da ću braniti načelnika iz SDA :-) :lol: :skoljka: :run:
E bgm si ga dobro odbranila :D Hajmo redom krenuti;
" Šta misliš kada bi uradili građevinsku, urbanističku, bilo šta da samo primaju stranke. " U svakoj od navedenih kancelarija sjedi minimalno 2 osobe, dok u nekim sjedi 6. Ako od 9 do 12 stranke ulaze kod 1 osobe, šta rade ostalih 5? ODGOVOR: Gledaju u mobitel i ne rade ništa!
Ako već pričamo o organizaciji posala, zašto su onda bakice na šalterima? Zar ne bi bilo bolje u svaku kancelariju 2 osobe, primaju stranke od 9 do 17h. Bakice sa šaltera poslati u podrum opštine i dati im računare kako bi mogle sa dva prsta kucati građevisnek dozvole i ostale dokumente.

Što se tiče te prostorije za urbanizam u prizemlju, tu radi pomoćnik načelnika za urbanizam; stvarno fin dedica, ali je on već kupio sebi nepovratnu kartu za Vlakovo. Prvo ne vidi dobro, drugo ne čuje dobro, treće nije upoznat sa procedurama gdje se šta vadi i koji papir se treba pribaviti za šta. Bude nekad i ona bakica, malo deblja; ona je super. Bakica sve piše na papir; Stranka ta i ta došla u 11.32min, pitala je za katastar, ja sam dogovorila tako i tako, dala su mu broj od Halime. I dok ona to ručno napiše ispred se stvori red od 32 penzionera.

A najveća nelogičnost za mene su one dvije što rade na informacijama: Kad hoćeš na 2 sprat da ideš moraš kod njih po propusnicu. Kao moraš joj reći ime i gdje ideš. Hajd ok. Nikakve dokumente ne traže. E pa može li sad iko meni objasniti svrhu toga? Ulazio sam na spratove predstavljajući se i kao Meho Kadić i kao Sadik Memić i Ivan Lakota i svaki put bi ona to uredno napisala na papirić i pustila me gore. Šta je svrha papirića kad ne uzima ličnu i kad me niko ne kontroliše???
Cherry-Cherry

#281 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

Bila u Novom Gradu prije deset dana. Na šalteru nisu bakice. U prostorijama za urbanizam u prizemlju ne radi pomoćnik načelnika, baš će on primati stranke ( mlađi je čovjek, nema ni 40, studirao sa mojim drugom), a ne rade ni bakice, već neke mlađe djevojke, žene od oko 30 godina. Ne izmišljaj. Idem baš često u sve opštine u kantonu, u Novom Gradu je najmlađa populacija.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#282 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

@Fox—Fox, sa tipkanjem sa dva prsta ili jednim si pogodila u sridu! Ja bih HITNO organizirala tecaj tipkanja svim salterusama u BIH. Ono.je prestrasno, sporo, smijesno za vidjet....saka jada. Iako, ruku na srce nije odlika samo ove opcine, nego svih drzavnih onstitucija i Poste i banaka. Ali je odvratno. Kako god mije.mi jasno kako im samim ne smeta...
Cherry-Cherry

#283 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

Samo forumaši Klixa znaju kucati, pametni su i sposobni. Niko drugi ne valja. :mrgreen: Ne valjaju zaposleni u opštinama, ministarstvima, bankama, poštama, sudovima, tužilaštvima, pa ne valjaju prodavači u raznim prodavnicama, ne valjaju taksisti, ne valjaju vozači tramvaja i revizori, u telekomu i elektroprivredi takođe ne valjaju :mrgreen: ..... Samo su pametni forumaši, koji sve znaju najbolje. I to oni, koji provode dnevno nekoliko sati na forumu kritikujući sve ostale :mrgreen:
KatarinaKosaca

#284 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:Samo forumaši Klixa znaju kucati, pametni su i sposobni. Niko drugi ne valja. :mrgreen: Ne valjaju zaposleni u opštinama, ministarstvima, bankama, poštama, sudovima, tužilaštvima, pa ne valjaju prodavači u raznim prodavnicama, ne valjaju taksisti, ne valjaju vozači tramvaja i revizori, u telekomu i elektroprivredi takođe ne valjaju :mrgreen: ..... Samo su pametni forumaši, koji sve znaju najbolje. I to oni, koji provode dnevno nekoliko sati na forumu kritikujući sve ostale :mrgreen:
Pa kad se brzo tipka sa svih 10 to je zacas, samo sto to drzavnim sluzbenicima izgledaju sati :mrgreen: Drzavni i javni sektor ne valja, salter sale su mucilista gradjana to i dalje tvrdim. Kako se zaposljavaju tako i «rade». A kakva sam ja, to nije tema, jer mi ne dajes platu svojim porezima. Eto ja sam najgora, ali to i dalje ne znaci da nismo jedina zemlja u Europi gdje salteruse nabadaju jednim prstom....
Cherry-Cherry

#285 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
Cherry-Cherry wrote:Samo forumaši Klixa znaju kucati, pametni su i sposobni. Niko drugi ne valja. :mrgreen: Ne valjaju zaposleni u opštinama, ministarstvima, bankama, poštama, sudovima, tužilaštvima, pa ne valjaju prodavači u raznim prodavnicama, ne valjaju taksisti, ne valjaju vozači tramvaja i revizori, u telekomu i elektroprivredi takođe ne valjaju :mrgreen: ..... Samo su pametni forumaši, koji sve znaju najbolje. I to oni, koji provode dnevno nekoliko sati na forumu kritikujući sve ostale :mrgreen:
Pa kad se brzo tipka sa svih 10 to je zacas, samo sto to drzavnim sluzbenicima izgledaju sati :mrgreen: Drzavni i javni sektor ne valja, salter sale su mucilista gradjana to i dalje tvrdim. Kako se zaposljavaju tako i «rade». A kakva sam ja, to nije tema, jer mi ne dajes platu svojim porezima. Eto ja sam najgora, ali to i dalje ne znaci da nismo jedina zemlja u Europi gdje salteruse nabadaju jednim prstom....
Ja nigdje nisam vidjela, da neko kuca sa dva prsta. A više vremena provodim u javnim ustanovama od tebe. Ali dobro, ti si poznata po tome, što voliš izmišljati, a i državni službenici su ti trn u oku. ;-) Kako i ne bili, pa sve bi dala da se uvališ negdje. Pusti šuplju. Svako priča o onome šta ga boli. :wink:
ultima_palabra

#286 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by ultima_palabra »

Pa vidimo svaki dan efikasnost svih navedenih institucija. Valjda bi neko nesto lijepo rekao za njih da tako dobro rade.

Meni je forum drag izmedju ostalog zato sto preovladavaju ljudi koji imaju sire vidike i vece ambicije od memljivih saltera i opstinskih kancelarija.
artime

#287 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by artime »

Samo da prijavim kako sam pozitivno iznenadjena izgledom NGa. Asfaltirano dosta ulica. Ne znam onako sa vanjske strane dosta se uradilo uredilo, i postavilo. Kpnkretno se vide pomaci.
KatarinaKosaca

#288 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote: Ja nigdje nisam vidjela, da neko kuca sa dva prsta. A više vremena provodim u javnim ustanovama od tebe. Ali dobro, ti si poznata po tome, što voliš izmišljati, a i državni službenici su ti trn u oku. ;-) Kako i ne bili, pa sve bi dala da se uvališ negdje. Pusti šuplju. Svako priča o onome šta ga boli. :wink:
Dakle, znas i gdje ja provodim vrijeme i koliko, i to da bih «sve dala da se uvalis negdje». Na stranu sto ovo boldirano govori o razmisljanju drzavnih sluzbenika i njihovom nacinu uposljavanja, ali konacno shvatite da vas izdrzava Bosanska sirotinja. I ovi sto kao ja satima vise na internetu i prodavci iz granapa, i vozaci i cistacice. I malo spuastite gard nedodirljivosti kako na salteru,tako i na forumu. Da, u pravu si. Ne kuca nitko sa dva prsta od drzavnih sluzbenika, svi sa jednim :mrgreen:
KatarinaKosaca

#289 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote: Ja nigdje nisam vidjela, da neko kuca sa dva prsta. A više vremena provodim u javnim ustanovama od tebe. Ali dobro, ti si poznata po tome, što voliš izmišljati, a i državni službenici su ti trn u oku. ;-) Kako i ne bili, pa sve bi dala da se uvališ negdje. Pusti šuplju. Svako priča o onome šta ga boli. :wink:
Ides licno ? Dobro... ti si, inace poznata da si prizivala Kristalnu noc svojim sugradjanima muslimanima. Ali je partokratija, burazerska ekonomija toliko jaka da ovdje stitis najgore sto SDA daje. Islamofob stiti antrofoloski nedovrsenog Efendica!
basicm

#290 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by basicm »

Sta znaci antrofoloski?

Sent from my iPhone using Tapatalk
KatarinaKosaca

#291 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

basicm wrote:Sta znaci antrofoloski?

Sent from my iPhone using Tapatalk
da, imam slovnu gresku....
P308

#292 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by P308 »

The BEN10 wrote:A transverzala je također važan projekat, pa i ono da je sa početka mandata prvi oštro stao u borbu protiv cukoljubaca i pokazao kako treba sa njima. Ima tu još stvari, kao A. Buće, Bosanska tržnica (koliko toliko dobar pokušaj da se proba pomoći povratnicima - ne znam jel se stalo sa tim, bilo je najavljeno da će otvoriti na Alipašinom nešto slično).
Uglavnom, sve u svemu, čak je i Ava3 rijetko pisao u negativnom kontekstu, ako izuzmemo onu priču o zapošljavanju stranačkom vezom, što je svakako za osuditi.
Veliki plus za nove ploce na setnici od Opcine Novi Grad do Nedzarica. Nadam se da ce nastaviti praksu poplocavanja trotoara za razliku od ostalih nacelnika koja preferiraju asfalt.
A mene najvise raduje projekat obnove/utopljavanja fasade na Alipasinom i nadam se da ce se nastaviti s tim u buducnosti.
Kad uporedim sta se radi u Centru, zlo mi :-?
Cherry-Cherry

#293 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

Osoba, kojoj je argument u raspravi nečija fizionimija, našla nešto da priča. :-) To je ono: nisko čelo - nizak koeficijent inteligencije i slične tvrdnje iz fašističkih priručnika.
Cherry-Cherry

#294 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
Dakle, znas i gdje ja provodim vrijeme i koliko, i to da bih «sve dala da se uvalis negdje». Na stranu sto ovo boldirano govori o razmisljanju drzavnih sluzbenika i njihovom nacinu uposljavanja, ali konacno shvatite da vas izdrzava Bosanska sirotinja. I ovi sto kao ja satima vise na internetu i prodavci iz granapa, i vozaci i cistacice. I malo spuastite gard nedodirljivosti kako na salteru,tako i na forumu. Da, u pravu si. Ne kuca nitko sa dva prsta od drzavnih sluzbenika, svi sa jednim :mrgreen:
A ti tako pametna daješ platu onima, koji kucaju sa jednim prstom. :mrgreen: Pa se pitam, ko je pametan, a ko glup. :mrgreen: I manje vremena provodi na forumu, znaš da mi moraš platu zaraditi.
KatarinaKosaca

#295 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Gdje ja provodim vrijeme uopce nije bitno. Nece gradjani radi toga ispastati. Za razliku od teve koja u radno vrijeme forumas sa nasih kompjutera i nasim parama placenog interneta. Ali, to ti—ja je nebitno i glupo. Bila je rijec o tome da salteruse tipkaju jednim prstom i tacno je. Zato su spore i zato se i moraju partijski zaposljavati. Sellam ces Semiru i Dzemi, pa im kazi kako im treba organozirati Kristalnu noc kao sto si ovdje nama rekla....
KatarinaKosaca

#296 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Cherry-Cherry wrote:Osoba, kojoj je argument u raspravi nečija fizionimija, našla nešto da priča. :-) To je ono: nisko čelo - nizak koeficijent inteligencije i slične tvrdnje iz fašističkih priručnika.
Oni prirucnici gdje se cita o Kristalnoj noci? Znam da su ti bliski...
Cherry-Cherry

#297 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

KatarinaKosaca wrote:
Cherry-Cherry wrote:Osoba, kojoj je argument u raspravi nečija fizionimija, našla nešto da priča. :-) To je ono: nisko čelo - nizak koeficijent inteligencije i slične tvrdnje iz fašističkih priručnika.
Oni prirucnici gdje se cita o Kristalnoj noci? Znam da su ti bliski...
Priručnici, koje ti praktikuješ, kada govoriš o antropološki nedovršenim ljudima. ;-) Pazi, molim te, ono se našlo da priča o antropološki nedovršenim ljudima. Pa jbt... :-)
Cherry-Cherry

#298 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

I priručnici u kojima se kaže, kako sto puta ponovljena laž postaje istina. ;-) Ali ti si poznata kao lažljivica, tako da nema svrhe upuštati se u rasprave...
Provodi ti vremena na forumu koliko hoćeš, samo plati porez... :mrgreen:
__Phoenix__

#299 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by __Phoenix__ »

Efendić za svaku dobru stvar koju uradi, kaže i uradi tri loše, dobra iskustva, podršku, daju ljudi samo koji su imali koristi od njega indirektno ili direktno, a s obzirom koliko je uradio, na neki način mi ih je i žao, napraviti park na postojećim resursima, obojiti pločnike u crveno, napraviti fiktivno preduzeće koje naravno nikad neće riješiti problem pasa lutalica, sve su to stvari koje čine zadovoljnim prosjećnog "građanina" opštine Novi Grad, jer odakle je on, tih stvari naravno nema.
mario001

#300 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

__Phoenix__ wrote:Efendić za svaku dobru stvar koju uradi, kaže i uradi tri loše, dobra iskustva, podršku, daju ljudi samo koji su imali koristi od njega indirektno ili direktno, a s obzirom koliko je uradio, na neki način mi ih je i žao, napraviti park na postojećim resursima, obojiti pločnike u crveno, napraviti fiktivno preduzeće koje naravno nikad neće riješiti problem pasa lutalica, sve su to stvari koje čine zadovoljnim prosjećnog "građanina" opštine Novi Grad, jer odakle je on, tih stvari naravno nema.
Nemas pojma, Lokom postoji vec desetak godina...

Kako javno preduzece cijim radom nisi zadovoljan moze biti fiktivno :-) :-) :-)
Locked