Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
m_l

#126 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by m_l »

KatarinaKosaca wrote:,@m_l Predsjedavajuci OV obicno nije iz iste stranke kao nacelnik. Tako da ta zena niti je njegov izbor niti njegova zasluga. Radi potpunu islamizaciju i vi, vjernici, morate razumjeti da covjek IMA PRAVO.biti ateista, da moze biti hriscanin i da se to treba postovati kao i islam. Ali, praviti dzamiju od opcine. .nedopustivo je. To rah. Alija nije radio. Ali Efendic veci katolik od pape i sarajlija od sarajlije.
Naravno da svako ima pravo da se deklarise kako zeli, i zivi po vlastitim uvjerenjima.

A, to o pravljenju dzamije od opcine, fkt ne znam o cemu se radi.
mali_balon

#127 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mali_balon »

Da treba, i svakoj opstini da pobjedi sdaovac, i to narednih 50 godina, najmanje....jer narod zna da je u jedniostvu snaga....
pa da odemo svi u 3 pi... materine kako treba sa stilom....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#128 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by hrasno38 »

mali_balon wrote:Da treba, i svakoj opstini da pobjedi sdaovac, i to narednih 50 godina, najmanje....jer narod zna da je u jedniostvu snaga....
Ma ne treba ali jebi ga kad ti ostale partije delegiraju ljude za koje niko nikad nije cuo osim njihovih ukucana.
mario001

#129 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

Ma jok.Orahovica ti je mjesto gdje Bog izvodi kornere.Vukojebina samo takva.Kad ideš za Goražde preko Pala , popneš se na poznato izletište Bijele vode i što bi rekli papci "uprenase" ti dođu Orahovice.I onda imaš još dosta lošeg puta do Goražda.
Zamisli osjecaja kad neko dodje iz vukojebine, bude najbolji student, ode vani, vrati se i postane nacelnik najvece opcine u BIH,
a ti rodjen tu i tome svjedocis i mrzis...jebeno :thumbup: :thumbup:
mario001

#130 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

Ma nije bas tako da Koldzo nije uradio nista.....za razliku od prsolih nacelnika po opstinama skoro svi nacelnici osm Memica sa Ilidze su uradili solidno lijepih stvari po opstinama ali Koldiz bi ovo bio treeci madat a poznato je u politici kad pustis korijenje na nekom mjestu u neka doba poseres sve dobro sto si uradio. Koldzo je usao u konfrotaciju sa navijacima Zelje radi stadiona Grbavica i ja mu to necu nikada opsrostiti jer se pokazao kao vrstan lazov. Isto tako sam spomenuo dace koje dijeli penzionerima citavog mandata ali se nebosnjaka sjeti samo pred izbore. Dvorana jeste veliko neimarstvo ali pored toliko praznih dvorana u Sarajevu je jednostavno nepotrebna....bolje da je napravio bazen jer je Otoka krcata...al jebi ga na bazenu ne mozes dovoditi cajke i organizovati kongrese stranke. Dalje opstina Novo Sarajevo za razliku od Novog Grada je puno nacionalno sarolikija a to se nikako ne vidi na zaposlenim kadrovima u opstini te po mjesnim zajednicama. Dakle generalno znaci nisi nacelnik onima koji navijaju za SDA nego svim gradjanima. Ali i ja mislim da ce on pobjediti bez zadrske jer su mu protukandidati tanki i sto je najstrasnije u kompletnoj listi kandidata za sve opstine nalazi se samo jedna jedina zena koju naravno nije kandidovala SDA.
U zadnje cetiri godine skoro pa nista, ranije mozda i jeste
PM72

#131 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

mali_balon wrote:Da treba, i svakoj opstini da pobjedi sdaovac, i to narednih 50 godina, najmanje....jer narod zna da je u jedniostvu snaga....
Kad propadamo da propadamo - elegantno? Ma jok,mi treba da ljuljnemo o dno što prije to bolje.Kakvih 50 godina.Haram im bilo onih mojih 25 godina života što mi uzeše.
mario001

#132 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

KatarinaKosaca wrote:,@m_l Predsjedavajuci OV obicno nije iz iste stranke kao nacelnik. Tako da ta zena niti je njegov izbor niti njegova zasluga. Radi potpunu islamizaciju i vi, vjernici, morate razumjeti da covjek IMA PRAVO.biti ateista, da moze biti hriscanin i da se to treba postovati kao i islam. Ali, praviti dzamiju od opcine. .nedopustivo je. To rah. Alija nije radio. Ali Efendic veci katolik od pape i sarajlija od sarajlije.
Opet pricas gluposti, Gabela je SDA od glave do pete, nisilac liste SDA, ali ako ti akzes da nisu iz iste stranke vjerujemo ti :D
Predsjednica Asocijacije žena SDA Kantona Sarajevo Edina Gabela u intervjuu za Faktor.ba govorila je o stanju koje je zatekla u Asocijaciji žena SDA KS, ulozi žena u politici, planovima Asocijacije za naredni period, kao i o organiziranju privatnog i političkog života.
Last edited by mario001 on 11/08/2016 16:52, edited 1 time in total.
PM72

#133 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

važi li i za tebe ono "vađenje iz konteksta"? Kata je fino napisala da predsjedavajući OV OBIČNO nije iz iste stranke.
black64

#134 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by black64 »

hrasno38 wrote: Da OK ne sporim ali nije on to napravio nekim svojim parama nego je za razliku od Hadzica skontao da ga samo takvo razmisljanje moze odrzati na vlasti. Medjutim njegove neke izjave su zaista zabrinjavajuce i samo funkcionisanje i kadrovisanje opstine koja opet nije vlasnistvo SDA nego gradjana te opstine. Odakle ti i ja znamo da sa tim istim parama ni gospodja iz SDP-a ne bi napravila slicne stvari ili mozda i bolje. Koliko se sjecam prije Damira Hadzica nacelnik opcine Novi Grad je bio iz SDA pa je napravio kao i Damir...NISTA. Dakle ja ne mogu niti iko moze tvrditi da je Edita bolaj od Efendica ali ni da je Efendic bolji od Edite jer ona nije imala priliku da pokaze sta zna. JHa sam rekao da bi joj dao glas vise iz nekog prkosa prema zijavi sadasnjeg nacelnika prema zenama i sto smatram da su mukarci devastirali ovu zemlju i da puno vise prilike treba dati zenama...ali isklucivo onima koje imaju 100% svoje misljenje a ne onima sto rade ono sto im coek kaze!!!
doduse ne znamo, ali zasto bi se kockali sa izborom drugog načelnika, kad je ovaj vec uradio nešto, on je tu još jedan mandat i ode na veci nivo vlasti

ps. mozes li mi molim te okacit te neke izjave, stvarno nisam upratio
slazem se da ima dosta zena koje bi bolje obnasale pojedine funckije od muskaraca
mario001

#135 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

black64 wrote:
hrasno38 wrote: Da OK ne sporim ali nije on to napravio nekim svojim parama nego je za razliku od Hadzica skontao da ga samo takvo razmisljanje moze odrzati na vlasti. Medjutim njegove neke izjave su zaista zabrinjavajuce i samo funkcionisanje i kadrovisanje opstine koja opet nije vlasnistvo SDA nego gradjana te opstine. Odakle ti i ja znamo da sa tim istim parama ni gospodja iz SDP-a ne bi napravila slicne stvari ili mozda i bolje. Koliko se sjecam prije Damira Hadzica nacelnik opcine Novi Grad je bio iz SDA pa je napravio kao i Damir...NISTA. Dakle ja ne mogu niti iko moze tvrditi da je Edita bolaj od Efendica ali ni da je Efendic bolji od Edite jer ona nije imala priliku da pokaze sta zna. JHa sam rekao da bi joj dao glas vise iz nekog prkosa prema zijavi sadasnjeg nacelnika prema zenama i sto smatram da su mukarci devastirali ovu zemlju i da puno vise prilike treba dati zenama...ali isklucivo onima koje imaju 100% svoje misljenje a ne onima sto rade ono sto im coek kaze!!!
doduse ne znamo, ali zasto bi se kockali sa izborom drugog načelnika, kad je ovaj vec uradio nešto, on je tu još jedan mandat i ode na veci nivo vlasti

ps. mozes li mi molim te okacit te neke izjave, stvarno nisam upratio
slazem se da ima dosta zena koje bi bolje obnasale pojedine funckije od muskaraca
Na naslovnoj strani jučerašnjeg avaza piše „Efendić mora otići jer vrijeđa i mrzi žene!“. Zaista ne znam kakvim metodama indukcije, dedukcije, analogije, ili koje već njihove logike su se morali koristiti pa da dođu do ovakvog zaključka.

Da ne bude zabune, na vijest da je formiran ženski klub (parlamentarki) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, ja sam napisao komentar na facebooku: Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva“.

Politika je javni posao i poželjno je da u njoj aktivno učestvuje što više građana, kako muškaraca, tako i žena. Ne sporim ja kolegicama parlamentarkama pravo da se udružuju i djeluju na spolnoj osnovi kroz ženski klub, ali imam svoj stav o tome i pravo da ga javno iznesem, što sam i uradio. Mislim da nema potrebe za takvim izdvajanjem (autosegregacijom) u posebne klubove obzirom da su parlamentarke potpuno ravnopravne članice Parlamenta prema važećim zakonima ove države. Isto bih reagovao i da je formiran klub muških članova Parlamenta. Nemam povjerenje u to da će ovakav klub jednako brinuti o pravima svih građana što je zakonska obaveza svakog člana i članice Parlamenta, ali vjerujem da će parlamentarke kroz aktivnosti ovog kluba, razne radionice, seminare, edukacije i slično, izgubiti puno dragocjenog vremena, koje bi trebalo biti potrošeno na rješavanje nagomilanih problema koje svi zajedno imamo.

Salva optužbi, uvreda, povika i drugih komentara koji su uslijedili nakon moje izjave zapravo daju odgovor na to šta sam rekao u drugom dijelu svog komentara. A radi se o pojavi da većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećevaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečijiu ličnu situaciju.

Uostalom, ja lično nemam nikakvih problema sa ženama s kojima godinama sarađujem, a sarađivat ću i u budućnosti na poslovima koji donose korist ovoj zemlji i svim njenim stanovnicima. O tome mogu više govoriti žene i djevojke koje me poznaju kroz politički angažman i koje su mi dale veliku podršku ne proteklim izborima. Ja svoje vrijeme neću trošiti da se borim samo za muška prava, nego ću, naravno, raditi jednako u korist svih građana bez obzira na spolnu ili neku drugu pripadnost.

I na kraju, u Novom Gradu smo naslijedili jako puno problema od dosadašnje vlasti, kao što su 20.000 nezaposlenih i epitet ‘reketaške općine’. Krenuli smo u njihovo rješavanje i to, sasvim je jasno, nekome smeta. Projekti obnove i razvoja ove, po našem mišljenju, najznačajnije općine u državi, su pokrenuti. Napadi i uvrede, samo su dodatni motiv da istrajemo u provedbi našeg plana.
mali_balon

#136 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mali_balon »

PM72 wrote:
Kad propadamo da propadamo - elegantno? Ma jok,mi treba da ljuljnemo o dno što prije to bolje.Kakvih 50 godina.Haram im bilo onih mojih 25 godina života što mi uzeše.
Jebi ga, ja evo nekih 20ak godina cekam to dno, i svaki dan kontam evo ga, kad ono ispod dna dno....po opet jos dno dna itd itd, kad ce ono pravo dno...vise

Pa dobro efendic napravio djecije parkove, parkinge, popravio trotoare, uklonio malo cuka i tako to...ali izbore ce dobiti onaj ko rijesi problem dejtona, isila, terorizma i americke izbore.....
Trebam te

#137 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Trebam te »

Tomahawk11 wrote:
PM72 wrote:
KatarinaKosaca wrote:A gdje je ta Orahovica? :D
predgrađe Goražda. :lol: :lol: :lol:
Bas i nije. Ako gledamo mapu https://www.google.ba/maps/place/Orahov ... 18.7457665

onda moze biti i predgradje Sarajeva.
Orahovice su zapravo Bogu iza tregera. Pitanje je da li tu vise iko zivi.
Dobro, i koji je problem gdje je Orahovica ili hoce li biti nacelnik Efendic?

:mrgreen:
GeeTnT

#138 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by GeeTnT »

Nije problem u dzamijama, Efendicu, Islamu...itd
SDA je u svim porama opstina, gradova, sela, zaseoka....u zgradama, stanovima, kucama.... i da budemo jasni, rusenje sda moze doci samo unutar stanke, a nikako izvana. Njihov slogan "u jedinstvu je snaga" ima tezinu i dobro su ga primijenili za sebe, svoje clanove porodice, blizu i dalju familiju...

..ako neko sebe nije nasao u tom krugu nek trazi sebi nafaku van prostora BiH ili nek bude svjestan da ce biti "donji" do kraja svog zivota.
mali_balon

#139 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mali_balon »

Evo ja svoj glas dajem za kakve fine hedije, moze kes a moze i kakav paket...et...
PM72

#140 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

GeeTnT wrote:Nije problem u dzamijama, Efendicu, Islamu...itd
SDA je u svim porama opstina, gradova, sela, zaseoka....u zgradama, stanovima, kucama.... i da budemo jasni, rusenje sda moze doci samo unutar stanke, a nikako izvana. Njihov slogan "u jedinstvu je snaga" ima tezinu i dobro su ga primijenili za sebe, svoje clanove porodice, blizu i dalju familiju...

..ako neko sebe nije nasao u tom krugu nek trazi sebi nafaku van prostora BiH ili nek bude svjestan da ce biti "donji" do kraja svog zivota.
:thumbup:
I ćorava koka zrno ubode...
Halali,jesam li ovo ispravno prepis'o?
PM72

#141 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

mali_balon wrote:Evo ja svoj glas dajem za kakve fine hedije, moze kes a moze i kakav paket...et...

ima i toga.Pojedinci iz SDA dijele pakete kao predizborni materijal a to su bajramski paketi za jetime zaštekani u podrumima.Zamisli šege,dođe ti lik i kao sjetio se tebe pa ti dao paket a kad otvoriš u njemu "Bayram serif",dvije kile brašna,litar ulja...

Fukara je to bez obraza i časti.
greatful_and_dead

#142 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by greatful_and_dead »

PM72 wrote:
Ovo tebe boli, on iz Orahovice, a završio fakultet i postao načelnik. A ti Sarajlija, doduše prva generacija svoje porodice, a ni srednju nisi mogao završiti kako treba, štele se tražile.
:thumbup: :kiss:
i za onaj prijašnji post :thumbup: :kiss:
Nestalo "argumenata", sad furaš smajlije? Ma briljiraš iz posta u post, samo nastavi tako.
Tomahawk11
Globalni moderator

#143 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Tomahawk11 »

Trebam te wrote:
Dobro, i koji je problem gdje je Orahovica ili hoce li biti nacelnik Efendic?

:mrgreen:
Nemam pojma. Ja sam samo upao u raspravu u tom dijelu.
greatful_and_dead

#144 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Mentalna Higijena wrote: otraše te KIKAŠI ko slinu :lol:
Evo krda :D Ako možeš na nekom razumljivom jeziku napisati. Odakle izraz "otraše" i šta znači? Iz kojeg dijela Bosne, ako je uopšte? I šta su KIKAŠI, možda je to u krdu neki standardni termin.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#145 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Da. Bicu donja, ali puno dostojanstvenije nego clan mafije. Nije sve u stanu u Sarajevu, san ovih iz Orahovice i slicnih. U vikendu u Klagenfurtu, u zgradi, trznom centru. Postoji nesto sto se zove i ljudsko dostojanstvo iako je prostitutkama i politicarima nepoznata kategorija. A , nikako ne kontam sto su i tolikoj paranoji Efendicevi botovi kad ce pobijediti. Cak ovaj put imaju podrsku i «mrskog Fahre, teroristickog organizatora protesta,»....
greatful_and_dead

#146 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Mentalna Higijena wrote:
greatful_and_dead wrote:
Mentalna Higijena wrote: otraše te KIKAŠI ko slinu :lol:
Evo krda :D Ako možeš na nekom razumljivom jeziku napisati. Odakle izraz "otraše" i šta znači? Iz kojeg dijela Bosne, ako je uopšte? I šta su KIKAŠI, možda je to u krdu neki standardni termin.
evo :lol:

Ae zbogom, ovo je baš besmisleno. Ovaj drugi je bar simpatičan, a ti si, kao i na svim drugim temama, za žaljenje. I to žaljenje što dišeš vazduh.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#147 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Pa jedino krdo je to papansko Efendicevo sa sto nikova i istom smarackom pricom......
GeeTnT

#148 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:

:thumbup:
I ćorava koka zrno ubode...
Halali,jesam li ovo ispravno prepis'o?
Corava koka je bio Lagumdzija i SDP, a jos coraviji od njega je Z. Komsic... a najveci luzeri su gradska raja koju ovde citas i neka su, jer dok su godinama pametovali o ratu, borcima, pokrivenim zenama i vehabijama, seljak je iskoristio priliku i zaposjeo (uz pomoc SDA) vlast i iskolovao dijete da ga u pravo vrijeme zamijeni...

Semir uzima izbore, a takodje i sda...na svim nivoima, a vjerujem da su u stanju i da se sukobe sa djikanima...bez nas, bez tebe i raje koja pametuje putem drustvenih mreza pozirajuci kao kirba sa gitarom.
greatful_and_dead

#149 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

KatarinaKosaca wrote:Pa jedino krdo je to papansko Efendicevo sa sto nikova i istom smarackom pricom......
Ništa, nastavite da uživate u svom krdu, mi u svom i eto. Ti, kao forumska zajebancija, si isto poznata po argumentovanom razgovoru, pa se neću upuštat :D
and

#150 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by and »

greatful_and_dead wrote:
KatarinaKosaca wrote:Pa jedino krdo je to papansko Efendicevo sa sto nikova i istom smarackom pricom......
Ništa, nastavite da uživate u svom krdu, mi u svom i eto. Ti, kao forumska zajebancija, si isto poznata po argumentovanom razgovoru, pa se neću upuštat :D
od zajebancije na forumu niko nije najebao, al ova u stvarnom životu je jebena.nadrealisti su bili preozbiljni kakvi su ovi :run:
Locked