Jao nadrkanih likova jbt. Je li tema o licnim ukusima ili o najboljim filmovima svih vremena? Cak i moja lista ne sadrzi nuzno i meni najomiljenije. Ima i filmova koji mi se licno vise svidjaju od nekih koje sam nabrojao ovdje, ali opet za njih ne mogu reci da su najbolji svih vremena. Ja i da ne razumijem filmove koje sam ovdje predstavio, ti izgleda nisi u stanju razumjeti jedan post. U Bosni vlada stara, njoj imanentna, bolest po kojoj covjek koji gleda malo kompleksnije filmove ili kaze koju pametnu odma postane pametnjakovic ili mu se nabacuje k***enje. Ako ovaj djecak Arnel svoje filmove smatra omiljenim, nemam mu sto zamjeriti i o tome se ne diskutuje (sa svakim). Medjutim, The Expendables ne samo da nije ni blizu dobrog filma (a kamoli najboljeg) nego vrijedja inteligenciju i najnepismenije babe od Drvara. Nije ipak on kriv sto raste u dobu masovnog konzumiranja i otupljenosti djece. Pet minuta najlosijeg filma Hajrudina Krvavca je bolje od The Expendables.Altsa wrote:jel ono ti rece da imas 26 godina...nije mi jasno odakle ti pravo da ismijavas druge zbog njihovog ukusa a po tebi neukusa...pa jel ti vidis svoju listu filmova...sigurno si onaj od tipova koji misli da je zajeban sto gleda cool filmove koje niti razumije niti moze ista pametno da kaze o njima ali si cool i zesci frajer zbog toga i uz to jos pljujes po ostalima koji imaju drugaciji ukus od tebe...obratite paznju na godine kada su filmovi snimljeni i svako ce shvatiti da ili nisi dobre glave il nas ovdje svjesno zajebavasJazz_Junkie wrote:Evo mojih (red nebitan):
Bernardo Bertolucci - 1900 aka Novecento
Fritz Lang - Metropolis
Ingmar Bergman - Wild Strawberries
Federico Fellini - Amarcord
Sergej Eisenstein - The Battleship Potemkin
Bernardo Bertolucci - 1900 aka Novecento
Fritz Lang - Metropolis god. 1927![]()
![]()
Ingmar Bergman - Wild Strawberries god. 1957
Federico Fellini - Amarcord god. 1973
Sergej Eisenstein - The Battleship Potemkin god. 1925
Zato, ne diraj mi filmove za Jagomira.