PO PRVI PUT BOŠNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DANSKE

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Pravda30

#1 PO PRVI PUT BOŠNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DANSKE

Post by Pravda30 »

Bošnjak kandidat za Parlament

IZ Bošnjaka u Danskoj postoji i radi u Danskoj već skoro šest godina, mnoga bh. Udruženja i duže. Bošnjaci su u Danskoj već 11, 12 godina i vrijeme je da se polahko uključuju i aktiviraju i u političkom životu u mjestima u kojim žive. Prvi kvalitetniji pomak u organizovanju i suprotstavljanju ovom trenutnom „političkom teroru“, je formiranje jedne nove partije, partije koja okuplja veliki broj humanih Danaca i veliki broj doseljeničkih grupa, najviše muslimanskih. Nedavno osnovana nova partija u Danskoj ima naziv Minoritetspartiet (Partija manjina) i jedini je borac za prava doseljenika, a samim tim i nas Bošnjaka. Ove godine po prvi put na glasačkim listićima za Danski Parlament pojavilo se i ime jednog Bošnjaka. Svi oni koji žive u Vejle AMT-u mogu svoj glas dati Abdulahu Fejziću, kandidatu za Folketing ispred Minoritetspartiet koja ima na listićima oznaku M. Svi oni koji žive u Danskoj manje – više znaju o kome je riječ. Abdulah Fejzić je bio 3 godine sekretar IZ Bošnjaka u Danskoj i u istom periodu predsjednik džemata Horsens, dok je zadnje skoro četiri godine predsjednik IZ Bošnjaka u Danskoj i godinu dana predsjednik džemata u Vejlu. Prošle godine uz Allahovu pomoć Abdulah je obavio i peti islamski šart hadž. Radi se o jednoj čestitoj, poštenoj i karakternoj osobi i vjerovatno će Bošnjaci to prepoznati i svoj glas dati Abdulahu, odnosno na drugim AMT-ovima (Kantonima) glasati za Minoritetspartiet partiju. Potrebno je naglasiti i to da je potrebno osvojiti 2% glasova od glasača koji su izašli na izbore da bi Minoritetspartiet partija „prošla“ u Folketing (Parlament), a time se otvara mogućnost da se u danskom Parlementu po prvi put nađe jedan Bošnjak, što bi sigurno bio jedan od najvećih političkih uspjeha za Bošnjake od njihovog dolaska u ovu skandinavsku zemlju.
http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php ... e=komentar
kub lajkan

#2 Re: PO PRVI PUT BOŠNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DAN

Post by kub lajkan »

Pravda30 wrote:
Bošnjak kandidat za Parlament

IZ Bošnjaka u Danskoj postoji i radi u Danskoj već skoro šest godina, mnoga bh. Udruženja i duže. Bošnjaci su u Danskoj već 11, 12 godina i vrijeme je da se polahko uključuju i aktiviraju i u političkom životu u mjestima u kojim žive. Prvi kvalitetniji pomak u organizovanju i suprotstavljanju ovom trenutnom „političkom teroru“, je formiranje jedne nove partije, partije koja okuplja veliki broj humanih Danaca i veliki broj doseljeničkih grupa, najviše muslimanskih. Nedavno osnovana nova partija u Danskoj ima naziv Minoritetspartiet (Partija manjina) i jedini je borac za prava doseljenika, a samim tim i nas Bošnjaka. Ove godine po prvi put na glasačkim listićima za Danski Parlament pojavilo se i ime jednog Bošnjaka. Svi oni koji žive u Vejle AMT-u mogu svoj glas dati Abdulahu Fejziću, kandidatu za Folketing ispred Minoritetspartiet koja ima na listićima oznaku M. Svi oni koji žive u Danskoj manje – više znaju o kome je riječ. Abdulah Fejzić je bio 3 godine sekretar IZ Bošnjaka u Danskoj i u istom periodu predsjednik džemata Horsens, dok je zadnje skoro četiri godine predsjednik IZ Bošnjaka u Danskoj i godinu dana predsjednik džemata u Vejlu. Prošle godine uz Allahovu pomoć Abdulah je obavio i peti islamski šart hadž. Radi se o jednoj čestitoj, poštenoj i karakternoj osobi i vjerovatno će Bošnjaci to prepoznati i svoj glas dati Abdulahu, odnosno na drugim AMT-ovima (Kantonima) glasati za Minoritetspartiet partiju. Potrebno je naglasiti i to da je potrebno osvojiti 2% glasova od glasača koji su izašli na izbore da bi Minoritetspartiet partija „prošla“ u Folketing (Parlament), a time se otvara mogućnost da se u danskom Parlementu po prvi put nađe jedan Bošnjak, što bi sigurno bio jedan od najvećih političkih uspjeha za Bošnjake od njihovog dolaska u ovu skandinavsku zemlju.
http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php ... e=komentar

Hajd' necel' i njih sjebat'. Bilo bi nam lakse... :D :D :D
Arrival

#3 Re: PO PRVI PUT BOŠNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DAN

Post by Arrival »

kub lajkan wrote: Hajd' necel' i njih sjebat'. Bilo bi nam lakse... :D :D :D
:-?
pitt

Post by pitt »

kolonizacija nordijaca je pocela :D:D:D

Prepare to be assimilated :D:D:D
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Ja ću to početi u Švedskoj. :D :D
Ti i Šeha i Jack ste slabi :D :D u Americi ........niđe vas na mapi. :D :D
digger

#6 Re: PO PRVI PUT BOSˇNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DA

Post by digger »

Pravda30 wrote:Bosˇnjak kandidat za Danski parlament
Vazno je ucestvovati.
Baron de Couberten
pitt

Post by pitt »

mamo ato Toozlu (mladog republikanca na Jugu) i Ranchera (cowboy) demokratu iz Texasa :D:D
sanjanin

Post by sanjanin »

manijak1 wrote::D :D Ja ću to početi u Švedskoj. :D :D
Ti i Šeha i Jack ste slabi :D :D u Americi ........niđe vas na mapi. :D :D
Manijak, je li to fakat ides u Svedsku? :shock:
manijak1

Post by manijak1 »

Idem ali :D :D čekam papire još :D :D
sanjanin

Post by sanjanin »

manijak1 wrote:Idem ali :D :D čekam papire još :D :D
:( :( Posalji i meni! :x :D
JBT

Post by JBT »

Prodajem papire. Jeftino. Sjeverna polulopta-zapad 5000KM, juzna polulopta-istok 4000KM, sjeverna polulopta-istok 200KM, juzna polulopta-zapad 100KM. Za Japan, Juznu Koreu i Juznu Afriku nemamo angazmane.
pitt

Post by pitt »

Smrada od covjeka :D Mi ti vec haman papire sredili za USA a ti sad ode u SWE. CCC sta zensko uradi od covjeka... :D:D:D
sanjanin

Post by sanjanin »

pitt wrote:Smrada od covjeka :D Mi ti vec haman papire sredili za USA a ti sad ode u SWE. CCC sta zensko uradi od covjeka... :D:D:D
??? :shock:

Jel se to upeco na Soul Sistu?:D
manijak1

Post by manijak1 »

Aha :D :D sredili mi stan u pustinji :D :D niđe čovjeka u krugu 6 milja .
JBT :D :D da nisi malo podigao cijene :? :? .
JBT

Post by JBT »

Papiri za iz USA za Svedsku 10 000KM. Iz Svedske za USA 100KM.
JBT

Post by JBT »

Cuj podigo??
Pa o zivotnim pitanjima se radi. Hajd ti meni nadji po toj cijeni. A da je kvalitet zagarantovan.
sanjanin

Post by sanjanin »

JBT wrote:Papiri za iz USA za Svedsku 10 000KM. Iz Svedske za USA 100KM.
Picko! :(

Neka neka, sredit ce meni jedna forumasica dzaba papire. Ima da te izudaram sengenskom vizom po glavi. :x :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Stvarno je profiter :D ovaj JBT a ja mislio Pitt i Šeha skupi :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Hajd ti meni nadji po toj cijeni. A da je kvalitet zagarantovan
Bilo bi me stid po toj cijeni :D :D prodavati kakvoću :D :D
sanjanin

Post by sanjanin »

manijak1 wrote::D :D Stvarno je profiter :D ovaj JBT a ja mislio Pitt i Šeha skupi :D :D
JBT-a treba Fatmiru u narucje poslat! :x :D

Nego Manijak, koga si izradio? :D Tj. ko se udaje za tebe?:D :D :D
JBT

Post by JBT »

Neka. Fino.
Ali, ako ti zapne gdje javise. Za tebe 20% skuplje. Zbog nedostatka manira. Takvima je teze papire izganjat.
pitt

Post by pitt »

Kod manijaka je forumas u pitanju :D:D:D
sanjanin

Post by sanjanin »

pitt wrote:Kod manijaka je forumas u pitanju :D:D:D
:idea:
JBT

Post by JBT »

Uzeo ga na capri. Kao to je samo formalnost, sve cemo mi to sredit, imas svoj stan odmah, a kad dodje tamo, frajer ce mu otet pasos i uzece ga za sexualnog roba.
Manijak, obrati se meni. Jes da platis, al sto je sigurno, sigurno je.
manijak1

Post by manijak1 »

pitt wrote:Kod manijaka je forumas u pitanju :D:D:D
Eto ti :D šta glasine mogu učiniti :D .
Da ti je znati ko je u pitanju :D :D
Post Reply