Po cemu je SDA patriotska stranka ...?

Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:A po čemu nisu :? :D jel' po ovome što ste svi napisali ? :D :D
Pa ja vjerujem da kekec nije mislio na tebe kad je napiso ono "glupi", ali ako se sam vec prijavljujes... :D

Nego, ako ti nije jasno sta znaci ono sto napisah o njima, a posto je kekec tako lijepo obrazlozio zasto su glupi, mogu i ja ukratko...

DakleM :D napisah da su bezobrazni, vulgarni i neizivljeni...

Bezobrazluk je kad kazu da su demokratska i gradjanska opcija
Vulgarnost je kad njihov nedodirljivi rahmetli rahmetlija svakog Bosnjaka smatra nemoralnim covjekom zato sto nije vjernik :shock: :x
"Ja ne kazem da su ateisti nemoralni ljudi, ali je ateizam sa one strane morala" :-) :-) , konstatuje gosp. Alija Izetbegovic na Okruglom stolu o totalitarizmu...
http://www.bhdani.com/arhiva/101/tekst101.htm

Neizivljenost je njihova gramzivost, rusenje svega onoga sto oni nisu znali, mogli i htjeli da stvaraju, njihova neutaziva zedj za bogatstvom preko ledja ispacenog naroda za cija se prava tako zestoko, deklarativno zalazu!

Jesu li ovo sve karakteristike patriota Bosne i Bosnjaka? :? :shock:
Ako jesu, aferim! :zzzz:
Fair Life

#52 Re: Po cemu je SDA patriotska stranka ...?

Post by Fair Life »

Prenj wrote:... koja se bori za ocuvanje BiH u njenim istorijskim granicama, kada svakog dana urade nesto cime nastavljaju i produbljuju podjelu zemlje, u saradnji sa svojim koalicionim partnerima.
(...)
Image
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Sami smo sebi krivi sto se dignemo i protjeramo ih sve iz njihovih fotelja gdje zaradju hiljade KM dok ljudi koji su proljevali krv za BiH nemaju sta jedu.
Ko nas j... kad nismo slozni
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Prenj wrote:
praznina wrote: Samo jedna opaska: Od tri nacionalne stranke u BiH posljednja je nastala SDS. Prije nje su nastale i HDZ i SDA.
I sta bi ovo trebalo da znaci?
Najmladji, najljepsi?
Nacisti su, kada su preuzeli vlast u Njemackoj, takodje bili najmladja stranka.
netacno ! Nacisti su bili uz komuniste najstariji u njemackom Rajhstagu !
bih-pravda

Post by bih-pravda »

Ma sta govorili o SDA stranci, u historiji ce biti zapisano da je SDA stranka bila na strani napadnutog golorukog naroda i na strani cjelovite BiH. Naravno da su cinili greske, ali u situaciji kada zemlja gori sa svih strana nije ni cudo sto je Alija ponek pogrijesio. Ali u jednom nije sigurno pogrijesio, stao je u odbranu jedine nam BiH!!!!
Zato ne baljezgajte u prazno, jer da nam nije bilo SDA i Alije
, danas bi svi mi lezali u nekim grobnicama, a neki stranci bi caprkali po nasim kostima trazeci DNK uzorke!! :x
A Sarajevo bi sada bilo grad Sveti Sava, u kojem bi vladala Miloseviceva Socijalisticka partija, i grad u kojem bi svako dijete bilo preklano(ako je koje i ostalo od njihovih junackih srbskih snajperista)!!
Zato, sjetite se Hadzifejzovicevih rijeci; "Srbija treba da cuje da su njeni heroi i sinovi danas u Sarajevu ubili sestero male djece. Od danas smo siromasniji za sest malih ljiljana, od danas smo sest puta tuzniji ali od danas moramo biti sest puta jaci"!
I sjetite se Izetbegovicevih rijeci; "Ne trazite osvetu, trazite pravdu"!

Da se ne zaboravi i ne ponovi, i da ne dozvolimo da nam oni koi su nas zasipali granatama sa brda, da nas oni ubjedjuju u istinu i pravdu.
Jer mi smo zivi svjedoci jednog stradajuceg vremena, vremena srbskih junackih-kukavica, i heroja poput Dudakovica, Alije, Kapetana Hajre, Zuke, Zajke i brojnih drugih bosanskih GAZIJA I SEHIDA!!

Zato zapjevajmo svi zajedno; Bice Bosne dok je malih LJILJANA, jer porodilista su ponovo puna nasih mali GAZIJA!!
BOSNO I HERCEGOVINO, VOLIMO TE, I BRANICEMO TE DO POSLJEDNJE KAPI KRVI!!
Fair Life

Post by Fair Life »

bih-pravda wrote:Ma sta govorili o SDA stranci, u historiji ce biti zapisano da je SDA stranka bila na strani napadnutog golorukog naroda i na strani cjelovite BiH. Naravno da su cinili greske, ali u situaciji kada zemlja gori sa svih strana nije ni cudo sto je Alija ponek pogrijesio. Ali u jednom nije sigurno pogrijesio, stao je u odbranu jedine nam BiH!!!!
, danas bi svi mi lezali u nekim grobnicama, a neki stranci bi caprkali po nasim kostima trazeci DNK uzorke!! :x
(...)[/color]
- "Mirno spavajte, rata biti nece" (A.I., Mart 1992, u vrijeme srpskih barikada u Sarajevu);

- "JNA nije agresor u BiH" (I.A., April 1992, izjavljuje upravo nakon sto je Predsjednik SAD-a ultimativno zatrazio povlacenje srpskog agresora, kad je JNA zauzela repetitor, blokirala mnoga industrijska postrojenja i prometnice);

- "Sa Karadzicem se moze pregovarati" (I.A., Mart 1992, izjava u Predsjednistvu nakon potpisivanja kantonizacije RBiH u Lisabonu);

Kako je SDA pripremala odbranu BiH:

... Vizija sadasnjeg bosnjackog vodjstva doseze do zidova kojima su opasane njihove avlije. Ili, u najboljem slucaju, do Kozije cuprije i Marijin dvora. U prvi mah mi se cinilo kao vic kad sam cuo pricu da su na sastanku aktivista SDA Ilidze, u ljeto 91. godine davane upute kako se pripremiti za odbranu:
"Tri puta prouciti Ajetulkjursiju, tri puta puhnuti niza se, a zene neka pripreme luga da cetnicima bacaju u oci".
Autori uputa bili su Omer Behmen i aktuelni predsjednik SDA Ilidza. Krajem 91. godine iz istog kruga lansirana je nova, i u odnosu na ovu pocetnu, revolucionarna strategija odbrane: auto treba staviti na avlijska vrata, da cetnici ne mogu uci. Dugu ili kratku cijev treba imati u kuci: ako cetnici vec udju, da se brani kucni prag. ... (Lukava strategija, Sefer Halilovic)
bih-pravda

Post by bih-pravda »

JESI SMIJESAN, VIDI SE DA SI SE UPRPIO!!
DZABA TI JE TO BRBLJANJE JER BOSNA I DALJE POSTOI!!
A U HISTORIJI CE BITI ZAPISANO DA JE ALIJA BIO TAJ KOI JE BIO NA CELU ODBRANE(MA KAKVA GOD DA JE ONA, A BILA JE FER I POSTENA).
ZALIM TE FAIR LIFE :lol: :razz: :-) :) :-D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

bih-pravda wrote:JESI SMIJESAN, VIDI SE DA SI SE UPRPIO!!
A U HISTORIJI CE BITI ZAPISANO DA JE ALIJA BIO TAJ KOI JE BIO NA CELU ODBRANE(MA KAKVA GOD DA JE ONA, A BILA JE FER I POSTENA).
Slusaj seronja... meni je vise stalo da BiH postoji nego tebi i velikom broju tebi slicnih.

Meni je stalo da BiH postoji bez lopova iz nacionalistickih stranaka na vlasti... poput Radoncica, Loje, kojekakvih Saja... bez lopova na celu vjerskih zajednica, bez koalicije tri nacionalisticke stranke koja jedna drugoj podmecu rame za ispomoc...

Meni je stalo do Prosperitetne BiH... bez mrznje, bez ratnih zlocinaca i organizovanog kriminala u politickom miljeu...

Nemas potrebe da me zalis... meni je izuzetno dobro. Uspio sam da se izvucem iz BiH nacionalistickog blata.

Meni...tebe nije zao, cak sta vise radovalo bi me da ti se na shupku uhvati paucina, jer mozda bi to bio jedan od nacina da ti iz guzice predje u glavu.

"Tvoj", a trebao je biti i moj (al' me je izdao kao i veliku vecinu deklarisanih Bosanaca), veliki vodja se sve vrijeme rata krio iz debelih zidova trezora banke. Guzice svojih najblizih clanova porodice, ali i onih daljih... clanove svoje lopovske politicke bratije i clanove njihovih porodica je uspio skloniti i tako ih postedio mnogih stradanja.

Zajedno sa politickim lopovima iz HDZ i SDS je uspio promijeniti lice BiH, okrenuti je tumbe, popljackati... jebati mater penzionerima, dovesti kojekakve protuhe... podijeliti im pasose nase BiH.

Tebi i slicnima je dzaba... dok god su vam Saff i Avaz glavne novine, a "najcitanija knjiga" jedina lektira.

Da li ti ovaj ispod lici na predjednika jedne drzave... pa makar to bila i ova nasa napacena BiH ili na predsjednika jedne nacionalisticke stranke i "vodju" jednog naroda u BiH ?

Image__Image

Evo ispod kako je SDA sa svojim predsjednikom branila BiH... patriotski, nema sta.

Image__Image

Koliko si ti BiH pravdo imao godina 1991. godine?
Last edited by Fair Life on 09/09/2005 06:56, edited 1 time in total.
da pamtis

Post by da pamtis »

Pročitao sam negdje (cini mi se bosna prkosna interviju s A.I) rekao je najteži trenutak rata je bio kad je kcerka bila uhapsena na aerodromu, zanima me kako to nasem celnom covjeku nisu pala na pamet :
Prije 11 godina u Sarajevu je od srbsko-cetnicko-fasisticke granate ubijeno sestero male sarajevske djece.
Tom prilikom Senad Hadzifejzovic je u svom dnevniku rekao:
--"Neznam dali se cujemo u Srbiji, ali Srbija treba da zna da su njeni heroi iz topova, danas ubili 6 male djece, Srbija treba da cuje da to nisu samo muslimanska djeca vec i srbska i hrvatska djeca,od veceras smo 6 puta tuzniji, od veceras smo siromasniji za 6 malih ljiljana, od veceras moramo biti 6 puta jaci"! --
Da se pamti i ne ponovi, da se i nasoj djeci ne bi dogodilo isto. Pa da neko od nas kaze: "Eh damije samo da sjednem uz kahvu sa njim ko je pucao u moje dijete pa da mu kazem, svaka ti cast"!
Pricajte svojoj djeci o onome sta nam se desilo, kako bi oni barem bili opomenuti, i kako bi bili spremni na odbranu ako iko ikada pokusa da ih napadne! Da ne budu naivni kao sto smo mi bili, i da nevjeruju u neka nova bratstva i jedninstva jer to ce ih glave kostati!
Nazalost, ovo sestero djece je samo mali dio od ukupno 1600 ostale ubijene djece!
Pamtimo, jer ako zaboravimo, nagradili smo dusmane!!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=18213
ili su ova djeca mozda manje vazna, da li ce sta u historiji o tome pisati, ili sam se ja tek zajebao i izvukao nesto iz koncepta........vidis ova djeca su istruhla pod zemljom :( dok danas necija djeca "zlatnim kasikama jedu" koliko ja znam to je i nama bilo obecano ali eto valjda se kasike jos nisu pozlatile..........
Fair Life

Post by Fair Life »

da pamtis wrote:
Pročitao sam negdje (cini mi se bosna prkosna interviju s A.I) rekao je najteži trenutak rata je bio kad je kcerka bila uhapsena na aerodromu, zanima me kako to nasem celnom covjeku nisu pala na pamet :
Prije 11 godina u Sarajevu je od srbsko-cetnicko-fasisticke granate ubijeno sestero male sarajevske djece.
Tom prilikom Senad Hadzifejzovic je u svom dnevniku rekao:
--"Neznam dali se cujemo u Srbiji, ali Srbija treba da zna da su njeni heroi iz topova, danas ubili 6 male djece, Srbija treba da cuje da to nisu samo muslimanska djeca vec i srbska i hrvatska djeca,od veceras smo 6 puta tuzniji, od veceras smo siromasniji za 6 malih ljiljana, od veceras moramo biti 6 puta jaci"! --
Da se pamti i ne ponovi, da se i nasoj djeci ne bi dogodilo isto. Pa da neko od nas kaze: "Eh damije samo da sjednem uz kahvu sa njim ko je pucao u moje dijete pa da mu kazem, svaka ti cast"!
Pricajte svojoj djeci o onome sta nam se desilo, kako bi oni barem bili opomenuti, i kako bi bili spremni na odbranu ako iko ikada pokusa da ih napadne! Da ne budu naivni kao sto smo mi bili, i da nevjeruju u neka nova bratstva i jedninstva jer to ce ih glave kostati!
Nazalost, ovo sestero djece je samo mali dio od ukupno 1600 ostale ubijene djece!
Pamtimo, jer ako zaboravimo, nagradili smo dusmane!!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=18213
ili su ova djeca mozda manje vazna, da li ce sta u historiji o tome pisati, ili sam se ja tek zajebao i izvukao nesto iz koncepta........vidis ova djeca su istruhla pod zemljom :( dok danas necija djeca "zlatnim kasikama jedu" koliko ja znam to je i nama bilo obecano ali eto valjda se kasike jos nisu pozlatile..........
1998. u emisiji Face to face Alija Izetbegovic je izjavio da mu je najtezi dan bio 2. maj '92. kada je zarobljen u Lukavici zajedno sa kcerkom Sabinom.

On to izjavljuje 3 godine poslije rata...?? Merhametlija... nije zalio tudju djecu poginulu i ranjenu u ratu. O odraslima koji su stradali... nema pomena.
da pamtis

Post by da pamtis »

nije zalio tudju djecu poginulu i ranjenu u ratu
koleteralna steta .... zar jedan celni covjek treba i to da zali :x

Image
Prenj

Post by Prenj »

bih-pravda wrote:Ma sta govorili o SDA stranci, u historiji ce biti zapisano da je SDA stranka bila na strani napadnutog golorukog naroda i na strani cjelovite BiH. Naravno da su cinili greske, ali u situaciji kada zemlja gori sa svih strana nije ni cudo sto je Alija ponek pogrijesio. Ali u jednom nije sigurno pogrijesio, stao je u odbranu jedine nam BiH!!!!
...
Stao u odbranu?
U odbranu je stao (i izginuo) jadni siromasni narod, kojeg je vodja do zadnjeg dana uvjeravao da "rata nece biti".

Za vrijeme II svjetskog rata, Winston Churchill, premijer Velike Britanije je poslao svoga jedinog sina, Randolpha (koji je bio clan specijalnih snaga) u Jugoslaviju, kao clana Britanske misije pri Vrhovnom stabu.
Randolph se, zajedno sa ostalim clanovima misije, u jesen 1943. spustio padobranom (svega desetak kilometara od njemackih linija) negdje blizu Mrkonjic grada.
Randoplh ce poslije jedva izvuci zivu glavu za vrijeme desanta na Drvar ...

Da li je iko mogao zamisliti Aliju koji salje sina Bakira u okupiranu Srebrenicu?
Naravno da ne.
Za Srebrenicu su ginula neka druga djeca, dok su clanovi SDA svercali hranu kroz Sarajevski i ostale tunele i unaprijed krcmili preostalu nasu imovinu.

Alijin sin, potpuno zdrav i vojno sposoban, je cijeli rat proveo na celu Zavoda za izgradnju grada (opkoljenog grada) Sarajeva.
Kako je izbjegao mobilizaciju?
Last edited by Prenj on 09/09/2005 08:33, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

da pamtis wrote:Image
Ni prva ni poslednja "patriotska" glupost...

Alija O MULTIKULTURI
29. 12. 1995: Molim vas da nam ne namecete nikakve "djeda mrazove" i druge simbole strane nasem narodu... Mi, naravno, necemo posegnuti za cenzurom, ali cemo se pobrinuti da narod s prezirom odbije razlicite vrijednosti koje mu se u ime kulture i slobode, ustvari lazne kulture i lazne slobode, pokusavaju nametnuti.

28. 12. 1996: Ovdje u Bosni Bozic je svugdje proslavljen na dostojan nacin. Muslimani postuju tudje simbole, ali ih nisu spremni prihvatiti kao svoje, poistovjetiti se s njima, niti se to moze traziti od njih.

14. 4. 1996: Gospodo vojnici, esselamu alejkum, pozdrav domovini! (Na proslavi trogodisnjice Treceg korpusa Armije BiH u Zenici)

7. 5. 1999: Ja ne kazem da su ateisti nemoralni, ali je ateizam s one strane morala.

Alija O ONOME STO GA OHRABRUJE
27. 9. 1996: Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo.

Alija O KANDIDATURI ZA CLANA PREDSJEDNISTVA NA IZBORIMA '98.
12. 6. 1998: Razlozi zbog kojih se ne bih trebao kandidirati su, prvo, moje godine (73) i moje zdravstveno stanje koje zadovoljava sadasnji tempo rada. Treba se znati na vrijeme povuci, neki to nisu znali, a trebali su. Ja osjecam da je vrijeme da to ucinim sada.

4. 7. 1998: Moj stav je ovo: ako Bog da, sutra ujutro cu donijeti odluku. Kada budem odlucivao, u obzir cu uzeti vase misljenje, no odluka ce ipak biti moja.

(28. 6. z98. potvrdjena je kandidatura Alije Izetbegovica za izbore z98.)

Alija O SUKOBU ABiH SA HVO-om SA POSEBNIM OSVRTOM NA GORNJI VAKUF
19. 1. 1993: Ovo nije sukob izmedju Hrvata i Muslimana, nego neke usijane glave zbog nekih ludih ciljeva pocinju ovaj sukob. (Napomena autora: Gornji Vakuf je bio mjesto gdje je zakopan kamen temeljac Herceg-Bosne. U periodu izmedju 15.12.91. i 15.1.92. tamo je vec bila ustrojena hrvatska vlast i Herceg-Bosna je pocela da zivi. U decembru 91. iz grada se moglo izaci i u njega uci samo uz odobrenje HVO-a.)

O TOME PLASI LI SE SUROVANJA SDS-a i HDZ-a
10. 11. 1996: Nimalo!

Alija O KORUPCIJI
19. 12. 1998: Nadam se da vecina nas nema oraha u dzepovima i da posteno radi svoj posao. (Odbijajuci prijedlog Glavnog odbora SDA da se raspravlja o odnosu Stranke prema korupciji.)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

bih-pravda wrote: Zato ne baljezgajte u prazno, jer da nam nije bilo SDA i Alije[/color], danas bi svi mi lezali u nekim grobnicama, a neki stranci bi caprkali po nasim kostima trazeci DNK uzorke!! :x [/u]
Da te mrzim, sad bih rekao:

Dabogda tebe i tvog sina cuvali ko sto su SDA i Alija sacuvali mene i mog!

Ali, ne mrzim te...
I inace ih je jako malo kojima bih to pozelio...
FIKUS2

Post by FIKUS2 »

Po cemu je SDA patriotska stranka ...?

NIPOCEMU :-? :-x
da pamtis

Post by da pamtis »

FIKUS2 wrote:Po cemu je SDA patriotska stranka ...?

NIPOCEMU :-? :-x
Image
Prenj

Post by Prenj »

Zasto je toliko vazno za SDA da Energopetrol bude poklonjen Hrvatskoj?
Prenj

Post by Prenj »

Samo naprijed, "patriote" ...
Sta je sljedece?
Avaz wrote: Predstavnički dom Parlamenta FBiH o "Energopetrolu"

Federalnu vladu spasila 24 suzdržana glasa SDA

Zagovarači poništenja odluke Vlade o dokapitalizaciji naftne kompanije ostali šokirani * Skandal nakon izvještaja Finansijske policije FBiH

Poslanici stranaka na čiji zahtjev je sazvana vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i koji su tražili poništenje odluke Federalne vlade o izboru konzorcija INA - MOL za strateškog partnera sarajevskog "Energopetrola", po njenom jučerašnjem okončanju, ostali su šokirani.
U najkraćem, o odluci Vlade nije bilo izjašnjenja, ali je njenim članovima omogućeno da nastave sa pripremama ugovora o dokapitalizaciji najvažnije naftne kompanije u BiH.

Isključeni HDZ

Kako je naš list i najavio, presudnu ulogu u svemu imala je SDA. Od 35 poslanika, koliko ih ta stranka ima u Predstavničkom domu, njih 24 odlučilo je suzdržanim glasovima tokom izjašnjavanja o zaključcima SDP-a, BOSS-a i Stranke za BiH.
U svemu ovome HDZ uopće nije učestvovao, a još tokom rasprave predsjednik Kluba te stranke Ivan Madunić najavio je da će se njeni poslanici isključiti iz svakog glasanja i na taj način pružiti podršku Vladi.
Kao što je poznato, SDP, BOSS i SBiH usprotivili su se odluci Vlade i predložili set zaključaka kojim bi se omogućilo da država vlastitim angažmanom sanira "Energopetrol" i pretvori ga u kompaniju koja će za nekoliko godina vrijediti između 400 i 500 miliona maraka.
Protiv tih zaključaka nije bilo nijednog glasa, dok je rezultat glasanja bio 30-ak poslanika za i 24 suzdržana. No, to nije bilo dovoljno da zaključci dobiju podršku.
Svojim tumačenjem Poslovnika Predstavničkog doma, dopredsjedavajući ovoga tijela Josip Merdžo onemogućio je poslanike da uopće glasaju da li su za ili protiv Vladinog koncepta.
Ovakvu situaciju možda je ponajbolje protumačio Ismet Briga, šef Kluba SBiH, koji je takvo ponašanje nazvao "umjetnošću" i zavapio da je konačno došlo vrijeme da se skupi hrabrost i kaže "da ili ne".
Ali, i nakon povika iz poslaničkih klupa, te intervencija predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića i šefa Kluba SDP-a Nermina Nikšića, Merdžo je ostao pri svome i zaključio raspravu.
Ostalo je nejasno gdje se upravo u tim trenucima "izgubio" redsjedavajući Doma Muhamed Ibrahimović.
Sarajevsko tužilaštvo

Rasprava je dala i više od argumenata, te javnost upoznala i s novopristiglim izvještajem Federalne finansijske policije u kojem je postupak dokapitalizacije koji vodi Vlada okvalificiran kriminalnim, na što je posebno ukazao Mirnes Ajanović.
Nakon njegovog izlaganja o tom dokumentu, mnoge je šokirala reakcija federalnog premijera Ahmeta Hadžipašića koji je za govornicom kazao:
- Vi ovdje mašete nečim što je došlo iz institucije koja ne postoji!
Na kasniju Ajanovićevu konstataciju da nikada nije donesena bilo kakva odluka Vlade o ukidanju Finansijske policije FBiH, nije dat odgovor.
Međutim, da ta institucija i dalje postoji, govori upravo njen izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da joj je Sarajevsko tužilaštvo 8. novembra ove godine uputilo zahtjev za dostavljanje svih informacija o "Energopetrolu".
Stoga je Ajanović upitao "da li se to neko lažno predstavlja kao Finansijska policija i da li i tužilac zbog toga mora odgovarati".

M. KUKAN - A. DEDAJIĆ
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote:Samo naprijed, "patriote" ...
Sta je sljedece?
Avaz wrote: Predstavnički dom Parlamenta FBiH o "Energopetrolu"

Federalnu vladu spasila 24 suzdržana glasa SDA
Hajd´ da ja, antibosanac, dijasporac, islamofob, cujem sve one koji to, eto, nisu, sta vele o ove 24 pi3de iz jos vece im pm zvane - SDA?

Pa i jedan Mirnes Ajanovic je pametnijih od ovaca iz jedne im i jedine... :zzzz: :roll:

Djubrad smrdljiva!
danas

Post by danas »

jadna majko svoja... :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

(...)

Kako je bosnjacki vrh pakovao Naseru Oricu...

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
da pamtis

Post by da pamtis »

U svih 19 izjava, koliko ih je tada prikupio AID, Orić se direktno optužuje za saradnju sa srpskom vojskom, te iživljavanje nad muslimanskim stanovništvom.
da se izivljavao jeste, da je pucao po muslimanima i tuzlacima jeste, da je motorolom stalno bio na vezi sa srpskom vojskom jeste i poslije pada Srebrenice to nije sporno, nego ko njega i zbog cega izvuce iz Srebrenice i ko mu dade 3 mil maraka??? a kako napreduje firma sa bakirom??
Fair Life

Post by Fair Life »

da pamtis wrote:
U svih 19 izjava, koliko ih je tada prikupio AID, Orić se direktno optužuje za saradnju sa srpskom vojskom, te iživljavanje nad muslimanskim stanovništvom.
da se izivljavao jeste, da je pucao po muslimanima i tuzlacima jeste, da je motorolom stalno bio na vezi sa srpskom vojskom jeste i poslije pada Srebrenice to nije sporno, nego ko njega i zbog cega izvuce iz Srebrenice i ko mu dade 3 mil maraka??? a kako napreduje firma sa bakirom??
Onaj ko mu je poslije "pakovao".
Mislili su da je to najefikasniji nacin da operu (SDA) sopstvenu odgovornost za pad Srebrenice... u ocima bosnjackog naroda (citaj: SDA biraca).
Post Reply