Da li ima neko voljan ko bi mi objasnio sta ti ustvari
Code: Select all
Hvala svima.
Code: Select all
alkalna_baterija wrote:Ne'š vjerovat, ali voljni su i oni u ministarstvu da dođu do te informacije.
pretesko jeste to jedino znamf2014 wrote:Pozdrav.
Da li ima neko voljan ko bi mi objasnio sta ti ustvaribudes kada zavrsis fiziku, gdje mozes da radis itd.? Na PMF u Sarajevu imaju 4 smjera: nastavnicki, teorijski, eksperimenatalni i medicinski. Koji smjer je najisplativiji za studiranje? Da li se isplati studirati fiziku i da li je mnogo teska?Code: Select all
Hvala svima.
ako mozes reci ko to daje stipendiju , imam rodicu 4 godina 7.7 prosjek nema sanse onu obicnu da dobijefizicarka_ wrote:U sustini, imas dva smjera Nastavnicki i Opci, a unutar Teorijski , Eksperimentalni i Medicinski. Najbrze ces posao naci sa Nastavnickim i on je nesto laksi u odnosu na Opci, iako su prve dvije godine iste (Nastavnicki na drugoj godini ima Psihologiju dodatno). Opci ti daje vise mogucnosti za zaposlenje, osim skola, mozes raditi u bolnicama, meteoroloskim stanicama, aerodromima i slicno(nije da kod nas cesto traze takav kadar, ali je moguce), a ako imas zelju raditi negdje vani, opcije su brojne, jer je to vrlo trazeno zanimanje, te sto je jos bolje, daju veliki broj stipendija, cak i ako nemas zavidan prosjek. Sto se tice samog studija, nije tako tezak kao sto svi misle. Zahtijeva rad, ali zbog odlicnog rasporeda predavanja i vjezbi, imas mnogo slobodnog vremena. Profesori i asistenti su bas pristupacni , ko nauci polozi i to je to. Nema profesora koji namjerno maltretiraju studente.
mislim da je minimalno 8.0 prosjek za stipendiju... za one bolje stipendije od 8.5 pa goremadesa wrote:ako mozes reci ko to daje stipendiju , imam rodicu 4 godina 7.7 prosjek nema sanse onu obicnu da dobijefizicarka_ wrote:U sustini, imas dva smjera Nastavnicki i Opci, a unutar Teorijski , Eksperimentalni i Medicinski. Najbrze ces posao naci sa Nastavnickim i on je nesto laksi u odnosu na Opci, iako su prve dvije godine iste (Nastavnicki na drugoj godini ima Psihologiju dodatno). Opci ti daje vise mogucnosti za zaposlenje, osim skola, mozes raditi u bolnicama, meteoroloskim stanicama, aerodromima i slicno(nije da kod nas cesto traze takav kadar, ali je moguce), a ako imas zelju raditi negdje vani, opcije su brojne, jer je to vrlo trazeno zanimanje, te sto je jos bolje, daju veliki broj stipendija, cak i ako nemas zavidan prosjek. Sto se tice samog studija, nije tako tezak kao sto svi misle. Zahtijeva rad, ali zbog odlicnog rasporeda predavanja i vjezbi, imas mnogo slobodnog vremena. Profesori i asistenti su bas pristupacni , ko nauci polozi i to je to. Nema profesora koji namjerno maltretiraju studente.
mozes li napisati ko to daje fizicarima po 300 mjesecnoalkalna_baterija wrote:oko 300 KM, zavisi čiju "uhvatiš"...
haha govorim o stipendijama ovdje sta ce u crnoj ceskojfizicarka_ wrote:http://www.stipendije.ba/stipendija/1137