Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zanima me ima li slucajno iko da studira biologiju na ovom faxu u Sarajevu
Planiram upisati genetiku, pa me zanimaju vasi savjeti, prijedlozi, sta je prijemni i sl.
I da, cula sam da ima i mikrobiologija kao smijer, ali na njihovom sajtu je nema. Koliko znam mora se specijalizirati.
Hvala unaprijed
Hmm bilo bi pozeljno da se netko javi sa informacijama o ovom fakultetu. I mene isto zanima ovaj smjer samo sto je tesko doci do info na netu jer je sve raskupusano...
Ne mogu da vjerujem da se još niko od taze studenata nije javio sa informacijama. Elem, na Odsjeku za biologiju PMF-a postoje oba smjera: genetika i mikrobiologija. Prvi ciklus studija traje 4 godine. Prijemni obuhvata gimnazijsko gradivo biologije. Ova dva smjera se obično popune još u prvom prijemnom roku tako da ih se ne vrijedi ostavljati kao rezervu. Kao poseban kriterij se boduju ocjene biologije i hemije i, rekla bih fizike ili bosanskog. Poznavanje engleskog jezika nije kriterij pri prijemu ali vam je neophodno ako zaiste želite da vam to bude struka. Eto, toliko.
safran wrote:Ne mogu da vjerujem da se još niko od taze studenata nije javio sa informacijama. Elem, na Odsjeku za biologiju PMF-a postoje oba smjera: genetika i mikrobiologija. Prvi ciklus studija traje 4 godine. Prijemni obuhvata gimnazijsko gradivo biologije. Ova dva smjera se obično popune još u prvom prijemnom roku tako da ih se ne vrijedi ostavljati kao rezervu. Kao poseban kriterij se boduju ocjene biologije i hemije i, rekla bih fizike ili bosanskog. Poznavanje engleskog jezika nije kriterij pri prijemu ali vam je neophodno ako zaiste želite da vam to bude struka. Eto, toliko.
svakako nas nema vise od 3 biologa na forumu posto su sad parcijale, mi svi redovno ucimo i nemamo vremena za forumanje
Kao biolog bi trebao znati da je tvoja zamolba neracionalna.
Možda ovaj foru posjećuju svega tri studenta biologije ali biologa ima znatno više.
Kao što vidite, kriteriji su im .... onako
Zdravo svima, ja još idem u srednju školu i želio bih da upišem PMF u Sarajevu odsjeka biologije ali ne znam kakve ocjene moram d aimam za upis dali moram biti odličan đak, vrlo dobar ili mogu čak i dobar.Ima li neko da je upisao ovaj fakultet pa da mi može reći šta se traži na upisu i da li ima matematike?! Hvala unaprijed!!