PMF Biohemija i fiziologija
-
sulejmansv
#1 PMF Biohemija i fiziologija
Iako je mozda rano jos uvijek, ja zelim da se na vrijeme informisem. Zaista sam zainteresovan o smjeru na odsjeku biologije na PMF-u Bihemija i fiziologija. S obzirom na sam naziv odsjeka vidim da je to nesto sto me interesuje, zavrsava medicinsku skolu , 4. sam razred, ostalo je jos dosta ali ja bih zelio na vrijeme da se informisem da bih mogao i ostale uzeti u uvid pa da odlucim gdje cu. Zanima me od prijemnog gdje znam da je biologija, kakve su vjezbe, gradivo , mogucnosti itd.ako nekome nije problem u par recenica. 
-
La tulip
#2 Re: PMF Biohemija i fiziologija
Prijemni ove godine nije bio, da li ce biti iduce, ne zna se. Ako si odlican ucenik, predaj za biohemiju, ako imas malo slabije ocjene, predaj na neki smjer tipa nastavnicki/ekologija, lakse ces biti primljen medju redovne studente.
Prve dvije godine, svi smjerovi zajedno slusaju sve predmete. Onda se mozes prebacivati, odnosno promijeniti smjer.
Vjezbe su zanimljive, naucis puno toga. Predavanja, profesori, sve super. Eto tako
Konkretno od predmeta na prvoj godini imas: Sistematiku nizih ahordata, opsta hemija, citologija, sistematika algi i gljiva, biofizika, embriologija, histologija, sociologija, tjelesni odgoj, vise ahordate, i ne znam sta jos
Ma imas sve to objasnjeno na of.stranici fakulteta
valjda sam ti pomogla
Prve dvije godine, svi smjerovi zajedno slusaju sve predmete. Onda se mozes prebacivati, odnosno promijeniti smjer.
Vjezbe su zanimljive, naucis puno toga. Predavanja, profesori, sve super. Eto tako
Konkretno od predmeta na prvoj godini imas: Sistematiku nizih ahordata, opsta hemija, citologija, sistematika algi i gljiva, biofizika, embriologija, histologija, sociologija, tjelesni odgoj, vise ahordate, i ne znam sta jos
valjda sam ti pomogla
-
sulejmansv
#3 Re: PMF Biohemija i fiziologija
Jesi i to mnogo, međutim kada odem na stranicu ne mogu ništa da nađem ili ja ne vidim haha
, hvala ti puno
.