takodjerLucy01 wrote:Ne oslanjam se i nikada nisamhowyesno wrote:ne kontam se bas plaho u medicinu ali koliko sam upucen 10 dana prije periode i 10 dana poslije periode su neplodni a ono nekoliko dana izmedju bi trebali biti plodni dani zene. ovo bi bila neka racunanja i vaze samo ako su periode redovne i nebi se bas pretjerano na njih trebalo oslanjati.
je li ovo bar donekle tacno i koliko se vi oslanjate na neplodne dane?![]()
Plodni i neplodni dani se najlakse mogu evidentirati mjerenjem vaginalne temperature (najbolje ujutro). Dokazano je da temp. poraste tokom ovulacije (za nekoliko dijelova stepena C) ali dovoljno da indicira da je ovulacija pocela. Ovaj metod mjerenja temp. vec dugo koriste zene koje imaju problema sa zacecem.
Zenski ciklusi su originalni skoro koliko i DNA; dakle vjerovatno nema dvije zene koje imaju isti ovulacioni i menstrualni ciklus. Oslanjati se na njih moze, ali je riskantno i ja licno ne bih.
Plodni i neplodni dani
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mamica papucarka
#51 Re: Plodni i neplodni dani
- Daphna
anais_nin wrote:na zalost moram te ispraviti....nikad tokom ciklusa sansa za oplodnju nije 0....sve zavisi od ciklusa doticne, a posto vrlo malo zena ima perfektno redovan ciklus onda teoretski postoji sansa i za pocetak trudnoce kad se ima sex tokom menstruacije:Daphna wrote:Ne postoji apsolutno nikakva mogućnost trudnoće ako se seksaš za vrijeme menstruacije. Jer jajna ćelija nije bila oplođena na vrijeme, propada, ne dolazi do materice, ne veže se na njen treći sloj koji je inače odgovoran za ishranu zametka... Hormoni rade svoje i taj površinski sloj se ljušti. Eto ti menstruacije.superxenon wrote:a jel postoji ikakva mogucnost trudnoce u toku same menstruacije, mislim nemojte me pogresno shvatiti i reci da sam odvratan, nego samo me onako zanima posto dosta raje prica da je nemoguce pa me zanima...
Pretty low if your periods are regular (once a month.) But the chances aren’t zero! It depends on if you happen to ovulate close to the time your period comes. Most women ovulate (release an egg) about half way between the start of two periods (about 2 weeks before the next period is due). Sperm can live in the vagina up to seven days, and it’s possible for the egg to live for up to three days. This means that it is possible to get pregnant from seven days before ovulation to three days after. So if your periods are closer together than 28 days, or if they are irregular, it could be possible to get pregnant during menstruation.
E jbg, onda mene cijelo moje školovanje uče pogrešno, da spermatozoidi žive 3 a jajna ćelija 1 dan. E ko sad laže...
Uglavnom, ja se u takve kalkulacije ne upuštam bez obzira ko bio u pravu!
P.S hvala anais-nin, potakla si me na dalja istraživanja...
- anais_nin
Daphna wrote: E jbg, onda mene cijelo moje školovanje uče pogrešno, da spermatozoidi žive 3 a jajna ćelija 1 dan. E ko sad laže...
Uglavnom, ja se u takve kalkulacije ne upuštam bez obzira ko bio u pravu!
P.S hvala anais-nin, potakla si me na dalja istraživanja...
- fantom slobode
Znam ja da si ti shvatila da se ja zajebajem vec kod Senke, pa sam zato sa Senkomi poceo svoj iduci komentar.Pozdravi!Daphna wrote:Ah... Pa nemamo svi preko 2000 postovashin wrote:Dobro zadnji, ali ovi prijeDaphna wrote:Ako u mom posljednjem postu niste prepoznali ironiju... E onda jbg! Fakat onda imam problem i specifičan smisao za humorili ga možda nemam nikako
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da ste me ipak shvatili previše ozbiljno. Čak je i moja Senka trebala biti duhovita, ali...
Daje li ko ovdje kakve instrukcije iz poznavanja sa-x humora? Očito mi ne ide![]()