Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post Reply
GandalfSivi

#576 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by GandalfSivi »

Treba staviti VRS i dati im legimitet. Sutra ce i oni reci, ma to su bili zlocinci, nije to bila vojska. Bila je vojska i to treba napisati, isto kao i ponavljati za svaku godisnjicu masakra (tu ploce normalno ne bih mijenjao). Pa nisu se borili protiv poplave da se brinemo oko legimiteta, nego grad (drzavu) palili i ubijali...
harač

#577 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by harač »

nadInsan wrote:Kada u ime neke ideje napraviš zlo, onda po toj ideji nazivaš zlikovce. Kao što kada neko u ime Islama ubije deset ljudi, nazivaš ga islamskim teroristom. Kada u ime srpstva razoriš vijećnicu, nazivaš ga srpskim zlikovcem/teroristom.
da, ali navodno nije politicki korektno koristiti "islamski terorista", pa bi valjda istom logikom i ovo trebalo izbjegavati
BAK-eV

#578 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by BAK-eV »

Obi Wan Bosnian wrote:Meni lično izraz "srpski zločinci" nije uopšte sporan jer je jasno da se radi samo o zločincima a ne cijelom srpskom narodu.

ALI meni je dovoljno da smeta Miri Lazoviću pa da i ja kažem da se treba promjeniti. Dovoljno je da smeta JEDNOM Srbinu koji je bio ovdje sa nama. To je dovoljan razlog da se mijenja.
Ako je samo JEDAN Bosnjak zatocen na Grbavici za ovaj natpis, onda je to meni dovoljno da ostane.
GandalfSivi

#579 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by GandalfSivi »

BAK-eV wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Meni lično izraz "srpski zločinci" nije uopšte sporan jer je jasno da se radi samo o zločincima a ne cijelom srpskom narodu.

ALI meni je dovoljno da smeta Miri Lazoviću pa da i ja kažem da se treba promjeniti. Dovoljno je da smeta JEDNOM Srbinu koji je bio ovdje sa nama. To je dovoljan razlog da se mijenja.
Ako je samo JEDAN Bosnjak zatocen na Grbavici za ovaj natpis, onda je to meni dovoljno da ostane.
A mi smo isti kao oni?
Obi Wan Bosnian

#580 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Obi Wan Bosnian »

BAK-eV wrote:

Bošnjaci se na ploči ne spominju.
Streptokok

#581 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Streptokok »

lijepo si ovo rekao
Ricken

#582 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Ricken »

cyprus wrote:Ima jedna interesantna stvar... Većina onih kojima se sviđa to "...srpski zločinci..." se nađe jako uvrijeđena svaki put kad neko spomene ''islamski terorizam''...

Što se mene tiče, umjesto to "srpski" trebalo je stajati "VRS"... Al' ko mene pita...
Slažem se, zločin nesmije imati ni naciju ni religiju jer u tome svakako nije našao uporište. Mislim da bi na tabli bilo dovoljno izbrisati srpski, i ostaviti zločinci, pa nek svako sebi interpretira, jer oni i jesu samo zločinci, bez nacije, vjere i morala. VRS po mom mišljenju nikad nije izašla iz okvira paravojne formacije, pa je nebih ni legalizirao ili joj davao neki značaj.
cyprus

#583 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Pustite to... Ko nas bre zavadi, Miro Lazoviću :zzzz:
Ricken

#584 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Ricken »

BAK-eV wrote:

Kao neko tko je preživio strahote Grbavice, mogu ti reći da baš zbog toga nisam, jer ti mogu nabrojati neke Srbe, koji bi ušli u etiketu, a glavu su zijanili upravo jer su stali na crtu u odbrani zatočenih.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#585 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

Ricken wrote:
BAK-eV wrote:

Kao neko tko je preživio strahote Grbavice, mogu ti reći da baš zbog toga nisam, jer ti mogu nabrojati neke Srbe, koji bi ušli u etiketu, a glavu su zijanili upravo jer su stali na crtu u odbrani zatočenih.
živo me interesuje odgovor.
Maraschino

#586 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Maraschino »

shake69 wrote:
eeeeeee wrote:
Maraschino wrote:
Koga? Cega?

Koga ces ti danas osiditi za taj zlocin? VRS? Koga kada ne postoje. Postoje kao puk pri OSBiH. Mislis na one golobrade momke iz tog puka?

Ne budi smijesan.

Ksao sto rece kolega, ne treba proci puno vremena i kroz djikanske vratolomije u rijecima ispasce da smo se sami poubijali, devastirali i jos im trebamo platiti nanesenu dusevnu bol...

Uh je sme ponijelo pa da ne zaboravim, sutra bi to isto ponovili i uradili. Ko? Pa srpski zlocinci i teroristi. Nema razloga da im tepamo niti izmisljamo toplu vodu.

NISU SRBI ALI JESU SRPSKI TERORISTI I ZLOCINCI

Da odgovorim i labudu(ali kontra njegovoj konstataciji inace ne bih): Zabole me karina sta misle Srbi o svemu ovome.
Bravo majstore kapa dole
JThomas wrote:najpreciznije, najtačnije i najpoštenije prema onima koji su bili na ovoj strani, ili na bilo koji drugi način nisu stajali iza zločina, je vojska republike srpske.
Nije najpoštenije, a zašto bi bilo???

Pametnom dosta je li Dubrovnik prekriva ploče????

Image
Eee, da ti kazem nesto. Lako je Hrvatima tako metnut sta hoce na plocu, ako se moze reci tako komotno. Imali Oluju, Srbe sveli na manjinu i zaboli ih sta misli neki Mihajlo taman da zivi na Stradunu ili neka srpska stranka u Saboru. Jednostavno ih se to ne tice niti ovi mogu dici kakvu dreku. U BiH su drugi realiteti. Mene malo cudi da inicijativa dolazi od Lazovica. Trebalo je pitati sta misle o ovome Pejanovic i Bogic Bogicevic. Da je Lazovic prikupio jos neki glas uglednih Srba koji su bili pod opsadom to bi bilo puno legitimnije ispred jednog naroda koji ne dijeli misljenje velikosrba, iako i ovako s potporom Gradskog vijeca je napravio puno. I vecinski je ta potpora od Bosnjaka sto malo zbunjuje. Sto onda, drage Bosnje navakat ne smisliste sta metnuti na tu plocu. Pljunuste pa sada (haman) valja lizat'! :?
Image

Koga ovi pitaju?

Da se razumijemo, posten Srbin se u ovome ''srpski zlocinci'' se sigurno ne pronalazi sto ne vazi za Vucica.
SmokingMan

#587 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by SmokingMan »

Ricken wrote:
cyprus wrote:Ima jedna interesantna stvar... Većina onih kojima se sviđa to "...srpski zločinci..." se nađe jako uvrijeđena svaki put kad neko spomene ''islamski terorizam''...

Što se mene tiče, umjesto to "srpski" trebalo je stajati "VRS"... Al' ko mene pita...
Slažem se, zločin nesmije imati ni naciju ni religiju jer u tome svakako nije našao uporište. Mislim da bi na tabli bilo dovoljno izbrisati srpski, i ostaviti zločinci, pa nek svako sebi interpretira, jer oni i jesu samo zločinci, bez nacije, vjere i morala. VRS po mom mišljenju nikad nije izašla iz okvira paravojne formacije, pa je nebih ni legalizirao ili joj davao neki značaj.
Pa zločin ima svoj ideološki potpis,ne možeš ga tek tako nazvati samo zločinom i to je to.Zločinci su se borili za ideju velike Srbije a ne ideju Diznilenda,Mini i Miki mausa.Je li im crkva u dobroj mjeri pomagala u tome,u velikoj mjeri jeste,a glas ono malo popova i patrijaha što je povraćalo nad onim što SPC radi je bila neprimjetna u jednoj takvoj masi.Ne idem na to da kažem,aha to su bili hrisćanski teroristi,naravno da vjera ne bi trebala imati ništa sa nasiljem,ali uvijek su postojali oni koji su zarad svoje ideologije zloupotrebljavali i vjerske institucije,kako bi se lakše upravljalo masom na emocionalnoj osnovi.
pirpa

#588 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by pirpa »

Podbriježe - Sanski Most

Image
Chmoljo

#589 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

e super.

Vijećnica se poredi sa studentskim domom na Palama. :thumbup:

da je živ Alexandar Witek bi se opet objesio.
Maraschino

#590 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Maraschino »

Samo u kontekstu ''ko koga pita za sta i gdje ce sta postaviti'' .
Ni vise ni manje.
Mi nismo ni imali prilike nesto ''njihovo'' bitno porusiti.
Ovdje vise pricamo o djikanima kojima tepamo nego o Srbima.
BAK-eV

#591 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by BAK-eV »

Chmoljo wrote:
Ricken wrote:
OK!
Idemo dalje.
Nekome je dovoljan jedan glas patriote Srbina, meni jedan glas zrtve Bosnjaka.

P.S.
Doduse s obzirom na ovo tvoje "tko" ne bih rekao da si Bosnjak ali neka se eto pika.
Chmoljo

#592 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

filozofirate bezveze.

zna se ko je srušio, i u ime čega i koje ideologije. tako treba i napisati. jasno i precizno.

ovako kako je sad podložno različitim interpretacijama i to nije dobro, jer se odmiče od suštine: ko je zapalio i u ime koje ideologije.
jao_situacije

#593 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by jao_situacije »

treba sve fino navesti

vrs, jna, mup, paravojne formacije, vikend ratnike, sdb, plaćenike

ko se sjeti još nekoga nek dopuni
BAK-eV

#594 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by BAK-eV »

jao_situacije wrote:treba sve fino navesti

Islamisti podmentuli pozar da okrive Srbe.
Isto kao i Stari most sto su srusili i granatu ispalili na Markale ....
Matzan

#595 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Matzan »

Da ne bude kriva Austro-Ugarska što je napravila Vijećnicu?
BAK-eV

#596 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by BAK-eV »

Matzan wrote:Da ne bude kriva Austro-Ugarska što je napravila Vijećnicu?
Turci su krivi, sto su napravili Sarajevo!
GandalfSivi

#597 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by GandalfSivi »

BAK-eV wrote:

BAK-eV wrote:
Danas ucimo kako SDA podmladak spinuje temu. Znaci, bilo je ocito da ce doci do ovoga momenta. Ako im se dopusti, ova tema ce se pretvoriti u satro raspravu ko je zapalio vijecnicu, gdje ce oni, kao fini podmladak braniti istinu, dok ce kod god se ne slozi sa njima oko natpisa na tabli biti u najmanju ruku optuzen da podmece lazi da smo sami sebe granatirali. A razno razni studentski domovi po Palama i slicnim zabitima ce biti dobrodosao zacin.

Iz teme u temu, ista prica...
kakonako

#598 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by kakonako »

BAK-eV wrote:
Chmoljo wrote:
Ricken wrote:
OK!
Idemo dalje.
Nekome je dovoljan jedan glas patriote Srbina, meni jedan glas zrtve Bosnjaka.

P.S.
Doduse s obzirom na ovo tvoje "tko" ne bih rekao da si Bosnjak ali neka se eto pika.
Dobro si ga nasao isljednice,a ne(T)ko,sta velis?
jao_situacije

#599 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by jao_situacije »

GandalfSivi wrote:
BAK-eV wrote:

BAK-eV wrote:
Danas ucimo kako SDA podmladak spinuje temu. Znaci, bilo je ocito da ce doci do ovoga momenta. Ako im se dopusti, ova tema ce se pretvoriti u satro raspravu ko je zapalio vijecnicu, gdje ce oni, kao fini podmladak braniti istinu, dok ce kod god se ne slozi sa njima oko natpisa na tabli biti u najmanju ruku optuzen da podmece lazi da smo sami sebe granatirali. A razno razni studentski domovi po Palama i slicnim zabitima ce biti dobrodosao zacin.

Iz teme u temu, ista prica...
ja nisam sda podmladak i treba da piše precizno ko je zapalio vijećnicu i ko je učestvovao, pa ako se nađe među četnicima, vrs, mup, sdb, jna, vikend ratnicima, plaćenicima, dobrovoljcima, nek se uvrijedi
GandalfSivi

#600 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by GandalfSivi »

jao_situacije wrote:
ja nisam sda podmladak i treba da piše precizno ko je zapalio vijećnicu i ko je učestvovao, pa ako se nađe među četnicima, vrs, mup, sdb, jna, vikend ratnicima, plaćenicima, dobrovoljcima, nek se uvrijedi
Kasno skontah da si i ti citiran... Ti si koleteralna steta mog citata :)

Uostalom, tako ti i treba kad sam trol i placenik :izet:
Post Reply