Pljunuo Cook-a u fejs!
- Kaya Peker
#1 Pljunuo Cook-a u fejs!
U UZVRATNOJ utakmici osmine finala ULEB kupa košarkaši Crvene Zvezde poraženi su na gostovanju kod turskog Bešiktaša sa 81:69 te na taj način završili natjecanje u Europi za ovu godinu.
No, nešto puno ružnije od poraza dogodilo se jučer košarkašima Crvene Zvezde, a to je da su u Turskoj doživjeli brojne uvrede na nacionalnoj i ono što je najtužnije na rasnoj osnovi.
Neposredno nakon završetka utakmice, prilikom pozdravljanja igrača na centru došlo je do vrlo ružnog incidenta na rasnoj osnovi. Košarkaš Bešiktaša Kaya Peker u lice je pljunuo tamnoputog igrača Crvene Zvezde Omara Cooka, koji je odmah nakon toga krenuo prema njemu. Nastala je velika gužva, no srećom do nekog većeg incidenta nije došlo.
"Peker je pljunuo Cooka u lice, to je nedopustivo, to je protivno svim zakonima čovječnosti. Ne znam, nije mi jasno zašto se jedan igrač koji ima reputaciju u Europi ponio tako ružno, prljavo i primitivno. Zbog ovog prljavog rasističkog incidenta tražit ćemo kaznu za Pekera", izjavio je ljutito nakon utakmice trener Zvezde Stevan Karadžić.
Osim rasističkog vrijeđanja, košarkaši "crveno-belih" u prepunoj dvorani su dočekani sa zastavama Albanije i povicima "Kosovo, Kosovo" i "OVK, OVK"(Oslobodilačka vojska Kosova).
Nažalost fanatizam turskih navijača, po kojem su inače poznati, na ovoj utakmici prevršio je svaku mjeru. Zbog zastava Albanije i povika "Kosovo" im ne možemo zamjerit, jer provociranja zbog nekakvih novonastalih političkih situacija ima na raznim svjetskim stadionima, ali rasizam, protiv kojeg se bori sav civilizirani svijet i koji spada u mračnu prošlost svjetske povijesti, je jednostavno nedopustiv.
Bravo Kaya brate!
No, nešto puno ružnije od poraza dogodilo se jučer košarkašima Crvene Zvezde, a to je da su u Turskoj doživjeli brojne uvrede na nacionalnoj i ono što je najtužnije na rasnoj osnovi.
Neposredno nakon završetka utakmice, prilikom pozdravljanja igrača na centru došlo je do vrlo ružnog incidenta na rasnoj osnovi. Košarkaš Bešiktaša Kaya Peker u lice je pljunuo tamnoputog igrača Crvene Zvezde Omara Cooka, koji je odmah nakon toga krenuo prema njemu. Nastala je velika gužva, no srećom do nekog većeg incidenta nije došlo.
"Peker je pljunuo Cooka u lice, to je nedopustivo, to je protivno svim zakonima čovječnosti. Ne znam, nije mi jasno zašto se jedan igrač koji ima reputaciju u Europi ponio tako ružno, prljavo i primitivno. Zbog ovog prljavog rasističkog incidenta tražit ćemo kaznu za Pekera", izjavio je ljutito nakon utakmice trener Zvezde Stevan Karadžić.
Osim rasističkog vrijeđanja, košarkaši "crveno-belih" u prepunoj dvorani su dočekani sa zastavama Albanije i povicima "Kosovo, Kosovo" i "OVK, OVK"(Oslobodilačka vojska Kosova).
Nažalost fanatizam turskih navijača, po kojem su inače poznati, na ovoj utakmici prevršio je svaku mjeru. Zbog zastava Albanije i povika "Kosovo" im ne možemo zamjerit, jer provociranja zbog nekakvih novonastalih političkih situacija ima na raznim svjetskim stadionima, ali rasizam, protiv kojeg se bori sav civilizirani svijet i koji spada u mračnu prošlost svjetske povijesti, je jednostavno nedopustiv.
Bravo Kaya brate!
- djulba
#2 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
A ZAŠTO BRAVO NA KRAJU, JE LI TO LIJEPO NEKOGA PLJUVATI. ZAR TE NIJE MAMA UČILA, SRAM TE BILO

- karanana
#3 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Kada je bila ova tekma i imas li mozda neki link sa youtuba ili nesto da vidim kako je to izgledalo u dvorani?
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
A zasto Bravo Kaya?Kaya Peker wrote:U UZVRATNOJ utakmici osmine finala ULEB kupa košarkaši Crvene Zvezde poraženi su na gostovanju kod turskog Bešiktaša sa 81:69 te na taj način završili natjecanje u Europi za ovu godinu.
Bravo Kaya brate!
Cisti rasizam i ti to podrzavas?
Ocito imas problema, lijeci se...
- Kaya Peker
#5 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Pljunuo je igrača Arkanove Zvezde i to je jedino bitno u ovoj priči, uz naravno najbolje navijače na svijetu - braću turke
Živio
Živio
-
callmethebreeeze
#6 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
idiotizam.
- karanana
#7 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Kaya Peker wrote:Pljunuo je igrača Arkanove Zvezde i to je jedino bitno u ovoj priči, uz naravno najbolje navijače na svijetu - braću turke
Živio
a sta da je pljuno elvedina kikanovica? da li bi i to bio povod da slavlje? nego imas li gdje snimak tih navijaca besiktasa i povika kosovu?
-
Ilija_Cvorovic
#8 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Gdje je onaj Turkoglu sto svako malo pa digne tri prsta. Naucio od Pedje i Divca.
- Mahalac
#9 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Ubio ga Gavrilo...i zenu mu u njega
- Šeha
#10 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Debilno i od pljuvaca i od tebe!Kaya Peker wrote:Pljunuo je igrača Arkanove Zvezde i to je jedino bitno u ovoj priči, uz naravno najbolje navijače na svijetu - braću turke
Živio
-
Ilija_Cvorovic
#11 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Kaya Peker. Hajde kuci pisat' pa spavat'.
- Kaya Peker
#12 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Stvarno misliš da bi brat turčin pljun`o Kikana? Postoji snimak, ako ga ponovo nađem postavit ću gakaranana wrote:Kaya Peker wrote:Pljunuo je igrača Arkanove Zvezde i to je jedino bitno u ovoj priči, uz naravno najbolje navijače na svijetu - braću turke
Živio
a sta da je pljuno elvedina kikanovica? da li bi i to bio povod da slavlje? nego imas li gdje snimak tih navijaca besiktasa i povika kosovu?
-
kilam
#13 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
pljuvanje se desava na sportskim terenima i biva kaznjeno... ne vidim razloga da ovaj put bude sta drugacije, decko ce vjerovatno dobiti par tekmi suspenzije i platit ce neku kaznu... navijaci svuda jedva cekaju bolne tacke suparnika da ih iskoriste sto vise mogu
a pljunuti nema nikakve veze sa arkanom kao sto ni kikanovic nema veze sa njim... ljudi igraju za pare 
a to da su turci necija braca je takva glupost da bih ja to zakonom zabranio (posebno posto impliciras da su braca svima nama
)
a to da su turci necija braca je takva glupost da bih ja to zakonom zabranio (posebno posto impliciras da su braca svima nama
- Sensei
#14 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Kaya Peker wrote:Pljunuo je igrača Arkanove Zvezde i to je jedino bitno u ovoj priči, uz naravno najbolje navijače na svijetu - braću turke
Živio
Reis Cerić wrote:
Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci.
- karanana
#15 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
ma mi smo pljunuti srbi
- Neelix
#16 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
karanana wrote:ma mi smo pljunuti srbi
- chuchumbamayumbe
#17 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
Od kada je "Zvezda" Arkanova?Kaya Peker wrote:Pljunuo je igrača Arkanove Zvezde i to je jedino bitno u ovoj priči, uz naravno najbolje navijače na svijetu - braću turke
Živio
A od kada su Turci braca?
Blago onom ko rano poludi, citav mu zivot u veselju prodje...
-
callmethebreeeze
#18 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
podhitno da se otvori podforum "smece" ili "gluposti bez granica" gdje bi mogli ovu i teme slicne ovoj kaciti.

-
Leonid Breznjev
#19 Re: Pljunuo Cook-a u fejs!
nemoj vjetre, zivota ti tvoga! pa zar nije dovoljno i ovako...

pljuvanje zdraaaaaaaaaaaaaaaaaavo, nije higijenski...

pljuvanje zdraaaaaaaaaaaaaaaaaavo, nije higijenski...