Pljacka-lopovluk-privredni kriminal! DOKLE VISE ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
G.O.D.

#1 Pljacka-lopovluk-privredni kriminal! DOKLE VISE ?!

Post by G.O.D. »

Sinoc sam gledao dnevnik poslije sto godina, na TV-u imam sta vidjeti! Gospodja u godinama koja se trudi da izgleda nevino sto je vise moguce pokusavajuci opravdati ime svoje firme.Rijec je o "gresci" sa racunima za struju koja se potkrala prije 20-ak dana mozda i vise: dupli racuni za obracunski period od 15 dana koji su duplo veci od od pravog stanja i prvog racuna! Gospodja je neuvjerljivo stitila svoju firmu,potpuno je razumijem(za firmu se gine pogotovo ako je dobrostojeca) ali me nervira cinjenica da su oni sutili dok se raja nije pobunila i sada kao rade na umanjenju racuna, mada ja mislim da ce smisliti jedinstven nacin da smanje tu papirologiju oko racuna, a to je : PODICI CIJENU STRUJE! Ljudi dragi, ja znam da je ovo Bosna i da je sve moguce, ali ne mogu da vjerujem da se drzava i njene firme odnose prema nama kao najgori konobar u najvecoj birtiji koji ti na racunu pored pojedenog i popijenog doda stavku A.P.P. a to je AKO PRODJE, PRODJE!!!
Ovo je samo jedna kap u moru pljackarosa koji su trenutno na vlasti!!! zalosno...
Dori

Post by Dori »

I sta cemo sad? :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Glasali smo/ste/su za svoje ....... tražili smo/ste/su eto nam GA....

Ja lično mislim da izbori više nisuneko rješenje jer svi su u pet deka, pod pritiskom "građana" neko mora letiti da se ostali prepadnu jer trenutno misle da su bogom dani da razvaljuju sve oko nas i igraju se sudbinama ljudi... za to svo vrijeme igraju na kartu straha, vjere i insceniranih tenzija... dok je narod gladan... ali još narod nije skontao i kad skonta da mu je bolje da bude "građanin" pojedinac sa svojim stavom, mišljenjem, a ne da zastupa mišljenje naroda, baze neke kao svoje, nama je mrka kapa...

Prikriveni plan je na djelu, onepismenjevanje populacije i igranje na kartu vjere jer ista poziva na sabur i strpljenje..... i nagradu u negdje na nebu....

ŽIVOT JE JEDAN ŽIVI GA FIKRETA::::::::......
madner

Post by madner »

Ma pravi fol je u medijskom ubijanju u pojam. Oni imaju svoje stado, i ono konstantno glasa za njih.

Bitno je ubiti vjeru u ove druge i da se stvori osjećaj da nema promjena. Onda se ne gubi vlast.
To je hinjavije i podmuklije od ispiranja mozga, ali ne i manje efikasno.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Imam prijedlog: Mozda se sta i pomakne s mrtve takce ako ukinemo par foruma :D
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Na zalost, po forumima se i vidi koliko su ljudi nezadovoljni, ali najveci problem je sto to nezadovoljstvo ne ide dalje od foruma. :roll: pocevsi od mene. Nisam zadovoljan situacijom , ali ne zelim da budem "jedina budala" na ulici i da protestujem :roll:
madner

Post by madner »

Nije fol izaći na ulice, nego na izbore.
:D
obuca

Post by obuca »

madner wrote:Nije fol izaći na ulice, nego na izbore.
jeste i usput protabirit kojem je komsiji crkla krava :D
karanana

Post by karanana »

Fol je da politika uopste ne igra nikakvu ulogu u ovakvim stvarima i lopovlucima. Znaci za koga glasam to odlucuje ko ce biti direktor najvaznijih firmi u zemlji. E pokakim se na to. I sta kad pobjedi taj SDP koji se ovdje forsira, i oni ce mjesto da stave nekog sposobnog staviti nekog podobnog isto ko sto i ovi sada lopovi rade.
Last edited by karanana on 29/01/2008 12:30, edited 1 time in total.
G.O.D.

Post by G.O.D. »

o0d izbora nema srece, bar do sada nije bilo, jer ko god da dodje pratice stope prethodnika svog. politicari ne slusaju glas naroda, ali bijes bi mogli.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

i opet će stoka glasati za svoje i za lopove i za talove i za nove brankoviće i tako narednih 1000 godina
madner

Post by madner »

karanana wrote:
Fol je da politika uopste ne igra nikakvu ulogu u ovakvim stvarima i lopovlucima. Znaci za koga glasam to odlucuje ko ce biti direktor najvaznijih firmi u zemlji. E pokakim se na to. I sta kad pobjedi taj SDP koji se ovdje forsira, i oni ce mjesto da stave nekog sposobnog staviti nekog podobnog isto ko sto i ovi sada lopovi rade.
madner wrote: Ma pravi fol je u medijskom ubijanju u pojam. Oni imaju svoje stado, i ono konstantno glasa za njih.

Bitno je ubiti vjeru u ove druge i da se stvori osjećaj da nema promjena. Onda se ne gubi vlast.
To je hinjavije i podmuklije od ispiranja mozga, ali ne i manje efikasno.
SDP je bio 2 godine na vlasti, sa SBiH i još milijon malih stranaka. Postaviše Kresu na čelo tada loše stojećeg giganta, i šta je sad? Najveća i najprosperitenija firma u državi. To što je nagazio Radončića pa je ovaj pokreno hajku kakvu jest, to je druga priča. Ispade da je za sve što ne valja kriv SDP za te dvije godine. :D

Ne kažem da su naj naj, ili da su pošteni. Ali ako se ne mijenjaju ovi, otkud nam pravo da se žalimo na njih?
Ako nam ne valja SDP (meni su lično previše komunistički u razmišljanju) hajmo osnovat drugu partiju.
madner

Post by madner »

Faruk wrote:
i opet će stoka glasati za svoje i za lopove i za talove i za nove brankoviće i tako narednih 1000 godina
Pa da, ali stoka je konstantna brojka. Pobjeđuje ako ne stoka ostane u tovu i ne izađe da glasa.
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Tito, partija- omladi9nska akcija!
ali nije to sada tema razgovora sta je koja stranka uradila. poenta je da su svi isti koji dodju na vlast. idu cinjenicom: ako je ovaj prije mene krao, pa mogu i ja! bolesno ali istinito!
samo batina pomaze! ne kaze nas narod dzaba: BATINA JE IZ RAJA IZASLA!
newone

#15 Re: Pljacka-lopovluk-privredni kriminal! DOKLE VISE ?!

Post by newone »

G.O.D. wrote:Sinoc sam gledao dnevnik poslije sto godina, na TV-u imam sta vidjeti! Gospodja u godinama koja se trudi da izgleda nevino sto je vise moguce pokusavajuci opravdati ime svoje firme.Rijec je o "gresci" sa racunima za struju koja se potkrala prije 20-ak dana mozda i vise: dupli racuni za obracunski period od 15 dana koji su duplo veci od od pravog stanja i prvog racuna! Gospodja je neuvjerljivo stitila svoju firmu,potpuno je razumijem(za firmu se gine pogotovo ako je dobrostojeca) ali me nervira cinjenica da su oni sutili dok se raja nije pobunila i sada kao rade na umanjenju racuna, mada ja mislim da ce smisliti jedinstven nacin da smanje tu papirologiju oko racuna, a to je : PODICI CIJENU STRUJE! Ljudi dragi, ja znam da je ovo Bosna i da je sve moguce, ali ne mogu da vjerujem da se drzava i njene firme odnose prema nama kao najgori konobar u najvecoj birtiji koji ti na racunu pored pojedenog i popijenog doda stavku A.P.P. a to je AKO PRODJE, PRODJE!!!
Ovo je samo jedna kap u moru pljackarosa koji su trenutno na vlasti!!! zalosno...
Nikada ne ocekuj od firme koja je monopolista na trzistu i koja je uz to u drzavnom vlasnistvu da ce tebe i tvoje sugradjane tetositi!!!
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Ne ocekujem da ce me neko tetositi, ali nije u redu ni da nas pljackaju! jer to je krajnje bezobrazno sta oni rade! Bukvalno nam u lice govore da smo stoka i ovce za sisanje a mi nista ne poduzimamo! Koliko su stranacki lobiji jaki govori nam i cinjenica o onom malom komplexasu Bicakcicu koji je prije nekoliko godina smjenjen nakon sto mu je dodjeljena 13-a funkcija kao direktora EP ako se ne varam . a smjenjen je zato sto se narod poceo zaliti i kukati da to nije u redu! i sta je nasa Vlada (koja ne zasluzuje veliko slovo u svom nazivu) uradila? sklonila svog igraca malo sa scene! da se to desilo bilo gdje u Evropi, ne da bi mu bile oduzete sve funkcije, nego bi i njega i njegovu familiju ogolili do koze sto se finansija tice! na zalost, nas se narod zadovoljava sitnicama tipa: haj bar ga necu gledati neko vrijeme a to sto je taj isti nakrao za sebe i svoju stranku to nikom nista. Sklonise ga malo, i eto ga opet!Govno i ako potone, ono ce kad-tad isplivati na povrsinu!
Sve u svemu CRNO NAM SE PISE AKO SE NE POMJERIMO MALO!
arbosan

Post by arbosan »

G.O.D. wrote:Ne ocekujem da ce me neko tetositi, ali nije u redu ni da nas pljackaju! jer to je krajnje bezobrazno sta oni rade! Bukvalno nam u lice govore da smo stoka i ovce za sisanje a mi nista ne poduzimamo! Koliko su stranacki lobiji jaki govori nam i cinjenica o onom malom komplexasu Bicakcicu koji je prije nekoliko godina smjenjen nakon sto mu je dodjeljena 13-a funkcija kao direktora EP ako se ne varam . a smjenjen je zato sto se narod poceo zaliti i kukati da to nije u redu! i sta je nasa Vlada (koja ne zasluzuje veliko slovo u svom nazivu) uradila? sklonila svog igraca malo sa scene! da se to desilo bilo gdje u Evropi, ne da bi mu bile oduzete sve funkcije, nego bi i njega i njegovu familiju ogolili do koze sto se finansija tice! na zalost, nas se narod zadovoljava sitnicama tipa: haj bar ga necu gledati neko vrijeme a to sto je taj isti nakrao za sebe i svoju stranku to nikom nista. Sklonise ga malo, i eto ga opet!Govno i ako potone, ono ce kad-tad isplivati na povrsinu!

Ovo si super rekao, a da bi ucinili malo potrebno je da svaki gradjanin prestane podrzavati takve ljude i takve firme. Elem, moje misljenje i to malo je previse ljudima da urade.

Kad se sjetim Lajcakove izjave, kako se cudi da niko, ama bas niko nije prosjedovao ili izaso na ulicu ili poslao pismo prosvjeda u prosloj krizi u BiH vlasti. Sta reci, ljudi su se prepali rata, a niko da nesto uradi, doduse, hrlili su u kupovinu Ulja,Brasna,Secera,...itd. Ama ljude koje pozivas da nesto malo urade su STOKA, zao mi je reci, to smo svi mi.

Mislimo ako promjenimo vrh piramide da ce se stvari promjeniti, sutra malo. ti ministri, ili direktori kada dodju na celo neke firme ili vlade, oni se samo uklapaju sa vec postojecom bandom, dakle, moje misljenje da nije vise rijec o politicarima samo ili direktorima, nego srednji dio piramide (savjetnici, upravni odbori, nadzorni odbori, komisije i slicno) treba malo procackati i vidjeti ko su ti ljudi.

eto toliko, Adio...
G.O.D.

Post by G.O.D. »

arbosan wrote:
G.O.D. wrote:Ne ocekujem da ce me neko tetositi, ali nije u redu ni da nas pljackaju! jer to je krajnje bezobrazno sta oni rade! Bukvalno nam u lice govore da smo stoka i ovce za sisanje a mi nista ne poduzimamo! Koliko su stranacki lobiji jaki govori nam i cinjenica o onom malom komplexasu Bicakcicu koji je prije nekoliko godina smjenjen nakon sto mu je dodjeljena 13-a funkcija kao direktora EP ako se ne varam . a smjenjen je zato sto se narod poceo zaliti i kukati da to nije u redu! i sta je nasa Vlada (koja ne zasluzuje veliko slovo u svom nazivu) uradila? sklonila svog igraca malo sa scene! da se to desilo bilo gdje u Evropi, ne da bi mu bile oduzete sve funkcije, nego bi i njega i njegovu familiju ogolili do koze sto se finansija tice! na zalost, nas se narod zadovoljava sitnicama tipa: haj bar ga necu gledati neko vrijeme a to sto je taj isti nakrao za sebe i svoju stranku to nikom nista. Sklonise ga malo, i eto ga opet!Govno i ako potone, ono ce kad-tad isplivati na povrsinu!

Ovo si super rekao, a da bi ucinili malo potrebno je da svaki gradjanin prestane podrzavati takve ljude i takve firme. Elem, moje misljenje i to malo je previse ljudima da urade.

Kad se sjetim Lajcakove izjave, kako se cudi da niko, ama bas niko nije prosjedovao ili izaso na ulicu ili poslao pismo prosvjeda u prosloj krizi u BiH vlasti. Sta reci, ljudi su se prepali rata, a niko da nesto uradi, doduse, hrlili su u kupovinu Ulja,Brasna,Secera,...itd. Ama ljude koje pozivas da nesto malo urade su STOKA, zao mi je reci, to smo svi mi.

Mislimo ako promjenimo vrh piramide da ce se stvari promjeniti, sutra malo. ti ministri, ili direktori kada dodju na celo neke firme ili vlade, oni se samo uklapaju sa vec postojecom bandom, dakle, moje misljenje da nije vise rijec o politicarima samo ili direktorima, nego srednji dio piramide (savjetnici, upravni odbori, nadzorni odbori, komisije i slicno) treba malo procackati i vidjeti ko su ti ljudi.
eto toliko, Adio...
Odlicno receno!
kada bih krenuo nabrajati firme "potrosio bih sav ovaj papir i tintu" kojom se sluzim :) Izdvojicu samo jednu. BH Telekom. Mislim da je svaka rijec suvisna za ovu firmu! Trenutno je Tuzlanski lobi na snazi! jos je zalivije sto zele da prodaju firmu koja donosi godisnje cistog novca skoro pola budzeta nase mizerne nam drzavice!
A narod se ne boji zbog rata izaci na ulice, nego jednostavno im je pun klinac i rata i svega pa su se pomirili sa cinjenicom. vecina njih govori: ma samo da ne bude rata opet! a ta ista vecina nekad kaze da im je bilo bolje u ratu nego sada! u ratu si znao ko te tlaci i muci i znas da su im namjere najgore i to su u lice govorili, a danas? danas nas lazu i ubijaju u mozak sa sve osjehom na licu govoreci nam: ma bice sve u redu, samo treba strpljenja!STrpljenja za sta? da se mogu nakrasti jos vise???
Post Reply