Posmatrajuci kako se novac otima od BH dijaspore nisam mogao a da ne upitam tu istu BH dijasporu kako ona posmatra te stvari. Kako objasniti ili koja ekonomska logika stoji iza politike da cijena jedne minute telefonskog razgovora bilo ako zovete Bosnu ili iz Bosne kosta 5, 6 ili vise puta nego iz svih ostalih ili prema svim ostalim zemljama Evrope. Koga BH telekomi pljackaju, BH dijasporu ili i njih i medjunarodnu zajednicu koja je prinudjena da zove iz Bosne a kojih je ne mali broj.
Televizija Hayat je najmanje tri puta skuplja nego sve ostale televizije u okruzenju ako izostavimo Pink. Smatrate li to isto pljackom svoje vlastite dijaspore ili njihov program odgovara cijeni. Ja ne smatram.
Registracija .ba domene je 10 x skuplja nego ostalih domena i prema zvanicnoj evidenciji utic.ba registrovano ih je samo 9775. Kakva je pa to politika da se ba domene ne prodaju i kome ta politika odgovara ako se zna da je i domena na trzistu i naravno bolje da se proda vise stotina hiljada nego samo 9775 opet radi cijene.
Cini se da ova vlast ne raspisuje samodoprinos da bi skupila nesto para nego otima onome kome moze.
Pljacka BiH dijaspore
-
2jz
#2 Re: Pljacka BiH dijaspore
ne samo ova vlast nego svaka druga
ovdje gdje ja zivim sada guraju zakon da naplacuju parkiranje automobila ispred kuce gdje zivis.
ovdje gdje ja zivim sada guraju zakon da naplacuju parkiranje automobila ispred kuce gdje zivis.