Vidim da ima forumaša koji se vozaju na plin, pa me interesuju neke informacije.
- Koliko ste kilometara prešli na plin
- Da li ste zadovoljni
- Kakvi su uslovi vožnje zimi (da li se dešava da na minusu auto se ne može na plin voziti)
- Kakav sistem koristite
- Koliko otprilike je potrebno km (ljeto/zima) preći na benzin, prije nego što auto samo prebaci na plin (koliko sam skontao to se automatski radi u većini slučajeva, mada može i manuelno se prebacivati)
- Koji su to kvalitetni servisi za ugradnju i održavanje
- Koji je godišnji rednovni trošak plinske instalacije
- Ima li neko isustva vožnje ako su u pitanju kraće relacije, ali češće u toku dana, da li svaki put treba prvo na benzin voziti, ili je moguće nakon zagrijavanja motora u toku dana vozati se odmah na plin.
Plin - iskustva vlasnika
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#2 Re: Plin - iskustva vlasnika
Jos da nemaju bar 2 teme koje imaju vecinu ovih odgovora...
- sema911s
#3 Re: Plin - iskustva vlasnika
-----------u svakom autu je prekidac na polozaju auto tako da upalim na benzin a kada on prebaci na plin neznam ali vrlo brzo se desialmir90 wrote:Vidim da ima forumaša koji se vozaju na plin, pa me interesuju neke informacije.
- Koliko ste kilometara prešli na plin------ oko 70,000km
- Da li ste zadovoljni ------------ poprilicno
- Kakvi su uslovi vožnje zimi (da li se dešava da na minusu auto se ne može na plin voziti)--- sistem sam prebaci na plin kada temperatura motora predje 20c
- Kakav sistem koristite---------------- lovato
- Koliko otprilike je potrebno km (ljeto/zima) preći na benzin, prije nego što auto samo prebaci na plin (koliko sam skontao to se automatski radi u većini slučajeva, mada može i manuelno se prebacivati)---------- ljeti za par sekundi zimi dok temp. ne praste
- Koji su to kvalitetni servisi za ugradnju i održavanje ---------------znam za darkom i plin servis
- Koji je godišnji rednovni trošak plinske instalacije -------------- oko 100km
- Ima li neko isustva vožnje ako su u pitanju kraće relacije, ali češće u toku dana, da li svaki put treba prvo na benzin voziti, ili je moguće nakon zagrijavanja motora u toku dana vozati se odmah na plin.
-
Haris1110
#4 Re: Plin - iskustva vlasnika
Predjem oko 5000 km. pa onda nekih 400-500 na benz.
Sto se tice Zime, nikakvih problema nemam, cak mi i najvise odg kad je vani 5-10 stepeni.. Uvijek mi stoji na Plinu kad palim, jer on automatski uzme dovoljnu kolicinu benzina da upali i onda prebacuje plin.
Imao sam samo u pocetku problema, padali su mi obrtaji al vec 3 godine vozim na plinu i prezadovoljan sam. SUtra opet da kupujem auto uzeo bih sa plinom ili bih ga ja ugradio.
Darkom, moje preporuke ima..
Sto se tice Zime, nikakvih problema nemam, cak mi i najvise odg kad je vani 5-10 stepeni.. Uvijek mi stoji na Plinu kad palim, jer on automatski uzme dovoljnu kolicinu benzina da upali i onda prebacuje plin.
Imao sam samo u pocetku problema, padali su mi obrtaji al vec 3 godine vozim na plinu i prezadovoljan sam. SUtra opet da kupujem auto uzeo bih sa plinom ili bih ga ja ugradio.
Darkom, moje preporuke ima..
-
sLLayer
#5 Re: Plin - iskustva vlasnika
na plin ti prebaci kad dostigne temp 40C, ako je vani toplo treba mu par sekundi ako je zima par minuta, to se naravno moze podesavati i drugacije ali to je taj principsema911s wrote:-----------u svakom autu je prekidac na polozaju auto tako da upalim na benzin a kada on prebaci na plin neznam ali vrlo brzo se desialmir90 wrote:Vidim da ima forumaša koji se vozaju na plin, pa me interesuju neke informacije.
- Koliko ste kilometara prešli na plin------ oko 70,000km
- Da li ste zadovoljni ------------ poprilicno
- Kakvi su uslovi vožnje zimi (da li se dešava da na minusu auto se ne može na plin voziti)--- sistem sam prebaci na plin kada temperatura motora predje 20c
- Kakav sistem koristite---------------- lovato
- Koliko otprilike je potrebno km (ljeto/zima) preći na benzin, prije nego što auto samo prebaci na plin (koliko sam skontao to se automatski radi u većini slučajeva, mada može i manuelno se prebacivati)---------- ljeti za par sekundi zimi dok temp. ne praste
- Koji su to kvalitetni servisi za ugradnju i održavanje ---------------znam za darkom i plin servis
- Koji je godišnji rednovni trošak plinske instalacije -------------- oko 100km
-
prsan
#6 Re: Plin - iskustva vlasnika
A u koje auto planiras ugraditi plin?
-
weltschmertz
#7 Re: Plin - iskustva vlasnika
Kakava je firma Atiker..? Ima kod njih ugradnja sekventa za 800,00 KM + 2 godine garancije.. Ja mislio sebi ugraditi na Vectru B 1.8 16V..
Kakve mi preporučujete servise koji ugrađuju plinske instalacije u Tuzlanskom kantonu..?

Kakve mi preporučujete servise koji ugrađuju plinske instalacije u Tuzlanskom kantonu..?