Plesni centri u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
shambho

#1 Plesni centri u Sarajevu

Post by shambho »

Nesto kontam nikad niej kasno..a oduvijek sam imala zelju da naucim plesati..

Kakva su vasa iskustva s tim? Koji centri su najbolji, CIJENE :oops: ..to me onako najvise zanima jer dosta sam nasla na stranicama pojedinih ali nista konkretnije sto se toga tice.. Jer studentica sam i ne mogu bas puno odvajati..

Kad obicno pocinju "kursevi" koliko traju koliko je potrebno uloziti i sl. :)

(izvinjenje adminima ako vec postoji tema.. :zoka: )

:sax:
Vitezanin

#2 Re: Plesni centri u Sarajevu

Post by Vitezanin »

Ja se bavim plesom već 11 godina i koliko znam u Sa imaš sada 3 sportska plesna kluba..E sad, ovisi hoćeš li se ti baviti plesom kao sportom (tj da ti bude profesija) ili želiš naučiti , onako, rekreativno. Imaš isto tako u Sa koliko hoćeš klubova koji preferiraju show dance, a imaš i klubove za trbušni ples.
Cijena članarine je koliko znam oko 40KM mjesečno (skupo je, ali eto..)
Imaš i jeftinije varijante, a to su klubovi gdje se uče jednostavniji plesovi tipa salse, merenguea i bachate. OKo 30 KM članairan, en mogu se sad sjetiti imena klubova... Mada bi možda mogla ponedjeljkom doći s nekim na salsu u slogu, bude skroz simpa, tamo pofataj pokoji korak i tako od ponedjeljka do ponedjeljka, malo zaplešeš s nekim tko to zna bolja i ne moraš davati lovu za sate mjesečno. 8-)
shambho

#3 Re: Plesni centri u Sarajevu

Post by shambho »

Da toliko sam ih i ja na netu nasla..
..Pa ev' nes kad skontam 40 KM i nije puno.. Vrijedi.. A ja bih salsu :mrgreen: Latino mislim :) Ono sto u Brazilu plesu je l' to salsa?? :-D ..Mada mi je cool i akrobatski r'n'r al' mislim da to puno zahtijeva za to bas i nisam spremna..

E vidis nije ti to losa ideja to je super skroz za Slogu 8-) :-D :oops: ..Al' opet bih nekako voljela bar pocetni neki kurs zavrsiti :) ..
Vitezanin

#4 Re: Plesni centri u Sarajevu

Post by Vitezanin »

shambho wrote:Da toliko sam ih i ja na netu nasla..
..Pa ev' nes kad skontam 40 KM i nije puno.. Vrijedi.. A ja bih salsu :mrgreen: Latino mislim :) Ono sto u Brazilu plesu je l' to salsa?? :-D ..Mada mi je cool i akrobatski r'n'r al' mislim da to puno zahtijeva za to bas i nisam spremna..

E vidis nije ti to losa ideja to je super skroz za Slogu 8-) :-D :oops: ..Al' opet bih nekako voljela bar pocetni neki kurs zavrsiti :) ..
Kažeš da si studentica..E onda jeste. Barem meni. Doduše, ja sam u Vitezu u svome klubu plaćao 25-30 KM, ali ples je generalno skup sport.
Ja ti preporučujem rekreativno bavljenje plesom jer za profesionalno bavljenje si trebala krenuti već sa 7.8, 9 godina (kao ja npr, odnosno većina ljudi koji se bave plesom).
Ono što u Brazilu plešu je samba :D I samba je super. :dance: :dance: :dance:
Akrobatski RNR me nije nikada privlačio jer se koristi svega par koraka, ljudi se bacaju kao ludi, a nema neke , kako da kažem, emocije. Zato mi je latino super, a i standarda. Drago mi je da ima ljudi koji se zanimaju.

Inače, ples je super za liniju, pogotovo ženama. Čini mi se da su plesačice najzgodnije žene. :D :D :D :D
iceman ze

#5 Re: Plesni centri u Sarajevu

Post by iceman ze »

ja licno sam uzeo casove salse, bachate,merengea malo tanga, nisam bas talentovan da sam naucim.... :-) naravno odes do Sloge, vidis da li ti to odgovara, a ostalo ti je covjek sve napisao......sretno... :-D
Post Reply