Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ove godine namjeravam studirati u Sarajevu. I napustam svoje mjesto i s tim i svoj plesni studio u kojem sam radila 5 godina kao trener. Sveukupno se bavim 13 godina plesom. Od stilova preferiram ballet, jazz dance, modern dance, i plesni teatar.
Voljela bih u Sarajevu nastaviti se baviti time..Imam 22 god, pa vas molim ukoliko znate neki studio da mi preporucite...jazz dance i ballet mi je jako bitan i ne bih voljela stati s plesom. Bavila bih se i gimnastikom jer sam i to trenirala.
Samo napominjem ne bih se bavila latino-americkim plesovima, hip hop-om ili freestyle-om.
AKo mi netko moze pomoci bilo bi mi drago da se javite.
Ukucaj na google "plesni studio Sarajevo" ili tako nesto izbacit ce ti sva tri - cetiri koja postoje u Sarajevu..
Imaju fine stranice svaku pregledaj pa mozda i nadjes ono sto trazis prvenstveno znam da sam jazz dance vidjela kada sam za sebe nes trazila..
A sto se tice baleta s obzirom da Narodno pozoriste ima predstave mozda se tu i odrzava u svakom slucaju mozda da kada dodjes ovdje, stupis u kontakt sa..ja mislim da se zove Edina Papo..ona je umjetnicka direktorica baleta Narodnog pozorista..pa te ona moze uputiti ako ti ovdje niko ne kaze.. Sreetno..
shambho wrote:Ukucaj na google "plesni studio Sarajevo" ili tako nesto izbacit ce ti sva tri - cetiri koja postoje u Sarajevu..
Imaju fine stranice svaku pregledaj pa mozda i nadjes ono sto trazis prvenstveno znam da sam jazz dance vidjela kada sam za sebe nes trazila..
A sto se tice baleta s obzirom da Narodno pozoriste ima predstave mozda se tu i odrzava u svakom slucaju mozda da kada dodjes ovdje, stupis u kontakt sa..ja mislim da se zove Edina Papo..ona je umjetnicka direktorica baleta Narodnog pozorista..pa te ona moze uputiti ako ti ovdje niko ne kaze.. Sreetno..
mRva_4 wrote:
Znam za latino-americke.. i za plesni studio Romantik. Ali to je bas ono sto ne zelim..
Ja koliko znam Romantik ima i jazz-balet i to čini mi se kod njih radi (ili je radila) ona što je sa Deen-om jedne godine bila na Eurosongu kao plesačica.
mRva_4 wrote:
Znam za latino-americke.. i za plesni studio Romantik. Ali to je bas ono sto ne zelim..
Ja koliko znam Romantik ima i jazz-balet i to čini mi se kod njih radi (ili je radila) ona što je sa Deen-om jedne godine bila na Eurosongu kao plesačica.
mRva_4 wrote:
Samra Mlinar
Koliko sam čula više ne radi... kako mogu stupiti s njom u kontakt.. jer upravo ono što ona radi želim ja nastaviti u Sarajevu
Koliko sam čula više ne radi... kako mogu stupiti s njom u kontakt.. jer upravo ono što ona radi želim ja nastaviti u Sarajevu [/quote]
Ne znam radi li vise, znam da su moje prijateljice iz srednje kod nje plesale, ali davno je to bilo, vec 3 godine otkako nam se raspalo drustvance tako da ne znam sad...
Oci moje lijepe, to ti ozbiljno kontas da otvoris jazz dance ili nesto slicno skolu u Sa?
Osim nekoliko endemskih i ugrozenih jedinki, za ostale ovdje je domet aca lukas, tiki, viki, siki, miki i naravno dzej.
Ne bih da ti kvarim iluzije, ali tesko ces zaraditi ovdje hljeba od te vrste posla.
Ghost_Rider_XXX wrote:Oci moje lijepe, to ti ozbiljno kontas da otvoris jazz dance ili nesto slicno skolu u Sa?
Osim nekoliko endemskih i ugrozenih jedinki, za ostale ovdje je domet aca lukas, tiki, viki, siki, miki i naravno dzej.
Ne bih da ti kvarim iluzije, ali tesko ces zaraditi ovdje hljeba od te vrste posla.
Ne mislim ja ništa otvarati, pogrešno si pročitao ili nisi uopće pročitao ne znam Želim se nastaviti baviti s tim.. i zahvaljujući već prethodnim savjetima i komentarima.. stupila sam u kontakt sa Samrom Mlinar i ubacit će me u svoj asamble jer planira formirati grupu..tj nastaviti sa svojom prošlom ekipom i ja bih bila dio njih ))
A o tome da li je teško zaraditi za hljeb sa tom vrstom posla ne bih da komentiram inaće bi nastala samo bezveze diskusija a vjeruj ne da mi se! Ima mnogo ljudi koje ja poznajem koji žive od tog posla
Očigledno sam pogrešno protumačen.
Kao prvo nisam ništa loše mislio. Drago mi je da ima ljudi koji se bavima i drugim stvarima koje ne uključuju turbo folk.
Ali ovo je područje takvo da bilo kakav odskog glede kulture tesko prolazi.
Ja sam pokušao napraviti ovdje blues bend i kad sam vidio koliko to ljude zanima i na kojem smo nivou ostavio sam i gitaru i muziku.
U svakom slučaju tebi želim da uspiješ u onome čime se baviš i da od toga možeš jako lijepo živjeti.
Ghost_Rider_XXX wrote:Očigledno sam pogrešno protumačen.
Kao prvo nisam ništa loše mislio. Drago mi je da ima ljudi koji se bavima i drugim stvarima koje ne uključuju turbo folk.
Ali ovo je područje takvo da bilo kakav odskog glede kulture tesko prolazi.
Ja sam pokušao napraviti ovdje blues bend i kad sam vidio koliko to ljude zanima i na kojem smo nivou ostavio sam i gitaru i muziku.
U svakom slučaju tebi želim da uspiješ u onome čime se baviš i da od toga možeš jako lijepo živjeti.
Hvala ti ali ja ne idem na taj rizik ne bih živjela samo od plesa zato namjeravam i studirati a vjerujem da teško bilo što opstaje kad je u pitanju kultura..
Ali isto tako smatram da se čovjek treba zaista potruditi i boriti za nešto što voli!
Sto posto pozdravljam to što govoriš, ali...
Moj učitelj gitare je jedan od boljih gitarista regiona, i nije htio da se proda i svira ovu šund nazovi muziku, danas čovjek koji je nevjerovatan muzičar, jedva sastavlja kraj s krajem, tako da kad to vidim uhvati me tolika gorčina i neki bijes da bi se lijepo aktivirao nasred ferhadije.
Svakako guraj to što voliš, ali nemoj gubiti doticaj sa realnosti.