Neka spin doktori i sa ijeve i desne političke strane pričaju šta hoće, ali na plenumu se ako rijetko gdje na jednm mjestu može naći jako finog, kulturnog i single svijeta.
I ne samo to. Vječiti single, kolegica sa posla 35 joj kuka, otišla na proteste i skotala se policajcem. Dva ideološka neprijatelja jako dobro funkcioniju kada je seks u pitanju.
Ja otišao na prvi plenum u Kampus, onaj kad je izbio belay oko mikrofona i svega ostalog i upoznao divnu curu, završila arhitekturu, razvela se nakon godinu i po braka.... Iam divno dijete i bivšeg muža kojeg sasvim slučajno znam. Jedan klasični idiot.
U narednih nekoliko Plenuam bih upoznao neko zgodno, čestito plenumaško čeljade. To su obrazovane, liberalne, urbane osobe sa kojima se može pričati. naročito te prihvate kada skontaju da pored sbe imaju veterana borbe korupcije u ovom gradu i čovjeka kijeg mrze i SDA i SDP,a i dobar dio uhljeba iz ublehaških stranaka tipa SDU i Naša stramka. Još kada pokažeš presudu iz montiranog procesa koje jedan glavati SDA tajkun vodi protiv tebe uz pomoć svojih kućnih prijatelja iz Tužilašta KS, sva su ti vrata otvorena...
Ona sam upozano Nju... Studirala filozofiju, ali joj se ne žuri da završi faks, ionako nema posla. Voli Marxa, Teodora Adorna... sanj o globalnoj revoluciji protiv lopovaskog kapitalizma... Baba i deda joj bili partizani u WWII. Čita revolucionarnu poeziju i sluša rock...
Već nakon prve, malo duže kaf e ( preko tri sara smo razmjenjivli visokointelekttualne misli) smo se žestoko fatali i mazili...
Neka sam još jednom neko kaže da da je Plenum ubleha...
Hebo Plenum ahaa