slazem se i ne zelim da zena i dijete budu uz mene dok pokusavam,ali zelim da uspijem da se uljudim,i zelim da kada se uljudim vise nikad ne krenem starim putem,i zelim da pruzim svu ljubav i zeni i djetetu,valjda znam sta zelim druzeSvemirco wrote:Prema svom priznanju udario si trudnu ženu koju tvrdiš da voliš.. i to ti nije prvi put, ponovo prema tvom prizanju.
Sram i stid da te bude za vjeke vjekova, još si ovdje došao da tražiš razumijevanje i da pereš savijest koju imaš tek u tragovima.
Ne interesuje me pretekst i kontekst jer se sve svodi na pokušaj pravdanja onog za šta opravdanje nikad ne postoji.
Ako ti je stvarno stalo do tvoje žene onda je ostavi jer će manje problema u životu i ona i to vaše nesretno dijete imati ako ih napustiš nego da proživljavaju epizodu za epizodom za tebe a ti uvijek budeš nalazio izgovor da praviš sranja.
Njeni su i previše tolerantni prema tebi. Da moju sestru neko tako udari to bi mu bilo zadnji put da je ikoga udario u životu. Tačka. Ti si za zatvor a ne brak.
Neki ljudi su oštećeni i toga trebaju biti svjesni i kloniti se drugih ljudi jer će im donijeti samo bol i nesreću a ti si takva osoba. Da li ti ima pomoći? Bog zna. Ali tvoja žena i nerođeno dijete ne trebaju biti uz tebe dok pokušavaš da se "pronađeš" jer će biti samo žrtve.
Please Help...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- to sam ja!
#26 Re: Please Help...
- Svemirco
#27 Re: Please Help...
Fajn, hladne glave razgovaraj sa ženom i objasni to njenoj porodici i ne insistiraj na povratku dok ne poduzmeš konkretne korake u ovom smjeru. Pravac psihijatar/psiholog i to otvorenog uma a ne samo da se se broji da si bio tamo.to sam ja! wrote: slazem se i ne zelim da zena i dijete budu uz mene dok pokusavam,ali zelim da uspijem da se uljudim,i zelim da kada se uljudim vise nikad ne krenem starim putem,i zelim da pruzim svu ljubav i zeni i djetetu,valjda znam sta zelim druze
Alkohol zdravo - nikad i ni u kojoj dozi. Najveći problem sa alkoholom imaju oni koji samatraju da nemaju problem sa alkoholom! Radi na samokontroli i nauči se na kompromise, čak i kad si ti u pravu a drugi u krivu jer ne živiš sam na svijetu. Kad izgubiš takt da bi dokazao da si ti u pravu nisi pobjednik a ni ona druga strana, oboje ste gubitnici.
Bavi se sportom aktivno i redovno, fizička aktivnost bi ti trebala pomoći da se oslobodiš stresa i da kanališeš bijes u nešto produktivno. Ako su ti svi prijatelji kafanske lole, vrijeme ti je da mijenjaš prijatelje.
Manje utakmica i ostalih dešavanja koja psihologijom mase potiču na sukobe i uopšte takvo stanje uma.
Pročitaj kakvu knjigu, budi u miru sam sa sobom jer je to preduslov da budeš u miru sa drugima....
- Ghost_Rider_XXX
#28 Re: Please Help...
Prvo slomio bih te metalnom šipkom po ledjima jer si udario ženu, još trudnu. To je neoprostivo i da sam ja na mjestu jednog od braće priredio bih ti jednu od scena iz Kuma.
Drugo ako ništa bar si priznao da imaš problem i to je prvi korak ka oporavku.
Teško djetinjstvo nije nikakav izgovor i mene su marisali i svašta mi radili pa nikad nisam ošarafio ni jednu ženu u svom životu, a od huje sam i štokove izbij'o.
Ako nisi u stanju da sam nađeš metod samokontrole, a očigledno nisi, postoje savjetovališta gdje će ti ljudi pomoći da neke stvari naučiš kanalisati na pravi način. i sam sam imao sličnih problema, ali poslije mene je ostajala samo materijalna šteta.
Lično meni je pomogla meditacija, i naučio sam kroz to da kanališem negativne emocije i iskontrolišem trenutni nalet bijesa bez opasnosti po sebe ili namještaj po kući, kafani, kancelariji.
Alkohola se ostavi jer očigledno ne znaš piti i pod hitno promijeni društvo.
Drugo ako ništa bar si priznao da imaš problem i to je prvi korak ka oporavku.
Teško djetinjstvo nije nikakav izgovor i mene su marisali i svašta mi radili pa nikad nisam ošarafio ni jednu ženu u svom životu, a od huje sam i štokove izbij'o.
Ako nisi u stanju da sam nađeš metod samokontrole, a očigledno nisi, postoje savjetovališta gdje će ti ljudi pomoći da neke stvari naučiš kanalisati na pravi način. i sam sam imao sličnih problema, ali poslije mene je ostajala samo materijalna šteta.
Lično meni je pomogla meditacija, i naučio sam kroz to da kanališem negativne emocije i iskontrolišem trenutni nalet bijesa bez opasnosti po sebe ili namještaj po kući, kafani, kancelariji.
Alkohola se ostavi jer očigledno ne znaš piti i pod hitno promijeni društvo.
-
sherazade
#29 Re: Please Help...
to sam ja! wrote:vidim druze/drugarice da mi nastojis pomoc,ovo otprilike koliko sam razumio iz onog linka je ono klasika,smiri se ,strpi se,ispeci pa reci,ja ovakokad sam "normalan",ja i ne pravim nikakva sranja,ali kad sam pijan ili kad sam u pravu ili bar smatram da samu pravu i smatram krupnom stvari to,a neko me ubjedjuje da nije tako,onda poludim naglo,budem van sebe,nemam kontrolu,nebiram rijeci,meni je vise potrebno,kako se strpit pa da neplanem,jer ja znam to broji do 10 itd.,ali u timnekim datim momentima se nesjetim niceg toga,znaci a zelim da se sjetimsherazade wrote:Zato ima psiholog ako nece tablete![]()
Tu ti je osnovno anger management a brojenje je samo jedno a ima jos 9 tips, znaci to se zove skills I moras raditi na te skills tako kad it dodje da znas kako da se kontrolises I da se smiris I onda smiren to pokusas reci, Ali na malo bolji nacin. Kad budes sa zenom I njenim roditeljima pricao da mozes da im kazes na Koji nacin mislis da se smiris da ne gubis kontrolu pijan il trijezan. Jer taj anger management nije samo za tebe I da it zena promogne uz to. Ok I kontam sta hoces da kazes da Si ok dok me popijes, za nekog je alkohol a nekog nesto drugo, al opet na kraju trebaju ti te skills kad it dodje taj momenat, jer "an ounce of prevention is better than a pound of cure" ili " pametan covijek rijesava Problem al genialac sprecava" tako nekako. Necu da it govorim za alkohol jer vec znas da it treba pomoci, znaci Prvi korak a ima in 12 http://www.aa.org/en_pdfs/smf-121_en.pdf THE TWELVE STEPS OF ALCOHOLICS ANONYMOUS
- Ricken
#30 Re: Please Help...
Nisam psiholog. Možda ću biti grub ali to i nije loše. Super stvar je da si se odlučio suočiti sa problemom.to sam ja! wrote:vidim druze/drugarice da mi nastojis pomoc,ovo otprilike koliko sam razumio iz onog linka je ono klasika,smiri se ,strpi se,ispeci pa reci,ja ovakokad sam "normalan",ja i ne pravim nikakva sranja,ali kad sam pijan ili kad sam u pravu ili bar smatram da samu pravu i smatram krupnom stvari to,a neko me ubjedjuje da nije tako,onda poludim naglo,budem van sebe,nemam kontrolu,nebiram rijeci,meni je vise potrebno,kako se strpit pa da neplanem,jer ja znam to broji do 10 itd.,ali u timnekim datim momentima se nesjetim niceg toga,znaci a zelim da se sjetimsherazade wrote:Zato ima psiholog ako nece tablete![]()
Pišeš kao neko čija je inteligencija na visokom nivou, međutim bijes je odlika izrazito neinteligentnih ljudi, čiji je intelekt nemočan da se suprotstavi složenijim situacijama. Ti imaš napad bijesa i kad ne piješ, u onim trenutcima kad smatraš da si upravu. Taj bijes može biti produkt i činjenice da nepoštuješ ljude s kojima komuniciraš, odnosno njihovo pravo da budu u krivu.
Svoje prividno samopoštovanje crpiš iz straha drugih. A bazirati svoje odnose sa drugima na njihovom strahu je nepoštovanje prema sebi jer imaš sigurno neke vrijednosti zbog kojih bi te ljudi poštovali.
Ovo nepoštovanje prema drugima je vjerovatno najvećim dijelom rezultat nezadovoljstva samim sobom pa imaš često osječaj da ljudi tebi kontriraju. Odnosno rezultat nepoštovanja prema sebi.
Nađi u sebi dobro, nađi neke ciljeve kojima bi se mogao posvetiti i koji bi te učinili boljim čovjekom. A dok nepostaneš bolji čovjek možda odluka tvoje supruge i nije tako loša. Da bi to mogao moraš se početi družiti sa onim ljudima koji u tebi mogu podsticati bolje. Ako nije ona nije ta, možda je bolje da sebi malo date vremena.
Pozdrav
- Not My Idea
#31 Re: Please Help...
Ti ovdje ne trazis pomoc dok si rekao ovoto sam ja! wrote: Sve to stoji sto si rekla/ao,ja ovdje upravo i trazim pomoc u samom naslovu,a pogresno je da sam pjan dolazio,to se desilo treci mozda put u citavom braku,a prvi put da nekog dovedem od kolega,a ja nezelim biti frajer,ja samo zelim zivit normalnim zivotom sa voljenim osobama.
Prvo sto treba da shvatis jest da se ti moras mijenjat iz korijena.to sam ja! wrote: koji je nacin da je vratim,osim da se promijenim iz korjena ?
Drugo, ti da zelis zivjet normalnim zivotom s voljenim osobama ne bi radio to sto radis. Govorit da su razlozi lose djetinjstvo je kukavicki. Ti si los covjek i gotovo.
Ako si ocekivao ovdje sazaljenje, neces ga dobit, barem od mene. Ti se moras promijenit drasticno, prvo to zeljeti pa onda potrazit strucnu pomoc.
Mada, ne znam ni kako se ta zena htjela i i dalje zeli pomirit s tobom. Valjda zbog djeteta, al bit ce da ne konta da je to najveca greska.
Moj ti je savjet da sjednes da njom, onako ljudski i da joj kazes da je najbolje da se vi razidjete dok ti ne poradis na sebi. U medjuvremenu ti trebas dosta radit da sebi. A dok sebe mjenjas trebas se njoj dokazivat i pokazivat da se mijenjas. Tek nakon sto to uspijes, ako uspijes, ponovo s njom sjest i MOLIT je za pomirenje.
- graue_maus
#32 Re: Please Help...
prestani piti za sva vremena i to je to ...
- thea
#33 Re: Please Help...
woow.
Ako ti imas problem, nemoj drugima iste praviti. Preporucujem da ne vracas svoju bivsu suprugu. Djeci placaj alimentaciju i zivi sam dok se ne zljecis.
Ako ti imas problem, nemoj drugima iste praviti. Preporucujem da ne vracas svoju bivsu suprugu. Djeci placaj alimentaciju i zivi sam dok se ne zljecis.
-
krtica_
#34 Re: Please Help...
To nije rjesenje, ocigledno ima problema sa agresivnoscu koja se pojacava sa uzimanjem alkohola. Prestanak uzimanja alkohola nece nista promjeniti, moze cak dovesti i do toga da se jedno vrijeme smiri i da onda eksplodira sto je jos gore.graue_maus wrote:prestani piti za sva vremena i to je to ...
Kako je ovo vidim, covjek nakuplja u sebe negativnu energiju i ne reaguje onda kad treba, vec skuplja, skuplja i kad popije gubi kontrolu i postaje agresivan.
Uzrok moze biti na psihickoj bazi a moze biti i neki za koji ti stvarno treba psihijatrijsko lijecenje.
Sad zaboravi zenu, okreni se sebi i pokusaj stvarno rijesiti problem.
Nauci se toleranciji prije svega, ne budi usmjeren samo na sebe vec i na druge ljude, posebno u tim situacijama kad si u pravu ili bar mislis da jesi. To sto si u pravu u nekoj situaciji ne cini te nekim svecem i necim posebnim.
Dalje rjesavaj se zivotnih frustracija odmah cim dodji, nemoj ih gomiati u sebi jer one moraju izaci kad tad i na bilo koji nacin.
Pokusaj objektvino sagledati situaciju, bez okrivljavanja drugih, skontaj sta je to sto te muci i frustrira i analiziraj to pa onda pokusaj rijesiti.
Idi od pocetka, lagano.
- Spear
#35 Re: Please Help...
Ja ne znam što ste svi tako napali lika.
Ja NIKAKO ne podržavam njegove postupke, ali on je ovdje došao po savjete a ne moralne lekcije. Mislim da je sam i svjestan koliko je pogrešno ono što je učinio inače i ne bi napisao ovakav post.
Ja prvo poštujem tvoju iskrenost čovječe, što si sve opisao kako jeste.
Najlogičnije početno rješnje je da prestaneš piti ako te stvarno baca na takvu agresivu. Čak iako se neuspiješ pomirit sa ženom (nije da ti slutim, samo kažem) prestanak sa alkoholom će ti stvarno koristit u životu.
Nisi ništa manje muško ako priznaš da ti alkohol toliko ne godi, čak naprotiv. Pošto sam kažes da ne piješ toliko često to odricanje ti ne bi trebalo biti toliko teško. Samo reci otvoreno jaranima "jebiga momci loše alkohol djeluje na mene", možda će te zezat u početku ali ako 2 puta to uspiješ iskulirat poslije nećes imat problema.
Sad što se tiče situacije sa ženom, nema tu puno što ti možes učiniti. Poprilično si zajebao stvar, i nema tu šta što ti možes reći, po mom mišljenju sad je to stvar njene "dobre volje". Da joj sad obećajes nešto ne može puno pomoć, to ona mora osjetit na tvom ponašanju, a da do toga dođe mora ti oprostiti prvo.
Ja ti savjetujem da joj neobećaješ zvijezde i da pričas priču "nikad se neće ponoviti", nego da joj iskreno kažes da ti je žao i da ti je to bila ogromna greška i da kažes da ako ti da priliku da ćes učiniti sve da se iskupiš.
Što se tiče toga da planeš, u budućnosti da ja ti predlažem da se samo totalno odmakneš od situacije ako osjećaš da ćes planuti. Nije bitno sa kime razgovaraš, ako osjećas da ćes pukunuti samo reći pošteno "ja ne mogu sad pričati" i izađi, prošetaj, učini šta god možes, i ne daj da te data osoba u tom trenutku bilo kako navuče na razgovor. reci sam sebi "čovječe, sad ne misliš normalno, pusti sve, nije bitno šta govori, dođi sebi, poslije raspravi".
želim ti svu sreću i da rješiš svoje probleme!
Ja NIKAKO ne podržavam njegove postupke, ali on je ovdje došao po savjete a ne moralne lekcije. Mislim da je sam i svjestan koliko je pogrešno ono što je učinio inače i ne bi napisao ovakav post.
Ja prvo poštujem tvoju iskrenost čovječe, što si sve opisao kako jeste.
Najlogičnije početno rješnje je da prestaneš piti ako te stvarno baca na takvu agresivu. Čak iako se neuspiješ pomirit sa ženom (nije da ti slutim, samo kažem) prestanak sa alkoholom će ti stvarno koristit u životu.
Nisi ništa manje muško ako priznaš da ti alkohol toliko ne godi, čak naprotiv. Pošto sam kažes da ne piješ toliko često to odricanje ti ne bi trebalo biti toliko teško. Samo reci otvoreno jaranima "jebiga momci loše alkohol djeluje na mene", možda će te zezat u početku ali ako 2 puta to uspiješ iskulirat poslije nećes imat problema.
Sad što se tiče situacije sa ženom, nema tu puno što ti možes učiniti. Poprilično si zajebao stvar, i nema tu šta što ti možes reći, po mom mišljenju sad je to stvar njene "dobre volje". Da joj sad obećajes nešto ne može puno pomoć, to ona mora osjetit na tvom ponašanju, a da do toga dođe mora ti oprostiti prvo.
Ja ti savjetujem da joj neobećaješ zvijezde i da pričas priču "nikad se neće ponoviti", nego da joj iskreno kažes da ti je žao i da ti je to bila ogromna greška i da kažes da ako ti da priliku da ćes učiniti sve da se iskupiš.
Što se tiče toga da planeš, u budućnosti da ja ti predlažem da se samo totalno odmakneš od situacije ako osjećaš da ćes planuti. Nije bitno sa kime razgovaraš, ako osjećas da ćes pukunuti samo reći pošteno "ja ne mogu sad pričati" i izađi, prošetaj, učini šta god možes, i ne daj da te data osoba u tom trenutku bilo kako navuče na razgovor. reci sam sebi "čovječe, sad ne misliš normalno, pusti sve, nije bitno šta govori, dođi sebi, poslije raspravi".
želim ti svu sreću i da rješiš svoje probleme!
-
shin
#36 Re: Please Help...
Problematicno djetinstvo, problematicna raja, zena tersa. Svi i sve krivi, standardno 
- JThomas
#37 Re: Please Help...
makar je čovjek iskren i svjestan da ima problem. u nas je još uvijek i previše čest slučaj da ljudi u opisanom ne vide nikakav problem, to vam je čuveni eufemizam "dobar je čovjek, ali je težak kad popije..."
- Ghost_Rider_XXX
#38 Re: Please Help...
Što jest jest, ali to je tek početak. Treba dosta vremena i napora da postane bolji suprug i ćaća.JThomas wrote:makar je čovjek iskren i svjestan da ima problem. u nas je još uvijek i previše čest slučaj da ljudi u opisanom ne vide nikakav problem, to vam je čuveni eufemizam "dobar je čovjek, ali je težak kad popije..."
- Charmed30
#39 Re: Please Help...
Pozdrav prijatelju
Odlucih se da ti napisem par redaka jer smatram da je veoma pohvalno sto si sam sebi priznao da imas problem sa agresivnoscu, alkoholizmom i dr ...
Prvi korak si vec napravio , slijedi drugi koji je mozda daleko tezi nego onaj prvi a to je pruznati sebi i drugima pocinjenu gresku , kazem velika je stvar sto si napravio prvi korak jer vecina zlostzavljaca provede zivot u zlostavljanju a da nema petlju priznati da grijesi i da je on uzrok svemu !
Za svadju je potrebno dvoje , vjerovatno je je temperament bio to sto vas je privuklo u vezi ali isto tako moras da znas da je to i okosnica daljnjih problema , uci se i nauci zivjeti sa tim da ces ponekad morati i da se povuces , das njoj prostora da djeluje , rat je uvijek donosio zrtve pa tako je i vas , izmjedju vas dvoje ...
Dijete koje ona nosi ne snosi krivicu vasih karaktera i krajnje je vrijeme da mozda preuzmes ulogu koja te i slijedi po zacecu tj da budes otac i neko tko je odgovoran za svoju obitelj.
Uvjeren sam da si i sam rastao mozda u disfunkcionalnoj obitelji a dovoljno je to sto smo okusili rat pa da se u nama u pojedinim momentima radja ogromna snaga, agresivnost itd
Bilo bi lijepo da blagovremeno po rijesenju svoga statusa sa suprugom ( a nadam se da ce biti pozitivan ) upises neku vrstu treninga gdje ces se povremeno istresti na vreci za boksanje ili traci za trcanje , u takvim slucajevima veoma je bitno da izgubis na energiji i snazi tjelesno kako ne bih imao poriva da se tuces i razbijas oko sebe !
Necu ti drzati pridike kako nije lijepo tuci zene ili bilo koga slabijeg od sebe ali ti takodje necu reci da nisi zasluzio sve sto se poslije dogodilo ....Veoma je bitno i vazno da si naucio , izvukao pouku i da zelis promjene , nemoj slusati i citati pogrdne stvari , radi na sebi , rjesenju svojih problema i rezultati ce biti vidljivi .
Jedno je neminovno ,alkohol je tvoj veliki problem i njega moras bataliti pod hitno blago receno ,sve ostalo je nesto na cemu moras raditi i uciti , mozda je vrijeme i da odrastes ....
Javi mi se na pp u koliko zelis da ti posaljem par knjiga koje ti mogu pomoci i naravno jedno , ne gubi vjeru u sebe i u zelju da se zelis promijeniti ! Svaki put je trnovit pa tako i ovaj tvoj , krenuo si kasno ali to ne znaci da neces stici na cilj ....Sretno !!!
Odlucih se da ti napisem par redaka jer smatram da je veoma pohvalno sto si sam sebi priznao da imas problem sa agresivnoscu, alkoholizmom i dr ...
Prvi korak si vec napravio , slijedi drugi koji je mozda daleko tezi nego onaj prvi a to je pruznati sebi i drugima pocinjenu gresku , kazem velika je stvar sto si napravio prvi korak jer vecina zlostzavljaca provede zivot u zlostavljanju a da nema petlju priznati da grijesi i da je on uzrok svemu !
Za svadju je potrebno dvoje , vjerovatno je je temperament bio to sto vas je privuklo u vezi ali isto tako moras da znas da je to i okosnica daljnjih problema , uci se i nauci zivjeti sa tim da ces ponekad morati i da se povuces , das njoj prostora da djeluje , rat je uvijek donosio zrtve pa tako je i vas , izmjedju vas dvoje ...
Dijete koje ona nosi ne snosi krivicu vasih karaktera i krajnje je vrijeme da mozda preuzmes ulogu koja te i slijedi po zacecu tj da budes otac i neko tko je odgovoran za svoju obitelj.
Uvjeren sam da si i sam rastao mozda u disfunkcionalnoj obitelji a dovoljno je to sto smo okusili rat pa da se u nama u pojedinim momentima radja ogromna snaga, agresivnost itd
Bilo bi lijepo da blagovremeno po rijesenju svoga statusa sa suprugom ( a nadam se da ce biti pozitivan ) upises neku vrstu treninga gdje ces se povremeno istresti na vreci za boksanje ili traci za trcanje , u takvim slucajevima veoma je bitno da izgubis na energiji i snazi tjelesno kako ne bih imao poriva da se tuces i razbijas oko sebe !
Necu ti drzati pridike kako nije lijepo tuci zene ili bilo koga slabijeg od sebe ali ti takodje necu reci da nisi zasluzio sve sto se poslije dogodilo ....Veoma je bitno i vazno da si naucio , izvukao pouku i da zelis promjene , nemoj slusati i citati pogrdne stvari , radi na sebi , rjesenju svojih problema i rezultati ce biti vidljivi .
Jedno je neminovno ,alkohol je tvoj veliki problem i njega moras bataliti pod hitno blago receno ,sve ostalo je nesto na cemu moras raditi i uciti , mozda je vrijeme i da odrastes ....
Javi mi se na pp u koliko zelis da ti posaljem par knjiga koje ti mogu pomoci i naravno jedno , ne gubi vjeru u sebe i u zelju da se zelis promijeniti ! Svaki put je trnovit pa tako i ovaj tvoj , krenuo si kasno ali to ne znaci da neces stici na cilj ....Sretno !!!