Please Help...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- to sam ja!
#1 Please Help...
uh kako da pocnem,
situacija je veoma komplikovana i delikatna
mozda bude malo preopsirno,al sta cu,takva je situacija.
Ovako,u braku smo otprilike 7 mjeseci,sve je lijepo,sjajno,bajno krasno,ljubav i sve to,osim jedne stvari-mene.
naime,u sustini sam jako dobar,darezljiv i krvi bih dao poznanicima za voljene bih poginuo,ali imam tri ogromne mane,povodljiv sam,hirovit sam i brz na jeziku i volim popit i ako mi alkohol itekako skodi i utice na ponasanje.
moja draga bar koliko sam je ja upoznao,a smatram da sam odlicno,je takodjer super osoba,kada voli voli bez granica,spremna je takodjer na sve,i po meni ima jednu samo manu koja mi je smetala,a to je takodjer brz jezik kao i kod mene.
eh,nas brak je tekao otprilike od 1.-1. kao i vecina,ljubav se osjecala na svakom koraku,ali smo imali jedan veliki problem,to je kada se nasi jezici sudare,a ja sam toliko hirovit da u sekundi planem toliko,da sam je cak par puta i udario i svasta je bilo,ali prelazilo se preko svega jer ljubavi evidentno ima.
Ali nije bilo odgovornosti zato,ja sam inace imao traumticno djetinstvo,bio tucen,bio zlostavljan i svasta nesta,al recimo da sam izasao na pravi put,imam stalan posao,imam kucu,imam zenu,ali bez obzira uvijek sam bio nekako zatvoren u sebe.kroz djetinstvo sam stalno posjecivao psihologe koji su pokusavalu da izbiju to nesta iz mene sto ni ja neznam sta je,a sto od mene povucenog u datom momentu bijesa stvara od mene monstruma,i taj monstrum je godinama bio sve gori i veci.Npr. u trecem razredu srednje iz cista mira se izdero na profesoricu,vec u 4 kreno drugu da izudaram i bio izbacen iz skole,kasije na poslu sve cesce dolazio u neprijatne situacije sa nadredjenima,a sto je najzanimljivije to mi se desava,kada znam da sam u pravu i onda svojim bijesom dobijem kontraefekat i kazu ma pusti ludjaka ili kada sam pijan onda je druga strana i mislim da sam silan,da se cijeli svijet vrti oko mene.Nepijem cesto,ali sam kad sam pio to "rijetko" posljednji put prije 7 dana upropastio sve ono za sta sam se trudio i borio i za sta smatram da sam ivio,a krenulo je ovako:
Naime prosle srijede smo kolege s posla i ja odlucili da organizujemo mali izlet na velikom polju,onako bez ikakvog povoda i cisto rekreativno.Eh tu sam prvu gresku napravio sto sam otvorio prvu pivu,na one stare glupe,haj sta ti fali,jedna ko nije jedna,jel to nesmijes od zene itd. i sl.,pa sam tako popio nekoliko piva dok se nisam napio,ali ono umjereno,znam za sebe,samo sto mi je veselo i tako to,eh sljedeca greska je bila,sto kad smo se spustili s Igmana,zbog te alkoholiziranosti,a i povodljivosti i "raje" sjedamo nas cetvorica na "po jednu". I hajd svak okrece turu,ali mene vec pomalo okrece na agresivui vec zovem zenu da mi donese para i tersam i nakon njenog naravno odbijanja uzimam taksi dolazim kuci samo da uzmem nocanik i karticu i izlazim iz kuce pored zene,koja je pravila nikad pojedeni rucak. i nastavljam u kafani,dolazi brat da me moli,kaze zena ti kuci place idi,dolazi amidza,ali ja jednu na drugu jos 4-5 piva,da vise nisam znao ni gdje sam ni skim sam ni sta radim,zovem zenu,haj reko docu na poluvremenu,zamolim pjanog kolegu da me odvuce do kuce,na putu do kuce pravim sljedecu gresku,kupovinom jos piva i kao da gleda i on drugo poluvrijeme sa mnom kuci,i kada dolazim zena naravno ludi,standard.
Kolega odlazi,a ona vristi na mene,ja je molim da me pusti dva sata da odspavam,pa cemo raspravit,ona nista.Stvar dozivljava kulminaciju kada ona pocinje razbijat po kuci one pive i krenu da ona mene udari i ja se odbranim i udarim je,ne jako ali ne i slabo.
Ona govori ja odo od tebe,a ja onako pjan joj psujem idi u pm itdi sl.
I hajd njeni dosli odveli je,dva dana ko ni na nebu nina zemlji,tek u petak prvi znaci pomirenja i necega,(a zaboravio sam napomenuti da je ona u cetvrtommjesecu trudnoce),prvo odlucuje zadrzati dijete,pa mi daje znak da nemijenjam broj da ce ona vidjet kako da smiri roditelje i dva starija brata i da se izgladi stvar.Opet malo poslije toga dolazi poruka,da ni ne pomisljam kako ce mi se vratiti poslije svega.Subota nista,nedostupna,nedelja nista citav dan,kad oko 8 pred vece,zove i kaze,kako zeli pobjec od svojih meni.
Kaze boji se samo,ubice je odreci ce je se,ali sve ce da rizikuje,zbog mene i djeteta.Ja je odgovaram,stani ljubavi,polahko,nemoj tako naglo,stani nek se smiri situacija,jok kaze veceras il nikad.Ok kazem akoti tako zelis,nemoj da sutra bude cile mile.Nece kaze.Ok,s nedjelje na ponedjeljak u 1 iza ponoci,sa haverom odlazim po nju,i tako je ukradoh.Ujutru oko 5 sati zovu njeni roditelji,kume,mole,kazu,dovedi je dok braca nisu dosla,ubice vas,vratice ti se kunu se,da na lijep nacin rijesimo stvar,ona sumnja da nije navlakusa,i ja,al ipak mi zao ljudi,kolko god je ja volio i ona mene,nemogu biti sebican ni prema njima.I vracam ja nju odma i dogovor jebio,nek me tvoji nazovu da veceras dodjete da pricamo.Moji nazvase,kaze joj stari nije jos vrijeme.Ja i zena nestrpljivi,pokusavamo animirati juce citav dan svak svoje da se to ubrza.Citav dan sve super fino,kad odjednom nedostupna.i oko pola 12 sinoc saljem njenom starom poruku,jel ima problema i tako to.Kad ona dostupna,pali telefon,ja zovem,kaze odlucila sam da ti se ipak necu vratiti,kao shvatila sam da netreba ici srcem nego razumom,itd. i sl. i vraca me ponovo u medjuprostor.Ponovo je pala pod pritisak.
Eh ja molim za pomoc vise bih volio preko PP,a moze i ovdje
Sta i kako dalje,volimo se i ocekujemo bebu?
koji je nacin da je vratim,osim da se promijenim iz korjena ?
Imali neko nekog dobrog psihologa,psihijatra,savjetnika ili sl. koji moze izlijeciti te moje bespotrebne hirove?
I ako njeni podnesu zahtjev braka,kakav je zakon i kako se to moze sprijeciti?
Izvinjavam se na dugom uvodu,i na (ne)pravopisu,ali jednostavno nezz vise gdje udaram i gdje da trazim pomoc,zamolio bih vas sve kojim mi moete dobrovoljno pomoci na bilo koji nacin da to ucinite,jer me ovo stanje gdje je dan dobro,dan lose izludi,a zelio bih da se smiri situacija,ja vec radim na sebi,a neplaniram stati ovog puta,a najvise od svega mi je zao tog djeteta koje je ni krivo ni duzno u svemu,ne zelim da ostane siroce,jer ja znam kako je odrast kao siroce.
Hvala svima na razumijevanju.
situacija je veoma komplikovana i delikatna
mozda bude malo preopsirno,al sta cu,takva je situacija.
Ovako,u braku smo otprilike 7 mjeseci,sve je lijepo,sjajno,bajno krasno,ljubav i sve to,osim jedne stvari-mene.
naime,u sustini sam jako dobar,darezljiv i krvi bih dao poznanicima za voljene bih poginuo,ali imam tri ogromne mane,povodljiv sam,hirovit sam i brz na jeziku i volim popit i ako mi alkohol itekako skodi i utice na ponasanje.
moja draga bar koliko sam je ja upoznao,a smatram da sam odlicno,je takodjer super osoba,kada voli voli bez granica,spremna je takodjer na sve,i po meni ima jednu samo manu koja mi je smetala,a to je takodjer brz jezik kao i kod mene.
eh,nas brak je tekao otprilike od 1.-1. kao i vecina,ljubav se osjecala na svakom koraku,ali smo imali jedan veliki problem,to je kada se nasi jezici sudare,a ja sam toliko hirovit da u sekundi planem toliko,da sam je cak par puta i udario i svasta je bilo,ali prelazilo se preko svega jer ljubavi evidentno ima.
Ali nije bilo odgovornosti zato,ja sam inace imao traumticno djetinstvo,bio tucen,bio zlostavljan i svasta nesta,al recimo da sam izasao na pravi put,imam stalan posao,imam kucu,imam zenu,ali bez obzira uvijek sam bio nekako zatvoren u sebe.kroz djetinstvo sam stalno posjecivao psihologe koji su pokusavalu da izbiju to nesta iz mene sto ni ja neznam sta je,a sto od mene povucenog u datom momentu bijesa stvara od mene monstruma,i taj monstrum je godinama bio sve gori i veci.Npr. u trecem razredu srednje iz cista mira se izdero na profesoricu,vec u 4 kreno drugu da izudaram i bio izbacen iz skole,kasije na poslu sve cesce dolazio u neprijatne situacije sa nadredjenima,a sto je najzanimljivije to mi se desava,kada znam da sam u pravu i onda svojim bijesom dobijem kontraefekat i kazu ma pusti ludjaka ili kada sam pijan onda je druga strana i mislim da sam silan,da se cijeli svijet vrti oko mene.Nepijem cesto,ali sam kad sam pio to "rijetko" posljednji put prije 7 dana upropastio sve ono za sta sam se trudio i borio i za sta smatram da sam ivio,a krenulo je ovako:
Naime prosle srijede smo kolege s posla i ja odlucili da organizujemo mali izlet na velikom polju,onako bez ikakvog povoda i cisto rekreativno.Eh tu sam prvu gresku napravio sto sam otvorio prvu pivu,na one stare glupe,haj sta ti fali,jedna ko nije jedna,jel to nesmijes od zene itd. i sl.,pa sam tako popio nekoliko piva dok se nisam napio,ali ono umjereno,znam za sebe,samo sto mi je veselo i tako to,eh sljedeca greska je bila,sto kad smo se spustili s Igmana,zbog te alkoholiziranosti,a i povodljivosti i "raje" sjedamo nas cetvorica na "po jednu". I hajd svak okrece turu,ali mene vec pomalo okrece na agresivui vec zovem zenu da mi donese para i tersam i nakon njenog naravno odbijanja uzimam taksi dolazim kuci samo da uzmem nocanik i karticu i izlazim iz kuce pored zene,koja je pravila nikad pojedeni rucak. i nastavljam u kafani,dolazi brat da me moli,kaze zena ti kuci place idi,dolazi amidza,ali ja jednu na drugu jos 4-5 piva,da vise nisam znao ni gdje sam ni skim sam ni sta radim,zovem zenu,haj reko docu na poluvremenu,zamolim pjanog kolegu da me odvuce do kuce,na putu do kuce pravim sljedecu gresku,kupovinom jos piva i kao da gleda i on drugo poluvrijeme sa mnom kuci,i kada dolazim zena naravno ludi,standard.
Kolega odlazi,a ona vristi na mene,ja je molim da me pusti dva sata da odspavam,pa cemo raspravit,ona nista.Stvar dozivljava kulminaciju kada ona pocinje razbijat po kuci one pive i krenu da ona mene udari i ja se odbranim i udarim je,ne jako ali ne i slabo.
Ona govori ja odo od tebe,a ja onako pjan joj psujem idi u pm itdi sl.
I hajd njeni dosli odveli je,dva dana ko ni na nebu nina zemlji,tek u petak prvi znaci pomirenja i necega,(a zaboravio sam napomenuti da je ona u cetvrtommjesecu trudnoce),prvo odlucuje zadrzati dijete,pa mi daje znak da nemijenjam broj da ce ona vidjet kako da smiri roditelje i dva starija brata i da se izgladi stvar.Opet malo poslije toga dolazi poruka,da ni ne pomisljam kako ce mi se vratiti poslije svega.Subota nista,nedostupna,nedelja nista citav dan,kad oko 8 pred vece,zove i kaze,kako zeli pobjec od svojih meni.
Kaze boji se samo,ubice je odreci ce je se,ali sve ce da rizikuje,zbog mene i djeteta.Ja je odgovaram,stani ljubavi,polahko,nemoj tako naglo,stani nek se smiri situacija,jok kaze veceras il nikad.Ok kazem akoti tako zelis,nemoj da sutra bude cile mile.Nece kaze.Ok,s nedjelje na ponedjeljak u 1 iza ponoci,sa haverom odlazim po nju,i tako je ukradoh.Ujutru oko 5 sati zovu njeni roditelji,kume,mole,kazu,dovedi je dok braca nisu dosla,ubice vas,vratice ti se kunu se,da na lijep nacin rijesimo stvar,ona sumnja da nije navlakusa,i ja,al ipak mi zao ljudi,kolko god je ja volio i ona mene,nemogu biti sebican ni prema njima.I vracam ja nju odma i dogovor jebio,nek me tvoji nazovu da veceras dodjete da pricamo.Moji nazvase,kaze joj stari nije jos vrijeme.Ja i zena nestrpljivi,pokusavamo animirati juce citav dan svak svoje da se to ubrza.Citav dan sve super fino,kad odjednom nedostupna.i oko pola 12 sinoc saljem njenom starom poruku,jel ima problema i tako to.Kad ona dostupna,pali telefon,ja zovem,kaze odlucila sam da ti se ipak necu vratiti,kao shvatila sam da netreba ici srcem nego razumom,itd. i sl. i vraca me ponovo u medjuprostor.Ponovo je pala pod pritisak.
Eh ja molim za pomoc vise bih volio preko PP,a moze i ovdje
Sta i kako dalje,volimo se i ocekujemo bebu?
koji je nacin da je vratim,osim da se promijenim iz korjena ?
Imali neko nekog dobrog psihologa,psihijatra,savjetnika ili sl. koji moze izlijeciti te moje bespotrebne hirove?
I ako njeni podnesu zahtjev braka,kakav je zakon i kako se to moze sprijeciti?
Izvinjavam se na dugom uvodu,i na (ne)pravopisu,ali jednostavno nezz vise gdje udaram i gdje da trazim pomoc,zamolio bih vas sve kojim mi moete dobrovoljno pomoci na bilo koji nacin da to ucinite,jer me ovo stanje gdje je dan dobro,dan lose izludi,a zelio bih da se smiri situacija,ja vec radim na sebi,a neplaniram stati ovog puta,a najvise od svega mi je zao tog djeteta koje je ni krivo ni duzno u svemu,ne zelim da ostane siroce,jer ja znam kako je odrast kao siroce.
Hvala svima na razumijevanju.
- Not My Idea
#2 Re: Please Help...
Pa trebao si razmisljat o tom djetetu ranije.
Mogu shvatit da si imao problematicno djetinjstvo ali ne mozes ic kroz zivot koristeci to kao izgovor za pizdarije koje radis. I sam velis da znas da ti alkohol skodi i da te cini nasilnim i opet odes s drustvom i napijes se a haman samo da bi ispao frajer.
Kako mozes rec da volis svoju zenu kad je udaras TRUDNU, kad je psihicki i fizicki zlostavljas, kad joj dolazis pijan i dovodis pijanog druga a zena trudna...
Iskreno se nadam da se ona tebi nece vratit jer ti nju ne zasluzujes. I ako je ti zao tog djeteta-nemoj da ti bude, bolje ce mu bit s njom samom nego s vama u braku. I necu se izvinjavat sto sam direktna jer samo tako i zasluzujes.
Trebas potrazit pomoc i promijenit se a tek onda molit zenu da ti se vrati i molim je da budes dijelom zivota vaseg djeteta.
Mogu shvatit da si imao problematicno djetinjstvo ali ne mozes ic kroz zivot koristeci to kao izgovor za pizdarije koje radis. I sam velis da znas da ti alkohol skodi i da te cini nasilnim i opet odes s drustvom i napijes se a haman samo da bi ispao frajer.
Kako mozes rec da volis svoju zenu kad je udaras TRUDNU, kad je psihicki i fizicki zlostavljas, kad joj dolazis pijan i dovodis pijanog druga a zena trudna...
Iskreno se nadam da se ona tebi nece vratit jer ti nju ne zasluzujes. I ako je ti zao tog djeteta-nemoj da ti bude, bolje ce mu bit s njom samom nego s vama u braku. I necu se izvinjavat sto sam direktna jer samo tako i zasluzujes.
Trebas potrazit pomoc i promijenit se a tek onda molit zenu da ti se vrati i molim je da budes dijelom zivota vaseg djeteta.
- to sam ja!
#3 Re: Please Help...
Sve to stoji sto si rekla/ao,ja ovdje upravo i trazim pomoc u samom naslovu,a pogresno je da sam pjan dolazio,to se desilo treci mozda put u citavom braku,a prvi put da nekog dovedem od kolega,a ja nezelim biti frajer,ja samo zelim zivit normalnim zivotom sa voljenim osobama.Not My Idea wrote:Pa trebao si razmisljat o tom djetetu ranije.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
granulo
#6 Re: Please Help...
Iz korijena se niko ne moze promijeniti. Ostavi alkohol, a bogami i "drustvo" jer ovo je tek pocetak nevolja koje ce se najvise tebi "obiti" o glavu. Najgore je ono - hajd' sta ima veze! Sve ima veze. Samo malo treba da se skontas. Ako ponekad zelis da popijes ucini to kod svoje kuce i nekoliko piva. Ako ne mozes da se kontrolises onda nemoj nikako. Nemoj traziti opravdanja za izlazak sa rajom i nemoj zenu ostavljati samu kuci. Nijedna ljubav to ne moze izdrzati. Ne panici, stani na loptu. Ako se budes okretao raji, vjeruj, gotov si. Pa dobro, plane covjek, ali nemoj da se desi ono najgore, pa da vidis kako se mozes suzdrzati... ili ces bas propasti. Ne treba ti ni Hegel ni Frojd, ali pronadji neko strucno lice koje te moze poduciti kako da se kontrolises u najgorim momentima. Nije bolan vazno ko je u pravu upamti to, nego kako se nosis sa situacijom u datom momentu. Nadji nesto cime ces se zanimati, bjezi od sjedenja. Opasna je i jedna piva jer onda gubis kontrolu, jedna drugu vuce. Ostalo je kod tebe nerjesenih stvari iz djetinjstva, straha nekog. Ako imas nekome nesto da kazes od onih koji su te tukli kad si bio mali, reci, rascisti neke stvari. Nosis to neko ponizenje u sebi od svega sto se dogodilo u proslosti, nakupilo se necega. A i nismo svi istog temperamenta. Dzaba je, mora se odrasti, ponekad preko noci, pa svidjelo se to covjeku ili ne. Drzim palceve.
-
SundanceKid
#7 Re: Please Help...
Drug, sve na stranu, ali udariti TRUDNU zenu...nemam rijeci... Da sam ja brat ili roditelj tvoje zene...ma ne znam sta bi ti uradio! Ja sam stvarno totalno nenasilna osoba, nisam se potukao od djetinjstva ranog, ruku nikad nisam digao na bilo koga ili bilo sta pokusao raspravit tucom, ali ja bi te zbog toga odlezao!
I ne govorim ti to jer sam kabadahija, nit u onom smislu "ja bi te prebio" i slicno, vec samo da ti opisem i pojasnim koliko je tvoj problem velik, i koliko je ozbiljna ta stvar koju si uradio. Od toga ne moze gore, doci PIJAN i udariti TRUDNU zenu...ma uopste udariti svoju zenu, ma sta ona uradila...ne moze gore... Znaci kreni od toga da razumijes sta si uradio, i kolika je to steta i problem. Onda daj dovoljno vremena tim roditeljima i braci da se ohlade, to nije dan dva, to je mjesec dva. Takvo ti nesto nikad nece halalit, sigurno, jos ako ti podgrijavas stvari sa nekim kidnapovanjem i otimanjem zene....tek si onda u problemu. Daj ljudima vremena da se ohlade, pa tek onda otidji sam, bez kolega, prijatelja, jer ne ides da se tuces s nekim, vec da razgovaras, i da im kazes kako su upravu, i kako si pogrijesio, jer nista drugo nemas osim da o samom sebi i svom djelu kazes sve najgore. Eh onda moli za oprost, prvo svoju zenu, pa onda njenu porodicu, u medjuvremenu si pronadji psihijatra ili neki drugi oblik pomoci, pa reci roditeljima da si nasao pomoc, makar nek tako vide da se u necemu trudis i da se stvarno hoces promijenit.
Uostalom, budi musko, i reci sebi (ne zbog zene, nego zbog samoga sebe) ja vise nikad, ni pod kojim uslovima necu KAP alkohola popit. Ja volim svoju zenu i dijete, a alkohol manje od toga, a i nek joj to bude simbol odricanja i tvoje ozbiljne namjere, nikad vise ni kap, i sa tako velikim korakom, podvuci crtu svemu ovome sto si uradio, i uz malo (vise) srece, mozda i dobijes to cemu se nadas...
I ne govorim ti to jer sam kabadahija, nit u onom smislu "ja bi te prebio" i slicno, vec samo da ti opisem i pojasnim koliko je tvoj problem velik, i koliko je ozbiljna ta stvar koju si uradio. Od toga ne moze gore, doci PIJAN i udariti TRUDNU zenu...ma uopste udariti svoju zenu, ma sta ona uradila...ne moze gore... Znaci kreni od toga da razumijes sta si uradio, i kolika je to steta i problem. Onda daj dovoljno vremena tim roditeljima i braci da se ohlade, to nije dan dva, to je mjesec dva. Takvo ti nesto nikad nece halalit, sigurno, jos ako ti podgrijavas stvari sa nekim kidnapovanjem i otimanjem zene....tek si onda u problemu. Daj ljudima vremena da se ohlade, pa tek onda otidji sam, bez kolega, prijatelja, jer ne ides da se tuces s nekim, vec da razgovaras, i da im kazes kako su upravu, i kako si pogrijesio, jer nista drugo nemas osim da o samom sebi i svom djelu kazes sve najgore. Eh onda moli za oprost, prvo svoju zenu, pa onda njenu porodicu, u medjuvremenu si pronadji psihijatra ili neki drugi oblik pomoci, pa reci roditeljima da si nasao pomoc, makar nek tako vide da se u necemu trudis i da se stvarno hoces promijenit.
Uostalom, budi musko, i reci sebi (ne zbog zene, nego zbog samoga sebe) ja vise nikad, ni pod kojim uslovima necu KAP alkohola popit. Ja volim svoju zenu i dijete, a alkohol manje od toga, a i nek joj to bude simbol odricanja i tvoje ozbiljne namjere, nikad vise ni kap, i sa tako velikim korakom, podvuci crtu svemu ovome sto si uradio, i uz malo (vise) srece, mozda i dobijes to cemu se nadas...
-
krtica_
#8 Re: Please Help...
Doso sam do onog kad si je udario tako da mi nije trebalo citanje cijelog zida teksta da zakljucim da si idiot.
Idiot si deal with it a ona ako je pametna razgulit ce sto dalje.
bajdvej problematicno djetinjstvo je najljigaviji izgovor za ponasanje, i ja sam imo usrano djetinjstvo a nisam idiot, ni trijezan, ni pijan.
Idiot si deal with it a ona ako je pametna razgulit ce sto dalje.
bajdvej problematicno djetinjstvo je najljigaviji izgovor za ponasanje, i ja sam imo usrano djetinjstvo a nisam idiot, ni trijezan, ni pijan.
Last edited by krtica_ on 20/06/2012 20:18, edited 1 time in total.
- JThomas
#9 Re: Please Help...
pa posjećuj i sad psihologe, psihijatre i koga god još treba, ha ja. i ako se žena ne vrati, moraš se srediti radi sebe, svoje budućnosti i svoje okoline.
dobro je što si svjestan da imaš problem koji očito sam ne možeš da riješiš.
dobro je što si svjestan da imaš problem koji očito sam ne možeš da riješiš.
- ortodont
#10 Re: Please Help...
Kada bi meni uopšte naumpalo da dignem ruku na nekoga, pogotovo ženu, pa zatim trudnu, ne znam, ne bih mogao živjeti sam sa sobom
.
Pusti ti njih sad, ti imaš ozbiljne probleme, prvo raščisti sam sa sobom, a poslije traži oprost kako dolikuje.
Sramota, stid me je što sam muško kada ovo čitam!

Pusti ti njih sad, ti imaš ozbiljne probleme, prvo raščisti sam sa sobom, a poslije traži oprost kako dolikuje.
-
krtica_
#11 Re: Please Help...
Nema te sta bit stid, u stvari treba da se ponosis, jer pravi muskarac se nikad onako ne bi ponasao prema zeni...jadnoortodont wrote:Kada bi meni uopšte naumpalo da dignem ruku na nekoga, pogotovo ženu, pa zatim trudnu, ne znam, ne bih mogao živjeti sam sa sobom.
- to sam ja!
#12 Re: Please Help...
Hvala svima,opet pitam sve,da li ima neko ovdje ko mi moze pomoci,da li ima neko ko zna nekog sto mi moze pomoc,hvala vam svima u svakom slucaju,ja shvatam da mi treba pomoc,ja pokusavam evo 7 dana rasciscavam sam sa sobom,ali zelim i strucnu pomoc,ako treba u ludnici,onda u ludnicu,ako cu izac normalan iz nje,nezelim u buduce da radim iste ili slicne stvari,bez obzira vratila se meni zena ili ne,a shvatam i kriticare,jer ko nije dozivio ne moze ni znati
- DenisSarajevo
#13 Re: Please Help...
Posveti se vjeri
-
spacebound
#14 Re: Please Help...
s obzirom da ti nemam šta lijepo niti utješno napisat bolje da šutim.jedino ovo da čisto sumnjam da ćeš se promijenit,tući ćeš je i dalje a kao voliš je.ma ja baš...
s obzirom da je moj otac bio alkoholičar znam šta pričam
s obzirom da je moj otac bio alkoholičar znam šta pričam
- Loulou
#15 Re: Please Help...
Ja se nadam da se žena neće vratiti (mada, sudeći po onome što si opisao, nisam sigurna) jer je pitanje vremena kad će njena sljedeća destinacija biti sigurna kuća.
Ti svakako potraži stručnu pomoć; počni od običnog doma zdravlja, neko će te već znati uputiti.
Ti svakako potraži stručnu pomoć; počni od običnog doma zdravlja, neko će te već znati uputiti.
-
sherazade
#16 Re: Please Help...
Treba ti anger management skills, da se mozes malo bolje kontrolisati. http://www.mayoclinic.com/health/anger- ... nt/MH00102
-
amko76
#17 Re: Please Help...
Nemam običaj ulaziti ni pisati u ovom dijelu iz istog razloga iz kojeg smatram da si budala što tražiš savjet po forumima po internetima.
Kao svi su sveci ovdje i imaju savršene živote i samo će te osuđivati.
Aha jest jest
P.S. I na onoj temi o seksu, svi se ovdje seksaju toliko da nemaju kad ni jesti ni piti
Aha jest jest
Aha jest jest
P.S. I na onoj temi o seksu, svi se ovdje seksaju toliko da nemaju kad ni jesti ni piti
Aha jest jest
-
sherazade
#18 Re: Please Help...
Tu imas Anger management: 10 tips to tame your tempersherazade wrote:Treba ti anger management skills, da se mozes malo bolje kontrolisati. http://www.mayoclinic.com/health/anger- ... nt/MH00102
- to sam ja!
#19 Re: Please Help...
ma vjeruj mi da trazim gdje stignem,noci malo raspravljajuci sam sa sobom,malo rezimirajuci dokle sam i sta sam i kako sam,nadam se ko eto naice neki psiholog li jaran od psihologa pa ce me posavjetovat ili uputit,a uzmite u obzir da je do sinoc bilo lakse ici,jer sam imao i zeninu podrsku,a od sinoc nemam nikog,ispricao sam sefu na poslu,da zna da me ne handri,a njegov komentar na sve je bio : "ma pusti ba vrati ce se ona vidjeces,ja ti kazem",ono nema dalje majke miamko76 wrote:Nemam običaj ulaziti ni pisati u ovom dijelu iz istog razloga iz kojeg smatram da si budala što tražiš savjet po forumima po internetima.
Aha jest jest
-
krtica_
#20 Re: Please Help...
Trebas na savjetovanje, to je obicno posao posebno usmjerenih socijalnih radnika i trebalo bi da ide preko centra, medjutim to bi sve trebalo a stvarno ne znam je li tako u praksi.to sam ja! wrote:Hvala svima,opet pitam sve,da li ima neko ovdje ko mi moze pomoci,da li ima neko ko zna nekog sto mi moze pomoc,hvala vam svima u svakom slucaju,ja shvatam da mi treba pomoc,ja pokusavam evo 7 dana rasciscavam sam sa sobom,ali zelim i strucnu pomoc,ako treba u ludnici,onda u ludnicu,ako cu izac normalan iz nje,nezelim u buduce da radim iste ili slicne stvari,bez obzira vratila se meni zena ili ne,a shvatam i kriticare,jer ko nije dozivio ne moze ni znati
Takodjer psiholog ti moze pomoci ali ipak socijalni radnici koju su upuceni u te preobleme bi bili bolji izbor.
Stvar je u tom da niko ne moze mahnuti rukom i rijesiti tvoje probleme, mogu te samo usmjeriti na pravi put i pomoci ti da shvatis u kakvoj si situaciji, najbitnija je promjena koja dolazi od tebe.
Ne idi psihijatru, samo ce te bezze natrpat tabletama.
-
sherazade
#21 Re: Please Help...
Zato ima psiholog ako nece tablete
-
ice2cube
#22 Re: Please Help...
Nista ne mozete bez tudjih savjeta Boze ccc, sta su ljudi prije 100 godina radili ??
Nisam ni citao tekst, al' et vjerovatno neka ljubavna drama.
Nisam ni citao tekst, al' et vjerovatno neka ljubavna drama.
- to sam ja!
#23 Re: Please Help...
vidim druze/drugarice da mi nastojis pomoc,ovo otprilike koliko sam razumio iz onog linka je ono klasika,smiri se ,strpi se,ispeci pa reci,ja ovakokad sam "normalan",ja i ne pravim nikakva sranja,ali kad sam pijan ili kad sam u pravu ili bar smatram da samu pravu i smatram krupnom stvari to,a neko me ubjedjuje da nije tako,onda poludim naglo,budem van sebe,nemam kontrolu,nebiram rijeci,meni je vise potrebno,kako se strpit pa da neplanem,jer ja znam to broji do 10 itd.,ali u timnekim datim momentima se nesjetim niceg toga,znaci a zelim da se sjetimsherazade wrote:Zato ima psiholog ako nece tablete
- Svemirco
#24 Re: Please Help...
*rant*rant*
svaka koju prešutim je zlatna....
svaka koju prešutim je zlatna....
Last edited by Svemirco on 20/06/2012 21:30, edited 1 time in total.
- kadinica
#25 Re: Please Help...
Pročitala sam sve.
Pozitivna stvar u svemu ovome je da si uvidio da imaš problem i da si odlučio potražiti pomoć.
Sve ostalo je loše.
Loše je što ste oboje istog karaktera, pa nijedno nije u situaciji povući ručnu kad treba.
Loše je što je alkohol u igri i nasilje u porodici.
Loše je što je ona trudna.
Loše je što ste umiješali i njenu i tvoju familiju, pa će trebati dobro potegnuti da se situacija izgladi.
Ovdje pokušaj, vjerujem da su najupućeniji i da vam samo oni mogu pomoći, sretno
http://www.porodicno.ba/
Pozitivna stvar u svemu ovome je da si uvidio da imaš problem i da si odlučio potražiti pomoć.
Sve ostalo je loše.
Loše je što ste oboje istog karaktera, pa nijedno nije u situaciji povući ručnu kad treba.
Loše je što je alkohol u igri i nasilje u porodici.
Loše je što je ona trudna.
Loše je što ste umiješali i njenu i tvoju familiju, pa će trebati dobro potegnuti da se situacija izgladi.
Ovdje pokušaj, vjerujem da su najupućeniji i da vam samo oni mogu pomoći, sretno
http://www.porodicno.ba/