Creasy wrote:Znaci totalni sam laik... zanima me koji bi TV (plazma ili LCD) bio najpogodniji za spajanje sa racunarom (graficka starija - 8500GT) u cilju gledanja filmova sa racunara na TV-u?
Dalje, koji bi kablovi bili najbolji za prenos slike i tona sa racunara na TV, odnosno da li je moguce svaki novi TV povezati sa kompjuterom bez rizika da ce nesto crci na TV-u ili racunaru? Takodje, planirao sam ubaciti i 5.1 sistem da bi ugodjaj gledanja bio potpuniji, ali to tek iduce godine...
Najbolje spojiti HDMI kablom naravno, i nije bitno koja je vrsta TV-a, jer sad svi novi modeli naravno imaju HDMI. Za ovo nije toliko bitna grafička, koliko procesor, jer za bestrzajno puštanje video zapisa u 1080p (full HD) treba najmaje dual core 2.6GHz. Ja sam 2 godine bukvalno čeko da konačno više dođu dobri laptopi, pa da ovo bude iole izvodljivo, tako da je sad kod mene i5 2410.
Jer gledati sadržaje na 42'' u SD (standardna "DVD" definicija - 480p) je skoro pa patnja. Mislim SD ti neće trzati, ali ćeš vremenom vjerovatno htjeti gledati više HD sadržaja, pa zbog toga. Naravno, i najgora plazma je bolja od najboljeg LCD-a, jer LED i LCD jedostavno nemaju ni blizu crnu kao plazma, pa je sve Sivi dom.
Evo, kod mene je panasonic plazma i bolja je slika na njoj kad spojim sa HDMI nego na LED laptopu. Jače boje, kontrast, crna, pa čak i oštrina. Doduše kod mene je VT30 plazma.