Slika vrhunska
plazma ili LCD
Moderator: Benq
-
kone
#776 Re: plazma ili LCD
37 incha nije bas malo..Sad da li ima razlike izmedju gledanja na hd ready ili full hd,to stvarno ne znam jer nisam bas neki majstor za to sve.Ali sad cu vam nesto ispricati
.Gledao sam neki film(veze nemam koji,samo par minuta da vidim kakva je slika) u full hd rezoluciji na phillipsovom lcd-u hd ready.Prijatelj je samo smanjio mislim rezoluciju(zato i kazem da veze nemam sa ovom tehnikom
) sa 1080 na 500 i nesto(ako nije 576).
Slika vrhunska
...Znaci ipak nema veze tv,nego ono sto gledate(u kojem formatu je snimljeno)...
Slika vrhunska
-
mazzy
#777 Re: plazma ili LCD
Upravu si ... Ali sada koliko on ima 1080 materijala ... pitanje jekone wrote:37 incha nije bas malo..Sad da li ima razlike izmedju gledanja na hd ready ili full hd,to stvarno ne znam jer nisam bas neki majstor za to sve.Ali sad cu vam nesto ispricati.Gledao sam neki film(veze nemam koji,samo par minuta da vidim kakva je slika) u full hd rezoluciji na phillipsovom lcd-u hd ready.Prijatelj je samo smanjio mislim rezoluciju(zato i kazem da veze nemam sa ovom tehnikom
Slika vrhunska...Znaci ipak nema veze tv,nego ono sto gledate(u kojem formatu je snimljeno)...
Ja sebi narucio 42'' plasmu , HD READY
-
kone
#778 Re: plazma ili LCD
E to ne znam..Znam samo(koliko se sjecam)da je govorio da je taj film u full hd formatu tezak neki 13-14GB,ali je on skinuo negdje sa zone film od 5-6GB sa tom nizom rezolucijom(ili cime vecmazzy wrote:Upravu si ... Ali sada koliko on ima 1080 materijala ... pitanje jekone wrote:37 incha nije bas malo..Sad da li ima razlike izmedju gledanja na hd ready ili full hd,to stvarno ne znam jer nisam bas neki majstor za to sve.Ali sad cu vam nesto ispricati.Gledao sam neki film(veze nemam koji,samo par minuta da vidim kakva je slika) u full hd rezoluciji na phillipsovom lcd-u hd ready.Prijatelj je samo smanjio mislim rezoluciju(zato i kazem da veze nemam sa ovom tehnikom
Slika vrhunska...Znaci ipak nema veze tv,nego ono sto gledate(u kojem formatu je snimljeno)...
-
mazzy
#779 Re: plazma ili LCD
HD player je to
Ista slika bi ti bila i na FULL HD .
E da je tv 50'' vidjela bi se razlika ...
Ista slika bi ti bila i na FULL HD .
E da je tv 50'' vidjela bi se razlika ...
- Arc_Angel
#780 Re: plazma ili LCD
Ja sam skoro uzeo lg lcd led tv 4500. Htjeo sam model poslije le5500 ali je malo poskup za mene. Uglavnom ako kupujete lcd obavezno da budu led backlight. Izmaknes se malo i pogledas ostale led se jasno vidi koliko je bolji
- Distortion
#781 Re: plazma ili LCD
Planiram spojiti racunar sa TVom, korisnik SkyStar HD2, imam 1080 materijala sasvim dovoljno.mazzy wrote:Upravu si ... Ali sada koliko on ima 1080 materijala ... pitanje jekone wrote:37 incha nije bas malo..Sad da li ima razlike izmedju gledanja na hd ready ili full hd,to stvarno ne znam jer nisam bas neki majstor za to sve.Ali sad cu vam nesto ispricati.Gledao sam neki film(veze nemam koji,samo par minuta da vidim kakva je slika) u full hd rezoluciji na phillipsovom lcd-u hd ready.Prijatelj je samo smanjio mislim rezoluciju(zato i kazem da veze nemam sa ovom tehnikom
-
mazzy
#782 Re: plazma ili LCD
Opet mislim da nece biti neke razlike na 37''
Ja sebi kupujem 42'' , a da nije full hd ... Te necu sebi kupovat , a da znam da ne valja
Ja sebi kupujem 42'' , a da nije full hd ... Te necu sebi kupovat , a da znam da ne valja
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#783 Re: plazma ili LCD
hoĆel više ta ćetresdvojka plazma...da je zalijemomazzy wrote:Opet mislim da nece biti neke razlike na 37''
-
mazzy
#784 Re: plazma ili LCD
ma tu je, dok dodjepici wrote:hoĆel više ta ćetresdvojka plazma...da je zalijemomazzy wrote:Opet mislim da nece biti neke razlike na 37''
- respo
#785 Re: plazma ili LCD
razlike nema na 32" vec na 37 i gore je druga pricamazzy wrote:Opet mislim da nece biti neke razlike na 37''
mislim da si se zeznuo sto nisi kupio (ako si kupio) 42" a da nije full hd
al opet sad zavisi sta su tvoji prioriteti i sta ces gledati
-
mazzy
#786 Re: plazma ili LCD
ma gledat ce se SD signal na njojrespo wrote:razlike nema na 32" vec na 37 i gore je druga pricamazzy wrote:Opet mislim da nece biti neke razlike na 37''
mislim da si se zeznuo sto nisi kupio (ako si kupio) 42" a da nije full hd
al opet sad zavisi sta su tvoji prioriteti i sta ces gledati
- respo
#787 Re: plazma ili LCD
ok tebi ne treba vise i ok
posto ces gledati obicni program to je normala
al mrzim price i ne mislim samo na tebe nemoj se sta uvrijediti
ne treba ti to jer toga ovdje nema
ako ja nemam ili ne mogu priustiti brod ne znaci da ne treba otvoriti radnju nauticke opreme ovdje
ima ovdje raje koja ima hd na ovaj ili onaj nacin
za tvoju tvrdnju ne treba ti mogu se trenutno sloziti za 3D
jer tog materijala sada ima veoma malo mada i njega ima
ako ja nemam ili ne mogu priustiti brod ne znaci da ne treba otvoriti radnju nauticke opreme ovdje
- ExNihilo
#788 Re: plazma ili LCD
Sony KDL - 40BX400 za 1200 KM, šta kažete raja? Valjal čemu to?
- respo
#789 Re: plazma ili LCD
jesi siguran je li KDL ili KLV?
jer ima razlike pa sada zavisi koji je taj sto gledas
-
mazzy
#790 Re: plazma ili LCD
Nemam se sta uvrijediti, tu smo da raspravljamo i da covjek skonta sta mu je najboljerespo wrote:ok tebi ne treba vise i ok
Ne znam ko da kupi full hd, nece iskoristiti vise od nekih 30% od koliko bi mogao ( subjektivno misljenje )-
E sad da li se isplati zbog tih -30% placati tv 300km i vise... ?
A opet, cim neko ne zna sta je full hd ili nesto drugo, tesko da ima taj materijal ....
Ali ja ako nekome kazem da ne kupuje jer materijala nema puno, ne kazem da to ne valja. Ako neko smatra da ce imati materijal moze da kupi . Stvar je izbora .
Sada sam kupio plazmu tu, a kada 1080 materijal i digitalni signal postanu sasvim normalni u nas, do tada cu kupiti novi tv
-
mazzy
#791 Re: plazma ili LCD
Evo moze usporeditirespo wrote:jesi siguran je li KDL ili KLV?
http://www.plasma-lcd-crt.com/compares/ ... dl-40ex500
Ali ja mislim da je u nas KDL
- respo
#792 Re: plazma ili LCD
ako ne zna sta je full hd i te zezancije ne znaci da ne moze to nabaviti
posebno ne znamo ovdje na forumu ko je u kakvoj situaciji za nabavljanje necega i u kakvoj je finansijskoj situaciji
ako bez ideje ne zna mozda joj zna brat otac ili sta ja znam ko vec a imaju para da vrlo lako mogu kupovati orginal blu ray i tako to
to sto ti kazes je korisno prema onome koga znas licno pa znas bili to koristio u potpunosti djelimicno ili nikako
opet svako gleda prema sebi nevazno na finansije
da malo skrenem s teme imam recimo poznanika i raje koja bukvalno kupa se u novcu a jos nemaju lcd ili plazmu i tako ti primjeri jer ih zanima nesto drugo dok u drugom slucaju neki imaju full cool mega giga 5D sta ti ja znam a jedu kifle
tebi ako odgovara hd ready ili sta ti ja znam odgovara i meni jer meni ni iz dzepa ni u dzep
e sada recimo bez ideje bi mogla reci otprilike sta trazi pa da vidimo jeli joj odgovara full ili ready ili ima nema youtube wi-fi dlna ovakav onakav kontrast
evo recimo a preferiram sony i meni su oni vrh i vjerovatno bi izabrao prije sony nego bilo koju drugu marku ako je isti rang cijena i ciljana grupa modela pa cak i malo skuplji od ostalih
a s ostalim modelima bas i nisam toliko upoznat tako da uvijek neko moze sacekati da predlozi jos koji model
da se razumijemo ne radim za sony ili bilo sta vezano za sony
ovo referiranje je na osnovu dugogodisnjeg iskustva sa istim tako da sam u tu ruku subjektivan
posebno ne znamo ovdje na forumu ko je u kakvoj situaciji za nabavljanje necega i u kakvoj je finansijskoj situaciji
ako bez ideje ne zna mozda joj zna brat otac ili sta ja znam ko vec a imaju para da vrlo lako mogu kupovati orginal blu ray i tako to
to sto ti kazes je korisno prema onome koga znas licno pa znas bili to koristio u potpunosti djelimicno ili nikako
opet svako gleda prema sebi nevazno na finansije
da malo skrenem s teme imam recimo poznanika i raje koja bukvalno kupa se u novcu a jos nemaju lcd ili plazmu i tako ti primjeri jer ih zanima nesto drugo dok u drugom slucaju neki imaju full cool mega giga 5D sta ti ja znam a jedu kifle
tebi ako odgovara hd ready ili sta ti ja znam odgovara i meni jer meni ni iz dzepa ni u dzep
e sada recimo bez ideje bi mogla reci otprilike sta trazi pa da vidimo jeli joj odgovara full ili ready ili ima nema youtube wi-fi dlna ovakav onakav kontrast
evo recimo a preferiram sony i meni su oni vrh i vjerovatno bi izabrao prije sony nego bilo koju drugu marku ako je isti rang cijena i ciljana grupa modela pa cak i malo skuplji od ostalih
a s ostalim modelima bas i nisam toliko upoznat tako da uvijek neko moze sacekati da predlozi jos koji model
da se razumijemo ne radim za sony ili bilo sta vezano za sony
ovo referiranje je na osnovu dugogodisnjeg iskustva sa istim tako da sam u tu ruku subjektivan
- respo
#793 Re: plazma ili LCD
ma kod nasih radnji nikad ne znas sta te moze zapasti posebno ako su neke manje zato pitam da mu ne bi uvalio klvmazzy wrote:Evo moze usporeditirespo wrote:jesi siguran je li KDL ili KLV?
http://www.plasma-lcd-crt.com/compares/ ... dl-40ex500
Ali ja mislim da je u nas KDL
mada mislim da ih i nema ovdje al ajd znaj
slabo vjerujem nasim radnjama a posebno reklamama po novinama istih dok ne vidim licno i ne uvjerim se nista od toga
-
JBL
#794 Re: plazma ili LCD
Naravno da moze... Uvijek treba kupovati "za sutra". Ako to znaci da platis haman duplo, gledas "skuplje", gledas losiju sliku, imas vise problema, itd, itd. onda jos toliko boljerespo wrote:ako ne zna sta je full hd i te zezancije ne znaci da ne moze to nabaviti
-
ja71
#795 Re: plazma ili LCD
Zar jos uvijek postoje LCD-ovi sa 37" a da nisu FullHD ?mazzy wrote:37'' i FULL HD . Ne bacaj pare bezveze . Nadji neki drugi .Distortion wrote:Imam u planu kupiti Panasonic TX-L37S20E. Da li neko ima ovaj LCD?
Mozes li nesto konkretno preporuciti ?
-
mazzy
#796 Re: plazma ili LCD
Nisam nesto specijalno gledao, a nisam ni rekao da kupi 37'' .
Bez full hd moze naci 40'' jeftiniju nego 37'' sa full hd
- ExNihilo
#797 Re: plazma ili LCD
respo wrote:jesi siguran je li KDL ili KLV?
KDL je
- ExNihilo
#798 Re: plazma ili LCD
Raja, hajd pls nek mi neko kaže šta mi je pametnije uzet - Panasonic TX P42C25 ili Sony KDL 40BX400? Prvi je 1049 KM, a drugi 1199 KM. I ima li Panasonic usb port?
- Distortion
#799 Re: plazma ili LCD
Meni odgovara 37" zato sto je to max velicina koja ce mi se uklopiti u mjesto predvidjeno za tv dok vec 40" nece moci stati ispod vitrine. S druge strane necu zbog kupovine 42" mjenjat namjestaj u sobimazzy wrote:Nisam nesto specijalno gledao, a nisam ni rekao da kupi 37'' .
Vjerovatno Panasonic S20E verzija 37"...ili ako ima neki LG da je jeftiniji a istog kvaliteta