Plazma, bez razmisljanja, samo onda nista od Sonijaluckylaka wrote:HITNO.POMOC.Sutra kupujem novi tv .KOntam SONY .Plazma ili lcd.PLAZMA ili LcD.Brzo.
plazma ili LCD
Moderator: Benq
- mayab
#476 Re: plazma ili LCD
- luckylaka
#477 Re: plazma ili LCD
Evo usitnilo mi a niko nema konkretan odgovor jos se ovaj Mayab zajebava.I necu sad Sony nego Panasonic
- mayab
#478 Re: plazma ili LCD
Ne zajebavam se , stvarno, ja imam Panasonic plazmu , i mogu samo da dalje preporucim, kupi si 42X20 model , relativno jeftino, a kvalitet dokazan, uostalom vidi malo testove , kao i recenziju na hdtelevizija.comluckylaka wrote:Evo usitnilo mi a niko nema konkretan odgovor jos se ovaj Mayab zajebava.I necu sad Sony nego Panasonic
-
ja71
#479 Re: plazma ili LCD
ne znam koliko je ovo mjerodavno jer je postavljeno 2007 god.shiljak wrote:lcd plazma ili lcd?is this joke?
Evo vidi koji ti odgovara http://www.youtube.com/watch?v=rzoFoy8W2dI
od tada su obje tehnologije uznapredovale.
bez da ulazimo u puno detalja, generalno se moze reci:
LCD: ako ti je soba svijetla, npr. cesce gledas po danu
Plazma: ako gledas u tamnoj sobi npr. navece i ugasis svjetlo
Sa ekonomske strane: Manji ekrani su uglavnom LCD dok su veci uglavno Plazma.
Granica je negdje oko 42" - 46" (107cm - 117cm) dijagonale.
Ponavljam: medjuvremenu su obje tehnologije uznapredovale, tako da je razlika
kao sto neko rece u 5 deka.
Uglavnom vazi : vise para vise muzike.
Zato trazi da probas tv prije nego sto kupis jer ti ces ga gledati
kod kuce svaki dan sl. 5-10 godina.
a niko ne moze vidjeti kroz tvoje oci.
-
japo-
#480 Re: plazma ili LCD
kupuje se tvluckylaka wrote:HITNO.POMOC.Sutra kupujem novi tv .KOntam SONY .Plazma ili lcd.PLAZMA ili LcD.Brzo.
plazma, dobar je i lcd, al tamo kod tebe je drugi kvalitet u odnosu na ovaj naš tako
- shiljak
#481 Re: plazma ili LCD
pa eto isto si rekao kao ovi sa vide-aja71 wrote:ne znam koliko je ovo mjerodavno jer je postavljeno 2007 god.shiljak wrote:lcd plazma ili lcd?is this joke?
Evo vidi koji ti odgovara http://www.youtube.com/watch?v=rzoFoy8W2dI
od tada su obje tehnologije uznapredovale.
bez da ulazimo u puno detalja, generalno se moze reci:
LCD: ako ti je soba svijetla, npr. cesce gledas po danu
Plazma: ako gledas u tamnoj sobi npr. navece i ugasis svjetlo
Sa ekonomske strane: Manji ekrani su uglavnom LCD dok su veci uglavno Plazma.
Granica je negdje oko 42" - 46" (107cm - 117cm) dijagonale.
Ponavljam: medjuvremenu su obje tehnologije uznapredovale, tako da je razlika
kao sto neko rece u 5 deka.
Uglavnom vazi : vise para vise muzike.
Zato trazi da probas tv prije nego sto kupis jer ti ces ga gledati
kod kuce svaki dan sl. 5-10 godina.
a niko ne moze vidjeti kroz tvoje oci.
- Haris033
#482 Re: plazma ili LCD
Gdje se ima kupiti Panasonic TX-P42G20E i koja mu je cijena???
-
baja
#483 Re: plazma ili LCD
Kat.Broj: TX-P42X20E
Naziv: Panasonic Plazma TX-P42X20E 42“ -107cm
Cijena KM: 1,149.00
Imtec.ba a ne znam ima li gdje jeftinije? ima neki na pik-u terabajt prodaje po 1080 http://www.pik.ba/artikal/382905/tv-pla ... x-p42x20e/ pa ti vidi sta se isplati...
Naziv: Panasonic Plazma TX-P42X20E 42“ -107cm
Cijena KM: 1,149.00
Imtec.ba a ne znam ima li gdje jeftinije? ima neki na pik-u terabajt prodaje po 1080 http://www.pik.ba/artikal/382905/tv-pla ... x-p42x20e/ pa ti vidi sta se isplati...
- luckylaka
#484 Re: plazma ili LCD
Bjazi ba .Pitaj oni na onoj nasoj temi koliko sam trazio tvoj br.tel. ili da se javis a tebe danima nigdje nije bilo.Jos u Visokom pito ljudi znal iko,,Japu,,ma kakvi niko nije cuo i ja onda onu tvoju stoju halalim Semiru O.za piramide.Vidim covjek nema a ima volje za posao.Sorry za OFF.japo- wrote:kupuje se tvluckylaka wrote:HITNO.POMOC.Sutra kupujem novi tv .KOntam SONY .Plazma ili lcd.PLAZMA ili LcD.Brzo.a đe je mojih 100$
![]()
![]()
![]()
plazma, dobar je i lcd, al tamo kod tebe je drugi kvalitet u odnosu na ovaj naš tako
- shiljak
#485 Re: plazma ili LCD
evo ono sto sam ja pitao, kakva je slika na 42" televizoru:
http://www.bug.hr/vijesti/slika-digital ... 04325.aspx
Proces prelaska na digitalno emitiranje zemaljske televizije je netom završio. Ako ste ga pratili zajedno s nama ili jednostavno niste živjeli ispod kamena posljednjih godinu dana, znate sve iz milijuna reklama kojima smo bili bombardirani: slika bez smetnji i snijega, jasan ton, digitalno, digitalno, digitalno, ma milina jedna.
Za divno čudo, cijela je Hrvatska ove porođajne muke digitalne proživjela i preživjela prilično bezbolno. Jedna po jedna digitalna regija, TV pretplatnici su s kuponima Vlade skočili do trgovine po digitalni prijemnik od stotinjak i sitno kuna za postojeći televizor ili taj isti bon iskoristili za kupnju novog televizora s ugrađenim digitalnim prijemnikom.
Baš su ovi drugi, novopečeni vlasnici LCD televizora ili plazme digli svoj glas u negodovanju - tiho kod kuće ili glasnije na našem forumu. Ne bi se moglo reći da su njihovi problemi osobito novi ili nepoznati – jednostavno su sada mnogobrojniji i daleko uočljiviji.
Televizijska slika naših nacionalnih televizija se i dalje emitira u istom onom 4:3 omjeru kao i ranije pa ju morate razvući preko cijelog 16:9 ekrana. S vremenom se možete naviknuti na to da su Onur i Šeherezada istovremeno i spljošteni i razvučeni, ali gle! Cijela ta razvučena slika je izbliza puna čudnih fleka i artefakata kodiranja pa izgleda više kao YouTube nego išta drugo. Izem ti tu digitalizaciju!
Problem je jednostavan – od ničega je teško napraviti nešto, pa se tako niti od informacijama siromašne 4:3 PAL 576i slike ne može napraviti nešto na 16:9 televizoru. Doduše, neki će televizori to razvlačenje napraviti bolje, neki lošije, neki će sredinu razvući više, a rubove manje ili obratno. No, to je kao da radite pizzu pa već ionako tanko tijesto razvlačite sve više i više kako bi vam pizza ispala veća.
U redu, problem razvlačenja bi se trebalo riješiti početkom iduće godine (šuška se o 1. siječnja 2011.) kada krene emitiranje televizijske slike u 16:9 formatu. Tada će valjda kvaliteta slike na vašem televizoru uhvaćena preko antene dosegnuti kvalitetu slike istog televizijskog programa koju svojim korisnicima pružaju kabelski i IPTV operateri.
No, tu bi priliku trebalo iskoristiti da se istovremeno poradi na svemu što utječe na općenitu kvalitetu slike. Kao što kažu naši forumaši, zašto jedna te ista utrka F1 izgleda bolje na ORF-u, njemačkom RTL-u i sličnima nego na HRT-u? Izvor signala im je valjda isti - sigurno nije da HRT piratizira prijenos s kamerom u studiju uperenom na televizor pa da su slova u telopu zbog toga nečitka...
- shiljak
#486 Re: plazma ili LCD
evo ono sto sam ja pitao kakva je slika na 42" televizoru. Ovdje ima clanak o kvaliteti slike i slicno..
Proces prelaska na digitalno emitiranje zemaljske televizije je netom završio. Ako ste ga pratili zajedno s nama ili jednostavno niste živjeli ispod kamena posljednjih godinu dana, znate sve iz milijuna reklama kojima smo bili bombardirani: slika bez smetnji i snijega, jasan ton, digitalno, digitalno, digitalno, ma milina jedna.
Za divno čudo, cijela je Hrvatska ove porođajne muke digitalne proživjela i preživjela prilično bezbolno. Jedna po jedna digitalna regija, TV pretplatnici su s kuponima Vlade skočili do trgovine po digitalni prijemnik od stotinjak i sitno kuna za postojeći televizor ili taj isti bon iskoristili za kupnju novog televizora s ugrađenim digitalnim prijemnikom.
Baš su ovi drugi, novopečeni vlasnici LCD televizora ili plazme digli svoj glas u negodovanju - tiho kod kuće ili glasnije na našem forumu. Ne bi se moglo reći da su njihovi problemi osobito novi ili nepoznati – jednostavno su sada mnogobrojniji i daleko uočljiviji.
Televizijska slika naših nacionalnih televizija se i dalje emitira u istom onom 4:3 omjeru kao i ranije pa ju morate razvući preko cijelog 16:9 ekrana. S vremenom se možete naviknuti na to da su Onur i Šeherezada istovremeno i spljošteni i razvučeni, ali gle! Cijela ta razvučena slika je izbliza puna čudnih fleka i artefakata kodiranja pa izgleda više kao YouTube nego išta drugo. Izem ti tu digitalizaciju!
Problem je jednostavan – od ničega je teško napraviti nešto, pa se tako niti od informacijama siromašne 4:3 PAL 576i slike ne može napraviti nešto na 16:9 televizoru. Doduše, neki će televizori to razvlačenje napraviti bolje, neki lošije, neki će sredinu razvući više, a rubove manje ili obratno. No, to je kao da radite pizzu pa već ionako tanko tijesto razvlačite sve više i više kako bi vam pizza ispala veća.
U redu, problem razvlačenja bi se trebalo riješiti početkom iduće godine (šuška se o 1. siječnja 2011.) kada krene emitiranje televizijske slike u 16:9 formatu. Tada će valjda kvaliteta slike na vašem televizoru uhvaćena preko antene dosegnuti kvalitetu slike istog televizijskog programa koju svojim korisnicima pružaju kabelski i IPTV operateri.
No, tu bi priliku trebalo iskoristiti da se istovremeno poradi na svemu što utječe na općenitu kvalitetu slike. Kao što kažu naši forumaši, zašto jedna te ista utrka F1 izgleda bolje na ORF-u, njemačkom RTL-u i sličnima nego na HRT-u? Izvor signala im je valjda isti - sigurno nije da HRT piratizira prijenos s kamerom u studiju uperenom na televizor pa da su slova u telopu zbog toga nečitka...
- Control panel
-
ja71
#488 Re: plazma ili LCD
dobar izbor pod uslovom da ne spadas u onu manjinu koja je osjetljiva na treperenje plazmeControl panel wrote:ja planiram uzeti panasonica G20 46-icu.
http://www.usporedi.hr/testovi/test-pan ... tx-p42g20e
- Control panel
#489 Re: plazma ili LCD
valjda neja71 wrote:dobar izbor pod uslovom da ne spadas u onu manjinu koja je osjetljiva na treperenje plazmeControl panel wrote:ja planiram uzeti panasonica G20 46-icu.
http://www.usporedi.hr/testovi/test-pan ... tx-p42g20e
- respo
#490 Re: plazma ili LCD
odlucih se ponoviti novim tv-om
ovaj je evc "star" tako da on ide majci a ja kupujem sony 40nx700 bijeli
u tehnomagu je 2499KM
ako inace nekog zanimaju cijene sony proizvoda u tehnomagu
imam cjenovnik kod sebe pa nek pita
u tehnomagu je 2499KM
- Control panel
#491 Re: plazma ili LCD
ja cuh samo samsung ili panasonic, ostalo je truba.respo wrote:odlucih se ponoviti novim tv-om
u tehnomagu je 2499KM
- respo
#492 Re: plazma ili LCD
slabo cujes
i philips je beton
samo znas kako ti je ovdje kad se naklate na jednu marku niko i ne gleda na druge jer kao eto ta se pokazala i to je onda vrh za nas
i philips je beton
samo znas kako ti je ovdje kad se naklate na jednu marku niko i ne gleda na druge jer kao eto ta se pokazala i to je onda vrh za nas
-
ja71
#493 Re: plazma ili LCD
I meni se Philips cini kao najbolji, osim 36xx serije.respo wrote:slabo cujes
i philips je beton
A ako hoces dobar kompromis izmedju love i kvalitete slike onda je Toshiba dobra, ali ne svaka tako da se mora prije probati. Mada mi je Samsungove 4xx i 5xx serije kante.
Ali sve je to u globalu.
Mora se isprobatti prije nego sto se kupi.
- respo
#494 Re: plazma ili LCD
da se razumijemo ja preferiram sony u svakom smislu bez obzira sto recimo auto zvucnici sony su srednja zalost jer tu recimo i ne trebam sad nesto high end dovoljno mi je samo malo bolji od fabrickih
zato mislim da su medju tv-ima vrh
a philips mi je nekako drugi medju tv-ima
opet da naglasim ovo je moje misljenje koje ne mora biti odrednica za ostale
zato mislim da su medju tv-ima vrh
a philips mi je nekako drugi medju tv-ima
opet da naglasim ovo je moje misljenje koje ne mora biti odrednica za ostale
- Control panel
#495 Re: plazma ili LCD
philips naravno nije los, ali ga ja ne vidjeh bas nesto cesto kod nas. gdje ga ima i koje su mu cijene u 46 verziji.respo wrote:slabo cujes
i philips je beton
-
bob7
#496 Re: plazma ili LCD
Dragi forumasi kontao sam uzeti neki manji lcd zato sto mi je soba po prilicno mala mozda nekih 25 ica, pa da li mi moze neko savjeti dati ili sl
- respo
#497 Re: plazma ili LCD
konkretno ti mogu reci koliko su sony modeli u tehnomagu jer imam njihov cijenik ovdje kuci ostalo ne znam to ce ti nadam se drugi pomoci
oni imaju samo jedan 26"
oznaka je 26EX302 i cijena mu je 699
oni imaju samo jedan 26"
oznaka je 26EX302 i cijena mu je 699
-
bob7
#498 Re: plazma ili LCD
uu to mi je po prilicno mnogo novca za manji ekran, kontao sam da je jeftinije...
- semirsar
#499 Re: plazma ili LCD
Pa, ako je tako... isto u tehnomagu imas i Elit lcd tv, valjda su dobri... ne znam, evo link pa pogledaj http://www.elit-electronics.com/products/televizoribob7 wrote:uu to mi je po prilicno mnogo novca za manji ekran, kontao sam da je jeftinije...
- respo
#500 Re: plazma ili LCD
jest da je malo ot
al me iznervira sto mi malo starije kucno kino nije bas "kompatibilno" sa novim tv-om pa tu recimo na tv-u fali audio izlaz ili suprotno na kucnom kino szstavu fali digital optical audio
al me iznervira sto mi malo starije kucno kino nije bas "kompatibilno" sa novim tv-om pa tu recimo na tv-u fali audio izlaz ili suprotno na kucnom kino szstavu fali digital optical audio