Mislim da je to cuveni Samsungov algoritam peglanja slike. Probaj iskljuciti negdje u opcijama "pamet" televizoralokalni_razdjevicar wrote:ja sam kupio lcd samsungov40h6240 ali nikako nisam zadovoljan hd slikom. nekako su mi lica kod ljudi zamrljana i pojedini detalji, ne sviđa mi se nikako.
plazma ili LCD
Moderator: Benq
-
sabanss
#3351 Re: plazma ili LCD
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3352 Re: plazma ili LCD
100% moraju biti setovanja koja to ispravljaju ...sabanss wrote:Mislim da je to cuveni Samsungov algoritam peglanja slike. Probaj iskljuciti negdje u opcijama "pamet" televizoralokalni_razdjevicar wrote:ja sam kupio lcd samsungov40h6240 ali nikako nisam zadovoljan hd slikom. nekako su mi lica kod ljudi zamrljana i pojedini detalji, ne sviđa mi se nikako.
-
lokalni_razdjevicar
#3353 Re: plazma ili LCD
i sta trebam da iskljucim? neka me neko uputisabanss wrote:Mislim da je to cuveni Samsungov algoritam peglanja slike. Probaj iskljuciti negdje u opcijama "pamet" televizoralokalni_razdjevicar wrote:ja sam kupio lcd samsungov40h6240 ali nikako nisam zadovoljan hd slikom. nekako su mi lica kod ljudi zamrljana i pojedini detalji, ne sviđa mi se nikako.
-
bullmastiff
#3354 Re: plazma ili LCD
Koja veličina je najbolja za nekih 2,8m udaljenosti ?
je li 32 dovoljna? je il 42 prevelika?
i moze li neko ukratko, sta da kupim do 850KM? je li Sony 32 w705 najbolja opcija?
hvala
je li 32 dovoljna? je il 42 prevelika?
i moze li neko ukratko, sta da kupim do 850KM? je li Sony 32 w705 najbolja opcija?
hvala
- mayab
#3355 Re: plazma ili LCD
Nemoj 32, uzmi veći!
- rovac13
#3356 Re: plazma ili LCD
Za te pare ja bi ovorovac13 wrote:Juce isao sa drugom da kupi tv.....iznenadio sam se sony 40w605 po cijeni 899KM i jos na to popust za gotovinu 5% ispade oko 850 KM.
Ili se meni ucinilo ili je ovo super cijena
-
sabanss
#3357 Re: plazma ili LCD
Na Panasonicu se to zove IFC - intelligent frame creation, na Samsungu bi bilo Auto Motion Plus ili Clear Motion Rate ako je vjerovati Google-u. Nemam Samsung pa ne znam.lokalni_razdjevicar wrote:i sta trebam da iskljucim? neka me neko uputisabanss wrote:Mislim da je to cuveni Samsungov algoritam peglanja slike. Probaj iskljuciti negdje u opcijama "pamet" televizoralokalni_razdjevicar wrote:ja sam kupio lcd samsungov40h6240 ali nikako nisam zadovoljan hd slikom. nekako su mi lica kod ljudi zamrljana i pojedini detalji, ne sviđa mi se nikako.
U sustini radi se o opciji da TV pokusava nekako nadomjestiti manjak informacija iz originalnog signala kada pravi upsize na rezoluciju ekrana.
-
lokalni_razdjevicar
#3358 Re: plazma ili LCD
U sustini radi se o opciji da TV pokusava nekako nadomjestiti manjak informacija iz originalnog signala kada pravi upsize na rezoluciju ekrana.[/quote]
Ja to neumijem da nađem- ima li ko da pomogne.
Ja to neumijem da nađem- ima li ko da pomogne.
-
sabanss
#3359 Re: plazma ili LCD
Nemam Samsung pa guglam:
http://support-us.samsung.com/cyber/pop ... N46C750R2F
Valjda im se meniji ne razlikuju puno
-
bullmastiff
#3360 Re: plazma ili LCD
SONY DKL 32W705
da li da uzmem taj ili nesto drugo velicine 32"?
Kazu da je ovaj SONY jedan od boljih..
- semirsar
#3361 Re: plazma ili LCD
Ja uzeo 42" u tehnomagu na akciji i naprosto sam odusevljen sa aparatombullmastiff wrote:SONY DKL 32W705
Sigurno se neces razocarati, jos ako na akciji ubodes i bd player... perfekcija, pogledaj na 4-oj strani
http://tehnomag.com/katalog/11.2014.pdf
Recenzija je na http://hdtelevizija.com/2014/04/05/sony ... recenzija/ sve je isto i za 32" ekran
-
lokalni_razdjevicar
#3362 Re: plazma ili LCD
nema to kod menesabanss wrote:Nemam Samsung pa guglam:
-
lokalni_razdjevicar
#3363 Re: plazma ili LCD
lokalni_razdjevicar wrote:evo našao sam, ne znam šta da kažem. malo je bolje ali nije to tosabanss wrote:Nemam Samsung pa guglam:
-
lokalni_razdjevicar
#3364 Re: plazma ili LCD
sad mi se prilikom brzog pomjeranja slike zamanta.
-
bullmastiff
#3365 Re: plazma ili LCD
hvala..ovaj danas uzimama 32" za udaljenost od 2,8m do 3 m..sasvim dovoljno..semirsar wrote:Ja uzeo 42" u tehnomagu na akciji i naprosto sam odusevljen sa aparatombullmastiff wrote:SONY DKL 32W705
Kazu da je ovaj SONY jedan od boljih..![]()
Sigurno se neces razocarati, jos ako na akciji ubodes i bd player... perfekcija, pogledaj na 4-oj strani
http://tehnomag.com/katalog/11.2014.pdf
Recenzija je na http://hdtelevizija.com/2014/04/05/sony ... recenzija/ sve je isto i za 32" ekran
-
sabanss
#3366 Re: plazma ili LCD
Sljedeci put uzmi plazmulokalni_razdjevicar wrote:sad mi se prilikom brzog pomjeranja slike zamanta.
-
lokalni_razdjevicar
#3367 Re: plazma ili LCD
sljedeci put? sad moram jesti samo kifle godinu dana dok ovo smece otplatimsabanss wrote:Sljedeci put uzmi plazmulokalni_razdjevicar wrote:sad mi se prilikom brzog pomjeranja slike zamanta.
-
Pirija
#3368 Re: plazma ili LCD
lokalni_razdjevicar wrote:sljedeci put? sad moram jesti samo kifle godinu dana dok ovo smece otplatimsabanss wrote:Sljedeci put uzmi plazmulokalni_razdjevicar wrote:sad mi se prilikom brzog pomjeranja slike zamanta.
pa sto se nisi prije kupovine raspitao ? nije ti niko kriv sto letis grlom u jagode...
hocete svi LED jebo vas led
- zomri
#3369 Re: plazma ili LCD
Već 6 godina imam panasonic th-42pv80p i uskoro dolazi vrijeme da se kupi novi. Isplati li se preći na ovaj st60 sada ili čekati još godinu dvije i pritom se odreći kupovine plazme jer su ovo zadnji primjerci koji su dostupni te će je uskoro biti nemoguće nabaviti?
drugim riječima, ne znam koliki bi st60 bio napredak u odnosu na ono što već imam, a dostupni lcdovi istog cjenovnog ranga ne pružaju ni približno tako dobru sliku.
drugim riječima, ne znam koliki bi st60 bio napredak u odnosu na ono što već imam, a dostupni lcdovi istog cjenovnog ranga ne pružaju ni približno tako dobru sliku.
-
Pirija
#3370 Re: plazma ili LCD
zomri wrote:Već 6 godina imam panasonic th-42pv80p i uskoro dolazi vrijeme da se kupi novi. Isplati li se preći na ovaj st60 sada ili čekati još godinu dvije i pritom se odreći kupovine plazme jer su ovo zadnji primjerci koji su dostupni te će je uskoro biti nemoguće nabaviti?
ako imas para uzmi dva tri ST-a da imas
- zomri
#3371 Re: plazma ili LCD
Pirija wrote:zomri wrote:Već 6 godina imam panasonic th-42pv80p i uskoro dolazi vrijeme da se kupi novi. Isplati li se preći na ovaj st60 sada ili čekati još godinu dvije i pritom se odreći kupovine plazme jer su ovo zadnji primjerci koji su dostupni te će je uskoro biti nemoguće nabaviti?
ako imas para uzmi dva tri ST-a da imas
ma necu, dovoljan je jedan. valjda i taj oled bude dostupan za 5 godina
-
Pirija
#3372 Re: plazma ili LCD
da pogotovu zaobljenizomri wrote:Pirija wrote:zomri wrote:Već 6 godina imam panasonic th-42pv80p i uskoro dolazi vrijeme da se kupi novi. Isplati li se preći na ovaj st60 sada ili čekati još godinu dvije i pritom se odreći kupovine plazme jer su ovo zadnji primjerci koji su dostupni te će je uskoro biti nemoguće nabaviti?
ako imas para uzmi dva tri ST-a da imas![]()
![]()
![]()
ugao gledanja nula bodova
ono sto kazu "bang for buck" plazma je titoOLED is unproven when it comes to lifespan, and there is some cause for concern here because the compound used to create the color blue in OLED televisions is known to have a shorter life span. As one color degrades, the rest will go out of whack. Samsung appears to be battling this issue by using a blue pixel that is twice the size of other colors and reducing the amount of voltage applied to it. LG uses white sub-pixels and lays a color filter over them to create the desired red, green and blue colors. These bandages may very well work, but only time and use in the public arena can tell how OLED will hold up on the long term.
- zomri
#3373 Re: plazma ili LCD
5 godina je puno. ispeglaće to oni do tadaPirija wrote:da pogotovu zaobljenizomri wrote:
![]()
![]()
![]()
ono sto kazu "bang for buck" plazma je titoOLED is unproven when it comes to lifespan, and there is some cause for concern here because the compound used to create the color blue in OLED televisions is known to have a shorter life span. As one color degrades, the rest will go out of whack. Samsung appears to be battling this issue by using a blue pixel that is twice the size of other colors and reducing the amount of voltage applied to it. LG uses white sub-pixels and lays a color filter over them to create the desired red, green and blue colors. These bandages may very well work, but only time and use in the public arena can tell how OLED will hold up on the long term.
zaobljeni su smeće. čisti marketinški trik da ga naplate.
-
Pirija
#3374 Re: plazma ili LCD
zomri wrote:5 godina je puno. ispeglaće to oni do tadaPirija wrote:da pogotovu zaobljenizomri wrote:
![]()
![]()
![]()
tako su isto smanjili potrošnju na plazmama, što je bio nepremostivi problem 2008. kad sam kupovao.
zaobljeni su smeće. čisti marketinški trik da ga naplate.
ma jebo potrosnju struje... to mi je fakat najgluplja stavka kod TV aparata..
a u biti nebi ti ni trebao kupvoati novu plazmu dok ti ta ne ckrne
- zomri
#3375 Re: plazma ili LCD
Slažem se za potrošnju, to sam naveo samo kao ilustraciju kako tehnologija napreduje. Evo st60 je duplo tanja od moje PV80.Pirija wrote:
ma jebo potrosnju struje... to mi je fakat najgluplja stavka kod TV aparata..
a u biti nebi ti ni trebao kupvoati novu plazmu dok ti ta ne ckrne
Problem je jedino što ju je već sad teško nabaviti, proizvodnja je stala, nema je u katalozima. Takođe sve više nailazim na 1080p sadržaj, koristilo bi mi i umrežavanje TV-a kako bih streamao stvari sa mreže itd.
1400km za 42'' fenomenalne plazme i nije neka pljačka tako da sam se zagrijao da je kupim. ipak se neću zalijetati, razmisliću još.