Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lokalni_razdjevicar wrote:a gdje ima ova Panasonic TX-P42ST60E plazma da se kupi?
Ja sam naručio Panasonic plazmu preko Tehnomaga. U Genelecu bio skuplji za 600 KM nego u Imtecu gdje je bila procedura šetnje po bankama sa uplatnicama. Momci iz Tehnomaga donijeli mi u sobu....oni meni robu, ja njima pare. Otiđi do neke prodavnice kojoj vjeruješ pa neka ti naruče ako nema nigdje izložen.
znaci ima u tehnomagu... pa ja bi da kupujem preko te banke. karticu sam prerezao tako da mi samo to preostaje.
koliko te izasla?
lokalni_razdjevicar wrote:a gdje ima ova Panasonic TX-P42ST60E plazma da se kupi?
Ja sam naručio Panasonic plazmu preko Tehnomaga. U Genelecu bio skuplji za 600 KM nego u Imtecu gdje je bila procedura šetnje po bankama sa uplatnicama. Momci iz Tehnomaga donijeli mi u sobu....oni meni robu, ja njima pare. Otiđi do neke prodavnice kojoj vjeruješ pa neka ti naruče ako nema nigdje izložen.
znaci ima u tehnomagu... pa ja bi da kupujem preko te banke. karticu sam prerezao tako da mi samo to preostaje.
koliko te izasla?
To sam ja kupio početkom prošle godine kada su bile 50-ke. ST, GT I VT. Nisu imali kada sam kupovao, ali su mi naručili po cijeni 600 KM nižoj nego što je bila u Genelecu. Nazovi pa provjeri. Progooglaj i vidi prvo kako se kreću cijene i onda pregovaraj.
samoTEgledam wrote:Za cijenu ovog prvog imaš 40H6400 koji je dosta napredniji.
40H6400
FHD 3D SLIM LED SMART TV, Black Front, Super Narrow Bezel, FHD 1080p, 400 Hz CMR, Wide Color Enhancer (Plus), Quad Core processor, DVB-T2/C and Analogue tuner,3D sound, Smart Hub 2014, Voice Control, AllShare Play, Personal Video Recorder & Time Shift Ready,Football mode, Samsung Smart View, Screen Mirroring, Soundshare, ConnectShare™ (USB2.0), Anynet+ (HDMI-CEC), Smart Phone Remote Support, Miracast, Wi-Fi Direct , Wi-Fi Built In, Ethernet, HDMI 1.4 x4, USB 2.0 x3, Component In (Y/Pb/Pr) x1, Composite In (AV) x1, Digital Audio Out (Optical) x1, Scart x1, RF In (Terrestrial/Cable input) x1, CI+ 1.3 Slot x1, IR out, DTS Premium sound 5.1,Total 20W RMS
U paketu dolazi:
2x 3D Active Glasses SSG-5100GB, IR Blaster / Extender Cable, Smart Touch controller (TM1460A) & basic TM1240A, 1x Scart, Power cable, User Manual, E-manual
samoTEgledam wrote:Za cijenu ovog prvog imaš 40H6400 koji je dosta napredniji.
40H6400
FHD 3D SLIM LED SMART TV, Black Front, Super Narrow Bezel, FHD 1080p, 400 Hz CMR, Wide Color Enhancer (Plus), Quad Core processor, DVB-T2/C and Analogue tuner,3D sound, Smart Hub 2014, Voice Control, AllShare Play, Personal Video Recorder & Time Shift Ready,Football mode, Samsung Smart View, Screen Mirroring, Soundshare, ConnectShare™ (USB2.0), Anynet+ (HDMI-CEC), Smart Phone Remote Support, Miracast, Wi-Fi Direct , Wi-Fi Built In, Ethernet, HDMI 1.4 x4, USB 2.0 x3, Component In (Y/Pb/Pr) x1, Composite In (AV) x1, Digital Audio Out (Optical) x1, Scart x1, RF In (Terrestrial/Cable input) x1, CI+ 1.3 Slot x1, IR out, DTS Premium sound 5.1,Total 20W RMS
U paketu dolazi:
2x 3D Active Glasses SSG-5100GB, IR Blaster / Extender Cable, Smart Touch controller (TM1460A) & basic TM1240A, 1x Scart, Power cable, User Manual, E-manual
Izgleda da je to sve koliko para, toliko muzike. Slušam kako se Samsungov LED hvali i nagovorim jarana koji je odlučio da kupi da odemo do Tehnomaga jer imam pozitivna iskustva i tražili smo neki best buy i učini nam se ovaj model...
...i kada ušli taj model uključen i na njemu utakmica u HD. Solidna slika. Onda zatražimo da uključi Menu sa postavkama i tada slika sve na 100%. I pozadinsko osvjetljenje i kontrast i onda zatražimo da smanje na 80% i više nije to to iako prodavnica nije imala previše vanjskog svjetla. Malo me razočarala. Ono što nas je iznenadilo je da na svim stranicama piše da je procesor na ovom modelu Quad core, a na njihovom prospektu Dual core što i jeste. Isto i za hercažu svuda pišu 200 Hz dok su oni napisali 100Hz.
Nije valjda i da u Hrvatskoj i u Italiji na isti način muljaju.
Samo jos jednom da kazem ova plazma je fenomenalna, neces sigurno pogrijesit ako se jos uvjek moze naci. Ja sam slucajno u Fis-u naletio , kaze prodavac da ima je to zadnja.
Malo prije pogledah Sin City i nevjerovatno kako dobro izleda (naravno neki kavalitetniji BDRip , >10 GB)
Samo jos jednom da kazem ova plazma je fenomenalna, neces sigurno pogrijesit ako se jos uvjek moze naci. Ja sam slucajno u Fis-u naletio , kaze prodavac da ima je to zadnja.
Malo prije pogledah Sin City i nevjerovatno kako dobro izleda (naravno neki kavalitetniji BDRip , >10 GB)
Imam neki Elit LCD, problem paljenje. Star je dvije godine. Naime jako tesko ga natjerat da upali. Da li je do samog TV-a ili daljinskon. Kada ga uspijem upalit daljinski radi normala, prebacivanje, ton i slicne operacije idu bez problema. Ali cim ugasim onda opet belaj kako upalit. Nekad uspije nekad ne.
celeron wrote:Imam neki Elit LCD, problem paljenje. Star je dvije godine. Naime jako tesko ga natjerat da upali. Da li je do samog TV-a ili daljinskon. Kada ga uspijem upalit daljinski radi normala, prebacivanje, ton i slicne operacije idu bez problema. Ali cim ugasim onda opet belaj kako upalit. Nekad uspije nekad ne.
Ja koliko znam garancija na Elit je isto dvije godine ...nazovi servis firme Tehnomag, oni to uvoze (to je njihov brand) i pitaj sta je , mozda je neka glupost i poprave ti gratis ili je mozda u garanciji jos ?
pa dajte , gdje je ima kupiti?
Pogledaj u Panasonic predstavnistu u zgradi Uniprometa kod ex Mercatora u Novom Sarajevu, bila nedavno cca 1450 KM.
pogledaj i u Univerzalnom u Shopingu na Grbavici. Ako nemaju u radnji trazi Damira, momka za televizore, mozda ti je moze nabaviti
Ko kupuje Samsung moja topla preporuka www.next.ba online trgovina kao i Univerzalno. Cijene dosta povoljnije nego u Tehnomagu ili 4connect i sl.
Ko trazi tv sa odlicnom slikom, reprodukcijom svih formata preko valstitog media playera moja topla preporuka je Sony 40w605B. Slika kao na mom ljubimcu Samsungu 40F7000. Samsung je nesto kvalitetniji po brzini i smart-u ali slika je na oba u 5 grama a sony kosta 999 a Sasmung ako se nadje 1800. Ovaj Sony nema 3d ali sve koje znam (ukljucujuci i mene) ne znam da su 3D koristili vise od 10 puta (ovo se neodnosi na pasionirane igrace PS$ i sl).
Jos nesto, kad kupujete Samsunge serije 6 i nize , pogotovo manje modele tj 32, 40 pa ponekad i 46-48 incha moze vam se desiti da dobijete panel drugog proizvodjaca (znaci slabiji panel). Nije problem kad u Sony-u dobijete LG, Samsung (ovaj moj 40w605B je sa Samsungovim panelom serijski) ili odlicnog Sharpa ali ako dobijete neki jeftiniji Tajlandski panel e onda su problemi
Raja treba mi jedan savjet, ovako imam priliku da kupim ovaj tv malo koristen veoma povoljno, za nekih 400 km pa me zanima vase misljenje ovdje pise kao da je wi fi ready i da je smart tv, jeli to znaci da se moze koektovati na moj wi fi ruter da mogu sa njim otvarati youtube ici na interent i sto je nabitnije mogu li ga spojiti sa kompom putem wi fi.ja za gledanje filmova na njemu sa pc.a ( to mi je najbitnije), ovaj tv je u pitanju pa bi mi svaka pomoc dobro dosla, hvala vam.
Ne mozes se bezicno zakacit na wi fi,ali mozes dokupit uredjaj pa da mozes i to,ali kablom se mozes spojit na ruter kao i na racunar.Cijena novog je 600-650km pa ti sebi racunaj isplati li ti se polovan.
Kako mislis dokupit jel moze sa wifi stickom onim da ubodem u usb iza tv.a i onda da se prikacim na ruter a moze i obicnim mreznim kablom jel tako ima tv ulaz za mrezni kabal i sta mu znaci to wi fi ready ako se nemoze nakacit na wi fi?
brazzo19 wrote:Kako mislis dokupit jel moze sa wifi stickom onim da ubodem u usb iza tv.a i onda da se prikacim na ruter a moze i obicnim mreznim kablom jel tako ima tv ulaz za mrezni kabal i sta mu znaci to wi fi ready ako se nemoze nakacit na wi fi?
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
U principu samo originalni WiFi USB stick od proizvođača TVa je podržan. Ne znam koje su cijene sada tih stickova ali bile su u rasponu 50-120 KM.
WiFi Ready upravo to i znači, sa odgovarajućim WiFi stickom se možeš nakačiti na WiFi Routere.
Samo WiFi bez ovog "Ready" znači da TV ima integrirani WiFi adapter.
brazzo19 wrote:Jel 100% to sigurno da moze samo orginalan wi fi stick, neko mi rece da moze i ovaj obicni od 15-20km da se ubode i da se mogu nakaciti na net???
ne moze obicni jer proizvodjaci namjerno rade tako da bi prodali nesto dodatno
jednostavno hardverski i softverski ogranici samo na originalni i mozes je jebati sa obicnim
znaci bez njegovog orginalnog wi fi sticka ne mogu koristiti blagodati interneta na ovom tv.u??? Pa sto je onda SMART ako se ne moze odmah povezat na net bez ikakvih dotaka, hajd ako nista prikopcat cu PS3 na njega pa preko play.a ic na net to bar moze, a sto se tice filmova i ostaloga sa racunara mogu povezat graficku kartu i tv sa HDMI kablom ( grafika je 9800 i ima HDMI izlaz) tako da mogu povlacit sadrzaj sa kompa ako nista ....