plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
madesa

#2876 Re: plazma ili LCD

Post by madesa »

hocu da kupim led tv 32 inca cijena negdje oko 400- 500 km ako mogu neke preporuke . Kakve su marke vox,toshiba,vivax itd jer to su otprilike marke koje mogu priustiti,koja je najbolja od ovih ˝lijevih˝ ?
vatrogasac

#2877 Re: plazma ili LCD

Post by vatrogasac »

madesa wrote:hocu da kupim led tv 32 inca cijena negdje oko 400- 500 km ako mogu neke preporuke . Kakve su marke vox,toshiba,vivax itd jer to su otprilike marke koje mogu priustiti,koja je najbolja od ovih ˝lijevih˝ ?
Imaš ovako nešto ....

http://shop.imtec.ba/1067-led-televizori#/

http://www.ekupi.ba/LED-TV-g8896.aspx

http://tehnomag.com/
van helsing

#2879 Re: plazma ili LCD

Post by van helsing »

Samsung....
Heller

#2880 Re: plazma ili LCD

Post by Heller »

van helsing wrote:Za cca 900km,moze li se kupit neka solidna plazma,ili smart led,i ako moze koji ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Smart LED Toshiba 39" mislim da je bio oko 990, L4, samo je malo spor, al kad se razradi ok je, i daljinski je kod toshibe prilicno los moras ciljat a posto ja tv gledam samo kad sam blago mahmuran :mrgreen:
Pitarrr82

#2881 Re: plazma ili LCD

Post by Pitarrr82 »

Ja vjerujem da ce pred SP biti veoma dobrih akcija pa kome nije zurba neka se malo strpi jbg...
ja71

#2882 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Heller wrote: ..., samo je malo spor, al kad se razradi ok je, ...
de nam malo detaljnije objasni kako se elektronika moze "razraditi" ?
Heller

#2883 Re: plazma ili LCD

Post by Heller »

ja71 wrote:
Heller wrote: ..., samo je malo spor, al kad se razradi ok je, ...
de nam malo detaljnije objasni kako se elektronika moze "razraditi" ?
Mislim spor prvih 5-6 sekundi kad uđeš u aplikaciju, ne mislim razradi ko cipela :mrgreen:
Tiger 033

#2884 Re: plazma ili LCD

Post by Tiger 033 »

Sta mislite o ovom LCD-u 42la690s i njegovim karakteristikama :?: isplati li se kupiti cijena 1499 KM

Image
madesa

#2885 Re: plazma ili LCD

Post by madesa »

kupio sam ovaj lg led tv 32ln549c, imam jedno pitanje da li ovaj tv ima digitalni resiver u sebi tako da imam digitalnu sliku a ne ovu sa kablovkse ?
mumi80

#2886 Re: plazma ili LCD

Post by mumi80 »

madesa wrote:kupio sam ovaj lg led tv 32ln549c, imam jedno pitanje da li ovaj tv ima digitalni resiver u sebi tako da imam digitalnu sliku a ne ovu sa kablovkse ?
Koju kablovsku koristis? Kod vecine moras uzet njihov receiver bez obzira sto ti tv ima integrisan

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
vatrogasac

#2887 Re: plazma ili LCD

Post by vatrogasac »

madesa wrote:kupio sam ovaj lg led tv 32ln549c, imam jedno pitanje da li ovaj tv ima digitalni resiver u sebi tako da imam digitalnu sliku a ne ovu sa kablovkse ?
Za digitalni signal zemaljske mreže imaš. Imaš tipku na daljinskom. Oni koji su blizu hrvatske granice bez problema imaju prijem nekih njihovih 15 kanala.
LG LED Televizori 32LN549C
32" (81 cm), HD Ready Direct LED TV, 100Hz Motion Clarity Index, DVB-T/DVB-C, MPEG4, 1 x USB, 2 x HDMI, Triple XD Engine, Real Cinema 24p
Pokušaj sa ovom ispod tipke INPUT.

Image
madesa

#2888 Re: plazma ili LCD

Post by madesa »

mumi80 wrote:
Koju kablovsku koristis? Kod vecine moras uzet njihov receiver bez obzira sto ti tv ima integrisan

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
telemach,imam u dnevnoj sobi taj resiver,znaci moram njih zvati za taj resiver u sobi
madesa

#2889 Re: plazma ili LCD

Post by madesa »

vatrogasac wrote:
Za digitalni signal zemaljske mreže imaš. Imaš tipku na daljinskom. Oni koji su blizu hrvatske granice bez problema imaju prijem nekih njihovih 15 kanala.
LG LED Televizori 32LN549C
32" (81 cm), HD Ready Direct LED TV, 100Hz Motion Clarity Index, DVB-T/DVB-C, MPEG4, 1 x USB, 2 x HDMI, Triple XD Engine, Real Cinema 24p
Pokušaj sa ovom ispod tipke INPUT.

Image
probao nista
vatrogasac

#2890 Re: plazma ili LCD

Post by vatrogasac »

madesa wrote: probao nista
Imaju li komšije bez kablovske hrvatske kanale? To podrazumijeva i antenu. Ako nemaju oni, nemaš ni ti i jedino neka ti donesu još jedan dodatni receiver. Ja plaćam telecomu dodatni 3 KM.
suadfor

#2891 Re: plazma ili LCD

Post by suadfor »

ja71 wrote:
suadfor wrote:to je tako kod svake televizije ....
to nije tacno. ja kad sam kupovao prije 3 godine sam izricito trazio da ekran bude "nesjajan".

nazalost kad vec kupis nema prakticnog rjesenja osim kako @suadfor rece
premjestiti TV tako da ti svetlost ne pada u TV
"matte" nesjajni ekran moze popraviti situaciju ali nema tog ekrana ni filtera koji u jako osvjetljenoj prostoriji nece crnu boju pretvoriti u ogledalo. matte ekrani imaju losiji kvalitet slike od "glossy" sjajnih ekrana.
Pirija wrote:
suadfor wrote:to je tako kod svake televizije i jedino mozes rijesiti premjestanjem televizije na mjesto gdje imas najmanje svjetlosti.
to je kod jeftinih modela, jaci imaju anti glare ekrane

The ultra filter is not actually part of the panel but an expensive overlay of sorts that enhances depth perception and also black levels by absorbing in-room light and not allowing it to escape. This little trick is especially handy for the anti-glare property it provides as well. This is called a louvered filter and these filters are normally only found on top end models.

http://www.thescreenprotector.com/
to je nazalost nerealna reklama a stvarnost izgleda ovako:

http://www.rtings.com/info/what-is-a-pl ... are-filter
http://www.rtings.com/info/tv-reflectio ... -vs-glossy

nemojte zavaravati sebe i potencijalne kupce, odsjaj se moze ublaziti ali dobro planiranje postavke tv-a u sobi je jedino rjesenje.
vatrogasac

#2892 Re: plazma ili LCD

Post by vatrogasac »

suadfor wrote: "matte" nesjajni ekran moze popraviti situaciju ali nema tog ekrana ni filtera koji u jako osvjetljenoj prostoriji nece crnu boju pretvoriti u ogledalo.
Ovo je tačno. Imam Sonijev mat LCD panel i kada usja samo je patnja očiju dok se ne spuste roletne. Imam i Panasonicovu plasmu sa mat premazom za koji tvrde da je kvalitetniji od onih na Samsungu i LG-iju, ali opet isto pretvara crne površine u ogledalo. Nisam se mučio pozicijom TV-a jer to roletne i zavjese riješe za par sekundi.
Jazzy.ba

#2893 Re: plazma ili LCD

Post by Jazzy.ba »

Tesko da imas Panasonic plazmu sa mat ekranom, plazme imaju pravo pravcato staklo naprijed, sa eventualnim antiglare filterima u njemu, mene licno ST50 refleksija ne smeta ili filter radi dobro posao.
vatrogasac

#2894 Re: plazma ili LCD

Post by vatrogasac »

Jazzy.ba wrote:Tesko da imas Panasonic plazmu sa mat ekranom, plazme imaju pravo pravcato staklo naprijed, sa eventualnim antiglare filterima u njemu, mene licno ST50 refleksija ne smeta ili filter radi dobro posao.
Meni u uputstvu za upotrebu za gt50 stoji upozorenje da ne smijem brisati panel agresivnim sredstvima da ne bih skinuo taj premaz.

Image
dog_killer

#2895 Re: plazma ili LCD

Post by dog_killer »

da li je bolje kupiti smart tv ili obicni lcd koji je jeftiniji sa Android Smart TV Box uradjajem?
van helsing

#2896 Re: plazma ili LCD

Post by van helsing »

dog_killer wrote:da li je bolje kupiti smart tv ili obicni lcd koji je jeftiniji sa Android Smart TV Box uradjajem?
Ne znam,posjedujem samsungov smart tv,ali cini mi se da sam 2-3 dana koristio taj smart i to je to. Bolje mi je bilo da sam kupio 2 obicna lcd-a umjesto ovog smart tv.

Tapatalk
dog_killer

#2897 Re: plazma ili LCD

Post by dog_killer »

van helsing wrote:
dog_killer wrote:da li je bolje kupiti smart tv ili obicni lcd koji je jeftiniji sa Android Smart TV Box uradjajem?
Ne znam,posjedujem samsungov smart tv,ali cini mi se da sam 2-3 dana koristio taj smart i to je to. Bolje mi je bilo da sam kupio 2 obicna lcd-a umjesto ovog smart tv.

Tapatalk
Što?
van helsing

#2898 Re: plazma ili LCD

Post by van helsing »

Pa recimo ovaj tv je kostao 1200km. Moglo se naci fina dva tv po 600 km,jedan meni,drugi u djeciju sobu.
Ovako se otimamo za daljinski. :lol:

Tapatalk
janje_

#2899 Re: plazma ili LCD

Post by janje_ »

poslije dugog premisljanja (jedno dvije godine :D ) kupili smo na kraju philips pfl6008 55"..

ko ovaj samo malo veci:
Image

ono sto me pozitivno iznenadilo je konverzija 2d u 3d.. gledo neki dan walking dead u tom fazonu i isprepado se.. ;)
daljinski je mrak (radio signal, tako da ga mozes okrenut kako hoces), sa ledjne strane je tastatura za smart fazon, samo se treba naviknuti na nju.
kul stvar je sto ima i satelitski prijemnik u sebi, tako da sam odmah ukino jedan aparat sa police. ostale opcije jos istrazujem. ambilight (svjetlo iza tv-a) je super.

a ima i mana.. kad se turi na zid, tesko je dohvatiti bilo koji konektor (prije sam na mom LG-u mogo direktno ukljucit USB stick i zanji, sad nema sansi da mogu dohvatiti), tako da se za svake major promjene mora skidati sa zida, a nije bas da je lagan.

skype radi samo ako kupis i philips skype kameru koja kosta stotinjak eura..

kad se nesto krupno mijenja (npr. skeniranje satelitskih kanala) treba mu malo vremena dok dodje sebi - pokusas promijeniti kanal, a ono izadje poruka "sistem se azurira, pricekajte par trenutaka".. i tako traje 20ak sekundi.. ali to bas kad preskeniras komplet digitalnu ili neki od satelita (kul je sto satelitski prijemnik podrzava i diseqc motor, tako da sam okrece satelitsku antenu).
gidra

#2900 Re: plazma ili LCD

Post by gidra »

Valja li raja šta Samsung UE-32EH4003?
U Konzumu na nekoj akciji 399 KM. Trebao bi mi jedan tv za spavaće sobe, ne trebaju mi nikakve zavrzlame tipa wi-fi, smart i ostalo osim da mogu ponekad pustiti film sa usb-a...

Image
Post Reply