Razlika u kvaliteti 4007 i 5007 serije Philipsa veličine 42/46-7.
TV će se uglavnom korisiti za gledanje Sportklub/Discovery HD kanala i mkv-a sa USB-a.
Hvala unaprijed
Moderator: Benq
Imas tu plazmu i za vise od 100 KM jeftiniju nego sa tog linka sto si postavio. Nadam se da ce ti se covjek javiti na pp, a ako se ne javi, poslat cu ti ja link gdje ima za nekih 780KM ista...van Basten wrote:http://www.comtradeshop.ba/samsung-pdp-hd-43e450
je li čemu ova plazma? 900 km za 43'' mi nekako prepovoljno izgleda, ili se to samo meni čini?
Hvala na odgovoru.spaceman wrote:Imam ja i zadovoljan sam pogotovo sa USB-om sve zive formate cita kao i nasa slova. HD slika je odlicna, SD dobra, iako je 50hz zadovoljan sam pokretnom rezolucijom, kada je 32'' navodno ne vidi se razlika izmedu 50 ili 100hz. Jedina mana je sto nije smart tv. Ako budes ovaj tv uzimao gledaj da ti bude S-PVA panel jer je on najbolji imaju 4 razlicita panela kod ovoga je crna boja najbolja. Raspravu o ovom tv-u imas na:Distortion wrote:Da li je neko imao iskustva sa Samsung LED LCD UE32EH5000
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-a ... XU-gallery
http://www.avsforum.com/t/1406151/the-o ... ers-thread
http://www.avsforum.com/t/1398113/offic ... ers-thread
Ima na jednom portalu, ili bi bar mogli biti, ali vlasnici istog zabranjuju da se postavi link koji vodi na njihov portal.direstraits0078 wrote:Pozz!
Je li ima neko parametre za podesavanje Samsunga UE40ES8005XXE, ili kako se vec dodje do optimalnog setupa?
Upravo tako ali tu je i jako bitno napomenuti da sam kontrast je puno veci na seriji 5, dubina crne boje i optimalno osvjetljenje kao i pravilan reprodukcija boja. Ta 2 televizora se ne mogu porediti.NeKi_LiK wrote:Nani, jedno pitanje bez puno tehnikalija, nego primjer iz stvarnog života vidljiv golim okom, jel... ono tipa - na seriji 4007 će ti Kolorovov centaršut izgledati ko Lukeov mač iz starvorsa, a na 5007 ćeš na FešntiviHD vidjeti Adriani Limi ožiljak od operacije slijepog crijeva
TV će se uglavnom korisiti za gledanje Sportklub/Discovery HD kanala i mkv-a sa USB-a.
Hvala unaprijed...
Best Buy Plasma u 2012-toj godini. Sve smo rekli u recenziji iste;van Basten wrote:http://www.comtradeshop.ba/samsung-pdp-hd-43e450
je li čemu ova plazma? 900 km za 43'' mi nekako prepovoljno izgleda, ili se to samo meni čini?
Da S-PVA panel 10 generacija. Go for it. Sretno!Distortion wrote:Hvala na odgovoru.
Ovaj model je u pitanju ---> UE32EH5000WXXH
Nisam siguran da li ima S-PVA :S nisam mogao naci...
Mogu ga kupiti za cca 700 KM!
Naravno! Postavke mozete preuzeti sa sljedeceg linka kao i postavke za mnoge druge televizore;direstraits0078 wrote:Pozz!
Je li ima neko parametre za podesavanje Samsunga UE40ES8005XXE, ili kako se vec dodje do optimalnog setupa?
Poštovani,samoTEgledam wrote:Ima na jednom portalu, ili bi bar mogli biti, ali vlasnici istog zabranjuju da se postavi link koji vodi na njihov portal.
Link ti ne smijem poslati ni u privatnoj poruci, jer takva su im pravila.
Znači definitvno se isplati dati 200Km više za 5007... Još da se oslučim 40 ili 46...Nani-HDPortal wrote:Upravo tako ali tu je i jako bitno napomenuti da sam kontrast je puno veci na seriji 5, dubina crne boje i optimalno osvjetljenje kao i pravilan reprodukcija boja. Ta 2 televizora se ne mogu porediti.NeKi_LiK wrote:Nani, jedno pitanje bez puno tehnikalija, nego primjer iz stvarnog života vidljiv golim okom, jel... ono tipa - na seriji 4007 će ti Kolorovov centaršut izgledati ko Lukeov mač iz starvorsa, a na 5007 ćeš na FešntiviHD vidjeti Adriani Limi ožiljak od operacije slijepog crijeva
Hvala unaprijed...
Chuckie wrote:I mene Nani interesuje da li je P50ST50E identičan 42ST50, samo različita dijagonala? Mogu li se kalibracijske postavke ovog prvog sa hdportala unjeti na ovaj drugi? Hvala.
Jebiga, šta ja znam.GoodTaste wrote:Da li ce se isto zvati i na iste stvari dizat (zensko naravno) i istu stvar izbacivati ako je kod tebe 10cm a kod mene 20cm ?![]()
Samo je u velicini/dijagonali razlika
Poštovani,Lacrosse wrote:Blizi se Black Friday nama Amerikancima.
Pitanje, treba mi 55-65 inchni tv.
Dumam da li da kupim Smart TV (Wifi konekcija, s aplikacijama kao Netflix, Youtube, Weather channel, i slicno, bez receivera, Roku, ili Blue Ray player-a), uz Smart Tv dolaze i opacije 3d projekcije koje me ne interesuju mnogo, nisam neki film entuzijiast ali bi mogao nabaviti Blueray player 3D, pa pogledati koji film ako me bude fasciniralo ili HDTV, koji nije Smart TV, ali
U trenutnom opticiaju je
Panasonic Smart TV 55 incha, LED 1080 px, 120 hz, cijena $900.
Ili da kupim HDTV. Koji nije Smart TV, i kojem trebaju sve gadets.
U opticaju je Samsung AQUOS 60 incha LED 1080 pix, 120 hz, cijena $1000.
Sta da uradim? Kontam da su HDTV ispuhali i smart tv su novi talas. Ali, bitnija mi je dobra slika od bilo cega drugog, za to i kupujem tv. TV mi treba za gledanje sporta, i hocu da konketiram kompjuter s ekranom, da bih gledao nase kanale u dalekoj Americi.
Poštovani,photo&video wrote:Pozdrav,
U fazi sam kupovine lcd-a od 37 ili 40 inca zbog prosotra. Ima li neko kakav prijedlog, kakav je lg po tom pitanju, dakle neki led iako ni plazma nije losa.
Unaprijed hvala na svim odgovorima.
P.S. cijena da bude oko 1000-1100
Poštovani,neno1974 wrote:Poštovani Gospodine Nani!
Nas nekoliko kolega u firmi pratimo tvoj rad još od hdtelevizije, preko hdportala.hr, pa do hdportala.eu do javljanja na ovom forumu. Prije svega želimo da se zahvalimo na svesrdnoj pomoći prilikom odabira kada je AV u pitanju, jer tvoje recenzije otklanjaju svaku sumnju da li je nešto dobra investicija ili ne, a s obzirom na cijenu, npr. kvalitetnijeg TV-a, nije ni pametno "zaletiti se" i kupiti nešto pa kasnije zaključiti da "to nije to". Hvala!!! Imamo i neka konkretna pitanja na koja možda i postoje odgovori na forumu hdportala ili na ovom forumu, ali i ako postoje nismo ih pronašli. Naime, radi se o televizoru Panasonic TX-P..ST50E. S obzirom da već nas dvojica planiramo uzeti ovaj TV zanima nas nekoliko stvari. Moja malenkost, koja piše ovaj post, će svakako uzeti TX-P50ST50E, ali kolega koji sjedi preko puta mene i pomno prati šta ćeš odgovoritipita koja dijagonala pruža najbolji kvalitet slike kada je SD u pitanju. Pored toga da li je realno očekivati da će pojava OLED TV-a u 2013. godini značajno smanjiti cijenu ovog TV-a i kada se to može očekivati. Kalibraciju smo već "skinuli" sa HD portala i čekamo da se pazari TV
.
Lijep pozdrav!
Poštovani,Chuckie wrote:I mene Nani interesuje da li je P50ST50E identičan 42ST50, samo različita dijagonala? Mogu li se kalibracijske postavke ovog prvog sa hdportala unjeti na ovaj drugi? Hvala.

Link ka kompletnom testu: http://hdportal.eu/recenzije/review/sony-kdl-46hx850/Konačan duel titana iz High-End segmenta je čekao dolazak Sony HX850 modela u HD Portal testni lab. Kao što smo testirali Panasonic WT50 u 47″ te Samsung ES8000 u 46″ dijagonali, odlučili smo se i za 46″ varijantu HX850 modela. Model na test nam je ustupila Mobilmedia kao specijalizirani Shop za prodaju AV tehnike u sklopu Tehnomag lanca prodaje. Na samom početku moramo reći da je Sony HX850 poseban model u svakom pogledu kako će te vidjeti kroz recenziju i same testove. Prvo što će Vam upasti u oči je način pakiranja i sadržaj istog. Naime testiramo HDTV modele već 5 godina i nikada nismo imali priliku da vidimo ovako bogato opremljen paket u kojem je isporučen testni model. Više u nastavku.
Što se tehnikalija tiče, HX850 serija je step up model HX750 modela te dolazi sa Edge LED pozadinskim osvjetljenjem te Samsung S-PVA panelom posljednje generacije te unaprijeđenim procesorom kodnog imena X-Reality Pro koji je najbolje moguće rješenje za obradu slike koje smo imali priliku da vidimo. Da to ne bude sve HX850 posjeduje 800Hz-no procesiranje te sjajne 3D mogućnosti. Sony se nije zaustavio na kvaliteti slike već je uloženo jako puno truda i u kvalitetu i mogućnosti zvuka. Naime HX850 posjeduje dual sustav zvuka. Jedan ugrađen iza panela ( u slučaju ako poželite postaviti TV na zid), te drugi koji je postavljen u samo postolje sjajne kvalitete izrade.
HX850 je po svakoj stavci neobičan model koji iskače iz šarenila HDTV ponude u 2012-toj godini te koje tajne krije i kako se ponaša pri sintetičkim i real time testovima, pročitajte u nastavku – (Recenzija sadrži 11465 riječi).