plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
NeKi_LiK

#1876 Re: plazma ili LCD

Post by NeKi_LiK »

Nani, jedno pitanje bez puno tehnikalija, nego primjer iz stvarnog života vidljiv golim okom, jel... ono tipa - na seriji 4007 će ti Kolorovov centaršut izgledati ko Lukeov mač iz starvorsa, a na 5007 ćeš na FešntiviHD vidjeti Adriani Limi ožiljak od operacije slijepog crijeva :)

Razlika u kvaliteti 4007 i 5007 serije Philipsa veličine 42/46-7.

TV će se uglavnom korisiti za gledanje Sportklub/Discovery HD kanala i mkv-a sa USB-a.

Hvala unaprijed :)...
van Basten

#1877 Re: plazma ili LCD

Post by van Basten »

http://www.comtradeshop.ba/samsung-pdp-hd-43e450
je li čemu ova plazma? 900 km za 43'' mi nekako prepovoljno izgleda, ili se to samo meni čini?
motorola01

#1878 Re: plazma ili LCD

Post by motorola01 »

van Basten wrote:http://www.comtradeshop.ba/samsung-pdp-hd-43e450
je li čemu ova plazma? 900 km za 43'' mi nekako prepovoljno izgleda, ili se to samo meni čini?
Imas tu plazmu i za vise od 100 KM jeftiniju nego sa tog linka sto si postavio. Nadam se da ce ti se covjek javiti na pp, a ako se ne javi, poslat cu ti ja link gdje ima za nekih 780KM ista...
van Basten

#1879 Re: plazma ili LCD

Post by van Basten »

jesam, dobio sam pp, hvala :thumbup: . Iskreno, nije sad da kontam ovih dana šta kupovati, nego mi je ova cijena jednostavno upala u oči (bio sam siguran da sam vidio negdje i ovu od 700ikusur, ali nisam se mogao sjetiti gdje).
Samo me je interesovalo zašto je toliko niža od ostalih plazmi. Jel to što samsung nije baš najjači u kategoriji plazmi, ili zato što hd ready rezolucija ipak je vidljivo slabija od full hd na tim dimenzijama ili ima nešto treće što ja kao laik ne kontam (a možda mi ni ne treba u mojoj upotrebi)
motorola01

#1880 Re: plazma ili LCD

Post by motorola01 »

Imas recenziju te plazme cini mi se na ovoj stranici sto se spominje ovdje na temi i znam da su je jako puno hvalili. Sad jedino ne znam za sta je dobra, vjerovatno za analogni signal. Ne znam kakva je na digitalnom signalu u usporedbi sa nekim lcd-om ili led tv. Valjda se jos neko javi, jer sam ipak laik sto se tice ovoga :) . Znam samo da sam na dosta stranica procitao da je ova samsung plazma bestbuy...
Distortion

#1881 Re: plazma ili LCD

Post by Distortion »

spaceman wrote:
Distortion wrote:Da li je neko imao iskustva sa Samsung LED LCD UE32EH5000

http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-a ... XU-gallery
Imam ja i zadovoljan sam pogotovo sa USB-om sve zive formate cita kao i nasa slova. HD slika je odlicna, SD dobra, iako je 50hz zadovoljan sam pokretnom rezolucijom, kada je 32'' navodno ne vidi se razlika izmedu 50 ili 100hz. Jedina mana je sto nije smart tv. Ako budes ovaj tv uzimao gledaj da ti bude S-PVA panel jer je on najbolji imaju 4 razlicita panela kod ovoga je crna boja najbolja. Raspravu o ovom tv-u imas na:

http://www.avsforum.com/t/1406151/the-o ... ers-thread

http://www.avsforum.com/t/1398113/offic ... ers-thread
Hvala na odgovoru.

Ovaj model je u pitanju ---> UE32EH5000WXXH

Nisam siguran da li ima S-PVA :S nisam mogao naci...

Mogu ga kupiti za cca 700 KM!
direstraits0078

#1882 Re: plazma ili LCD

Post by direstraits0078 »

Pozz!
Je li ima neko parametre za podesavanje Samsunga UE40ES8005XXE, ili kako se vec dodje do optimalnog setupa?
samoTEgledam

#1883 Re: plazma ili LCD

Post by samoTEgledam »

direstraits0078 wrote:Pozz!
Je li ima neko parametre za podesavanje Samsunga UE40ES8005XXE, ili kako se vec dodje do optimalnog setupa?
Ima na jednom portalu, ili bi bar mogli biti, ali vlasnici istog zabranjuju da se postavi link koji vodi na njihov portal.
Link ti ne smijem poslati ni u privatnoj poruci, jer takva su im pravila.
Nani-HDPortal

#1884 Re: plazma ili LCD

Post by Nani-HDPortal »

NeKi_LiK wrote:Nani, jedno pitanje bez puno tehnikalija, nego primjer iz stvarnog života vidljiv golim okom, jel... ono tipa - na seriji 4007 će ti Kolorovov centaršut izgledati ko Lukeov mač iz starvorsa, a na 5007 ćeš na FešntiviHD vidjeti Adriani Limi ožiljak od operacije slijepog crijeva :)

TV će se uglavnom korisiti za gledanje Sportklub/Discovery HD kanala i mkv-a sa USB-a.

Upravo tako ali tu je i jako bitno napomenuti da sam kontrast je puno veci na seriji 5, dubina crne boje i optimalno osvjetljenje kao i pravilan reprodukcija boja. Ta 2 televizora se ne mogu porediti.
van Basten wrote:http://www.comtradeshop.ba/samsung-pdp-hd-43e450
Best Buy Plasma u 2012-toj godini. Sve smo rekli u recenziji iste;
http://hdportal.eu/recenzije/?reviews=samsung-ps-43e450
Distortion wrote:Hvala na odgovoru.

Ovaj model je u pitanju ---> UE32EH5000WXXH

Nisam siguran da li ima S-PVA :S nisam mogao naci...

Mogu ga kupiti za cca 700 KM!
Da S-PVA panel 10 generacija. Go for it. Sretno!
direstraits0078 wrote:Pozz!
Naravno! Postavke mozete preuzeti sa sljedeceg linka kao i postavke za mnoge druge televizore;
http://hdportal.eu/recenzije/?p=21186
samoTEgledam wrote:Ima na jednom portalu, ili bi bar mogli biti, ali vlasnici istog zabranjuju da se postavi link koji vodi na njihov portal.
Link ti ne smijem poslati ni u privatnoj poruci, jer takva su im pravila.
Poštovani,

HD Portal zabranjuje samo firmama koji nisu komitenti linkanje na recenzije, kako bi zastitili komitente i partnere koji ustupaju na test modele, placaju marketing i imaju s HD Portalom potpisane ugovore.

Svim našim posjetiteljima i svim Klixovcima je sve besplatno i mozete linkati i skidati kalibracijske postavke besplatno te sav ostali sadrzaj HD Portala sa adrese www.hdportal.eu

LP
skafiskafsnjak

#1885 Re: plazma ili LCD

Post by skafiskafsnjak »

Sto se tice gledanja utakmica i ostalog, ja prezadovoljan sa Panasonic S30

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
direstraits0078

#1886 Re: plazma ili LCD

Post by direstraits0078 »

Podeseno, fercera. Hvala na pomoci!
NeKi_LiK

#1887 Re: plazma ili LCD

Post by NeKi_LiK »

Nani-HDPortal wrote:
NeKi_LiK wrote:Nani, jedno pitanje bez puno tehnikalija, nego primjer iz stvarnog života vidljiv golim okom, jel... ono tipa - na seriji 4007 će ti Kolorovov centaršut izgledati ko Lukeov mač iz starvorsa, a na 5007 ćeš na FešntiviHD vidjeti Adriani Limi ožiljak od operacije slijepog crijeva :)

Upravo tako ali tu je i jako bitno napomenuti da sam kontrast je puno veci na seriji 5, dubina crne boje i optimalno osvjetljenje kao i pravilan reprodukcija boja. Ta 2 televizora se ne mogu porediti.
Znači definitvno se isplati dati 200Km više za 5007... Još da se oslučim 40 ili 46...

Hvala na odgovoru...
Nani-HDPortal

#1888 Re: plazma ili LCD

Post by Nani-HDPortal »

Naravno. Nema na čemu.

LP
Lacrosse

#1889 Re: plazma ili LCD

Post by Lacrosse »

Blizi se Black Friday nama Amerikancima.

Pitanje, treba mi 55-65 inchni tv.
Dumam da li da kupim Smart TV (Wifi konekcija, s aplikacijama kao Netflix, Youtube, Weather channel, i slicno, bez receivera, Roku, ili Blue Ray player-a), uz Smart Tv dolaze i opacije 3d projekcije koje me ne interesuju mnogo, nisam neki film entuzijiast ali bi mogao nabaviti Blueray player 3D, pa pogledati koji film ako me bude fasciniralo ili HDTV, koji nije Smart TV, ali

U trenutnom opticiaju je
Panasonic Smart TV 55 incha, LED 1080 px, 120 hz, cijena $900.

Ili da kupim HDTV. Koji nije Smart TV, i kojem trebaju sve gadets.

U opticaju je Samsung AQUOS 60 incha LED 1080 pix, 120 hz, cijena $1000.

Sta da uradim? Kontam da su HDTV ispuhali i smart tv su novi talas. Ali, bitnija mi je dobra slika od bilo cega drugog, za to i kupujem tv. TV mi treba za gledanje sporta, i hocu da konketiram kompjuter s ekranom, da bih gledao nase kanale u dalekoj Americi.
photo&video

#1890 Re: plazma ili LCD

Post by photo&video »

Pozdrav,

U fazi sam kupovine lcd-a od 37 ili 40 inca zbog prosotra. Ima li neko kakav prijedlog, kakav je lg po tom pitanju, dakle neki led iako ni plazma nije losa.
Unaprijed hvala na svim odgovorima.

P.S. cijena da bude oko 1000-1100
neno1974

#1891 Re: plazma ili LCD

Post by neno1974 »

Poštovani Gospodine Nani!

Nas nekoliko kolega u firmi pratimo tvoj rad još od hdtelevizije, preko hdportala.hr, pa do hdportala.eu do javljanja na ovom forumu. Prije svega želimo da se zahvalimo na svesrdnoj pomoći prilikom odabira kada je AV u pitanju, jer tvoje recenzije otklanjaju svaku sumnju da li je nešto dobra investicija ili ne, a s obzirom na cijenu, npr. kvalitetnijeg TV-a, nije ni pametno "zaletiti se" i kupiti nešto pa kasnije zaključiti da "to nije to". Hvala!!! Imamo i neka konkretna pitanja na koja možda i postoje odgovori na forumu hdportala ili na ovom forumu, ali i ako postoje nismo ih pronašli. Naime, radi se o televizoru Panasonic TX-P..ST50E. S obzirom da već nas dvojica planiramo uzeti ovaj TV zanima nas nekoliko stvari. Moja malenkost, koja piše ovaj post, će svakako uzeti TX-P50ST50E, ali kolega koji sjedi preko puta mene i pomno prati šta ćeš odgovoriti :mrgreen: pita koja dijagonala pruža najbolji kvalitet slike kada je SD u pitanju. Pored toga da li je realno očekivati da će pojava OLED TV-a u 2013. godini značajno smanjiti cijenu ovog TV-a i kada se to može očekivati. Kalibraciju smo već "skinuli" sa HD portala i čekamo da se pazari TV :mrgreen:.

Lijep pozdrav!
Chuckie

#1892 Re: plazma ili LCD

Post by Chuckie »

I mene Nani interesuje da li je P50ST50E identičan 42ST50, samo različita dijagonala? Mogu li se kalibracijske postavke ovog prvog sa hdportala unjeti na ovaj drugi? Hvala.
GoodTaste

#1893 Re: plazma ili LCD

Post by GoodTaste »

Nemoj sjediti preblizu a ni predaleko, nadji neku mjeru i gledaj tv, sve ti zavisi od dijagonale tv-a :D
Vjeruj da je SD prikaz slike extra na plazmi, daleko bolji nego kod lcd televizora. :thumbup:
Na te postavke kalibracije ces sacekat malo dok ti plazma odradi nekih 300h i onda postavis.

Ponosni vlasnik g30-tke :D
GoodTaste

#1894 Re: plazma ili LCD

Post by GoodTaste »

Chuckie wrote:I mene Nani interesuje da li je P50ST50E identičan 42ST50, samo različita dijagonala? Mogu li se kalibracijske postavke ovog prvog sa hdportala unjeti na ovaj drugi? Hvala.

Da li ce se isto zvati i na iste stvari dizat (zensko naravno) i istu stvar izbacivati ako je kod tebe 10cm a kod mene 20cm ? :lol:

Samo je u velicini/dijagonali razlika :thumbup:
Chuckie

#1895 Re: plazma ili LCD

Post by Chuckie »

GoodTaste wrote:Da li ce se isto zvati i na iste stvari dizat (zensko naravno) i istu stvar izbacivati ako je kod tebe 10cm a kod mene 20cm ? :lol:

Samo je u velicini/dijagonali razlika :thumbup:
Jebiga, šta ja znam. :D
Nani-HDPortal

#1896 Re: plazma ili LCD

Post by Nani-HDPortal »

Lacrosse wrote:Blizi se Black Friday nama Amerikancima.

Pitanje, treba mi 55-65 inchni tv.
Dumam da li da kupim Smart TV (Wifi konekcija, s aplikacijama kao Netflix, Youtube, Weather channel, i slicno, bez receivera, Roku, ili Blue Ray player-a), uz Smart Tv dolaze i opacije 3d projekcije koje me ne interesuju mnogo, nisam neki film entuzijiast ali bi mogao nabaviti Blueray player 3D, pa pogledati koji film ako me bude fasciniralo ili HDTV, koji nije Smart TV, ali

U trenutnom opticiaju je
Panasonic Smart TV 55 incha, LED 1080 px, 120 hz, cijena $900.

Ili da kupim HDTV. Koji nije Smart TV, i kojem trebaju sve gadets.

U opticaju je Samsung AQUOS 60 incha LED 1080 pix, 120 hz, cijena $1000.

Sta da uradim? Kontam da su HDTV ispuhali i smart tv su novi talas. Ali, bitnija mi je dobra slika od bilo cega drugog, za to i kupujem tv. TV mi treba za gledanje sporta, i hocu da konketiram kompjuter s ekranom, da bih gledao nase kanale u dalekoj Americi.
Poštovani,

Samsung ne proizvodi Aquos seriju, mozda ste mislili na Sharp Aquos od 60".
Smart TV znači samo jednu stvar; mogućnost konekcije na internet i pristup net servisima poput Android telefona.

Smart TV opcija nema nikakve veze sa kvalitetom slike, kvalitetom zvuka, dizajnom ili sveukupnom kvalitetom izrade.

Savjet je da idete svakako na sto veci model tipa Panasonic 55ST50 ili cak 65UT50 isto Panasonic ili na Samsung Plasme od 60" tipa 60E550 ili 60E6500.

Nasi aknali ce izgledati prelijepo na tim modelima.

LP

photo&video wrote:Pozdrav,

U fazi sam kupovine lcd-a od 37 ili 40 inca zbog prosotra. Ima li neko kakav prijedlog, kakav je lg po tom pitanju, dakle neki led iako ni plazma nije losa.
Unaprijed hvala na svim odgovorima.

P.S. cijena da bude oko 1000-1100
Poštovani,

Koja je primarna namjena. Kablovska, HD signal i Blu-ray, igranje?
neno1974 wrote:Poštovani Gospodine Nani!

Nas nekoliko kolega u firmi pratimo tvoj rad još od hdtelevizije, preko hdportala.hr, pa do hdportala.eu do javljanja na ovom forumu. Prije svega želimo da se zahvalimo na svesrdnoj pomoći prilikom odabira kada je AV u pitanju, jer tvoje recenzije otklanjaju svaku sumnju da li je nešto dobra investicija ili ne, a s obzirom na cijenu, npr. kvalitetnijeg TV-a, nije ni pametno "zaletiti se" i kupiti nešto pa kasnije zaključiti da "to nije to". Hvala!!! Imamo i neka konkretna pitanja na koja možda i postoje odgovori na forumu hdportala ili na ovom forumu, ali i ako postoje nismo ih pronašli. Naime, radi se o televizoru Panasonic TX-P..ST50E. S obzirom da već nas dvojica planiramo uzeti ovaj TV zanima nas nekoliko stvari. Moja malenkost, koja piše ovaj post, će svakako uzeti TX-P50ST50E, ali kolega koji sjedi preko puta mene i pomno prati šta ćeš odgovoriti :mrgreen: pita koja dijagonala pruža najbolji kvalitet slike kada je SD u pitanju. Pored toga da li je realno očekivati da će pojava OLED TV-a u 2013. godini značajno smanjiti cijenu ovog TV-a i kada se to može očekivati. Kalibraciju smo već "skinuli" sa HD portala i čekamo da se pazari TV :mrgreen:.

Lijep pozdrav!
Poštovani,

Najbolja dijagonala za SD signale je bila 37" HD Ready Plasma koja je u to vrijeme imala 1024 x 720 rezopluciju. Danas, the next best thing je upravo 42ST50 ili 42UT50 jer brandovi Plasma tehnologije nisu uspjeli da ovladaju 1080p yieldom na 37" dijagonalama.

Izlazak OLED modela će pratiti nenormalno visoke cijene čak i u 4X" segmentu dijagonala koje će biti i do 5 puta veće od današnjih Plasmi i LCD modela, te OLED neće direktno uticati na cijene modela kojis u danas na tržištu.

Gdje kupujte televizore?
Chuckie wrote:I mene Nani interesuje da li je P50ST50E identičan 42ST50, samo različita dijagonala? Mogu li se kalibracijske postavke ovog prvog sa hdportala unjeti na ovaj drugi? Hvala.
Poštovani,

Sve je identično ako laički govorimo ali 1080p yield na 42" modelima je sabijeniji uslijed manje dijagonale te je potrošnja manja naravno.

Što se tiče postavki s HD Portala one vrijede za sve dijagonale testirane serije.

LP
Nani-HDPortal

#1897 Re: plazma ili LCD

Post by Nani-HDPortal »

Recenzija: Sony KDL-46HX850

Image
Konačan duel titana iz High-End segmenta je čekao dolazak Sony HX850 modela u HD Portal testni lab. Kao što smo testirali Panasonic WT50 u 47″ te Samsung ES8000 u 46″ dijagonali, odlučili smo se i za 46″ varijantu HX850 modela. Model na test nam je ustupila Mobilmedia kao specijalizirani Shop za prodaju AV tehnike u sklopu Tehnomag lanca prodaje. Na samom početku moramo reći da je Sony HX850 poseban model u svakom pogledu kako će te vidjeti kroz recenziju i same testove. Prvo što će Vam upasti u oči je način pakiranja i sadržaj istog. Naime testiramo HDTV modele već 5 godina i nikada nismo imali priliku da vidimo ovako bogato opremljen paket u kojem je isporučen testni model. Više u nastavku.

Što se tehnikalija tiče, HX850 serija je step up model HX750 modela te dolazi sa Edge LED pozadinskim osvjetljenjem te Samsung S-PVA panelom posljednje generacije te unaprijeđenim procesorom kodnog imena X-Reality Pro koji je najbolje moguće rješenje za obradu slike koje smo imali priliku da vidimo. Da to ne bude sve HX850 posjeduje 800Hz-no procesiranje te sjajne 3D mogućnosti. Sony se nije zaustavio na kvaliteti slike već je uloženo jako puno truda i u kvalitetu i mogućnosti zvuka. Naime HX850 posjeduje dual sustav zvuka. Jedan ugrađen iza panela ( u slučaju ako poželite postaviti TV na zid), te drugi koji je postavljen u samo postolje sjajne kvalitete izrade.

HX850 je po svakoj stavci neobičan model koji iskače iz šarenila HDTV ponude u 2012-toj godini te koje tajne krije i kako se ponaša pri sintetičkim i real time testovima, pročitajte u nastavku – (Recenzija sadrži 11465 riječi).
Link ka kompletnom testu: http://hdportal.eu/recenzije/review/sony-kdl-46hx850/
Nani-HDPortal

#1898 Re: plazma ili LCD

Post by Nani-HDPortal »

Koje modele Plasma i LCD modela želite da vidite na testu?

Image

HD Portal Team je od osnivanja prije 10 mjeseci do danas odradio 17 testiranja po ISFccc licenci televizora Sony, Samsung, Philips i Panasonic brandova. S današnjom objavom recenzije Sony HX850 modela kompletiralo smo Sony 2012 Line-up kao što smo uradili i za sve Panasonic 2012 modele. Ostao nam je Sony HX950 model koji još nije stigao na tržište kao i Philips 9007 serije, te oba modela predstavljaju premium modele ovih brandova.

U narednom periodu želimo da dostignemo što veću brojku testiranih modela te Vas pitamo što želite dalje da testiramo. Mi slušamo Vas!

U komentarima nam recite koji od navedenih modela bi ste voljeli da vidite na testu i zašto?

Samsung 2D CCFL 32EH5300
Samsung 2D LED 40ES5500
Samsung 3D LED 46ES6710
Samsung 3D LED 55ES9500
Samsung 2D Plasma 51E550
Samsung 3D Plasma 51E6500

Sony 3D LED 55HX950

Philips 3D LED 42PFL6907
Philips 3D LED 46PFl7007
Philips 3D LED 46PFL8007
Philips 3D LED 55PFL9007

LG 3D LED 42LM640V
LG 3D LED 47LM670V
LG 3D LED 55LM860V
LG 3D Plasma 50PM6800

Možete ostaviti komentare i na našoj Facebook stranici;

https://www.facebook.com/pages/HD-Porta ... 9565657655

Vaš HD Portal Team
lilah

#1899 Re: plazma ili LCD

Post by lilah »

Samsung 2D LED 46ES5500 - planiram da kupim :)
surgeon

#1900 Re: plazma ili LCD

Post by surgeon »

Vozdra... dvoumim se izmedju sljedeca dva tv-a http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... FL4007H/12 i http://drtechno.ba/index.php?route=prod ... uct_id=246

razlika u cijeni je svega 30-ak maraka u korist sony-a, ali s obzirom da je veci za skoro 13cm, kontam u cemu li je caka, citao sam recenzije od oba i menŠČini da su tu negdje, eh pa sad bih molio nekoga da mi malo podrobnije objasni razliku i ustvari koji da mi preporuci od ova dva :D... tnx unaprijed!!
Post Reply