plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dupli_skalp

#1351 Re: plazma ili LCD

Post by Dupli_skalp »

prenosim što sam pročitao na nekom od info techno gadget bla, bla portala... i ne pitaj kojem, jer nema šanse da se sjetim.

znam da je pisalo da prekidaju sa lcd televizorima i da se posvjećuju mobilnim tehnologijama. i da su prekinuli sa samsungom neki deal vezan za panele.
roki

#1352 Re: plazma ili LCD

Post by roki »

Budžet je oko 1000KM,ide se na manju rezoluciju (32") zbog prostorije.Ne trebaju mi nikakve internet TV,3D TV i sl,maksimalno je da bude full HD,iako sad gledam u jednoj radnji nikakve razlike u slici između fullHD,HD ready te LCD-a i LED-a.Šta kupiti pitanje je sad.Kakve su te Panasonicove televizije sto svi fale ta serija s30.Gdje ima Panasonic u Sarajevu?
roki

#1353 Re: plazma ili LCD

Post by roki »

Haris033

#1354 Re: plazma ili LCD

Post by Haris033 »

roki wrote:kakav je ovaj SONY L32CX520BAEP

http://www.priceme.co.nz/Sony-Bravia-KD ... 72820.aspx
Ovdje imaš recenziju raznih LCD televizora http://hdtelevizija.com/recenzije/plazm ... -monitori/ pa vidi da li ti šta odgovara, a ako želiš stručno mišljenje, traži savjet od Nanija - g. Jasmina Ćustovića, na mail [email protected], siguran sam da nećeš zažaliti... ;-)
ja71

#1355 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Inace je Sony na CES predtsavio neku novu LED tehnologiju koja bi u buducnosti trebala konkurenciju OLED-u
Usput do skora se pricalo da OLED kao tehnologija u buducnosti nece imati konkurenciju.
Tako da je ta prica suplja da je Sony truba.
Mozda Sony to jeste u nizoj cjenovoj klasi, jer ne mogu parirari Korejancima i od skora Kinezima.
ALi su uvijek u programu imali masine koje su spadale u svjetsku referencu (npr. trenutno HX920)
budva

#1356 Re: plazma ili LCD

Post by budva »

moze li preporuka za lcd 26"?
ja71

#1357 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Haris033 wrote: Trenutno Panasonic plasma televizori su broj 1 u svijetu (pogotovo G30 serija), a tek onda Samsung, Philips, LG, Sony...
vjerovatno je to razlog sto Panasonic jednu po jednu fabriku plazmi zatvara i najavio je da ce praviti LCD vece od 42"
moa

#1358 Re: plazma ili LCD

Post by moa »

stevan2712 wrote:
heaton wrote:s koje razdaljine ti mislis to gledat ?
pa dvosjed je veoma blizu :D a trosjed ce biti nekih 3-4 metra :D razumijes sta ti hocu reci

-------plazma-------

d
v s
o t
s o
j ovde negdje cu fotelju uvaliti
e
d

trosjed

inace sad mi je trosjed gdje je dvosjed ali cu zamjeniti jer ce biti nezgodno za gledati
I kod mene je nekako slican raspored sam je meni

-------PLAZMA-------

-------plazma-------

d
v s
o t
s o
j fotelja
e
d
trosjed

Super ti je raspored isto kao kod mene
Stalker

#1359 Re: plazma ili LCD

Post by Stalker »

Haris033 wrote:
roki wrote:kakav je ovaj SONY L32CX520BAEP

http://www.priceme.co.nz/Sony-Bravia-KD ... 72820.aspx
Ovdje imaš recenziju raznih LCD televizora http://hdtelevizija.com/recenzije/plazm ... -monitori/ pa vidi da li ti šta odgovara, a ako želiš stručno mišljenje, traži savjet od Nanija - g. Jasmina Ćustovića, na mail [email protected], siguran sam da nećeš zažaliti... ;-)
Jasmin Custovic-Nani nije vise na tom portalu.Osnovao je vlastiti www.hdportal.hr.
semso_bonaparte

#1360 Re: plazma ili LCD

Post by semso_bonaparte »

E treba mi mala pomoc.
Kako aktivirati titlove na panasonic plazmi s30, pokusam sa tipkom STTL ali nista se ne desava
je li moram titlove ubaciti u film, ne povuce ih ni ako se film i titlovi isto zovu.
Hvala.
and

#1361 Re: plazma ili LCD

Post by and »

semso_bonaparte wrote:E treba mi mala pomoc.
Kako aktivirati titlove na panasonic plazmi s30, pokusam sa tipkom STTL ali nista se ne desava
je li moram titlove ubaciti u film, ne povuce ih ni ako se film i titlovi isto zovu.
Hvala.
kad se film pokrene kad pritineš sttl trebao bi ti se pojaviti meni i onda uključiš titlove.titlovi su mali,ne mogu se povećati,nema naših znakova.
imaš i ovu varijantu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=74260.
par minuta posla i imaš titlove kakve hoćeš sa našim znakovima.
semso_bonaparte

#1362 Re: plazma ili LCD

and wrote:
Hvala.
kad se film pokrene kad pritineš sttl trebao bi ti se pojaviti meni i onda uključiš titlove.titlovi su mali,ne mogu se povećati,nema naših znakova.
Ja pritisnem sttl ali mi ostane samo opcija engleski, kao da ne ocitava vise ni jedan file. Znas kako to ide skines film i onda titlove i to su dva posebana filea, tako da ocitava samo filem a titlove nece.

Morat cu ovo drugo probati.
roki

#1363 Re: plazma ili LCD

Post by roki »

Kupljen Panasonic TX-L37E3E.Pitanje:kakvu sliku mogu očekivati ako spojim PC sa televizorom preko HMDI kabla i pustim neki full HD film?
Teufik

#1364 Re: plazma ili LCD

Post by Teufik »

roki wrote:Kupljen Panasonic TX-L37E3E.Pitanje:kakvu sliku mogu očekivati ako spojim PC sa televizorom preko HMDI kabla i pustim neki full HD film?

Fenomenalnu
roki

#1365 Re: plazma ili LCD

Post by roki »

:thumbup:

A bas me internet zeza zadnja dva dana,nikako da skinem neki HD :x
skafiskafsnjak

#1366 Re: plazma ili LCD

Post by skafiskafsnjak »

semso_bonaparte wrote:
and wrote:
Hvala.
Ja pritisnem sttl ali mi ostane samo opcija engleski, kao da ne ocitava vise ni jedan file. Znas kako to ide skines film i onda titlove i to su dva posebana filea, tako da ocitava samo filem a titlove nece.

Morat cu ovo drugo probati.

jel preko Usba gledas ? Stavi isti naziv filma i titla . I probaj SRT titlove. Meni radi na S30 tako . Ukljucim film, idem OPTION tipku i ima da izaberes koji ces prevod.
Teufik

#1367 Re: plazma ili LCD

Post by Teufik »

Hvala.

Kod mene na G20 stavim USB (isti naziv filma i titla),pustim film i pritisnem STTL i otvori se Option Menu i ispod u tom meniju spustim se do Divx subtitle i kliknem udesno na centralnom okruglom dugmetu i probere mi titl tog filma i to je to.
semso_bonaparte

#1368 Re: plazma ili LCD

Jest da to ovdje nije tema ali kada smo vec poceli ...

E vako, znaci promjenim ime fajla film i prevod se isto zovu, stavim stik i krene film, pritisnem sttl i izbaci mi : IZBORNIK POSTAVKE VIDEA
- Vise izvora zvuka: Engleski (i nema nijedan drugo jezik)
- Promjena izgleda: Format 1
- Ponavljanje: isklj
I opet nema prevoda ni naseg ni engleskog, koji je vec bio "u " filmu
Teufik

#1369 Re: plazma ili LCD

Post by Teufik »

semso_bonaparte wrote:Jest da to ovdje nije tema ali kada smo vec poceli ...

E vako, znaci promjenim ime fajla film i prevod se isto zovu, stavim stik i krene film, pritisnem sttl i izbaci mi : IZBORNIK POSTAVKE VIDEA
Stvrano ne kontam...da ne pametujem dalje a nemam ni vremena otidji na http://www.hdtelevizija.com/forum/viewt ... =35&t=3509
Registruj se.Fini su ljudi tamo i pomoci ce ti.
Last edited by Teufik on 09/02/2012 21:03, edited 1 time in total.
Mustang1

#1370 Re: plazma ili LCD

Post by Mustang1 »

Vjerovatno zato sto ne moze tv ocitavati titlove sa usb.a ... To je cisto onako da pogledas neki klip,slike ili nesto iz kucne radinosti ..aparata i slicno ..
Teufik

#1371 Re: plazma ili LCD

Post by Teufik »

Bubalo1 wrote:Vjerovatno zato sto ne moze tv ocitavati titlove sa usb.a ... To je cisto onako da pogledas neki klip,slike ili nesto iz kucne radinosti ..aparata i slicno ..

Ma moze citati...nije to u pitanju.Mozda je do vrste video filea,nemam pojma.Zato sam ga uputio gdje treba.

Jedna od mana ovih TV-a je sto i kad cita titlove oni su mali i ne pokazuju se č,ć,đ,dž (nasa slova) i onda raja lijepi titlove u filmove pomocu raznih programa gdje imaju opciju i povecati slova i ubaciti nasa slova.
Ti programi su mkvmerge i Aviaddxsubs.
Ja u notepadu samo promijenim nasa slova u (c,dj,dz,s,z) i fercera.
irac300

#1372 Re: plazma ili LCD

Post by irac300 »

U kojem fajlu ti je titl, srt, sub, txt... ? Skini još koji titl, samo u drugom fajlu, pa onda provjeri jedan po jedan.
semso_bonaparte

#1373 Re: plazma ili LCD

Hvala svima otisao sam na hd forum pa cu tamo pitati, da ovdje ne zacatavamo temu.
skafiskafsnjak

#1374 Re: plazma ili LCD

Post by skafiskafsnjak »

semso_bonaparte wrote:Hvala svima otisao sam na hd forum pa cu tamo pitati, da ovdje ne zacatavamo temu.
Ja imam tu S30 i bez problema mi cita Avi , mkv i mnoge druge filmove uz SRT titlove... probaj formatirati USB i da izaberes drugi file system nego ti je sada. Mene je to znalo zezati s nekim dvd playerima

:thumbup:
and

#1375 Re: plazma ili LCD

Post by and »

između više izvora zvuka i promjena izgleda imaš podnaslov-isklj.
ovo gore što si napisao u tom meniju ima i ovaj podnaslovi.nije valjda da kod tebe nema.
tu trebaš pokrenuti titlove.
film i prevod osim što se moraju isto zvati moraju biti u jednom folderu.
ps.jel stick stavljaš u ovaj gornji ulaz usb(HDD)?
Post Reply