To je ista ono tehnologija o kojoj sam pisao, uključuje tri komponente, te navodno poboljšava refreshrate do 100Hz, nije true 100. Samsung tu tehnologiju naziva Clear Motion Rate. Philipsova tehnologija 100 Hz ili više ima prefiks Pixel Plus. Nađi taj tv u Švabiji pa isprobaj, pitaj prodavača. Možda ti on objasni. Nakon što tu funkciju na daljinskom uključiš, ako je slika zamućena, postaće jasnija.ja71 wrote:Jednostavno pitanje :oldschool wrote: Jer ima oznaku Clear lcd, dosta od mene, pa ti misli šta hoćeš.
Citas li ti uopste postove ljudi sa kojim forumijas ?
plazma ili LCD
Moderator: Benq
- oldschool
#1101 Re: plazma ili LCD
- budva
#1102 Re: plazma ili LCD
Raja moze li mi neko pomoci oko kupovine lcd 26", koji da kupim? najbolji omjer preformansi i cijene? plzzzz 
-
udrch
#1103 Re: plazma ili LCD
Ko hoće jeftin LCD televizor, a pretplatnik je HS kablovske ili nečega drugog, ili to želi biti, može kupiti tv marke HEMA
za 489,00 KM..
- KPNCTNJAH
#1104 Re: plazma ili LCD
Na kraju nije bio ni taj koji sam htio, pa sam narucio ovaj Philips 37PFL4606 
-
ja71
#1105 Re: plazma ili LCD
Pa kad se ustelis u novu masinu napisi kraci izvjestaj kako si zadovoljan.KPNCTNJAH wrote:Na kraju nije bio ni taj koji sam htio, pa sam narucio ovaj Philips 37PFL4606
Ja cu takodje uskoro morati nesto tog formata za djeciju sobu kupiti
pa sam upravo na taj model bacio oko.
testirao sam ga kratko u prodavnici i cinio mi se OK u svojoj cjenovnoj klasi
- Creasy
#1106 Re: plazma ili LCD
Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor. SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
-
ja71
#1107 Re: plazma ili LCD
Ili je mozda "problem" sto su sada ekrani veci pa si u stanju daCreasy wrote:Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor. SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
uopste vidis te greske koje se na malom ekranu ne mogu uociti
- Creasy
#1108 Re: plazma ili LCD
ja71 wrote:Ili je mozda "problem" sto su sada ekrani veci pa si u stanju daCreasy wrote:Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor. SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
Pa da, upravo tako. Ne samo zbog velicine ekrana, nego jednostavno sto se na novim televizorima vide svi detalji, pa tako i one sitne greske koje se na starim televizorima ne vide. Bilo kako bilo, ne isplati mi se kupovati novi TV samo radi gledanja filmova preko HDMI izlaza...
-
dibidus
#1109 Re: plazma ili LCD
Kakav bezobrazan odgovor!ja71 wrote:Ili je mozda "problem" sto su sada ekrani veci pa si u stanju daCreasy wrote:Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor. SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
Pa naravno da se na danasnjim televizorima vide greske loseg signala, ali to treba da natjera emitere da prilagode signal a ne da se mi prilagodjavamo starom signalu na novim televizorima.
Slazem se sa Creasijem, postojeci signal uopce ne natura potrebu kupovine full HD televizora.
Kad se samo sjetim ove tekme i onog prenosa
-
ja71
#1110 Re: plazma ili LCD
dibidus wrote:Kakav bezobrazan odgovor!ja71 wrote:Ili je mozda "problem" sto su sada ekrani veci pa si u stanju daCreasy wrote:Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor. SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
...
Izvini, sta je u mom odgovoru bezobrazno ?
- shiljak
#1111 Re: plazma ili LCD
ne znam sto je bezobrazan odgovor 
Uglavnom to je vecinom problem, sto kvaliteta slike ne valja, ali nije bas toliko ni losa, moda da uzmes digitalnu valjdalo bi. Ali naravno isplati se tv uzimati ako ces gledati filmove dosta filmova, onih preko stika ili dvd-a
Uglavnom to je vecinom problem, sto kvaliteta slike ne valja, ali nije bas toliko ni losa, moda da uzmes digitalnu valjdalo bi. Ali naravno isplati se tv uzimati ako ces gledati filmove dosta filmova, onih preko stika ili dvd-a
- video
#1112 Re: plazma ili LCD
Ko ce o kome, @shiljak o Hi-tech tehnologijishiljak wrote:ne znam sto je bezobrazan odgovor
Sad ljudima objashnjavati kako i zbog chega analogni signal, koji se shalje raznoraznim kablovima, nemeRe biti "gledljiv" ili ti ima loshu rezoluciju na LCD ili Plazma tv prijemnicima, ne ide pa ne ide
ma ebesh ti ovo, dikleN dogura sa forumom
- Creasy
#1113 Re: plazma ili LCD
video wrote:Ko ce o kome, @shiljak o Hi-tech tehnologijishiljak wrote:ne znam sto je bezobrazan odgovor
Uglavnom to je vecinom problem, sto kvaliteta slike ne valja, ali nije bas toliko ni losa, moda da uzmes digitalnu valjdalo bi. Ali naravno isplati se tv uzimati ako ces gledati filmove dosta filmova, onih preko stika ili dvd-a![]()
![]()
Sad ljudima objashnjavati kako i zbog chega analogni signal, koji se shalje raznoraznim kablovima, nemeRe biti "gledljiv" ili ti ima loshu rezoluciju na LCD ili Plazma tv prijemnicima, ne ide pa ne ide![]()
ma ebesh ti ovo, dikleN dogura sa forumom![]()
A ko je spomenuo analogni signal?
PostPostao/la Creasy dana 14/11/2011 15:44
Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor. SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
- video
#1114 Re: plazma ili LCD
Bogumi, tiCreasy wrote:
Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor.SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
- Creasy
#1115 Re: plazma ili LCD
video wrote:Bogumi, tiCreasy wrote:
Stvarno sam se razocarao sa kvalitetom signala koji salju nase TV kuce, pa sam u nedoumici da li da uopste kupujem novi televizor.SD signal koji primam preko Telemacha mi bolje izgleda na starom televizoru nego na novoj plazmi (ili LCD-u), pa ne vidim svrhu kupovanja istih.
Zar sve nase TV kuce salju samo analogni signal?
Onda Telemach laze:
SD (Standard Definition) digitalna televizija: SD D3 Vam omogućava praćenje više od 100 TV kanala u digitalnom kvalitetu slike i zvuka uz elektronski programski vodič (EPG) do 7 dana unaprijed, dnevne vijesti, igrice, astro i vremenske prognoze.
- video
#1116 Re: plazma ili LCD
ih kad bi tako bilo, mi bi bili na konju
al ne lezi vraze
Od nashih TV kuca,mislim naravno na ove iz BIH, digitalno ti emituju TV1( josh piche 16:9
), Kanal 1 ( i oni 16:9) i ovi naravno od petka, al oni se ne pikaju
(mislim na Aljeziru).
A to shto ovi kabl operateri pishu ( pa i na tarabi pishe piiiip) moResh machku o rep okachiti !!!
Ako ne valja sirovina (chitaj analogija) moResh ti koliko hocesh puta provlachiti kroz bilo kakve konvertore i neshto peglati ( chitaj pretvarati u digitalu) al kad ne valja, ne valja
Ne kaze se dzaba ona " od govana se pita nemoze napravati, ustvari moglo bi, al ..."
Al polako, doci ce i to na red

Od nashih TV kuca,mislim naravno na ove iz BIH, digitalno ti emituju TV1( josh piche 16:9
A to shto ovi kabl operateri pishu ( pa i na tarabi pishe piiiip) moResh machku o rep okachiti !!!
Ako ne valja sirovina (chitaj analogija) moResh ti koliko hocesh puta provlachiti kroz bilo kakve konvertore i neshto peglati ( chitaj pretvarati u digitalu) al kad ne valja, ne valja
Ne kaze se dzaba ona " od govana se pita nemoze napravati, ustvari moglo bi, al ..."
Al polako, doci ce i to na red
- Creasy
#1117 Re: plazma ili LCD
video wrote:ih kad bi tako bilo, mi bi bili na konju![]()
al ne lezi vraze
![]()
![]()
Od nashih TV kuca,mislim naravno na ove iz BIH, digitalno ti emituju TV1( josh piche 16:9), Kanal 1 ( i oni 16:9) i ovi naravno od petka, al oni se ne pikaju
(mislim na Aljeziru).
Ako ne valja sirovina (chitaj analogija) moResh ti koliko hocesh puta provlachiti kroz bilo kakve konvertore i neshto peglati ( chitaj pretvarati u digitalu) al kad ne valja, ne valja![]()
![]()
Al polako, doci ce i to na red![]()
Pa dobro, jasno mi je da ako ne valja signal koji salju, dzaba i konvertori, ali i plazme i LCD-ovi. Zato sam i poceo polemiku "ne vidim svrhu kupovanja istih"...
A znas li mozda kad ce BHT (radi utakmica) i ostali preci na digitalni signal?
- video
#1118 Re: plazma ili LCD
Ma nece josh zadugo, rok je za digitalizaciju do 2015, al da bog da - probijeni su svi rokovi!!!Creasy wrote:video wrote:ih kad bi tako bilo, mi bi bili na konju![]()
al ne lezi vraze
![]()
![]()
Od nashih TV kuca,mislim naravno na ove iz BIH, digitalno ti emituju TV1( josh piche 16:9), Kanal 1 ( i oni 16:9) i ovi naravno od petka, al oni se ne pikaju
(mislim na Aljeziru).
Ako ne valja sirovina (chitaj analogija) moResh ti koliko hocesh puta provlachiti kroz bilo kakve konvertore i neshto peglati ( chitaj pretvarati u digitalu) al kad ne valja, ne valja![]()
![]()
Al polako, doci ce i to na red![]()
Pa dobro, jasno mi je da ako ne valja signal koji salju, dzaba i konvertori, ali i plazme i LCD-ovi. Zato sam i poceo polemiku "ne vidim svrhu kupovanja istih"...
Ustvari, chim nemash drzavu, nemash ni drzavnu TV tako ti je to
Preko drzavne TV gradi se i drzava, pa ti izvedi zakljuchak
-
dragan.s
#1119 Re: plazma ili LCD
Ništa sem plazmi i LCD-ova i ne preostaje jer su se CRT-ovi skoro prestali proizvoditi.Creasy wrote:
A preći će naši navodno do 2015.-te, ali i to nije sigurno.
- mayab
#1120 Re: plazma ili LCD
Mislim da vise nemozes naci CRT veci od 55 cm, i to samo renoviranih tvrtki tipa Bira, Neo i sta ti ja znam.Ali zato razmisli o Panasonic plazmi, koja provjereno najbolje izlazi na kraj sa nasim jadnim analognim SD signalimadragan.s wrote:Ništa sem plazmi i LCD-ova i ne preostaje jer su se CRT-ovi skoro prestali proizvoditi.Creasy wrote:
A preći će naši navodno do 2015.-te, ali i to nije sigurno.
-
AdrianMole
#1121 Re: plazma ili LCD
Neko mišljenje o Samsungu PS43D450?
http://hdtelevizija.com/2011/07/04/rece ... 43in109cm/
Bitna mi je dobra reprodukcija sa USB sticka ili eksternog HDD i solidna slika SD (kablovskog ) signala. Znam kako se ne može očekivati vrhunska slika HD materijala sa entry level TV-om.
http://hdtelevizija.com/2011/07/04/rece ... 43in109cm/
Bitna mi je dobra reprodukcija sa USB sticka ili eksternog HDD i solidna slika SD (kablovskog ) signala. Znam kako se ne može očekivati vrhunska slika HD materijala sa entry level TV-om.
- mayab
#1122 Re: plazma ili LCD
Izvinjavam se, ali morao sam...

- pringless
#1123 Re: plazma ili LCD
LOL
nego, moze li preporuka? 32in, full HD, PIP po mogucnosti.
-
ja71
#1124 Re: plazma ili LCD
Sta ti je PIP ?pringless wrote:LOL![]()
Mora li biti 100Hz ?
Kolko para ?
Sta jos ocekujes (npr. internet ) ?
-
aksiom
#1125 Re: plazma ili LCD _ zujanje LG plazma
Pozdrav imam pitanje, vec duze vrijeme cujem zujanje kod LG plazme 42pj350, neki kazu da je normalno "tiho" zujanje al ovo vec pocinje zivcirati i kad pojacam na 6-7 (sto je dovoljno za normalno slusanje) u pozadini se cuje to zujanje, dali je netko slao na servis ili uspio rijesiti taj problem?