plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

sabanss

#3351 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

lokalni_razdjevicar wrote:ja sam kupio lcd samsungov40h6240 ali nikako nisam zadovoljan hd slikom. nekako su mi lica kod ljudi zamrljana i pojedini detalji, ne sviđa mi se nikako.
Mislim da je to cuveni Samsungov algoritam peglanja slike. Probaj iskljuciti negdje u opcijama "pamet" televizora :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3352 Re: plazma ili LCD

Post by UnscarD »

sabanss wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:ja sam kupio lcd samsungov40h6240 ali nikako nisam zadovoljan hd slikom. nekako su mi lica kod ljudi zamrljana i pojedini detalji, ne sviđa mi se nikako.
Mislim da je to cuveni Samsungov algoritam peglanja slike. Probaj iskljuciti negdje u opcijama "pamet" televizora :D
100% moraju biti setovanja koja to ispravljaju ...
lokalni_razdjevicar

#3353 Re: plazma ili LCD

Post by lokalni_razdjevicar »

sabanss wrote:
i sta trebam da iskljucim? neka me neko uputi
bullmastiff

#3354 Re: plazma ili LCD

Post by bullmastiff »

Koja veličina je najbolja za nekih 2,8m udaljenosti ?
je li 32 dovoljna? je il 42 prevelika?

i moze li neko ukratko, sta da kupim do 850KM? je li Sony 32 w705 najbolja opcija?

hvala
mayab

#3355 Re: plazma ili LCD

Post by mayab »

Nemoj 32, uzmi veći!
rovac13

#3356 Re: plazma ili LCD

Post by rovac13 »

rovac13 wrote:Juce isao sa drugom da kupi tv.....iznenadio sam se sony 40w605 po cijeni 899KM i jos na to popust za gotovinu 5% ispade oko 850 KM.
Ili se meni ucinilo ili je ovo super cijena :-D
Za te pare ja bi ovo :-D
sabanss

#3357 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

lokalni_razdjevicar wrote:
sabanss wrote:
i sta trebam da iskljucim? neka me neko uputi
Na Panasonicu se to zove IFC - intelligent frame creation, na Samsungu bi bilo Auto Motion Plus ili Clear Motion Rate ako je vjerovati Google-u. Nemam Samsung pa ne znam.

U sustini radi se o opciji da TV pokusava nekako nadomjestiti manjak informacija iz originalnog signala kada pravi upsize na rezoluciju ekrana.
lokalni_razdjevicar

#3358 Re: plazma ili LCD

U sustini radi se o opciji da TV pokusava nekako nadomjestiti manjak informacija iz originalnog signala kada pravi upsize na rezoluciju ekrana.[/quote]
Ja to neumijem da nađem- ima li ko da pomogne.
sabanss

#3359 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

Nemam Samsung pa guglam:

http://support-us.samsung.com/cyber/pop ... N46C750R2F

Valjda im se meniji ne razlikuju puno :D
bullmastiff

#3360 Re: plazma ili LCD

Post by bullmastiff »

SONY DKL 32W705

da li da uzmem taj ili nesto drugo velicine 32"?

Kazu da je ovaj SONY jedan od boljih..
semirsar

#3361 Re: plazma ili LCD

Post by semirsar »

bullmastiff wrote:SONY DKL 32W705

Ja uzeo 42" u tehnomagu na akciji i naprosto sam odusevljen sa aparatom :thumbup:
Sigurno se neces razocarati, jos ako na akciji ubodes i bd player... perfekcija, pogledaj na 4-oj strani
http://tehnomag.com/katalog/11.2014.pdf
Recenzija je na http://hdtelevizija.com/2014/04/05/sony ... recenzija/ sve je isto i za 32" ekran
lokalni_razdjevicar

#3362 Re: plazma ili LCD

sabanss wrote:Nemam Samsung pa guglam:

nema to kod mene
lokalni_razdjevicar

#3363 Re: plazma ili LCD

sabanss wrote:Nemam Samsung pa guglam:

evo našao sam, ne znam šta da kažem. malo je bolje ali nije to to
lokalni_razdjevicar

#3364 Re: plazma ili LCD

sad mi se prilikom brzog pomjeranja slike zamanta.
bullmastiff

#3365 Re: plazma ili LCD

Post by bullmastiff »

semirsar wrote:
bullmastiff wrote:SONY DKL 32W705

Ja uzeo 42" u tehnomagu na akciji i naprosto sam odusevljen sa aparatom :thumbup:
Sigurno se neces razocarati, jos ako na akciji ubodes i bd player... perfekcija, pogledaj na 4-oj strani
http://tehnomag.com/katalog/11.2014.pdf
Recenzija je na http://hdtelevizija.com/2014/04/05/sony ... recenzija/ sve je isto i za 32" ekran
hvala..ovaj danas uzimama 32" za udaljenost od 2,8m do 3 m..sasvim dovoljno..
sabanss

#3366 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

lokalni_razdjevicar wrote:sad mi se prilikom brzog pomjeranja slike zamanta.
Sljedeci put uzmi plazmu :D
lokalni_razdjevicar

#3367 Re: plazma ili LCD

sabanss wrote:
sljedeci put? sad moram jesti samo kifle godinu dana dok ovo smece otplatim
Pirija

#3368 Re: plazma ili LCD

Post by Pirija »

sabanss wrote:
sljedeci put? sad moram jesti samo kifle godinu dana dok ovo smece otplatim

pa sto se nisi prije kupovine raspitao ? nije ti niko kriv sto letis grlom u jagode...

hocete svi LED jebo vas led :)
zomri

#3369 Re: plazma ili LCD

Post by zomri »

Već 6 godina imam panasonic th-42pv80p i uskoro dolazi vrijeme da se kupi novi. Isplati li se preći na ovaj st60 sada ili čekati još godinu dvije i pritom se odreći kupovine plazme jer su ovo zadnji primjerci koji su dostupni te će je uskoro biti nemoguće nabaviti?

drugim riječima, ne znam koliki bi st60 bio napredak u odnosu na ono što već imam, a dostupni lcdovi istog cjenovnog ranga ne pružaju ni približno tako dobru sliku.
Pirija

#3370 Re: plazma ili LCD

Post by Pirija »

zomri wrote:Već 6 godina imam panasonic th-42pv80p i uskoro dolazi vrijeme da se kupi novi. Isplati li se preći na ovaj st60 sada ili čekati još godinu dvije i pritom se odreći kupovine plazme jer su ovo zadnji primjerci koji su dostupni te će je uskoro biti nemoguće nabaviti?

drugim riječima, ne znam koliki bi st60 bio napredak u odnosu na ono što već imam, a dostupni lcdovi istog cjenovnog ranga ne pružaju ni približno tako dobru sliku.

ako imas para uzmi dva tri ST-a da imas :D
zomri

#3371 Re: plazma ili LCD

Post by zomri »

Pirija wrote:
zomri wrote:Već 6 godina imam panasonic th-42pv80p i uskoro dolazi vrijeme da se kupi novi. Isplati li se preći na ovaj st60 sada ili čekati još godinu dvije i pritom se odreći kupovine plazme jer su ovo zadnji primjerci koji su dostupni te će je uskoro biti nemoguće nabaviti?

:D :D :D
ma necu, dovoljan je jedan. valjda i taj oled bude dostupan za 5 godina :mrgreen:
Pirija

#3372 Re: plazma ili LCD

Post by Pirija »

zomri wrote:
Pirija wrote:

ma necu, dovoljan je jedan. valjda i taj oled bude dostupan za 5 godina :mrgreen:
da pogotovu zaobljeni
ugao gledanja nula bodova

OLED is unproven when it comes to lifespan, and there is some cause for concern here because the compound used to create the color blue in OLED televisions is known to have a shorter life span. As one color degrades, the rest will go out of whack. Samsung appears to be battling this issue by using a blue pixel that is twice the size of other colors and reducing the amount of voltage applied to it. LG uses white sub-pixels and lays a color filter over them to create the desired red, green and blue colors. These bandages may very well work, but only time and use in the public arena can tell how OLED will hold up on the long term.
ono sto kazu "bang for buck" plazma je tito :)
zomri

#3373 Re: plazma ili LCD

Post by zomri »

Pirija wrote:
zomri wrote:
da pogotovu zaobljeni

OLED is unproven when it comes to lifespan, and there is some cause for concern here because the compound used to create the color blue in OLED televisions is known to have a shorter life span. As one color degrades, the rest will go out of whack. Samsung appears to be battling this issue by using a blue pixel that is twice the size of other colors and reducing the amount of voltage applied to it. LG uses white sub-pixels and lays a color filter over them to create the desired red, green and blue colors. These bandages may very well work, but only time and use in the public arena can tell how OLED will hold up on the long term.
5 godina je puno. ispeglaće to oni do tada ;) tako su isto smanjili potrošnju na plazmama, što je bio nepremostivi problem 2008. kad sam kupovao.
zaobljeni su smeće. čisti marketinški trik da ga naplate.
Pirija

#3374 Re: plazma ili LCD

Post by Pirija »

zomri wrote:
Pirija wrote:
zomri wrote:
da pogotovu zaobljeni

5 godina je puno. ispeglaće to oni do tada ;) tako su isto smanjili potrošnju na plazmama, što je bio nepremostivi problem 2008. kad sam kupovao.
zaobljeni su smeće. čisti marketinški trik da ga naplate.

ma jebo potrosnju struje... to mi je fakat najgluplja stavka kod TV aparata..

a u biti nebi ti ni trebao kupvoati novu plazmu dok ti ta ne ckrne :D
zomri

#3375 Re: plazma ili LCD

Post by zomri »

Pirija wrote:
ma jebo potrosnju struje... to mi je fakat najgluplja stavka kod TV aparata..

a u biti nebi ti ni trebao kupvoati novu plazmu dok ti ta ne ckrne :D
Slažem se za potrošnju, to sam naveo samo kao ilustraciju kako tehnologija napreduje. Evo st60 je duplo tanja od moje PV80.
Problem je jedino što ju je već sad teško nabaviti, proizvodnja je stala, nema je u katalozima. Takođe sve više nailazim na 1080p sadržaj, koristilo bi mi i umrežavanje TV-a kako bih streamao stvari sa mreže itd.

1400km za 42'' fenomenalne plazme i nije neka pljačka tako da sam se zagrijao da je kupim. ipak se neću zalijetati, razmisliću još.
Post Reply