PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Son1

#5501 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Son1 »

arnes_king wrote:
Son1 wrote:Nije los ovaj Detroit BH, inace nisam igrao igre ovog zanra.
Upravo sam zavrsio level i ocistio citavu kucu, ne vjerujem sta igram hahahha
Moram pauzu stavit da sobu raspremim da bih mogao normalno nastaviti dalje.
Odlican koncept, nije steta sto je PES izbacen :thumbup:
To ti je tek da se naucis na kontrole i opcenito kako igra funkcionira. Vidjet ces kasnije kakva ce biti :D

Idem i ja napraviti novi nalog da ugrabim onaj trial pa da u tih 14 dana predjem barem jos jednom :D

Nabavio disk, presao jednom i naletim po dobroj cijeni pa prodam odmah a bas mi zao bilo.

Ovako taman prilika da sad probam od pocetka sa drugim odlukama jer kako sam vidio ono grananje price pola igre moze drugaciji tok da uzme totalno :D
Ja sam s prvim likom odmah poginuo pri spasavanju djevojcice, ali sam odlucio opet da odigram, jer je zanimljiva prica.

Utripovat cu se kad na ulicu izadjem nakon igre :mrgreen:
arnes_king

#5502 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Ne bih da spoilam ali sa Conorom ako pogines nemoj ponovo da igras, slobodno nastavi, shvatit ces poslije :thumbup:

Eh za ostale trudi se i bori se, meni je zao bilo par likova od pocetka vodio sve do kraja i na kraju kad su mi poginuli bas mi zao bilo :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5503 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

AmirBaa wrote:pozdrav ljudi, kako je? Planiram uzeti ps4 pro nekad u septembru, pa evo malo istrazujem. Za PC sam do sada kupovao igre ili preko g2a ili na allkeyshop, a evo vidim da tamo ima i za PS4. Kako ide to tacno? Na primjer RDR2 je 26 eura i kaze PlayStation Account, kad skinem igru mogu je onda igrati preko svog accounta. Legit ?
Na g2a uzimaš Gift Card u apoenima 10,20,25,50,75,100, kod koji dobiješ na mail upišeš na PS4 na svom accountu Redeem Code i to je to. Trošiš iz svog walleta. Igre uzimaš sa onog Storea gdje ti je acc prijavljen (US, GBR, Ger, Cro).
febo_acm

#5504 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

Pcgamesupply bon od 10$ košta 10$. Instant se otključa, preporuke za njih.

Ništa to sa accountom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5505 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

febo_acm wrote:Pcgamesupply bon od 10$ košta 10$. Instant se otključa, preporuke za njih.

Ništa to sa accountom.
Nisam to dobro snimio, sad vidim da piše acc sa RDR2...slažem se, ne bih ni ja to preporučio, a i nije neka razlika u cijeni, bio je sad na Days of Play 30 i nešto dolara, biće opet tih sniženja.
klixoris

#5506 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote:
klixoris wrote:
Tu sam, nisam se jos poceo igrati :mrgreen: Jos malo da odmeracim W3, ima jos par sitnih questova pa onda :oops:
Javi kad kreneš :thumbup:
Evo javljam :mrgreen: Dobra je, mada je prilicno kopiran engine od Uncharted-a npr. Ko da igras Uncharted, samo umjesto ljudi ubaceni zombiji... I izgleda da je prilicno kratka - nakon 2 dana igranja po par sati sam dosao do dijela gdje je ova mala zarobljena kod nekih ljudozdera (bjezanje je vec u toku :mrgreen: ). Igram na Hard. Nista pretjerano spektakularno (kao HZD npr :) ), ali solidna igra.
I fino onaj Bloater cupa vilicu, vidi se da ima kuveta :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5507 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote:
Evo javljam :mrgreen: Dobra je, mada je prilicno kopiran engine od Uncharted-a npr. Ko da igras Uncharted, samo umjesto ljudi ubaceni zombiji... I izgleda da je prilicno kratka - nakon 2 dana igranja po par sati sam dosao do dijela gdje je ova mala zarobljena kod nekih ljudozdera (bjezanje je vec u toku :mrgreen: ). Igram na Hard. Nista pretjerano spektakularno (kao HZD npr :) ), ali solidna igra.
Ima i u Unchartedu dijelova sa nekim mutiranim bićima koliko se sjećam. Ne znam sad tačno koji od ova 4 :D
Meni je tu različita atmosfera, Uncharted je nekako avanturistički, ala Indiana Jones, dok je ovo nekako priča bazirana na preživljavanju, emocijama.
Dobro, ima i tamo kad igraju Crasha i gnijezde se :mrgreen: , al ovo je karasevdah :(
HZD je novija igra i grafički miljama ispred, ali TLOU ima taj neki svoj šmek i svoje mjesto.
Igra nije pretjerano duga, to si u pravu.
Ne zaboravi i Left Behind kad završiš glavnu priču.
klixoris

#5508 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote:
klixoris wrote:
Ima i u Unchartedu dijelova sa nekim mutiranim bićima koliko se sjećam. Ne znam sad tačno koji od ova 4 :D
Meni je tu različita atmosfera, Uncharted je nekako avanturistički, ala Indiana Jones, dok je ovo nekako priča bazirana na preživljavanju, emocijama.
Dobro, ima i tamo kad igraju Crasha i gnijezde se :mrgreen: , al ovo je karasevdah :(
HZD je novija igra i grafički miljama ispred, ali TLOU ima taj neki svoj šmek i svoje mjesto.
Igra nije pretjerano duga, to si u pravu.
Ne zaboravi i Left Behind kad završiš glavnu priču.
Ma ne mislim da je igra kao igra identicna Uncharted serijalu nego se vidi da su kompletan engine iskoristili. Ipak se radi i o istoj firmi (Naughty Dog).
Isto ko i kod Uncharteda kad igras nastavke - sva grafika i gameplay identican prethodnim nastavcima, samo druga prica. Tako mi nekako izgleda i TLOU. Nije lose sto je igra prilicno skrta sa municijom, svidja mi se sto te tjera da se sunjas i koljes :mrgreen:
Rossonero86

#5509 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rossonero86 »

Pozdrav,kupio sam ps4 prosle sedmice i s obzirom da sam laik imam neka pitanja da ne otvaram novu temu :)

Pokusao sam da dodam paypal account i da kupim ps4 plus pretplatu ali mi konstantno izbacuje kao pogresna adresa ili pogresan password a ispravno je sve 100% . Guglao sam malo i negdje procitao da ti se kao mora poklapati region koji si odabrao na ps4 i paypal region :skoljka: :skoljka: (debilizam ako je tacno)

Ajde probao sam da dodam i kreditnu karticu ,upisem podatke i tamo gdje trebam upisati adresu mi trazi da upisem americku adresu i neki americki grad jer sam odabrao americki region (naseg nije bilo) i ajde nije htjelo da prihvati dok nisam guglao i nasao neki grad i pravu adresu ,onda me vrati nazad i pise neispravan broj kartice a i to je ispravno :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Sad me zanima da li je neko imao slicne probleme,znam da imaju oni kodovi da se kupe i slicno ali zelim platiti karticom ili paypalom ,cak i ovih 14 probnih dana kad zelis traze da dodas neku vrstu placanja a meni ne prihvata ni karticu a ni paypal :skoljka: :skoljka:
beni-bu-man

#5510 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

Rossonero86 wrote:Pozdrav,kupio sam ps4 prosle sedmice i s obzirom da sam laik imam neka pitanja da ne otvaram novu temu :)

Pokusao sam da dodam paypal account i da kupim ps4 plus pretplatu ali mi konstantno izbacuje kao pogresna adresa ili pogresan password a ispravno je sve 100% . Guglao sam malo i negdje procitao da ti se kao mora poklapati region koji si odabrao na ps4 i paypal region :skoljka: :skoljka: (debilizam ako je tacno)

Ajde probao sam da dodam i kreditnu karticu ,upisem podatke i tamo gdje trebam upisati adresu mi trazi da upisem americku adresu i neki americki grad jer sam odabrao americki region (naseg nije bilo) i ajde nije htjelo da prihvati dok nisam guglao i nasao neki grad i pravu adresu ,onda me vrati nazad i pise neispravan broj kartice a i to je ispravno :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Sad me zanima da li je neko imao slicne probleme,znam da imaju oni kodovi da se kupe i slicno ali zelim platiti karticom ili paypalom ,cak i ovih 14 probnih dana kad zelis traze da dodas neku vrstu placanja a meni ne prihvata ni karticu a ni paypal :skoljka: :skoljka:
Nemere paypal i kartica s nasih prostora, kupuj codove preko gore pomentih stranica i filuj account tako parama
klixoris

#5511 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Rossonero86 wrote:Pozdrav,kupio sam ps4 prosle sedmice i s obzirom da sam laik imam neka pitanja da ne otvaram novu temu :)

1. Na Playstation registruj account u USA (uzmi Aljasku za adresu radi poreza na igrice)
2. Za kupovinu kupona ja koristim http://www.pcgamesupply.com/ (tu placas PayPalom). Kupuj kupone u USD, odnosno valuti zemlje koju si podesio za adresu na Playstation accountu.
3. Preko playstation stranice ili sa konzole dopunis wallet kuponima koje su ranije kupio i udri u shopping :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5512 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote:
Ma ne mislim da je igra kao igra identicna Uncharted serijalu nego se vidi da su kompletan engine iskoristili. Ipak se radi i o istoj firmi (Naughty Dog).
Isto ko i kod Uncharteda kad igras nastavke - sva grafika i gameplay identican prethodnim nastavcima, samo druga prica. Tako mi nekako izgleda i TLOU. Nije lose sto je igra prilicno skrta sa municijom, svidja mi se sto te tjera da se sunjas i koljes :mrgreen:
To svakako :thumbup:
Ja je kontam preći još jednom na onom najtežem, grounded čini mi se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5513 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:

Nemere paypal i kartica s nasih prostora, kupuj codove preko gore pomentih stranica i filuj account tako parama
MoRe paypal, ali da kupiš Gift Card, ne može dirketno na Store :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5514 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote:(uzmi Aljasku za adresu radi poreza na igrice)
Ja ostao na Floridi i ne deru me :D
Rossonero86

#5515 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rossonero86 »

klixoris wrote:

1. Na Playstation registruj account u USA (uzmi Aljasku za adresu radi poreza na igrice)
2. Za kupovinu kupona ja koristim http://www.pcgamesupply.com/ (tu placas PayPalom). Kupuj kupone u USD, odnosno valuti zemlje koju si podesio za adresu na Playstation accountu.
3. Preko playstation stranice ili sa konzole dopunis wallet kuponima koje su ranije kupio i udri u shopping :thumbup:
Vec sam registrovao USA ali nisam Aljasku ( nisam to ni znao ) ,nema opcije da se sad promjeni? :D

Znaci i ovaj free trial 14 dana nema sanse da se dobije jer da bi ga imao,moras izgleda dodati karticu ili paypal :-)
klixoris

#5516 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Rossonero86 wrote:
Vec sam registrovao USA ali nisam Aljasku ( nisam to ni znao ) ,nema opcije da se sad promjeni? :D
Nema veze, u USA si, samo drzavu promijeni :thumbup: Mozes i kod Tome na Floridu, upravo je potvrdio da ni tamo nema poreza :mrgreen:
TMovac

#5517 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

klixoris wrote:
Rossonero86 wrote:
Nema veze, u USA si, samo drzavu promijeni :thumbup: Mozes i kod Tome na Floridu, upravo je potvrdio da ni tamo nema poreza :mrgreen:
nema ni u Oregonu poreza. ja sam se iz Alabame preselio u Oregon radi toga. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rossonero86

#5518 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rossonero86 »

Koliko je ovaj g2a site pouzdan i prodavaci? Vidim da su im ps plus po 40-42 dolara a i gift kartice jeftinije nego pcsupply pa cisto da provjerim s vama ? :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5519 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Rossonero86 wrote:Koliko je ovaj g2a site pouzdan i prodavaci? Vidim da su im ps plus po 40-42 dolara a i gift kartice jeftinije nego pcsupply pa cisto da provjerim s vama ? :D :D
Ja sam dosad uzimao Gift Card kod njih, desilo mi se jednom da nije htjelo primiti kod (potrošen, fake), odmah sam se obratio prodavcu i bio je korektan, međutim transakcija svakako nije prošla i PayPal mi je svakako vratio novac u roku 48 sati.
Ima tu moje krivice, zaletio sam se na neku bagatela cijenu kartice :mrgreen: a nisam gledao dojmove koji su dosta negativni.
Uglavnom, uzimaj one sa dojmovima preko 90% i nemaš problema. Ja sam uzimao za 85 dolara onu od 100.
Za igre i PS Plus ti ne znam, ovo je samo za Gift Card. Valjda bi trebalo biti ok.
mbenz

#5520 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mbenz »

TMovac wrote:
klixoris wrote:
Rossonero86 wrote:
nema ni u Oregonu poreza. ja sam se iz Alabame preselio u Oregon radi toga. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moram i ja negdje preseliti, mene u nju jorku ogulise :lol: :lol: :lol: znaci moze i florida
Tomahawk11
Globalni moderator

#5521 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Znam da je bilo priče da i za Floridu ide porez, pa su mnogi mijenjali na Aljasku.
Pogledam tačno koja je adresa kući kad dođem, možda sam ja potrefio neki distrikt bez poreza, zaštićenu zonu :D
r_faruk

#5522 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

Rossonero86 wrote:Koliko je ovaj g2a site pouzdan i prodavaci? Vidim da su im ps plus po 40-42 dolara a i gift kartice jeftinije nego pcsupply pa cisto da provjerim s vama ? :D :D
kupio sam prije dva dana dva bona, 10 i 50 dolara, sve proslo ok :thumbup:
typeOnegative

#5523 Re: PlayStation 4 - all about

Post by typeOnegative »

Meni je na oregon postavljeno. Nema poreza ako se nije što u međuvremenu promijenilo od zadnjeg puta
Rossonero86

#5524 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rossonero86 »

Kupio ps plus za 44 dolara s taksama,sve stima :mrgreen:

Ako nekog zanima neka zamjena imam na cd-u uncharted4 ,the last of us i horizon zero dawn ,nek inboxuje :D
PS4 Share

#5525 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PS4 Share »

Na offgamersu znaju biti jos jeftinije dopune
Post Reply