Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bilo je price da ce biti skuplji od PS4, mozda kao sto je PS3 bio, pa je opet bilo price da nece.... Kako god, ovo ce biti prva konzola kojoj necu cekati ni da padne cijena niti da izadju hakovi nego gledati da kupim day one
Ako bude bas "preskupa" ima BHT i na rate, bolje davati 20-30KM mjesecno za PS5 koji ce trajati 5+ godina nego za telefon 60ak KM koji traje godinu dvije....
To na telecomu 20-30 KM za peticu će biti, ali da uzmeš na nekih 5 godina
Pa kod njih je i sad četvorka najjeftinija varijanta 20 i nešto KM na dvije godine
Bilo je price da ce biti skuplji od PS4, mozda kao sto je PS3 bio, pa je opet bilo price da nece.... Kako god, ovo ce biti prva konzola kojoj necu cekati ni da padne cijena niti da izadju hakovi nego gledati da kupim day one
Ako bude bas "preskupa" ima BHT i na rate, bolje davati 20-30KM mjesecno za PS5 koji ce trajati 5+ godina nego za telefon 60ak KM koji traje godinu dvije....
To na telecomu 20-30 KM za peticu će biti, ali da uzmeš na nekih 5 godina
Pa kod njih je i sad četvorka najjeftinija varijanta 20 i nešto KM na dvije godine
Pa dobro, uzimajuci u obzir "popust" zbog pretplate mislim da ce opet biti u prihvatljivom rangu. Taman i da bude 50KM mjesecno.
A kako god okrenem, imam PS4 Pro, koji cu opet za par finih stoja moci prodati da amortizujem
Ili sto kaze diablobih ima sancta domenica, uglavnom kada se ima volja nadje se i nacin
A @Reddevils ce vjerovatno uraditi upgrade PC-a, nabaviti novu XBox konzolu i PS5 sve u startu
alibaba_i_30_godina wrote:Za ovo će trebati i dobar 8K TV.
Vjerovatno da ce biti podrske za 8K, ali daleko sam od toga, tek sam nabavio mid range 4K 58'' s kojim sam prezadovoljan i presretan.
Ako uspiju da budu sve ili vecina igara na 4K 60FPS to bi vec bilo odlicno.
Ma jeste slažem se nego to odmah projiciram i govorim za par godina unaprijed. Koji ti je TV, ja razmišljam isto o novom ali još nisam ništa gledao posebno?
Sto se tice cijene, uvijek imate shopping karticu i lagano s njom u SD.
A nije ni 50-60 KM mjesečno neka pljačka u telecomu, kao što Tomo reče, i sada ovi PS4 su iz SD.
U BHT će biti rata minimalno 60-70 KM za PS 5
Nesto ne vjerujem, telefon koji mi oni racunaju po cijeni od 1800KM a rata je 62KM. PS5 sigurno nece biti ni blizu 1800KM. Vani ce cijena biti ili 499€/499$ ili 399€/399$.
diablobih wrote:Uvijek ima santa domenica u kojoj uzmes na rate, cak i bolje nego se vezati ugovorom za operatera.
I u BH Telecomu su iz Sancte
Znam, zato mi i nije jasno sto neko uzima u BHT
Btw. kad skontas, ovo vec iduce godine ce biti samo solidna graficka, za 2 vec samo prosjecna i sve tako. Uglavnom fino za konzolase i posto znamo da nikome nije cilj da igra u 8K, sasvim zadovoljavajuce je 4K.
alibaba_i_30_godina wrote:Za ovo će trebati i dobar 8K TV.
Vjerovatno da ce biti podrske za 8K, ali daleko sam od toga, tek sam nabavio mid range 4K 58'' s kojim sam prezadovoljan i presretan.
Ako uspiju da budu sve ili vecina igara na 4K 60FPS to bi vec bilo odlicno.
Ma jeste slažem se nego to odmah projiciram i govorim za par godina unaprijed. Koji ti je TV, ja razmišljam isto o novom ali još nisam ništa gledao posebno?
Sto se tice cijene, uvijek imate shopping karticu i lagano s njom u SD.
A nije ni 50-60 KM mjesečno neka pljačka u telecomu, kao što Tomo reče, i sada ovi PS4 su iz SD.
Do prosle godine koristio Vivax FHD 40'' kojim sam bio pravo zadovoljan. Za black friday nabavim NU7102 58'' i razlika je nebo i zemlja, tako da cu jos godinama biti zadovoljan ovim TV-om.
A za konzolu mi nije zao dati ni u kesu niti u ratama i malo "vise" para, bar znam da joj je zivotni vijek dovoljno dug da se isplati kako god okrenem.
diablobih wrote:Uvijek ima santa domenica u kojoj uzmes na rate, cak i bolje nego se vezati ugovorom za operatera.
Btw. kad skontas, ovo vec iduce godine ce biti samo solidna graficka, za 2 vec samo prosjecna i sve tako. Uglavnom fino za konzolase i posto znamo da nikome nije cilj da igra u 8K, sasvim zadovoljavajuce je 4K.
Uzmi u obzir da PS4 ima graficku koja je ekvivalentna Radeon HD 7850 a pogledaj kakve igre su izasle i izlaze za PS4 nakon toliko godina od izlaska konzole. Pogotovo ekskluzive
Prema tome mislim da ce PS5 sa ovakvim performansama grmiti.
Last edited by arnes_king on 28/06/2019 12:38, edited 1 time in total.
Pa imaš popust u zavisnosti od paketa ako si njihov pretplatnik (telefon, Moja TV).
arnes_king wrote:
Uzmi u obzir da PS4 ima graficku koja je ekvivalentna Radeon HD 7850 a pogledaj kakve igre su izasle i izlaze za PS4 nakon toliko godina od izlaska konzole.
Ma nema zezancije sa PS po pitanju tih komponenti, samo šibaj.
Ovamo konstantno neka utrka oko komponenti, a svaki dan izlaze sve zahtjevnije igre.
PS5 će sigurno biti konzola koja će pokriti bar raspon od 10 godina u smislu zahtjevnosti naslova koji će izlaziti.
alibaba_i_30_godina wrote:Jel ono i PS4 bio tako oko 1200 kada je tek izašao?
Nesto ne mogu da se sjetim.
PS5 će svakako biti zvijer u narednih 7-8 godina kao što je evo PS4.
Prvi post na temi:
Obicna verzija se krece po radnjama u Sarajevu 980KM, navodno svi preorderi su rasprodati. Ono sto bi za ovu generaciju konzola moglo biti zanimljivo da ce se otvarati online store-ovi sto bi svelo cijenu igara koliko toliko na normalnu granicu.
arnes_king wrote:
Uzmi u obzir da PS4 ima graficku koja je ekvivalentna Radeon HD 7850 a pogledaj kakve igre su izasle i izlaze za PS4 nakon toliko godina od izlaska konzole. Pogotovo ekskluzive
Svakako, ali nisu lijepe kao na racunaru niti fluidne. Ipak, nekad je i to solidno, zadovoljis se sa 30 fps i drmaj svaku, samo je ne pali negdje drugo
arnes_king wrote:
Uzmi u obzir da PS4 ima graficku koja je ekvivalentna Radeon HD 7850 a pogledaj kakve igre su izasle i izlaze za PS4 nakon toliko godina od izlaska konzole.
Ma nema zezancije sa PS po pitanju tih komponenti, samo šibaj.
Ovamo konstantno neka utrka oko komponenti, a svaki dan izlaze sve zahtjevnije igre.
PS5 će sigurno biti konzola koja će pokriti bar raspon od 10 godina u smislu zahtjevnosti naslova koji će izlaziti.
Playstation je platforma koja je prvenstveno i softverski i hardverski razvijana radi gejminga. Sve optimizacije idu na to pa zbog toga i pravi tako dobre rezultate sa puno slabijim hardverom.
Za Playstation se ne brinem, od prvog sam sve imao i uvijek bio zadovoljan i sretan korisnik
arnes_king wrote:
Svakako, ali nisu lijepe kao na racunaru niti fluidne. Ipak, nekad je i to solidno, zadovoljis se sa 30 fps i drmaj svaku, samo je ne pali negdje drugo
Ono sto ima i na PC sigurno da mozes na PC igrati sa lijepsim postavkama i vecim FPS, ali ti zato treba vise para mnogo mnogo mnogo, a i ne vole svi igrati na PC.
Zato i kazem, pogledaj eksluzive, a eto jedan spiderman ide na 30fps ali kada igras tu igru nemas nikako osjecaj da je 30 niti da sta fali. Igra je toliko prelijepa, fluidna i uskladjena da je to vrhunski.
Opet kazem, ako bude 4K i 60fps meni je to i vise nego zadovoljavajuce, jer nemam problema igrati ni na 30 fps cak ni u 1080p ako su dobre igre koje igram.
Ako izadje u vrijeme kada dijaspora iz Amerike bude dolazila onda reci da donesu jedan odmah, ali ako izadje u neko nevrijeme, onda cekati par mjeseci da spadne cijena kod ovih nasih hostaplera, ili otici bar do njemacke