Mene zanima sada generalno za multiplayer na PS4, pošto sam nakon ovih postova skontao da igra ima multiplayer region lock, kao i Gran Turismo Sport, kojeg sam htio kupiti, da li je taj lock isključivo vezan za account?PriNc_ba wrote:ja sam jednom pokusao da vidim kako je pa igrao s jaranove plejke koji ima us acc i tu je i skinuo pes... znaci ludilo hahahaha... tako da ti je najbolja opcija imati i drugi acc za pes npr i uzimati uk ili hr verziju i onda nemas problema sa online igranjem. osim naravno ako bogalji ne igraju preko wi fia il te po baksuzluku spoji s nekim iz UAE. na myclubu ima onih derista sto znaju konekciju oborit pa nikom nista ali u biti divizija i friendly online su najbolji ikad sto se tice kvalitete konekcije.Phobius wrote:Iskren da budem, nisam znao da PES online na PS4 ovako funkcioniše. Izgleda da je ovo iznimka, jer sve druge igre koje sam kupio na US PSN računu rade online po trenutnoj geografskoj lokaciji, a ne regionu Store-a. Dakle, PES zaista radi drugačije. Nije ni čudo zašto mi je online iskustvo nikakvo.PriNc_ba wrote:na pesu te ne moze spojiti s igracima koji imaju drugu verziju igrice. dakle ako imas US verziju ne moze te spojiti sa EU igracima. ima jos i azijska verzija i to je to. na nekim pes izdanjima je bila i verzija za bliski istok ali je oni nisu kupovali vec su na UK storeu kupovali.
geografska lokacija ip adrese nema veze na konamijevim serverima za pes. jer me i kad stavim connection restriction da me ogranici na blize ip adrese iz regije, ako nema slobodnih igraca spoji me i sa spancima i sa norvezanima i rusima i arapima..
serveri su ove godine dosta bolji ali su usrali i sefa i stanicu sa razlicitim gameplayom za svaki mode... pesleague mode, myclub, division i friendly svaki mode ima razlicit gameplay. kao i coop i 10vs10.
kad uvedu malo bolji restriction (ali modifikovan tako da se ne moze zloupotrebljavat u takmicenjima) i kad srede stvar s jebanjem konekcije kad gube debili i kad ih se prijavi, bice to sve ekstra.
treba cekati sljedeci naslov da vidimo sta ce ponuditiovo za sad je sasvim zadovoljavajuce. sam gameplay ima 2 buga a to su lob golovi iz coska gdje golman ne reaguje i oni golovi na povratnu iz prve gdje golman isto ne reaguje. sve ostalo je ekstra. cak su i momentume uspjeli napraviti da kad se isfulas previse dodje kazna
Naime, u slučaju da kupim igru na US accountu i instaliram, a igram je sa HR (ili nekog drugog EU) accounta, da li će to značiti da ću igrati na EU serverima, ili ću biti zaključan na US servere, bez obzira što je igram sa EU accounta. Radi se o tome da mi je US account glavni sa PS plus-om. Na njemu su generalno cijene bolje, a imam i popust od PS plusa, tako da bih volio nastaviti kupovati igre tu, ali da imam mogućnost igranja sa EU accounta, ako igra ima regionalno zaključan multiplayer.