PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Phobius

#2826 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Phobius »

PriNc_ba wrote:
Phobius wrote:
PriNc_ba wrote:na pesu te ne moze spojiti s igracima koji imaju drugu verziju igrice. dakle ako imas US verziju ne moze te spojiti sa EU igracima. ima jos i azijska verzija i to je to. na nekim pes izdanjima je bila i verzija za bliski istok ali je oni nisu kupovali vec su na UK storeu kupovali.

geografska lokacija ip adrese nema veze na konamijevim serverima za pes. jer me i kad stavim connection restriction da me ogranici na blize ip adrese iz regije, ako nema slobodnih igraca spoji me i sa spancima i sa norvezanima i rusima i arapima..

serveri su ove godine dosta bolji ali su usrali i sefa i stanicu sa razlicitim gameplayom za svaki mode... pesleague mode, myclub, division i friendly svaki mode ima razlicit gameplay. kao i coop i 10vs10.

kad uvedu malo bolji restriction (ali modifikovan tako da se ne moze zloupotrebljavat u takmicenjima) i kad srede stvar s jebanjem konekcije kad gube debili i kad ih se prijavi, bice to sve ekstra.

treba cekati sljedeci naslov da vidimo sta ce ponuditi :) ovo za sad je sasvim zadovoljavajuce. sam gameplay ima 2 buga a to su lob golovi iz coska gdje golman ne reaguje i oni golovi na povratnu iz prve gdje golman isto ne reaguje. sve ostalo je ekstra. cak su i momentume uspjeli napraviti da kad se isfulas previse dodje kazna :D
Iskren da budem, nisam znao da PES online na PS4 ovako funkcioniše. Izgleda da je ovo iznimka, jer sve druge igre koje sam kupio na US PSN računu rade online po trenutnoj geografskoj lokaciji, a ne regionu Store-a. Dakle, PES zaista radi drugačije. Nije ni čudo zašto mi je online iskustvo nikakvo.
ja sam jednom pokusao da vidim kako je pa igrao s jaranove plejke koji ima us acc i tu je i skinuo pes... znaci ludilo hahahaha... tako da ti je najbolja opcija imati i drugi acc za pes npr i uzimati uk ili hr verziju i onda nemas problema sa online igranjem. osim naravno ako bogalji ne igraju preko wi fia il te po baksuzluku spoji s nekim iz UAE. na myclubu ima onih derista sto znaju konekciju oborit pa nikom nista ali u biti divizija i friendly online su najbolji ikad sto se tice kvalitete konekcije.
Mene zanima sada generalno za multiplayer na PS4, pošto sam nakon ovih postova skontao da igra ima multiplayer region lock, kao i Gran Turismo Sport, kojeg sam htio kupiti, da li je taj lock isključivo vezan za account?

Naime, u slučaju da kupim igru na US accountu i instaliram, a igram je sa HR (ili nekog drugog EU) accounta, da li će to značiti da ću igrati na EU serverima, ili ću biti zaključan na US servere, bez obzira što je igram sa EU accounta. Radi se o tome da mi je US account glavni sa PS plus-om. Na njemu su generalno cijene bolje, a imam i popust od PS plusa, tako da bih volio nastaviti kupovati igre tu, ali da imam mogućnost igranja sa EU accounta, ako igra ima regionalno zaključan multiplayer.
r_faruk

#2827 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

sta je sa opcijom koja se nekada zvala multiplayer (dva igraca na jednoj konzoli, a ekran se podijeli-split screen). danas je multiplayer vezan za online igranje. nekada si mogao fps igre ili utrke igrati na jednom ps-u (dva igraca), danas samo fifa i ostale sportske igre funkcionisu na taj nacin. ima li FPS igara koje mogu dva igraca igrati na jednoj konzoli sa dva joystick-a...... da se rokamo kod kuce......
PriNc_ba

#2828 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

s kojeg je acc kupljena igra na tim serverima se i igra. ako ima ta igra takva ogranicenja kao npr pes.
ifus

#2829 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

r_faruk wrote:sta je sa opcijom koja se nekada zvala multiplayer (dva igraca na jednoj konzoli, a ekran se podijeli-split screen). danas je multiplayer vezan za online igranje. nekada si mogao fps igre ili utrke igrati na jednom ps-u (dva igraca), danas samo fifa i ostale sportske igre funkcionisu na taj nacin. ima li FPS igara koje mogu dva igraca igrati na jednoj konzoli sa dva joystick-a...... da se rokamo kod kuce......
Na ovoj stranici mozes naci sve informacije o podrzanim igrama za co-op: http://www.co-optimus.com/
A Way Out je savrsena igra za split screen co-op.
ZAHIROVKE

#2830 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ZAHIROVKE »

Pozdrav,

Ima neko da igra GTA V, možda Battlefield 1, Fortnite.
Ili je neko horan za zamjenu igara da mimoiđemo OL_X.BA
Elaol

#2831 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Elaol »

Tek dobih PS4 i vidim da naravno nema Bosne na listi država. Koliko sam skontao, moramo napraviti US account. Imam dva pitanja:

1. Mogu li me banivati ako skontaju da koristim lazne podatke? Vjerujem da mogu, u teoriji. Da li se to u praksi ikome desilo?

2. Kad igram multiplayer, kako to ide? Da li gledaju IP adresu sa koje igram ili adresu accounta? Pitam i zbog laga i da me ne bi skontali ako je odgovor na prvo pitanje pozitivan.

Hvala!
Dexter4

#2832 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Dexter4 »

ZAHIROVKE wrote:Pozdrav,

Koje igre imaš?
Ja imam na profilu...BF1,BF4, BF HL,
Uncharted 1, Uncharted 2, Uncharted 3, Uncharted 4
Last of Us, Last of Us Left Behing,
Tomb Rider definitive edition,
ZAHIROVKE

#2833 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ZAHIROVKE »

Dexter4 wrote:
ZAHIROVKE wrote:Pozdrav,

Koje igre imaš?
Ja imam na profilu...BF1,BF4, BF HL,
Uncharted 1, Uncharted 2, Uncharted 3, Uncharted 4
Last of Us, Last of Us Left Behing,
Tomb Rider definitive edition,
Trenutno BF1 i GTA V.
PriNc_ba

#2834 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

Elaol wrote:Tek dobih PS4 i vidim da naravno nema Bosne na listi država. Koliko sam skontao, moramo napraviti US account. Imam dva pitanja:

1. Mogu li me banivati ako skontaju da koristim lazne podatke? Vjerujem da mogu, u teoriji. Da li se to u praksi ikome desilo?

2. Kad igram multiplayer, kako to ide? Da li gledaju IP adresu sa koje igram ili adresu accounta? Pitam i zbog laga i da me ne bi skontali ako je odgovor na prvo pitanje pozitivan.

Hvala!
ne mogu te banovati. mozes kakve god podatke staviti. mozes imati vise profila iz razlicitih regija ako ti tako tako pase.

ovisi sve kakav ti je net, kakav je net protivnicima i ovisi o igrici i serverima za tu igru. u biti vece probleme mozes osjetiti samo na pesu ako igras preko us accounta jer te tu spaja vecinom s juznoamerikancima. nemas nikakvih problema sa sonyem bez obzira koji acc da napravis.

online igras naravno kada uplatis pretplatu za ps+ da bi mogao igrati online s obzirom da nije ko na ps3 besplatno online igranje.
arnes_king

#2835 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

PriNc_ba wrote:
Elaol wrote:Tek dobih PS4 i vidim da naravno nema Bosne na listi država. Koliko sam skontao, moramo napraviti US account. Imam dva pitanja:

Hvala!
ne mogu te banovati. mozes kakve god podatke staviti. mozes imati vise profila iz razlicitih regija ako ti tako tako pase.

ovisi sve kakav ti je net, kakav je net protivnicima i ovisi o igrici i serverima za tu igru. u biti vece probleme mozes osjetiti samo na pesu ako igras preko us accounta jer te tu spaja vecinom s juznoamerikancima. nemas nikakvih problema sa sonyem bez obzira koji acc da napravis.

online igras naravno kada uplatis pretplatu za ps+ da bi mogao igrati online s obzirom da nije ko na ps3 besplatno online igranje.
Nije tacno da ne mogu. Mogu te banovati jer pravljenje racuna sa laznim podacima jasno krsi pravila koristenja, iako ne znam nikoga kome se to u praksi i desilo, ali mogucnost je tu i ne bi imao nikakvo pravo zalbe da ti odu sve igre sa tog racuna.
PriNc_ba

#2836 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

brate, ja 9 godina koristim psn i imam bar 30ak profila koje aktivno koristim i nigdje cak ni ime ni prezime ni grad ni adresu ni pravu drzavu nisam stavljao a sve aktivno koristim. to sto stoji u onom kao ugovoru na koji pristajes to mogu oni macku o rep. ako sve normalno koristis i ne vrijedjas nikog i ne varas sistem na storeu nemas brige :)
arnes_king

#2837 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

PriNc_ba wrote:brate, ja 9 godina koristim psn i imam bar 30ak profila koje aktivno koristim i nigdje cak ni ime ni prezime ni grad ni adresu ni pravu drzavu nisam stavljao a sve aktivno koristim. to sto stoji u onom kao ugovoru na koji pristajes to mogu oni macku o rep. ako sve normalno koristis i ne vrijedjas nikog i ne varas sistem na storeu nemas brige :)
Sve je to ok i ja sam napisao da ne znam nikoga da su ga banovali, ali udji malo pa procitaj pravilnik koji prihvatis prilikom kreiranja racuna. Bilo ko da te prijavi, bilo sta da se desi pa nalete na tebe, mogu da te banuju bez upozorenja i bez bilo kakve sanse da bilo sta sa racuna dobijes nazad.

Ugovor koji god potpises, bilo uzivo ili digitalno, vrijedi, tvoja rijec se moze kaciti macku o rep. Taman da si nakupovao igara u vrijednosti od 1,000,000 ako te banuju a krsio si ugovor ti nemas tu nikakvog osnova za zalbu.

Nego, sta je to fazon da koristis 30 profila? Ja koristim 1 i sve mi na njemu radi normalno.
PriNc_ba

#2838 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

a kamaralo se godinama. napravim neki novi, pa mi dojadi nick pa novi i sve tako. pa onda kako sam i sherovao igre pa da ne dajem svoj glavni profil, napravim novi uzmem igru i sherujem s nekim ili prodam nekome preko pika i to je to :)
dinao

#2839 Re: PlayStation 4 - all about

Post by dinao »

Prince, moze li se share uraditi sa vise ljudi?
Npr profil A shareujem sa bratom, profil B s prijateljem, C sa rodjakom? Jel moguce to?
Ja imam sharing s bratom, i koliko znam moguce je sa samo jednom osobom. Zato mi nije jasno kako ovi na piku prodaju profile s igrama.
diablobih

#2840 Re: PlayStation 4 - all about

Post by diablobih »

dinao wrote:Prince, moze li se share uraditi sa vise ljudi?
Npr profil A shareujem sa bratom, profil B s prijateljem, C sa rodjakom? Jel moguce to?
Ja imam sharing s bratom, i koliko znam moguce je sa samo jednom osobom. Zato mi nije jasno kako ovi na piku prodaju profile s igrama.
Pa valjda naprave profil i prodaju profil sa tom igrom.
arnes_king

#2841 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Ja imam trenutno share sa 2 prijatelja i od obojice igram igre normalno, samo sam unjeo njihove racune kod sebe i postavio kao primary a i oni moj racun kod sebe isto tako.
PriNc_ba

#2842 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

mozes ti sherovati koliko hoces profila s drugima, ali jedan profil se moze sherovati samo s jos jednom osobom i to je to.

ovi na piku ti prodaju igrice od ukradenih profila od noobova kojima je hakovan profil i kojima je skontano da ne sheruju nista s nekim drugim. ukine im se primary i da ne znaju i to je to.

imas forume strane s tim prodavacima profila. mada je to jebeno jer kad te skonta lik on prijavi sonyu i pa paaa konzola :D ide ban konzole od strane sonya. jaranu mom se desilo to. kupovao profile tako i nastradao.

na tim forumima se desi da se za 20ak dolara moze kupiti profil s 15-20 top naslova. a oni svi navodno garantuju pola godine ili godinu za taj profil. mada ako si baksuz vec drugi dan mozes najebati.

ja ne preporucujem nikad nikome kupovinu tih profila, iako imam dosta poznanika koji godinama tako kupuju i nemaju nikakvih problema.
beni-bu-man

#2843 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

PriNc_ba wrote:
mozes ti sherovati koliko hoces profila s drugima, ali jedan profil se moze sherovati samo s jos jednom osobom i to je to.

ovi na piku ti prodaju igrice od ukradenih profila od noobova kojima je hakovan profil i kojima je skontano da ne sheruju nista s nekim drugim. ukine im se primary i da ne znaju i to je to.

imas forume strane s tim prodavacima profila. mada je to jebeno jer kad te skonta lik on prijavi sonyu i pa paaa konzola :D ide ban konzole od strane sonya. jaranu mom se desilo to. kupovao profile tako i nastradao.

na tim forumima se desi da se za 20ak dolara moze kupiti profil s 15-20 top naslova. a oni svi navodno garantuju pola godine ili godinu za taj profil. mada ako si baksuz vec drugi dan mozes najebati.

ja ne preporucujem nikad nikome kupovinu tih profila, iako imam dosta poznanika koji godinama tako kupuju i nemaju nikakvih problema.
Znaci i onaj na piku sto prodaje igrice u digitalnom formatu na taj fazon radi
ferratilis

#2844 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ferratilis »

Postoji li neka druga varijanta kupovine igara osim onih gift cards? Recimo za pc cesto nadje igrem po dosta, dosta nizim cijenama na G2A i slicnim stranicama, ili kad je Steam, GOG ili Origin rasprodaja. Cini mi se da za PS4 igre uvijek vise kostaju. Pitam ovo jer razmsljam o kupovini PS4 radi par ekskluziva, pogotovo RDR2 :)
ifus

#2845 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

ferratilis wrote:Postoji li neka druga varijanta kupovine igara osim onih gift cards? Recimo za pc cesto nadje igrem po dosta, dosta nizim cijenama na G2A i slicnim stranicama, ili kad je Steam, GOG ili Origin rasprodaja. Cini mi se da za PS4 igre uvijek vise kostaju. Pitam ovo jer razmsljam o kupovini PS4 radi par ekskluziva, pogotovo RDR2 :)
Napravi US i UK profil i cekaj rasprodaje. Svako malo su akcije i moze se za male pare dobrih naslova kupiti. Logicno, u startu su 60$ / 55£, ali ne prodje puno vremena i znaju biti na 50% akcijama.
febo_acm

#2846 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

Sto se tice snizenja neces se bas obradovati... Bude s vremena na vrijeme, ali opet rijetko ispod 30$. Igre za s4 kostaju... Ja sam kupio konzolu zbog fife i nba, ostalo sutam na pc. Mozda uganjam god of wars ako bude kako ludo snizenje.

Za pc sve mozes kupiti i do 70% snizeno.
Elaol

#2847 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Elaol »

Sad ima odlicno snizenje Ubisoftovih igara. Kupicu 6 Assassin's creed igara za $60. :D

Jeste vi aktivirali 2 Factor Authentication? To mi je bas cool jer imam igara na mom acc al ne znam mozemo li mi iz Bosne, posto vecina nas koristi NA account il neki drugi evropski acc.
PriNc_ba

#2848 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PriNc_ba »

ja koristim authentication. dodje ti poruka na mob s kodom i tek kad ukucas taj kod onda se logujes na taj acc.

@beni
da, taj na piku kupuje drama jeftino preko tih foruma a onda prodaje kod nas i bas dobro zaradi. al nema tu nikakvog garanta da te nece sjebat neko ili nesto.

@febo

uvijek mozes s nekim od poznanika sherovati te igrice i onda ti je to dosta povoljno. kupis igru od 30 dolara npr po pola s jaranom. i ti igras sa svog a on sa svog i onda se bas isplati. a akcije su sve ucestalije i dosta povoljne.
beni-bu-man

#2849 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

PriNc_ba wrote:ja koristim authentication. dodje ti poruka na mob s kodom i tek kad ukucas taj kod onda se logujes na taj acc.

@beni
da, taj na piku kupuje drama jeftino preko tih foruma a onda prodaje kod nas i bas dobro zaradi. al nema tu nikakvog garanta da te nece sjebat neko ili nesto.

@febo

uvijek mozes s nekim od poznanika sherovati te igrice i onda ti je to dosta povoljno. kupis igru od 30 dolara npr po pola s jaranom. i ti igras sa svog a on sa svog i onda se bas isplati. a akcije su sve ucestalije i dosta povoljne.
ma skonto sam, zato fino na G2A kupi pa plati i rahat :mrgreen:
ferratilis

#2850 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ferratilis »

Nasao sam kod ovih PS4 slim za 529KM. U Imtecu je 650. Ima li prodavnica koje nude povoljnije? 529 mi je prihvatljiva cijena, ali ako postoji jeftinije, bolje ustedit koju marku :) Znam da na piku ima i za 450, ali sa 3 mjeseca garancije :D

https://www.mobilmedia.ba/informatika/g ... 17270.html
Post Reply