PlayStation 3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ChataDodajStaHoces

#526 Re: PlayStation 3

Post by ChataDodajStaHoces »

Kontam uzeti sebi PS3 180gb oko 210-220eurica slim verzija :) Isplati li mi se, kako ga mogu patchovati, i jel ima puno komplikacija oko toga? Mogu li sam uraditi?

Prvo sam kontao Xbox 360 koji je oko 50tak eura jeftiniji, ali PS je ipak PS :) Naravno nova konzola je u pitanju.
arnes_king

#527 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Chata87 wrote:Kontam uzeti sebi PS3 180gb oko 210-220eurica slim verzija :) Isplati li mi se, kako ga mogu patchovati, i jel ima puno komplikacija oko toga? Mogu li sam uraditi?

Prvo sam kontao Xbox 360 koji je oko 50tak eura jeftiniji, ali PS je ipak PS :) Naravno nova konzola je u pitanju.

Pitaj prvo koji mu je firmware, ako je 3.55 ili nizi kupi jer mozes ga cipovati/flashovati ako je povis 3.55 ne moze, a sto se tice flashovanja, zavrsis za 5-15 minuta, samo ti treba USB stick :)
ChataDodajStaHoces

#528 Re: PlayStation 3

Post by ChataDodajStaHoces »

arnes_king wrote:Pitaj prvo koji mu je firmware, ako je 3.55 ili nizi kupi jer mozes ga cipovati/flashovati ako je povis 3.55 ne moze, a sto se tice flashovanja, zavrsis za 5-15 minuta, samo ti treba USB stick :)
Znaci nista komplikovano, samo je bitno ganjati onaj ispod 3.55 :) pogledacu... hvala ti na informaciji
fatality

#529 Re: PlayStation 3

Post by fatality »

Chata87 wrote:
arnes_king wrote:Pitaj prvo koji mu je firmware, ako je 3.55 ili nizi kupi jer mozes ga cipovati/flashovati ako je povis 3.55 ne moze, a sto se tice flashovanja, zavrsis za 5-15 minuta, samo ti treba USB stick :)
Znaci nista komplikovano, samo je bitno ganjati onaj ispod 3.55 :) pogledacu... hvala ti na informaciji
ako se ne mozes vratiti u proslst, sanse da nadjes sa ofw 3.55 ili manje su oko 1%. A i ako nadjes , pitanje je koliko je pametno to uzet, jer to od prilike znaci da konzola oko godinu dana kupi prasinu u nekoj prodavnici. U svakom slucaju sretno
arnes_king

#530 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

fatality wrote:
Chata87 wrote:
ako se ne mozes vratiti u proslst, sanse da nadjes sa ofw 3.55 ili manje su oko 1%. A i ako nadjes , pitanje je koliko je pametno to uzet, jer to od prilike znaci da konzola oko godinu dana kupi prasinu u nekoj prodavnici. U svakom slucaju sretno

Kakve veze ima ako ona stoji jos pogotov ako je nova, il svakako ako stoji a nije koristena :) zapakovana je, a ja sam kupio prije 15-20 dana nov slim 120 GB na 3.55 :)

Sigurno isplatnije i bolje rijesenje nego placati 120km po igrici ......

samo je sranje sto ne mozes znati koji je firmware dok je upalis :/
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#531 Re: PlayStation 3

Post by UnscarD »

Saka wrote:Ne znam šta ste vi skinuli, meni je Arnes poslao već patchovanu od 28GB (bez 3D filmića) i plus nije bilo fajlova većih od 4GB, igrao i prekucao sve sa externog.
Obratite se Arnesu za link. ;)

P.S. Igra je boli glava, nešto još neviđeno u svijetu video igara. :mrgreen:
A jbg, skinuo prvo na sta sam naletio a da mi je djelovalo pouzdano ...i to sam skidao danima sa megauploada po 1GB linkove...doduse ganjao sam verziju sa filmovima jer su oni u Unchartedu maestralno uradjeni obicno pa hocu full iskustvo. Sad cu za vikend da se zadam..jbg , ko kad sta god da uradis po pola sata traje kad je 40+gb.

Mada Arnese moze taj link na PP, za slucaj da ovo ne proradi nikako...ako naletis na neku jos koja je sa filmicima a nema zezanja oko pachovanja, extra...
arnes_king

#532 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

UnscarD wrote:
Saka wrote:Ne znam šta ste vi skinuli, meni je Arnes poslao već patchovanu od 28GB (bez 3D filmića) i plus nije bilo fajlova većih od 4GB, igrao i prekucao sve sa externog.
Obratite se Arnesu za link. ;)

P.S. Igra je boli glava, nešto još neviđeno u svijetu video igara. :mrgreen:
A jbg, skinuo prvo na sta sam naletio a da mi je djelovalo pouzdano ...i to sam skidao danima sa megauploada po 1GB linkove...doduse ganjao sam verziju sa filmovima jer su oni u Unchartedu maestralno uradjeni obicno pa hocu full iskustvo. Sad cu za vikend da se zadam..jbg , ko kad sta god da uradis po pola sata traje kad je 40+gb.

Mada Arnese moze taj link na PP, za slucaj da ovo ne proradi nikako...ako naletis na neku jos koja je sa filmicima a nema zezanja oko pachovanja, extra...

Pa nema veze sto je ova ripovana, izbaceni su 3d verzija videa koji imaju, ali i dalje sve vide-e mozes normalno gledati, eh sada ako vec imas 3D HDTV sa odgovarajucom opremom onda ti ta verzija dobro dodje, ali ako nemas 3D HDTV onda nemas apsolutno nikakve razlike od ripovane verzije jer ces gledati obicni video :)
fatality

#533 Re: PlayStation 3

Post by fatality »

arnes_king wrote:
fatality wrote:
Chata87 wrote: Znaci nista komplikovano, samo je bitno ganjati onaj ispod 3.55 :) pogledacu... hvala ti na informaciji

Kakve veze ima ako ona stoji jos pogotov ako je nova, il svakako ako stoji a nije koristena :) zapakovana je, a ja sam kupio prije 15-20 dana nov slim 120 GB na 3.55 :)

Sigurno isplatnije i bolje rijesenje nego placati 120km po igrici ......

samo je sranje sto ne mozes znati koji je firmware dok je upalis :/
ja bih nerado uzeo nest sto stoji godinu dana negdje, al svako zna svoje :)
a i argument da je bolje i isplatnije, ne bih se slozio, ima ljudi kojima je draze dat 120KM i "u potpunosti" korisiti igricu i PS a ima i onih koji ne mogu zamisliti zivot bez cfw
arnes_king

#534 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Pa PS3 se u potpunosti i moze samo koristiti sa CFW, jer je na OFW limitiran na 50% svojih funkcija, mozes samo ono sto ti sony dopusta, a sa CFW sa svojom konzolom mozes sta se tebi svidja a ne njima :) A plus, nista ne gubis, sa CFW uvijek bez ikakvih problema mozes na OFW, a sa OFW je tu vec drugacije :)
stevan2712

#535 Re: PlayStation 3

Post by stevan2712 »

Igra li ko fifu 12 online? :)
alenthekiller

#536 Re: PlayStation 3

Post by alenthekiller »

stevan2712 wrote:Igra li ko fifu 12 online? :)
Kupio sam ja fifu 12' jos se stelim, od psone se pes pucao, teska tranzicija :D dodaj me "alenmusanovic" ako nije to onda je "alen.musanovic" :)
stevan2712

#537 Re: PlayStation 3

Post by stevan2712 »

alenthekiller wrote:
stevan2712 wrote:Igra li ko fifu 12 online? :)
Kupio sam ja fifu 12' jos se stelim, od psone se pes pucao, teska tranzicija :D dodaj me "alenmusanovic" ako nije to onda je "alen.musanovic" :)
hocu. i ja sam prije samo pes i na ps2 i na ps3 al ove sam uzeo fifu jer je stvarno bolja :)
dodacu te malo mi je retardira nick igracGODINE jer sam to pravio novi UK akaunt da mogu igrati online :D
stevan2712

#538 Re: PlayStation 3

Post by stevan2712 »

Ovde se mozete prijaviti za online ligu :)
http://www.ps3-fifa.com/

ja sam se isto prije nekoliko dana prijavio...
arnes_king

#539 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Evo ga nakon 4 dana bana tu sam opet xD

Nego da vam javim da se Fifa 12 sada moze igrati na 3.55 CFW :D
fatality

#540 Re: PlayStation 3

Post by fatality »

arnes_king wrote:Evo ga nakon 4 dana bana tu sam opet xD

Nego da vam javim da se Fifa 12 sada moze igrati na 3.55 CFW :D
jos samo da izbace pro evolution soccer 2012 za cfw i da budem miran ( malo je falili da nabacim ofw zbog ovog :P )
addoea

#541 Re: PlayStation 3

Post by addoea »

Moze mala pomoc!?
Prije 4 dana kupio PES2012 i GT5 i uradio update za GT5 i pokrenuo je! I pokusao isto da uradim na PES 2012 i ubacim disc u konzolu ali nece da je pokrene! Vratim ponovo GT5 ali nece ni nju da pokrene! Ubacim stare igrice, PES 2011 i pokrene je sasvim normalno! Eh pitanje, sta bi moglo da bude!? Ako neko zna, molio bih da mi pomogne!
arnes_king

#542 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

addoea wrote:Moze mala pomoc!?
Prije 4 dana kupio PES2012 i GT5 i uradio update za GT5 i pokrenuo je! I pokusao isto da uradim na PES 2012 i ubacim disc u konzolu ali nece da je pokrene! Vratim ponovo GT5 ali nece ni nju da pokrene! Ubacim stare igrice, PES 2011 i pokrene je sasvim normalno! Eh pitanje, sta bi moglo da bude!? Ako neko zna, molio bih da mi pomogne!

Krepava blu-ray ?
addoea

#543 Re: PlayStation 3

Post by addoea »

arnes_king wrote:

Krepava blu-ray ?
Pa nije mi jasno kako sam uspio pokrenuti GT5 igru, a sada nece, samo moze PES2011! Znaci nema nikako ikone od disca kada ubacim u konzolu! A PES11 se odmah pojavi!

P.S. Ako je vec do blu-ray-a kako si rekao, dali bi pomoglo ciscenje?
arnes_king

#544 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

Bavim se u slobodnom vremenu popravljanjem PS3 konzola pa tak da mi to najvise na to lici, radit ce ti neko vrijeme i otice skroz, a sto se tice ciscenja, pokusaj ako ti je garancija istekla nista izgubiti ne mozes samo ako ga prije nikad otvarao nisi polahko youtube i prati lagano svaki saraf ...
naneljube

#545 Re: PlayStation 3

Post by naneljube »

ako ti je samo jedna igrica vjerovatno je do nje, a ako imas problema sa vise igrica, laser, imam 2 konzole, 60setku koju sam kupio kad je tek izasla, i uzeo novu 320tku, da se nebi zajebavo oko popravaka, dao je burazu, 60tka ima isti problem probaj vaditi i ubacivati disk vise puta dok ne ukuca, meni je znalo tako proraditi, samo to moze trajati 2-3 puta a bogami i po pola sata, ciscenje i nije bas nesto pomoglo, nisam osjetio neku znatnu razliku, mozda nijanse !!!
addoea

#546 Re: PlayStation 3

Post by addoea »

naneljube wrote:
ako ti je samo jedna igrica vjerovatno je do nje, a ako imas problema sa vise igrica, laser, imam 2 konzole, 60setku koju sam kupio kad je tek izasla, i uzeo novu 320tku, da se nebi zajebavo oko popravaka, dao je burazu, 60tka ima isti problem probaj vaditi i ubacivati disk vise puta dok ne ukuca, meni je znalo tako proraditi, samo to moze trajati 2-3 puta a bogami i po pola sata, ciscenje i nije bas nesto pomoglo, nisam osjetio neku znatnu razliku, mozda nijanse !!!
Rijesena dilema! Zabrljan blue-ray! Ociscen i sada radi extra! Sljedeci put kada zapne ide novi laser i to je to! Hvala na savjetima! :thumbup:
legolaslegolas

#547 Re: PlayStation 3

Post by legolaslegolas »

:thumbup: :bih: Evo ljudi ako kome treba oprema za reballing ili da vam se uradi reballing. 100% provjereno. U Sarajevu covjek radi privatno, ali jaaaaaaako uspjesno.

Nadam se da je ovo od pomoci.

http://www.eservis.hostzi.com :run: :sax:
Last edited by legolaslegolas on 26/01/2012 17:00, edited 1 time in total.
arnes_king

#548 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

legolaslegolas wrote::thumbup: :bih: Evo ljudi ako kome treba oprema za reballing ili da vam se uradi reballing. 100% provjereno. U Sarajevu covjek radi privatno, ali jaaaaaaako uspjesno.

Nadam se da je ovo od pomoci.

http://www.aaservis.comli.com :run: :sax:

Sigurno si tek napravio stranicu dok ovo pise :

Website Under Review

000 webhost .com

A posto je samo oprema ? Ja kako znam da je skupa i oprema a i treba dosta pazljivo raditi, znaci nije bez rizika, tako da ne znam posto naplacuje to kad uradi, jer sam i ja htio poceti ali kontam da se raji nebi isplatilo ?
legolaslegolas

#549 Re: PlayStation 3

Post by legolaslegolas »

Do mene je Sorry. Ispravan link je http://www.eservis.hostzi.com

Oprema i nije skupa u odnosu na to da je cijena po jednom reballing procesu (1 gpu ili cpu) zavisi sta se radi. 90 km.

jos jednom sorry za link :roll:
arnes_king

#550 Re: PlayStation 3

Post by arnes_king »

legolaslegolas wrote:Do mene je Sorry. Ispravan link je http://www.eservis.hostzi.com

Oprema i nije skupa u odnosu na to da je cijena po jednom reballing procesu (1 gpu ili cpu) zavisi sta se radi. 90 km.

jos jednom sorry za link :roll:

Aha, a zanima me daje li kakvu garanciju na popravak, jer bi ruzno bilo da ti "sfuseri" rebaling i onda gore vec sto je bilo, ili cak jos gore da nesto ne uradi kako treba pa ga skroz unisti ?

EDIT: vidim pise na sajtu 6 mjeseci, mislim da je to na rebaling malo, ja smijem dati toliko na obicni reflow :S a kako znam rebaling kada se uradi, ako se uradi kako treba, trebalo bi da bude sve bolje vec sto je novo bilo ...
Post Reply