PlayStation 3
Moderator: Benq
-
Mustang1
#276 Re: PlayStation 3
Ma ya taman sam gledao i htio da napisem
3.7 je 
- arnes_king
#277 Re: PlayStation 3
Bubalo1 wrote:Ma ya taman sam gledao i htio da napisem3.7 je
E onda mozes jedino ili koristiti 2 hard diska jedan na OFW drugi na CFW ili ga downgrade-ovati jer je sada i to moguce ali treba mu neke cipove lemiti
Uglavnom ako treba nekome pomoc oko CFW i tih stvari evo forum koji ja vec odavno posjecujem i koristim, bilo kakvih problema ako imate tu pisite i ljudi ce vam pomoci a i imate za sve tutoriale detaljne te programa za ps3 itd :
http://www.ps3hax.net/forums.php
-
Mustang1
#278 Re: PlayStation 3
Ma vidio sam da ima ono nesto da otvoris ..a ja ne znam odvrnut sarafe iz daljinskog a da lemim nesto
A kako to sa dva hard diska ? 
- arnes_king
#279 Re: PlayStation 3
Bubalo1 wrote:Ma vidio sam da ima ono nesto da otvoris ..a ja ne znam odvrnut sarafe iz daljinskog a da lemim nestoA kako to sa dva hard diska ?
I tu se ja mislim mora prvo neki cip zalemiti, ma to ako ces raditi na PS3 zovi nekoga ko se bavi profesionalno time jer jedna greska i gotovo ..... a ima dosta za zalemiti kako sam gledao
Jbg onda nista, strpi se jos malo, moguce je da uskoro izadje novi CFW ...
- Harun90
#280 Re: PlayStation 3
Moj ps3 stoji u sobi i skuplja prasinu
ako je neko zainteresovan da ga kupi neka se javi
- arnes_king
#281 Re: PlayStation 3
Harun90 wrote:Moj ps3 stoji u sobi i skuplja prasinu![]()
Koji mu je HDD, koji firmware, sta dodje uz njeg, je li otvaran i koja mu je cijena
- Harun90
#282 Re: PlayStation 3
arnes_king wrote:Harun90 wrote:Moj ps3 stoji u sobi i skuplja prasinu![]()
Koji mu je HDD, koji firmware, sta dodje uz njeg, je li otvaran i koja mu je cijena?
80GB HDD, za firmware ne znam moracu provjerit, otvaran nije, uz njeg dodju dva dzojstika i 10 igrica (fifa08, fifa09, Metalgearsolid4, Assassins creed, TES4 oblivion, NFS carbon, Farcry2, Resistance fall of man, Killzone2 i Finalfantasy 13)
ima jos nekih demo igrica na hdd sto sam preko neta skido. Cijena 450KM
- arnes_king
#283 Re: PlayStation 3
Harun90 wrote:arnes_king wrote:Harun90 wrote:Moj ps3 stoji u sobi i skuplja prasinu![]()
Koji mu je HDD, koji firmware, sta dodje uz njeg, je li otvaran i koja mu je cijena?
80GB HDD, za firmware ne znam moracu provjerit, otvaran nije, uz njeg dodju dva dzojstika i 10 igrica (fifa08, fifa09, Metalgearsolid4, Assassins creed, TES4 oblivion, NFS carbon, Farcry2, Resistance fall of man, Killzone2 i Finalfantasy 13)
ima jos nekih demo igrica na hdd sto sam preko neta skido. Cijena 450KM
Pa druze jos samo ako firmware ne bude povis 3.55 onda mislim da imas 100% sigurnu musteriju jer mi prijatelj jedan trazi, a to kod tebe je fina ponuda a nije skupo, samo mi je najbitnije da nije otvaran (da ima originalnu naljepnicu garancije po kojoj se vidi da li je otvaran) i onda super, javi za taj FW koji je pa da vidimo dalje ;D
- Harun90
#284 Re: PlayStation 3
Eh joj izgleda da mi je buraz neki dan fife preko neta igrao, pa je usput update-ovo na 3.7
steta prava hehe
steta prava hehe
-
Mustang1
#285 Re: PlayStation 3
Izace ove sedmice downgrade sa 3.70 na 3.55 .. samo je pitanje koja ce cijena biti E3 flashera ..cini mi se da se tako zove taj djavo sto se koristi za to 
- Harun90
#286 Re: PlayStation 3
ma izaso je downgrade prosle sedmice, barem sam tako ja citao na netu, talijani su prvi to uspjeliBubalo1 wrote:Izace ove sedmice downgrade sa 3.70 na 3.55 .. samo je pitanje koja ce cijena biti E3 flashera ..cini mi se da se tako zove taj djavo sto se koristi za to
a koliko sam u toku taj proces downgrade-ovanja ide slicno kako kod jailbreakovanja.
- arnes_king
#287 Re: PlayStation 3
Bubalo1 wrote:Izace ove sedmice downgrade sa 3.70 na 3.55 .. samo je pitanje koja ce cijena biti E3 flashera ..cini mi se da se tako zove taj djavo sto se koristi za to
Da izaci ce uskoro a eno i cijena se ocekuje da ce biti oko 100$ pa et ali je fazon sto radi samo na slim konzolama bez letovanja .....
Ugl stvar ce biti extra jer pored toga sto jednim klikom downgradeujete i za 5 min automatski instalira 3.55 CFW imate i mogucnost dual firmware-a sto znaci kad vam se igra online jednim klikom prelazite na ofw a kada vam se radi sve ostalo isto tako idete na cfw
- vaučer
#288 Re: PlayStation 3
To je malo bezveze ako ne naprave 3.7 cfw, mislim, možeš imati dual boot ali trebaš platiti za taj stick pa za novi disk a sve to kako bi igrao starije igre jer novih igara za cfw nema od LA Noire-a i neće ih ni biti jer se sve izdaju za 3.6 i više.
Meh..ako ne bude novog cfw-a dok izađe Skyrim vraćam se na standardni firmware i opet kupujem igre.
Meh..ako ne bude novog cfw-a dok izađe Skyrim vraćam se na standardni firmware i opet kupujem igre.
- arnes_king
#289 Re: PlayStation 3
vaučer wrote:To je malo bezveze ako ne naprave 3.7 cfw, mislim, možeš imati dual boot ali trebaš platiti za taj stick pa za novi disk a sve to kako bi igrao starije igre jer novih igara za cfw nema od LA Noire-a i neće ih ni biti jer se sve izdaju za 3.6 i više.
Ko kaze da nece biti fixova za nove igrice ? prati malo desavanja na PS3 hack sceni pa ces vidjet da svaki dan nesto novo pronalaze sto sve vise doprinosi mogucnosti igranja novijih igrica kao i novog CFW-a
A vala imam tek 25 igrica za PS3 a koliko ih je do sada izaslo ? ne mora znaciti da su samo najnovije najbolje, volim i ja poigrati nesto sto vec dugo se reklamira i cekam ali opet je meni draze djaba igrati i ima toliko dobrih igrica koje nisam probao nego placati po 120KM za svaku igricu, a najgore je sto su im Blu-Ray playeri sranja, meni je samo tako preko noci crko a nisam ga ni koristio, i koliko znam dosta serija ima te probleme, a kad tad ce nesto izbaciti i za novije igre pa cu i njih poigrati
- vaučer
#290 Re: PlayStation 3
Da su mogli probiti nove šifre napravili bi to dosad. Sve igre nakon 3.6 koje su igrive na cfw-u su one za koje su proizvođači izbacili patch za 3.55 firmware. Možda bude ali čisto sumnjam. Ne vidim tu neke pomake, samo svako malo neki hacker naloži ekipu kako je 'samo što nije'.
Za bluray ne bih komentirao, sad sam na Slim plejki i odlična je, imao sam staru 40GB i bila je sranje.
Mislim da su ovi novi modeli puno bolji, u svakom su slučaju puno bolji od xbox-a pa se ne žalim.
Imaju do 11.11.11
onda idem nazad u tor.
Za bluray ne bih komentirao, sad sam na Slim plejki i odlična je, imao sam staru 40GB i bila je sranje.
Mislim da su ovi novi modeli puno bolji, u svakom su slučaju puno bolji od xbox-a pa se ne žalim.
Imaju do 11.11.11
- arnes_king
#291 Re: PlayStation 3
Evo ovaj E3 flasher ce biti u prodaji 12-og septembra po cijeni od 88$
A sta bi ti da odma provale kljuceve ??? Pa i za PC se zna desiti izadje neka nova igrica neku krekuju isti dan a za neke im treba po pola godine, ali vidjet ces da ce doci i za to rijesenje
EDIT: evo ovu stranicu koristi za pracenje tih stvari jer su oni najbolji u tome, samo 100% sigurne informacije objavljuju na glavnu stranicu uvjek prvi imaju informacije itd itd : http://www.ps3hax.net/
A sta bi ti da odma provale kljuceve ??? Pa i za PC se zna desiti izadje neka nova igrica neku krekuju isti dan a za neke im treba po pola godine, ali vidjet ces da ce doci i za to rijesenje
EDIT: evo ovu stranicu koristi za pracenje tih stvari jer su oni najbolji u tome, samo 100% sigurne informacije objavljuju na glavnu stranicu uvjek prvi imaju informacije itd itd : http://www.ps3hax.net/
-
Mustang1
#292 Re: PlayStation 3
Ojjj haman ovo nije obicni usb ... morat ce se kupovat a ne download 
-
erlman
#293 Re: PlayStation 3
ako neko igra COD Black Ops online nek me doda u prijatelje erlman83.
Prodajem neispravan PS3 40GB za 200KM sa dva dzojstika.
- arnes_king
#294 Re: PlayStation 3
erlman wrote:ako neko igra COD Black Ops online nek me doda u prijatelje erlman83.
Sta mu je, mozes opisati kvar ?
-
erlman
#295 Re: PlayStation 3
arnes_king wrote:erlman wrote:ako neko igra COD Black Ops online nek me doda u prijatelje erlman83.
Upali ali nece da izbaci sliku. meni je to jeran pokvario pa mi je kupio novi (tj. dao mi pare i ja dodao i kupio novi). ja sam prvi vlasnik. Kazu majstori da je crko neki chip pojma nemam i da je popravka 200 KM. Sve ostalo radi i ja dajem garaciju na sve ostalo i dajem 2 dzojstika. Meni nije hica nit mi se zuri. Mogu ga prodat i za dijelove jbg orginalni laser sa duplim okom je 150 KM ja ga mogu dat za 100 plus wf-fi, blut kartu za 100 plus ram i dzojstike mogu za po 30 KM ako neko hoce dam mu za 200 sve i 2 org igre na poklon, a ako nece nikom nista.
Pozz
- naneljube
#296 Re: PlayStation 3
igram ja, psn naneljube, dodacu te, ako stigne ili baci mi poruku na psn pozzzzz!!!erlman wrote:ako neko igra COD Black Ops online nek me doda u prijatelje erlman83.
- arnes_king
#297 Re: PlayStation 3
erlman wrote:arnes_king wrote:erlman wrote:ako neko igra COD Black Ops online nek me doda u prijatelje erlman83.
Upali ali nece da izbaci sliku. meni je to jeran pokvario pa mi je kupio novi (tj. dao mi pare i ja dodao i kupio novi). ja sam prvi vlasnik. Kazu majstori da je crko neki chip pojma nemam i da je popravka 200 KM. Sve ostalo radi i ja dajem garaciju na sve ostalo i dajem 2 dzojstika. Meni nije hica nit mi se zuri. Mogu ga prodat i za dijelove jbg orginalni laser sa duplim okom je 150 KM ja ga mogu dat za 100 plus wf-fi, blut kartu za 100 plus ram i dzojstike mogu za po 30 KM ako neko hoce dam mu za 200 sve i 2 org igre na poklon, a ako nece nikom nista.
Pozz
Mene bi zanimali ti djojstici oba ako su im sve tipke udure i ako su koliko toliko ocuvani i u funkciji
A de mi reci koji je model ono CECHG00xxxx zanima me to da bih znao da li je isti ko u mene zbog lasera ?
-
erlman
#298 Re: PlayStation 3
Pozz[/quote]
Mene bi zanimali ti djojstici oba ako su im sve tipke udure i ako su koliko toliko ocuvani i u funkciji
A de mi reci koji je model ono CECHG00xxxx zanima me to da bih znao da li je isti ko u mene zbog lasera ?[/quote]
pa evo dam ti 2 dzojstika za 60 KM. ili 1 za 30. A laser je onaj prvi sa duplim okom on je 100 KM i orginal je nije kineski. al moram ti to provjerit pa ti javim privatnom porukom ako nije frka nekad slijedece sedmice.
pozz
Pozz[/quote]
A de mi reci koji je model ono CECHG00xxxx zanima me to da bih znao da li je isti ko u mene zbog lasera ?[/quote]
pa evo dam ti 2 dzojstika za 60 KM. ili 1 za 30. A laser je onaj prvi sa duplim okom on je 100 KM i orginal je nije kineski. al moram ti to provjerit pa ti javim privatnom porukom ako nije frka nekad slijedece sedmice.
pozz
-
erlman
#299 Re: PlayStation 3
naneljube wrote:igram ja, psn naneljube, dodacu te, ako stigne ili baci mi poruku na psn pozzzzz!!!erlman wrote:ako neko igra COD Black Ops online nek me doda u prijatelje erlman83.
evo dodajem te za sat vremena
pozzz
- arnes_king
#300 Re: PlayStation 3
erlman wrote:Upali ali nece da izbaci sliku. meni je to jeran pokvario pa mi je kupio novi (tj. dao mi pare i ja dodao i kupio novi). ja sam prvi vlasnik. Kazu majstori da je crko neki chip pojma nemam i da je popravka 200 KM. Sve ostalo radi i ja dajem garaciju na sve ostalo i dajem 2 dzojstika. Meni nije hica nit mi se zuri. Mogu ga prodat i za dijelove jbg orginalni laser sa duplim okom je 150 KM ja ga mogu dat za 100 plus wf-fi, blut kartu za 100 plus ram i dzojstike mogu za po 30 KM ako neko hoce dam mu za 200 sve i 2 org igre na poklon, a ako nece nikom nista.
Pozz
pozz[/quote]
Poslao sam ti na pp link od fejs profila pa me dodaj da to pazarimo