Kradu li se ovi sa odvojivom pločom, tj. koliko to igra ulogu za smanjenje rizika od krađe?
Player sa odvojivom pločom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
woland
#1 Player sa odvojivom pločom
Sve nešto odgađam kupovinu playera za auto, jer se bojim da mi neko ne napravi dva put veću štetu ako mi razbije staklo da ga mazne.
Kradu li se ovi sa odvojivom pločom, tj. koliko to igra ulogu za smanjenje rizika od krađe?
I, koliko mislite da je realno dati para za player za auto?
-
Ali_G
Mom su jaranu ukrali onaj glavni dio bez ploce. Meni fakat nisu jasni sta imaju od tog dijela, al et. To s kasetofonima je rizik, jer iako poneses plocu papak obije da vidi da nisi slucajno ostavio unutra. Zato kupi player, vadi plocu i napisi na staklu da je kod tebe 
-
zgembo adislić
meni su vec dva puta razbili staklo..iako ploca nije bila unutra..nepotrebnih 200 km za stakla...maksimalno bih dao za player do 500 KM....a protiv ovih obijanja imas vrlo malo lijeka..osim da imas garazu sa cuvarom i gdje god da ides da ti auto bude pred ocima..sve ostalo je relativno...mozda da pokusas fazon da pored novog playera uzmes i jedan onaj smetljarski sa pijace i da kada izlazis iz auta da na mjesto prave plocice stavis plocicu tog jeftinog...
-
nineac
Odvojiva pločica smanjuje rizik,ali ništa nemožeš uraditi da rizik skroz eliminišeš, osim da izvadiš kasetofon. Alarm je zaon! Ti koji obijaju radi kasetofona bježe od alarma. Samo stavi lapmicu na vidno mjesto, te stavi na prozore naljepnicu da ima alarm. Ja imam alarm, ali nisam iamo naljepnicu, te mi je frajer razbio staklo dok sam išao na trčanje. Ja sam bio na 30 metara i sve to fino vidio. kad je razbio staklo i alarm se upalio, odmah je pobjegao. Sreća moj pa je bio sa autom pa ga nisam stigo 
-
BigusDickus
Steta sto su zabranili one alarme, sto izazivaju trajna ostecenja sluha... 
-
JD
#6 Re: Player sa odvojivom pločom
woland wrote:Sve nešto odgađam kupovinu playera za auto, jer se bojim da mi neko ne napravi dva put veću štetu ako mi razbije staklo da ga mazne.
Kradu li se ovi sa odvojivom pločom, tj. koliko to igra ulogu za smanjenje rizika od krađe?I, koliko mislite da je realno dati para za player za auto?
E ko sto su ti vec rekli lopovi ti razbiju staklo da vide da slucajno nisi ostavio plocu unutra. Inace, oni od onog glavnog dijela nemaju nista ako nemaju i plocu, mogu ga samo baciti.
Uglavnom najsigurnije ti je da auto parkiras na sigurno mjesto, npr ako imas garazu u kuci, a kada izlazis uvijek ga drzi na oku, znaci parkiraj ispred kafica gdje ides itd, i to je to onda bukvalno i nemoras vaditi plocicu ako hoces.
- Qler
nije bas da nemaju nista od glavnog dijela. Npr. kenwood playeri iste serije, mogu raditi sa svim plocicama. Ne mora biti isti model uopste. Mom su jaranu klepili glavni dio, on nabavio drugi samo druga serija, isti model. Malo slabiji, nema nekih opcija i fino ga koristi vec duze vrijeme. Nema npr. da promijeni boju tipkica kao na original ili neke napredne opcije za podesavanje zvuka. Znaci, nista nije sigurno, al opet alarm i skidanje plocice mnogo smanjuje rizik.
Ja na primjer imam neki stariji kasetofon sony i skida mu se plocica, ali je ja ne skidam. Jer kontam ako je skinem, pomislit ce da je neki dobar pa ce mi bezzeze razbiti staklo, a ovako vide da je ka*ina i ne pokusavaju rizikiju zbog nekih 50KM sto ga mogu prodati ispod ruke
Ja na primjer imam neki stariji kasetofon sony i skida mu se plocica, ali je ja ne skidam. Jer kontam ako je skinem, pomislit ce da je neki dobar pa ce mi bezzeze razbiti staklo, a ovako vide da je ka*ina i ne pokusavaju rizikiju zbog nekih 50KM sto ga mogu prodati ispod ruke