Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za Menala bi mozda mogao naci makar malo opravdanje a to je da ga ovaj Zuti promasaj od selektora nije zvao citave kvalifikacije i onda se sjetio na kraju kada je sve proslo i zavrsilo da ga zove
Menalu je ovo već x put da dobije misterioznu povredu kad treba igrati zs reprezentaciju.
Kao da se radi o Nani-u a ne nekom igraču iz Slovenije.
Ne želim nikoga degradirati međutim, našim ljudima je uvijek neko treći spas, neki Menalo neki Stevanović i neki Vranješ. Šta vam je ljudi, ne radi se o Benzemi i Lacazettu kao što je to u Francuskoj reprezentaciji gdje svjetski igrači ne dobijaju pozive.
Što se tiče igrača, mi smo realno tu gdje jesmo a to je 30-60 mjesto u svijetu, samo disciplina i zalaganje nas može odvesti na EURO preko baraža.
Ja sam mišljenja da nećemo ostvariti plasman, ne zbog kvalitete već zbog krhkog mentaliteta, samo nek malo puhne vjetar mi ćemo se raspasti.
Vidi ovog što se tješi, lafo loša odluka za nas, dobro za njih.
Legendarni napadač Sjeverne Irske Gerry Armstrong (65), koji je postigao tri od pet pogodaka svoje selekcije na Svjetskom prvenstvu 1982. godine, smatra kako su čelnici NS BiH napravili grešku kada su odlučili smijeniti Prosinečkog pred duel baraža za Euro koji će Zmajevi i Sjeverna Irska igrati 26. marta.
"Veoma je opasno promijeniti selektora kada se zna da će njegov nasljednik imati samo nekoliko dana da pripremi ekipu za ovako važnu utakmicu. Prosinečki je bio veoma tehnički potkovan selektor i veoma je interesantna odluka bh. saveza da ga smijeni. Vidjet ćemo ko će ga zamijeniti, on će imati malo vremena za pripremu, imat će malo vremena da igračima prenese svoje ideje i pitanje je da li će to igrači ispoštovati. Vidjet ćemo, sve je to veliki rizik za njih, a veoma dobro za Sjevernu Irsku", rekao je Armstrong i dodao:
"Nisam bio impresioniran Bosnom i Hercegovinom iako smo izgubili oba meča u Ligi nacija. Bili smo bolji, ali nismo iskoristili svoje šanse. Očekujem i u martu da ćemo biti bolji, ali ovaj put da ćemo pogađati i proći u finale", poručio je Armstrong.
Dobre ekipe ali steta sto nismo u grupi F, umjesto u grupi E, ali ne moze se sve poklopiti jbg
Kad bismo igrali u Budimpesti i Minhenu, to bi bila ludnica.. ovako nesto sumnjam da ce previse raje zaputit se u Irsku i Spaniju (ako prodjemo baraz naravno)
tvojkomsija wrote: ↑30/11/2019 18:59
Dobre ekipe ali steta sto nismo u grupi F, umjesto u grupi E, ali ne moze se sve poklopiti jbg
Kad bismo igrali u Budimpesti i Minhenu, to bi bila ludnica.. ovako nesto sumnjam da ce previse raje zaputit se u Irsku i Spaniju (ako prodjemo baraz naravno)
ovako je bilo sa hrvatskom 2017. u grupi loše, par dana pred baraž za selektora dolazi dalić, stanje katastrofa, nije ni baraž siguran i ljudi pobijede ukrajinu, baraž grčka i prođu na svjetsko, a tamo svi znamo što se dogodilo.
ne kažem ja da ćemo mi biti viceprvaci europe, ali da uz dobrog selektora možemo obje utakmice u baražu pobijediti i proći dalje na euro, a i grupa je solidna i svašta je moguće.
naša ekipa je solidna, ima tu mjesta za par novih igrača, a da se neki sklone, ali trenutno nam je najvaznija karika izabrati dobrog selektora.
ja bih bio najsretniji da ovih godinu dana ćiro bude selektor i garantiram da prolazimo baraž i da se na euru nećemo osramotiti, a poslije toga bi mogli vratiit papeta i posvetiti se svjetskom.
Zadnje beskrvne predstave reprezentacije, činjenica da prethodna tri baraža nismo prošli (doduše jedino je onaj zadnji bio realno prolaziv - joj izraza) ne ulijevaju baš nadu u neki pozitivan ishod. Pogotovo jer se moraju savladati dva protivnika, bez obzira što smo domaćini. Mislim da bi nam više odgovarale dvije utakmice s istim protivnikom, kući i na strani. Često sam sebe uhvatim kako pjevušim, a znam da sam to negdje čuo: Nikad baraž proći nećemo, proći nećemo, proći nećemo. Na melodiju: Mi smo, mi smo slatki snježni voz
turbofolk wrote: ↑01/12/2019 13:08
Zadnje beskrvne predstave reprezentacije, činjenica da prethodna tri baraža nismo prošli (doduše jedino je onaj zadnji bio realno prolaziv - joj izraza) ne ulijevaju baš nadu u neki pozitivan ishod. Pogotovo jer se moraju savladati dva protivnika, bez obzira što smo domaćini. Mislim da bi nam više odgovarale dvije utakmice s istim protivnikom, kući i na strani. Često sam sebe uhvatim kako pjevušim, a znam da sam to negdje čuo: Nikad baraž proći nećemo, proći nećemo, proći nećemo. Na melodiju: Mi smo, mi smo slatki snježni voz
Meni baš to ulijeva nadu Svaki niz mora imat svoj kraj... Više bih bio zabrinut da smo sve baraže dosad prošli...
S obzirom na važnost utakmica, na činjenicu da se igraju 4 mini-turnira za oređivanje zadnja četiri učesnika na Euru i s obzirom da se igra samo po jedna utakmica, bez mogućnosti popravnog, da li će u utakmicama playoffa biti korištena VAR tehnologija. Ovo me živo zanima i zbog činjenice da imamo dva stadiona koji konkurišu domaćinstvu playoffa.
turbofolk wrote: ↑02/12/2019 11:30
S obzirom na važnost utakmica, na činjenicu da se igraju 4 mini-turnira za oređivanje zadnja četiri učesnika na Euru i s obzirom da se igra samo po jedna utakmica, bez mogućnosti popravnog, da li će u utakmicama playoffa biti korištena VAR tehnologija. Ovo me živo zanima i zbog činjenice da imamo dva stadiona koji konkurišu domaćinstvu playoffa.
misam upratio da li je prijavljen stadion za odigravanje baraza ali bi normalno bilo da se kosevo utegne ,pripremi i prijavi za baraz jer ce interesovanje za utakmice sigurno prevazici tih 10-ak hiljada bilinog ili grbavice
turbofolk wrote: ↑02/12/2019 11:30
misam upratio da li je prijavljen stadion za odigravanje baraza ali bi normalno bilo da se kosevo utegne ,pripremi i prijavi za baraz jer ce interesovanje za utakmice sigurno prevazici tih 10-ak hiljada bilinog ili grbavice
Koševo ne liči ni na šta, nema tu para koje to može utegnuti. Jesmo li zadnji put na koševu igrali protiv USA?
Uostalom ne isplati se, jer je preveliko ulaganje a za šta? Za samo dvije utakmice? Ko će ga poslije napuniti? Horde? heheheheheh
Ja sam mišljenja da je bolje urediti 3 manja stadiona, da su top klasa i koji prate standarde nego krkati sve na jedan.