Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#1 Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by since1921 »

10 godina je proslo a ja se jos uvijek jezim

Image
district-beg

#2 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan

Post by district-beg »

since1921 wrote:10 godina je proslo a ja se jos uvijek jezim
majko rodjena kad se sjetim onih vremena kad je muharemovic imo haman 35 golova, a drugi strijelac lige muratovic haman 30...tad je ona liga bila 5 put jaca od ove brata mi! moglo se cak i pobjedt u gostima :-)
HarisKavaz

#3 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by HarisKavaz »

Sretan Zubandan svima.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mostarac

#4 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by mostarac »

da. najtuznije od svega je da je nasa liga bila jasa 98. i 99. godine tri puta nego danas. Onaj Zeljo bi prosetao ovom ligom danas i uz regularno sudjenje ko zna bi li ijednu tekmu zijanio. E to je meni zalosno do bola.
dino84

#5 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by dino84 »

Mogu samo opet ponoviti svoje rijeci...

Dakle,bila je zadnja sedmica nastave u 7.razredu osnovne skole...Juna,te 98.godine...

Sa zadnjeg casa se regularno pobjeglo da bi se naoruzalo zastavama i dresovima i krenulo na mec za sampionsku titulu.Na Kosevu te veceri 37 500 ljudi,slobodnog mjesta ni za lijeka.Zeljo ocajan,sastavio se sa loptom nije citavih 90 minuta,Sarajevo 10 puta bolje,redaju se sanse,Begic pogadja precku iz slobodnjaka,pa poslije i stativa za Sarajevo,Avdic zabija go koji sudija ponistava a neki kazu da su mu i danas prve rijeci poslije budjenja "nije bio ofsajd"...

I onda dolazi ta 90 min. kada nam je istorija vratila sve ono sto nam je uzela mnogo godina prije toga...Pehlivanovic spasava jednu vec izgubljenu loptu,Sopovic izbacuje Zubanovica koji salje u ocaj i plac pola grada...Na Jugu kolektivni gubitak identiteta od radosti i srece,na terenu se mijesaju plac i suze sa smijehom i radosti...Titula se slavi usred Koseva,igraci na rukama navijaca...

I kada malo razmislim,i bolje da smo izgubili od Videotona na onaj nacin,izgubili bi od Reala u finalu kao i Videoton 5 - 0,i niko ne bi toliko pricao o tome.Ovako,stvorena je jedna legenda koja je vezana za velike klubove,i koja ce se vjecno pricati sa koljena na koljeno.

I zato pitari ne trebaju spominjati Videoton,jer za ovih 10 godina sam sa milion njih pricao i znam sta ih najvise boli,i sta ce ih vjecno najvise boljeti...Taman da osvoje 100 titula u drzavi,taman da igraju u LP 100 godina zaredom,najveca rana na srcu ce im ostati jedan datum i jedan covjek,zauvijek....

Meni je licno najdraza utakmica prvi poslijeratni derbi 2 maja 96g. kada se nas tim vratio na svoj stadion koji je bio okupiran kao i citava Grbavica i na cijoj Juznoj tribini su bili cetnicki bunkeri.Nikada necu zaboraviti tu srecu i tu radost na licima ljudi,ali za mene je najvazniji datum cak i u Zeljinoj istoriji i najlegendarnija utakmica 5.juni.

Malo prisjecanje,i Bahin ocaj...Hvala ti Zubane,gdje god da si.

http://www.youtube.com/watch?v=NQ3dahAR ... re=related

ZELJEZNICAR:
Guso,Huric,Burek(Pehlivanovic),Kunic,Biscevic,Mulaosmanovic(Buljubasic),Fatic,S.Zeric(Sopovic),Gredic,Vazda i Zubanovic
Sarajevo:
Dedic,Beganovic,Hosic,Hadzispahic,Smijecanin,Selimovic,Valentic(Cenan),Ihtijarevic(Zahirovic),Gogalic,Avdic i Granov(Begic)

Sudija:Frolih(Njemacka)
Last edited by dino84 on 05/06/2008 02:10, edited 1 time in total.
Sociolog

#6 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Sociolog »

Utakmica, na kojoj idu suze same, od sebe, to svaki navjac Zelje zna.. tad Sarajevo NIKAD, jace nije bilo.. Zeljo se dizao iz Pepela... i cuveni pas Pehlivanovica do Zubana, finta i 1:0, i Bahin nazalni- razocarani glas..

Hvala ti Hadise :)
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#7 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by since1921 »

Image
Image
Image
HarisKavaz

#8 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by HarisKavaz »

ImageImageImageImageImage
Misirlija

#9 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Misirlija »

SVIMA MANIJACIM SIROM SVIJETA SRETAN ZUBANDAN, PRAZNIK EPSKIH PROPORCIJA!
zgembo_sa

#10 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by zgembo_sa »

Sretan Zubandan, a pitarima moje saucesce :D
shana_majka

#11 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by shana_majka »

Za vas smo k'o Trebevic ... :D
Zato i treba da slavite... :dance:
Nije mala stvar dobiti F.K. SARAJEVO !!!
:skoljka:
ArtefakT

#12 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by ArtefakT »

Allah razola i vama svima sretan Zubandan!!!
pOZz

#13 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by pOZz »

Dosta je bilo...

LOCK :mrgreen:

Imate temu Željo pa tamo nabilavajte koliko vam je volja ;-)
mnnnmnn

#14 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by mnnnmnn »

dino84 wrote:Mogu samo opet ponoviti svoje rijeci...

Dakle,bila je zadnja sedmica nastave u 7.razredu osnovne skole...Juna,te 98.godine...

Sa zadnjeg casa se regularno pobjeglo da bi se naoruzalo zastavama i dresovima i krenulo na mec za sampionsku titulu.Na Kosevu te veceri 37 500 ljudi,slobodnog mjesta ni za lijeka.Zeljo ocajan,sastavio se sa loptom nije citavih 90 minuta,Sarajevo 10 puta bolje,redaju se sanse,Begic pogadja precku iz slobodnjaka,pa poslije i stativa za Sarajevo,Avdic zabija go koji sudija ponistava a neki kazu da su mu i danas prve rijeci poslije budjenja "nije bio ofsajd"...

I onda dolazi ta 90 min. kada nam je istorija vratila sve ono sto nam je uzela mnogo godina prije toga...Pehlivanovic spasava jednu vec izgubljenu loptu,Sopovic izbacuje Zubanovica koji salje u ocaj i plac pola grada...Na Jugu kolektivni gubitak identiteta od radosti i srece,na terenu se mijesaju plac i suze sa smijehom i radosti...Titula se slavi usred Koseva,igraci na rukama navijaca...

I kada malo razmislim,i bolje da smo izgubili od Videotona na onaj nacin,izgubili bi od Reala u finalu kao i Videoton 5 - 0,i niko ne bi toliko pricao o tome.Ovako,stvorena je jedna legenda koja je vezana za velike klubove,i koja ce se vjecno pricati sa koljena na koljeno.

I zato pitari ne trebaju spominjati Videoton,jer za ovih 10 godina sam sa milion njih pricao i znam sta ih najvise boli,i sta ce ih vjecno najvise boljeti...Taman da osvoje 100 titula u drzavi,taman da igraju u LP 100 godina zaredom,najveca rana na srcu ce im ostati jedan datum i jedan covjek,zauvijek....

Meni je licno najdraza utakmica prvi poslijeratni derbi 2 maja 96g. kada se nas tim vratio na svoj stadion koji je bio okupiran kao i citava Grbavica i na cijoj Juznoj tribini su bili cetnicki bunkeri.Nikada necu zaboraviti tu srecu i tu radost na licima ljudi,ali za mene je najvazniji datum cak i u Zeljinoj istoriji i najlegendarnija utakmica 5.juni.

Malo prisjecanje,i Bahin ocaj...Hvala ti Zubane,gdje god da si.

http://www.youtube.com/watch?v=NQ3dahAR ... re=related

ZELJEZNICAR:
Guso,Huric,Burek(Pehlivanovic),Kunic,Biscevic,Mulaosmanovic(Buljubasic),Fatic,S.Zeric(Sopovic),Gredic,Vazda i Zubanovic
Sarajevo:
Dedic,Beganovic,Hosic,Hadzispahic,Smijecanin,Selimovic,Valentic(Cenan),Ihtijarevic(Zahirovic),Gogalic,Avdic i Granov(Begic)

Sudija:Frolih(Njemacka)
SRETAN ZUBANDAN KUD GOD DA STE.....
Neelix

#15 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Neelix »

:lol: tako sam ja cetres'trece....pa uzme onaj cevap i pojede ga :D :D
shadow

#16 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by shadow »

dino84 wrote:

I kada malo razmislim,i bolje da smo izgubili od Videotona na onaj nacin,izgubili bi od Reala u finalu kao i Videoton 5 - 0,i niko ne bi toliko pricao o tome.

Kako su strasni navijaci ovi iz vucko generacije, to je chudo jedno. Bitnije im je ko ce sta reci nego hoce li klub proci dalje. Da ste pobjedili videoton igrali bi u finalu, zar je to manje vazno od onog sta ce neko pricati kasnije? :-)
dino84 wrote:

1. Ima nas milion, u pravu si 8)
2. Boljelo je zato sto se niste s loptom sastavili i onda ste vise sretno nego spretno utrpali taj jedan i pobjedili. Nepravda uvijek boli, nema tu nista cudno.
3. Ova prica za 100 titula i 100 liga prvaka je vise nego smjesna. Pa sta ti mislis ko ste vi ? Previse ste mali da bi se o vama razmisljalo. Na kraju krajeva vi ste ti koji deset godina kasnije slavite tekmu koju ste na guzove uzeli. ALi uzeli ste VELIKO SARAJEVO, zato je jos uvijek i prepricavate..i prepricavat cete je jos dugo a sve to u nedostatku pobjeda, titula, izlazaka u Evropu itd.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#17 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Nosferatu »

Slavim i ja 10 godina od legendarne utakmice

Vrbanjusa - Zeljeznicar 2-2.

http://www.youtube.com/watch?v=QBDLWvWVM30
dino84

#18 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by dino84 »

@shadow

Opa,ko nam se to javio...Mislio sam da smo zavrsili nakon onih brojki iz proslosti,sjetices se vjerujem 1976-1997 i nase nepobjedivosti u Dolini cupova,kada sam te malo upoznao i sa tim brojkama...

Ne znam zasto me citiras,sve sam fino objasnio...Velike legende su vezane za velike klubove i ovako ce se Videoton prepricavati decenijama,tragedija bi bila da smo npr. izgubili od vas na onaj nacin,ali nismo.Usput,drago mi je da sam Vucko generacija (cesto je spominjes,mijenjaj nesto) pa da te godine nisam morao gledati pola grada i navijace "velikog kluba" kako pjevaju "i zanesen tom ljepotom dobi Zelju Videoton" u napadu zanosa dok se pravi veliki klub borio za prvo evropsko finale ovog grada.

Za ovaj drugi dio,
1.navedi bar dva sela van grada Sarajeva gdje imate navijace
2.jeste bilo nepravedno,ali zato je ta pobjeda jos draza,a tvoj bol jos veci
3.tvoj post na ovoj temi govori ko o kome razmislja

Ako ces cestitati bujrum,pridruzi se cestitkama,ako neces,nemoj kvariti temu zdravlja ti.

Pozdrav.
Last edited by dino84 on 05/06/2008 04:33, edited 1 time in total.
pOZz

#19 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by pOZz »

Sa' će Lock, samo što nije stig'o 8-)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#20 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Nosferatu »

dino84 wrote:@shadow

Opa,ko nam se to javio...Mislio sam da smo zavrsili nakon onih brojki iz proslosti,sjetices se vjerujem 1976-1997 i nase nepobjedivosti u Dolini cupova,kada sam te malo upoznao i sa tim brojkama...

Ne znam zasto me citiras,sve sam fino objasnio...Velike legende su vezane za velike klubove i ovako ce se Videoton prepricavati decenijama,tragedija bi bila da smo npr. izgubili od vas na onaj nacin,ali nismo.Usput,drago mi je da sam Vucko generacija (cesto je spominjes,mijenjaj nesto) pa da te godine nisam morao gledati pola grada i navijace "velikog kluba" kako pjevaju "i zanesen tom ljepotom dobi Zelju Videoton" u napadu zanosa dok se pravi veliki klub borio za prvo evropsko finale ovog grada.

Za ovaj drugi dio,
1.navedi bar dva sela van grada Sarajeva gdje imate navijace
2.jeste bilo nepravedno,ali zato je ta pobjeda jos draza,a tvoj bol jos veci
3.tvoj post na ovoj temi govori ko o kome razmislja

Ako ces cestitati bujrum,pridruzi se cestitkama,ako neces,nemoj kvariti temu zdravlja ti.

Pozdrav.
Pa evo ti dva sela jebala te ona.

Shadow je u Bostonu, a ja u Detroitu.

Treba li jos sela, ili je sve jasno?
dino84

#21 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by dino84 »

Mislio sam na BiH,znam da te boli.Inace,hvala na psovkama.

Usput,dan poslije,6.juna smo isli na more,u Konjicu preko cijele glavne raskrsnice kod poste transparent "ZELJO SAMPION!"

To je nesto sto ti nikad neces dozivjeti u nekom drugom gradu,laku noc.
Nosferatu

#22 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Nosferatu »

dino84 wrote:Mislio sam na BiH,znam da te boli.Inace,hvala na psovkama.

Usput,dan poslije,6.juna smo isli na more,u Konjicu preko cijele glavne raskrsnice transparent
"ZELJO SAMPION!"

To je nesto sto ti nikad neces dozivjeti,laku noc.
Sine dragi, ti kad zaradis prvu platu - misleci, onda ce te neko pitati sta mislis. Do tada, ljezi ranije malo, ne bili se negdje zaposlio ili kakve skole zavrsio, a ostavi malo starijim da ti neke stvari kazu. Ti pricati svoje gluposti o Videotonu - mozes samo onima kojima je danas 13-14 godina bas kao tebi sto je bilo 1996-1997 godine.

Nego ono sto ti nikad neces dozivjeti - je da u Saint Louisu - koji je u Americi sine, hodas ulicom i vidis covjeka - kojeg nikad nisi vidjeo - s tetovazom Horde Zla. Od Sarajeva 8000km daleko.
Como_Sarajevo

#23 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Como_Sarajevo »

I ja se pridružujem čestitkama :D

U zdravlju i veselju,
navijaj za Želju 8)

[img][img=http://img128.imageshack.us/img128/4144/volimtezeljowallpaper10sr9.th.jpg][/img]
Shonfon

#24 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by Shonfon »

since1921 wrote:10 godina je proslo a ja se jos uvijek jezim

Image
EEEEEEE ljudi nema dalje!!!!!!!!!!!!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

VOLIM TE ŽELJO!!! :bih:
hali gali halid

#25 Re: Plava nacijo Sretan vam Zubandan 5.6.98-5.6.08

Post by hali gali halid »

kompleks manjeg gradskog kluba :sad:
Locked