Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kokakolas

#526 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kokakolas »

Mirsad je dobro kotirao sve do jucerasnje Denisove kandidature.
Alfons Kauders

#527 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Alfons Kauders »

k4mi wrote:
Alfons Kauders wrote:
Crvena Tifoza wrote: Mirsadu svaka čast na njegovim dosadašnjim uspjesima u karijeri, ali zaista mu ovo ne treba da se kiti nečim što nema veze sa njim. Dakle Mirsad nije osnovao ACBiH, nit je on imao ikakve veze sa istom organizacijom od prvog dana do danas. Nit je on igdje lobirao za ACBiH, imaju ljudi sa imenom i prezimenom koji su to radili i koji to konstantno rade. Mirsadu trebaju politički poeni, to shvaćam, ali mu ovo ne treba da sebi pripisiva nešto što nije radio, i sam čin svojatanja ove organizacije može biti jako loše za ACBiH u budućnosti ako on stekne neku funkciju u vladi BiH.
Upravo tako, ali hajde ti to objasni ljudima koji ga promoviraju po forumu, a nemaju pojma o cemu pricaju.

http://www.acbih.org/president-of-baacb ... -the-csis/

Mozete vas dvojica javiti i njima da imaju gresku na stranici.
Koju gresku? Postavio si objavu iz 2007.

Ovo je 2018 i ACBiH vodi Ajla, kao sto jasno stoji na njihovoj stranici.

http://www.acbih.org/program-director/
k4mi

#528 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by k4mi »

Alfons Kauders wrote:

Crvena Tifoza je napisao:
Dakle Mirsad nije osnovao ACBiH, nit je on imao ikakve veze sa istom organizacijom od prvog dana do danas.
a ti koliko vidim se slazes sa njim. Link dokazuje da navedena recenica nije tacna. Ajla vodi ACBiH od 2010 godine a prije nje je na toj poziciji bio i Mirsad. Koliko dugo ne znam tacno ali na osnovu drugog clanka ,koji se takodjer moze naci na njihovoj stranici, od samog pocetka je bio tu.
neon-x

#529 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

k4mi wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dakle Mirsad nije osnovao ACBiH, nit je on imao ikakve veze sa istom organizacijom od prvog dana do danas.
a ti koliko vidim se slazes sa njim. Link dokazuje da navedena recenica nije tacna. Ajla vodi ACBiH od 2010 godine a prije nje je na toj poziciji bio i Mirsad. Koliko dugo ne znam tacno ali na osnovu drugog clanka ,koji se takodjer moze naci na njihovoj stranici, od samog pocetka je bio tu.
Ma tuzno je to vidjeti kada ljudi iako nemaju argumenata i svjesni su toga i dalje napadaju iz ko zna kakvih pobuda nekoga ko je sa svojom politikom, 100% sam siguran, jedina sansa ove drzave. Ali to je tipicni Homo Bosniakus i potvrda onoga da zasluzujemo sve sto nas snalazi.

Naravno da je Mirsad kao gospodin kakav i jeste nakon osnivanja organizacije i postavaljanja na zdrave noge ukljucio i prepustio drugima da rade posao i daju svoj doprinos. Niko ne moze istovrmeneo u punom kapacitetu biti na 16 vaznih funkcija niti je to vazno.

Crvena Tifoza

#530 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Crvena Tifoza »

k4mi wrote:
Alfons Kauders wrote:

Kad već trpate ACBiH u ovu priču...

Znači ACBiH su započela tri momka, čovjeka, i nijedan od njih se nije zvao Mirsad. :wink: Mirsad je došao na funkciju 2007 godine i bio je na istoj jedan kratki period. Napustio je ACBIH jer dobio posao na nekakvom projektu u američkoj vladi i zahtjevali su od njega da se razriješi svih poslova/funkcija u bilo kojoj drugoj organizaciji. Poslije njega dolazi jedna djevojka (stvarno ne volim imena ovdje pisati po forumu), koja obavlja ovu funkciju dok nije Ajla (kad ste već nju spominjali) preuzela.

Problem u cijeloj priči je taj što bi sad Mirsad sebi pripisao poene svih lobiranja ACBiH za koje on nije odgovoran. Vjeruj da nije lahko trčati i lobirati kod kongresmena i vući ih za rukav, a da nemaš apsolutno nikakvu pomoć ili potporu iz BiH. Nije pošteno ubirati te poene.
neon-x

#531 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Crvena Tifoza wrote:
k4mi wrote:
Alfons Kauders wrote:

Znači ACBiH su započela tri momka, čovjeka, i nijedan od njih se nije zvao Mirsad. :wink: Mirsad je došao na funkciju 2007 godine i bio je na istoj jedan kratki period. Napustio je ACBIH jer dobio posao na nekakvom projektu u američkoj vladi i zahtjevali su od njega da se razriješi svih poslova/funkcija u bilo kojoj drugoj organizaciji. Poslije njega dolazi jedna djevojka (stvarno ne volim imena ovdje pisati po forumu), koja obavlja ovu funkciju dok nije Ajla (kad ste već nju spominjali) preuzela.

Problem u cijeloj priči je taj što bi sad Mirsad sebi pripisao poene svih lobiranja ACBiH za koje on nije odgovoran. Vjeruj da nije lahko trčati i lobirati kod kongresmena i vući ih za rukav, a da nemaš apsolutno nikakvu pomoć ili potporu iz BiH. Nije pošteno ubirati te poene.
Hehe znamo i ja i ti da se pravis da malo vise znas o organizaciji na osnovu par poluinformacija nego sto stvarno znas ali za razliku od tebe ja ne znam koji motiv imas da pokusas ocrniti najcistijeg kandidata koji se ikad pojavio na izborima.

Od toga da se apsolutno nije sreo sa ovom organizacijom ni u putu cemo doci do toga da eto nije sve sam napravio. Istina je da je od prvog dana formalnog postajanja organizacije kao njen osnivacki predsjednik pa do momenta kad se odlucio za kandidaturu za Predsjednistvo aktivno radio u okviru organizacije. Nije tesko provjeriti ko zeli: http://www.acbih.org/acbh-attends-presi ... symposium/

Da ste ga optuzili za nepotizam sto mu je zena bila predsjednik zadnjih 5 godina razumio bih: http://www.acbih.org/mirzeta-hadzikadic-bio/

Uostalom nigdje nisam vidio da Mirsad preuzima zasluge za aktivnosti organizacije osim sto ima navedeno u biografijama kao stavku da je bio „founding president“.
Crvena Tifoza

#532 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Crvena Tifoza »

:lol:

Par ‘poluinformacija’. :thumbup: :lol:

Ne znam ja ništa. :D Možda je najbolje tako. :wink:

Nego zašto Mirsad krije njegovu povezanost sa IZ? Nije to u skladu sa platformom na koju se fura? :D

Nego da se razumijemo, ja bi sutra glasao za njega, jer je pametniji i školovaniji od ovih lezihljebovića koji su na vlasti zadnjih 25+ godina. Mi u D.C. nemamo nijednog političara koji može pokucati negdje man vrata. I ovi sadašnji kad odu na nekakve samite, nit se s kim sastaju, nit imaju nekakve vezice. Voljeli ga ili ne, Silajdžić je bio naš posljednji političar koji je poznavao ljude preko bare.
Smrcak15

#533 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Zar ima neko ovdje da ima nesto reci protiv ovog covjeka Mirsada Hadzikadica, ovako skolovanog kojem ni jedan politicar nije ni do koljenja po skolovanju :-)

Ako narod ne bude glasao za ovakvog covjeka stvarno smo onda glup narod i nezasluzujemo bolje, i dalje nek nas jasu kao i do sad.
Novak20

#534 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

Smrcak15 wrote:Zar ima neko ovdje da ima nesto reci protiv ovog covjeka Mirsada Hadzikadica, ovako skolovanog kojem ni jedan politicar nije ni do koljenja po skolovanju :-)

Ako narod ne bude glasao za ovakvog covjeka stvarno smo onda glup narod i nezasluzujemo bolje, i dalje nek nas jasu kao i do sad.
Hajde iskreno, hoćeš li ti kao SDA-ovac glasati za Mirsada ???
k4mi

#535 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by k4mi »

Crvena Tifoza wrote:
k4mi wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pises kao da si dobro upucen oko ACBiH, a opet si naveo da covjek nije imao veze sa organizacijom. Da li si namjerno slagao ili ipak nisi bas toliko upucen?

Crvena Tifoza wrote:Nego da se razumijemo, ja bi sutra glasao za njega, jer je pametniji i školovaniji od ovih lezihljebovića koji su na vlasti zadnjih 25+ godina. Mi u D.C. nemamo nijednog političara koji može pokucati negdje man vrata. I ovi sadašnji kad odu na nekakve samite, nit se s kim sastaju, nit imaju nekakve vezice. Voljeli ga ili ne, Silajdžić je bio naš posljednji političar koji je poznavao ljude preko bare.
sa ovim se slazem i to je jedan od razloga zasto ce moj glas otici njemu.
Smrcak15

#536 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Novak20 wrote:
Smrcak15 wrote:Zar ima neko ovdje da ima nesto reci protiv ovog covjeka Mirsada Hadzikadica, ovako skolovanog kojem ni jedan politicar nije ni do koljenja po skolovanju :-)

Hajde iskreno, hoćeš li ti kao SDA-ovac glasati za Mirsada ???
Pa pogledaj koliko vise zagovaram hadzikadica nego izetbegovica...iako je izetbegovic radio dobrih poteza u zadnje vrijeme ipak sam misljenja da je hadzikadic nabolji moguci kandidat za clana predsjednistva covjek je skolovan i pametan za takvu funkciju, beton....

Definitivno bi glasao za hadzikadica, ni za kog drugog
Smrcak15

#537 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

POTPISI ZA KANDIDATURU

Sarajevo SCC, od 12.05.2018
Tuzla, centralni trg - 13.05.2018

Od danas ste upravo Vi osoba koja posjeduje moć odluke u svojim rukama! Jer, za kandidaturu Vašeg profesora Hadžikadića CIK nalaže da je, prije svega, potrebno prikupiti 5.000 potpisa.

Stoga Vas molimo da se što prije uključite u ovaj prijeko potrebni i veoma važan proces. Mi ćemo Vas na našoj web i Facebook stranici informisati o lokacijama štandova na kojima možete dati svoj doprinos: a na Vama je da dođete, ostavite svoj potpis i na taj način već sada napravite iskorak za sunčaniju sutrašnjicu naše Bosne i Hercegovine!

http://www.mirsadhadzikadic.ba

Image

Image

Smrcak15

#538 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

POTPISI ZA KANDIDATURU

Tuzla, srijeda 15.05, od 10:30 do 16 sati, TC Omega - ulaz od Slatine
Sarajevo, srijeda 15.05, od 10 do 20 sati, SCC
Gračanica, petak 18.05, od 8 do 14 sati, mali gradski park

Ostanite uz nas i pratite informacije o lokacijama na kojima možete dati svoj potpis za kandidaturu Vašeg profesora Hadžikadića.

Image

Image

Image

Image

Image

Ljudi moji evo vam prilike da glasate za covjeka dostojnog predsjednika jedne drzave, pa zar treba Sebija Izetbegovic da nam bude predsjednik :-)

NE BUDEMO LI GLASALI ZA OVOG COVJEKA POSLIJE OVOLIKO GODINA PATNJE SA UHLJUPIMA U VLASTI, OVOG COVJEKA KOJI OSTAVLJA LAGODAN ZIVOT U AMERICI DA BI POMOGAO BOSNI SA SVOJM ZNANJEM I ISKUSTVOM....ONDA I NE ZASLUZUJEMO BOLJE I TREBAMO SE PATITI I DA NAS VUCU ZA NOS KAO I DO SADA.

ovog covjeka trebamo gurati svim silama da dodje do predsjednistva.
neon-x

#539 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

Crvena Tifoza wrote::lol:

Par ‘poluinformacija’. :thumbup: :lol:

Ne znam ja ništa. :D Možda je najbolje tako. :wink:

Nego zašto Mirsad krije njegovu povezanost sa IZ? Nije to u skladu sa platformom na koju se fura? :D

Nego da se razumijemo, ja bi sutra glasao za njega, jer je pametniji i školovaniji od ovih lezihljebovića koji su na vlasti zadnjih 25+ godina. Mi u D.C. nemamo nijednog političara koji može pokucati negdje man vrata. I ovi sadašnji kad odu na nekakve samite, nit se s kim sastaju, nit imaju nekakve vezice. Voljeli ga ili ne, Silajdžić je bio naš posljednji političar koji je poznavao ljude preko bare.
Kad sam rekao "poluinformacija" bio sam velikodusan, ali nije vazno koliko znas ili ne, vec koliko si dobronamjeran a na osnovu pogresnih tvrdnji koje si iznio mi se ne cini da jesi. Slazem se s tobom da je svaka nova generacija politickih lidera jadnija od prethodne a da bi naredni ciklus mogli imati kolminaciju toga gdje ce gotovo sigurno bosnjacki clan predsjednika biti ili Sebija/Zvizdic ili Becirovic. Neko se onda nadje da osporava Hadzikadica pored ovakvih lumena koji nas cekaju naredne cetiri godine.

Nadam se samo da ce ovaj Alfonso sada glasati za Hadzikadica nakon sto je saznao da je ipak on osnivac ACBiH a ne Ajla i da je svako ko ne glasa za njega "nenormalan ili neinformisan".
Smrcak15

#540 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

EVO GA STIGAO U SARAJEVO :thumbup:

Image
Novak20

#541 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#542 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote:
Image
Vidi im poze, jesu mu ovo hostese :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#543 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kmirsad »

Sinoč, nije... preksinoć zaglavio u kafani... s nama bila i moja dobra drugarica iz mladosti.... umjetnica, slikarka... prava raja... vadi neke papire iz torbetine... da se potpišemo... reko jel to trebaš žiranta, daj, ja ću... kad ono, nije kredit... skuplja potpise za Hađikadunića... :-D... E, rekoh, ne mogu... već sam se obečao Falataru... :lol:
Smrcak15

#544 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

kmirsad wrote:Sinoč, nije... preksinoć zaglavio u kafani... s nama bila i moja dobra drugarica iz mladosti.... umjetnica, slikarka... prava raja... vadi neke papire iz torbetine... da se potpišemo... reko jel to trebaš žiranta, daj, ja ću... kad ono, nije kredit... skuplja potpise za Hađikadunića... :-D... E, rekoh, ne mogu... već sam se obečao Falataru... :lol:
S obzirom da je falatar u pitanju, oprasta ti se... :mrgreen:

Inace da si za nekoga drugog isao bi pod mac bato :lol:
Roccohljup

#545 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Smrcak15 wrote:
Image
Vidi im poze, jesu mu ovo hostese :lol: :lol: :lol:
pametan ciko...ganja glasove penzica :D :D
BarbaDue

#546 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by BarbaDue »

Uzet će on glasove i penzića, zelenih, crvenih, plavih, žutih...i naravno ostalih.
kmirsad

#547 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kmirsad »

Smrcak15 wrote:
kmirsad wrote:Sinoč, nije... preksinoć zaglavio u kafani... s nama bila i moja dobra drugarica iz mladosti.... umjetnica, slikarka... prava raja... vadi neke papire iz torbetine... da se potpišemo... reko jel to trebaš žiranta, daj, ja ću... kad ono, nije kredit... skuplja potpise za Hađikadunića... :-D... E, rekoh, ne mogu... već sam se obečao Falataru... :lol:
S obzirom da je falatar u pitanju, oprasta ti se... :mrgreen:

Inace da si za nekoga drugog isao bi pod mac bato :lol:
:lol: :-D
Smrcak15

#548 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Reisu-l-ulema primio prof. dr. Mirsad Hadžikadića
Image
http://www.islamskazajednica.ba/vijesti ... adzikadica
SimkeA

#549 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SimkeA »

kakav danak neiskustvu! Pa profi niko nije rekao kako je zavrsio dr Gavrankapetanovic.
Pretpostavljam da mu je reis zakazao termin kod el Baketa. Ima hurme da padnu :)
Smrcak15

#550 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Image
Locked